|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ja nie wierzę w ŻADNEGO polskiego trenera. ŻADEN nie ma ambicji, możliwości ani polotu aby osiągnąć sukces międzynarodowy z prawdziwego zdarzenia. ŻADEN nie potrafi taktycznie rozłożyć przeciwnika na łopatki. Tylko wybieganie, agresja, ambicja - to się liczy w polskiej lidze. Na to wpadli już w większości klubów ekstraklasy dlatego liga od 2 sezonów jest taka wyrównana. W ten sposób jednak zabijają sport i doprowadzają do sytuacji że ekipa grająca technicznie jest wycinana równo z trawą przez rywali i sędziego. Wszystkim się marzy poziom ligi angielskiej, ale z czym do ludzi? Zamiast Premiership mamy premiershit/karate z piłką dla ubogich. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Od lat słyszę te same wymówki - obcokrajowcy chcieli świetnie, tylko ktoś im nie pozwolił wprowadzić swojej wizji. Kto nie pozwolił? Układ! Rok, to za mało czasu. To, że było chu***o to nie ich wina! Pierdo****e. Jakimś cudem Probierza można oceniać już po kilku tygodniach. To, że obecnie idzie mu lepiej niż Maaskantowi to przecież detal. Nie liczy się, bo zespół nie ma stylu. Drużyna Maaskanta też nie miała stylu, a dużą ilością podań graliśmy dopiero z Moskalem, ale kto by to pamiętał.
Ostatnio edytowane przez jova : 18.03.2012 o godz. 16:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jova, to powiedz mi, dlaczego płakałeś, i nadal płaczesz, że Petrescu nie dali więcej czasu na zbudowanie drużyny, a w dokładnie takiej samej sytuacji z Holendrami napie****sz że byli nie wiadomo jacy, że nikt nie wymyślił polityki awansu do LM od razu i to tylko od Valckxa zależało, że transfery będą takie, a nie inne i na takich a nie innych zasadach?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez jova : 18.03.2012 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dramatem jest to że Buzała ośmieszył trzech reprezentantów Hondurasu(Chaveza) ,Kostaryki(Diaz),i byłego Holandii(Jaliensa) na raz
Jak sie kryje zawodnika na "radar" to takie są efekty że sie nie wygrywa.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 18.03.2012 o godz. 18:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
||
Jakże to, trenerem był półtora roku Maaskant, dyrektorem sportowym Valcx, w jedenastce wybiega 10 obcokrajowców, a ja mam dziękować polskiej myśli strategiczno szkoleniowej? Na którym miejscu i w jakim stanie zostawił zespół "super" trener Maaskant że mam za nim płakać i winić brak wiosennych transferów? Nie przyszło Ci do głowy że transferów nie było, bo przez poprzednie transfery i wysokie zarobki nabytków po prostu w kasie jest pustka? To też wina Cupiała? Garguła już dawno powinien opuścić ten zespół, za to zapewne ty chcesz więcej Jirsaka i Jaliensa zamiast Wilka? ![]()
Jak generalizować go generalizować w Twoim stylu ![]()
Proszę czytać ze zrozumieniem - to był komentarz do wypowiedzi Framata, nie twojej. I to jest cały problem. Jak pojawi się w Wiśle bogaty szejk, albo miłosz wyłoży paredziesiąt milionów euro rocznie na klub, to wtedy będzie nas stać na dobrych piłkarzy z zagranicy. Na razie stać nas jedynie na szrot gwarantujący nam środek tabeli. Amen. ![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ale dobry Polak nie chodzi wcale taniej jak dobry zagraniczniak. Po prostu polityka właściciela jest naiwna. Albo zainwestuje kasiorę i ściągnie dobrego piłkarza czy to Polaka, czy obcokrajowca, albo będziemy się obracać na tym samym marnym poziomie co najwyżej PL w paszporcie zastąpi inny skrócik. Niech nie liczy, że wiecznie może sprzedawać za 3 miliony a kupować następcę za 400 tysięcy bez obniżenia poziomu.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.03.2012 o godz. 18:10.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Do BBudowniczy
Piszesz żeby pisać, tylko po co, skoro piszesz same nonsensy. -Dzięki Maaskantowi mamy MP 2011 czyżbyś zapomniał ? Mieliśmy też LE, czyżbyś zapomniał ? -Myśl polska to zablokowanie transferów w ostatnim okienku, to nieudolna praca Moskala i Probierza. Transfery zostały zablokowane , choć zostały zarobione pieniądze w LE i w kw. do LM. Pieniądze zastały też zarobione ze sprzedaży wcześniej wielu piłkarzy np. Marcelo. -Transfery Stana były tanie jak barszcz, gotówkowe były tylko 3 Melikson (gwiazda ligi), Genkow (dzięki jego bramkom było MP2011 i teraz znowu gra dobrze), Jovanović (zawodnik młody przyszłościowy). -Garguła jest przypomnę Polakiem , więc coś nie tak z twoim rozumowaniem. -Owszem chcę węcej Stana Valckx’a, a mniej Twojego idola Bednarza, chcę więcej Meliksona, a mniej twojego ulubieńca Jirsaka (kosztowali tyle samo). Chcę też więcej Jaliensa z początku tego roku, a nie twojego kolejnego ulubieńca Jopa. -Genkow to król strzelców ligi bułgarskiej, Brożek polskiej , różnica żadna. Za granica Paweł Brożek się kompromituje , więc jest w głębokim cieniu Genkowa czy Bitona którzy w różnych warunkach sobie dobrze radzą., grając w ligach poza swoim krajem. -Tak się składa że częściowo poglądy FraMata akceptuje więc sam masz problemy z ogarnięciem cudzych tekstów. -I to jest właśnie problem że nic nie rozumiesz, piłkarze z zagranicy są tani i lepsi, a polski szrot nic nam nie da, ani teraz ani w przyszłości. Należy budować Wisłę nie zaściankową, opierając ja na polskim szrocie, tylko otwierać na zachód i sprowadzać fachowców takich jak Stan i piłkarzy takich jak Pareiko czy Melikson. Przykładowo Genkow trafił do nas w cenie polskiego piłkarza ...Robaka. ___________ Jeszcze raz powtórzę to samo, co widać dla niektórych jest tu odkrywcze. piłkarze z zagranicy są tańsi mając umiejętności często większe niż nasi rodzimi, ot mając do wyboru Genkowa czy Robaka lepiej jest sięgnąć po Genkowa (a oferowana cena była podobna). Nie wyklucza to w żadne sposób budowania drużyny również z polskimi piłkarzami, ale na dobrych jakościowo polskich zawodników (którzy są drożsi od zachodnich) stać nas w ilości kilku, a nie kilkunastu. Rozsądnie budowana zagraniczna kadra i tak samo mądrze uzupełniona Polakami. Mądrze to znaczy że nie Beto tylko Biton, a uzupełnienie nie Jopem tylko Wilkiem. Tylem że to juz dotyczy całej polityki naszego klubu, w której wpływy ludzi pokroju Kapka czy Bednarz rosną, a rozsądnych fachowców jak Stana maleją.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.03.2012 o godz. 18:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja tylko chcialbym sie odniesc do jednek kwestii... styl. W**** mnie takie gadanie ze styl/kultura gry jest niewazna, ze licza sie teraz tylko punkty. Zwykle pieprzenie. Jasne, mozemy grac byle na punkty, ale zebyscie sie potem nie zdziwili jak w lipcu/sierpniu znowu cala Polska bedzie miala z nas polewke.
Nie ma drogi na skroty. Albo sie tej kultury uczysz, albo nie. Co wy myslicie, ze w 5 sparingach przez miesiac tej kultury gry sie zespol nauczy? I sorry, ale z kultura gra na poziomie Slaska czy Ruchu w europie czeka nas tylko oklep. *I nie, wysoka kultura gry nie rowna sie automatycznie efektowne granie. Nie wiem czemu tak wszyscy mysla. Rownie dobrze mozna grac do bolu nieefektownie i miec przy okazji wysoka kulture gry. Tak bylo np. z Wisla Petresceu. Cholera, do dzisiaj nie moge uwierzyc ze Cupial wypuscil takiego szkoleniowca. Ja nie znam Probierza, i nie wiem czy potrafi stworzyc zespol z wysoka kultura gry. Tego nie wiem. Wiem natomiast ze jego dotychczasowe dzialania w Wisle bardzo mnie rozczarowaly. Bo narazie gramy byle o punkty, czyli zwykla kopanina i chaos. Wyjdzie to nam bokiem w pucharach jak tam sie dostaniemy... Ale z drugiej strony... Cupial oczekuje wynikow na juz (jak zawsze), takze... a co moze Probierz? Zaczal by kombinowac ze stylem (to wymaga czasu) to by Cupial mu podziekowal po 5 meczach... ![]() Naprawde, ale to co sie dzieje w tym klubie przechodzi wszelkie pojecie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niezle mi odrabianie strat
http://www.youtube.com/watch?v=whpgr...&feature=share |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Hahahhaha dobre ![]() Michau Probieru + wazelina na konferencjach i połowa forum będzie miała zbiorowy orgazm. Ludzie zacznijcie się szanować jako Polacy, bo nikt was nie będzie szanował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Ps. Jeszcze teraz Skra przegrała finał... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
W porównaniu z tym "późnym" Maaskantem, moim zdaniem Probierz wypada lepiej. Nie gramy wybitnie. Nie gramy nawet dobrze. To wciąż jest poziom "taki se", ale widzę zmiany na lepsze. Walczymy, gramy do końca, a po strzeleniu bramki chcemy zdobywać kolejne. Biorąc pod uwagę zmiany taktyki zespołu i dużą ilość kontuzji osiągamy przyzwoite wyniki. W tej chwili widzę raczej podstawy do umiarkowanego optymizmu niż do krytyki trenera. Zobaczymy jak będziemy wyglądać gdy zespół przywyknie do 4-4-2, gdy będziemy grali w składzie bliskim do optymalnego. Wtedy będzie można ocenić, jaki poziom tak naprawdę daje nam Probierz. Krytykowanie trenera w tej chwili to moim zdaniem nieporozumienie, tym bardziej, ze dopuszczają się tego ludzie, którzy Maaskanta rozgrzeszali nawet po naprawdę fatalnych występach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
a gdzie sie tego dopatrzyles?
W meczu z Lechią, gdzie wygralismy 2:0, to jeszcze mozna uznac za sensowne. Ale potem 0:0 z Lechem, 1:0 z Lechem, gdzie gralismy super defensywnie po strzeleniu na 1:0, albo z Bełchatowem, gdzie po strzeleniu pierwszej bramki nadal przegrywalismy mecz, wiec koniecznosc zdobycia kolejnej była oczywista, to w zyciu nie powiedzialbym, ze chcielismy zdobywac kolejne |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jedno trzeba nowemu trenerowi przyznać - potrafił zmusić naszych kopaczy do całkiem niezłego wykonywania stałych fragmentów gry...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
zauwazylem ze jak graja razem z Jirsakiem to sobie nawzajem przeszkadzaja,nie wiem ale takie mam odczucia |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Według mnie jest dokładanie tak jak napisałeś. Po meczu na Cyprze miałem poważne obawy, że sezon będzie wyglądał tak jak po Atenach. Niestety, generalnie tak się właśnie stało...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||||||||
|
Kolego - z całym szacunkiem, ale cała Twoja argumentacja to stek argumentów podnieconego nastolatka który dostaje rumieńców na hasło Stan i Maaskant. Jeżeli komuś wmawiasz nonsensy, to czasem staraj się wczytać we własne wypowiedzi - są nimi naszpikowane niczym sernik rodzynkami.
Co niby jest nie tak z moim rozumowaniem? Może mi to uzmysłowisz? Nigdzie ni pisałem że każdy Polak kopie jak Messi i jak ktoś jest słaby to nie mam obaw by o tym napisać.
![]()
![]()
![]()
![]()
I Robak strzelił od tego czasu więcej w lidze tureckiej niż Genkow w polskiej. Więc co ma to udowadniać?
![]()
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
|
||||||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Nie jest to hymn pochwalny na rzecz 442 czy 352. Przede wszystkim nieumiejętność operowania ustawieniem z jednym środkowym napastnikiem.
Ostatnio edytowane przez murray : 18.03.2012 o godz. 22:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Na razie Probierz poprowadził nas w spotkaniach z 2 z 5 najsłabszych drużyn Ekstraklasy i Lechem, który jest jeszcze w głębszej czarnej dupie niż my. Poczekaj z daleko idącymi wnioskami na kolejne spotkania...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, na taką prawdziwą ocenę przyjdzie jeszcze czas. Podkreśliłem to w swoim poście. W taki, a nie inny sposób oceniam jego dotychczasowe mecze. Za tydzień czy dwa wnioski mogą być już inne.
Ostatnio edytowane przez jova : 18.03.2012 o godz. 23:22.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tak wyważonej wypowiedzi dawno nie słyszałem. Niektórzy chyba popadli w paranoje z tym wsadzaniem zawodników do jednego worka "Dobrzy obcokrajowcy i źli (leniwi, drodzy, przepłacani) Polacy" i odwrotnie. Sam jestem zwolennikiem bardziej polskiej Wisły, pod warunkiem , że zawodnicy którzy będą przychodzić będą prezentować odpowiedni poziom, a nie Łobodzińsko/Dawidowski szpital polowy. To samo tyczy się obcokrajowców , sprowadzanie takich Jirsaków i Kirmów na sztuki przyprawia mnie o ból głowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||||
|
BBudowniczy piszesz nie dość że długie teksty to jeszcze nudne i pełne nonsensów.
Wiśle kibicuje od połowy lat 70-tcyh więc pudło i moja rada nie czytaj swoich tekstów bo się człowieku załamiesz, całkowitym brakiem jakiekolwiek logiki, składu i sensu. A co ma Smuda do Maaskanta. Mnie chodzi o rozwój klubu w oparciu o doświadczenia myśli zachodniej , współczesnej zachodniej i twoją chorą awersje do lepszej piłki z zachodniej Europy mam głęboko gdzieś bo to tylko twój problem, a na pewno nie mój. Trener każdy ma swoje lepsze i gorsze momenty pracy. K. Górski też miał gorsze wyniki, ale nadal był dobrym trenerem. Maaskant zdobył pewnie MP na 3 kolejki przed końcem rozgrywek w pół roku !!!!!!! Jesienią o włos nie awansował do LM i słabszy moment w lidze i stracił pracę. Powinien zostać do końca rundy jesiennej, a zastąpić go mógłby moim zdaniem jedynie ktoś wyraźnie lepszy, Probierz czy Moskal się w tych kategoriach nie mieszczą. Wspaniale na papierze podobno też zarabia Garguła no to Ja wolę od niego Meliksona. Nie znam dokładnych zarobków piłkarzy i ty też ich nie znasz (więc nie fantazjuj) to tylko prasowe dywagacje , zaś wiem jedno, że z Brożkami odpadliśmy z Levadią i Karabachem i jakoś jestem pewien że odpadlibyśmy i z Litexem. A bez Brożków awansowaliśmy do LE i bez kompromitacji na poziomie Levadii i Karabachu. Jovanicia sprowadzono przed Valckxem, który chciał w Wiśle widzieć np. Baszczyńskiego a transfer ten zablokował Pan Cupiał. Mam nieodparte wrażenie że sam nie wiesz o czym piszesz. Mnie chodzi o to żeby kontynuować kompetentna politykę transferowa Stana Valckx’a, a ty zaś masz jakąś obsesyjną niechęć do wszystkiego co niepolskie. Sorry ale na twoje kompleksy tu nic nie poradzę. Chcę w Wiśle Bitona, a nie Beto, Meliksona, a nie Jirsaka, innymi słowy chce kompetentnych transferów Stana a nie amatorszczyzny Bednarza. Dotarło, czy mam to dużymi literami napisać ? Wiem że Genkow i tak sobie radzi poza Bułgarią lepiej niż Paweł Brożek poza Polską i to zamyka temat porównań. Masz jakieś kompleksy też widzę wobec FroMata, twój nie mój problem a niby po co mi o tym piszesz, Ja zaś mam prawo komentować wszelkie wypowiedzi , również nie skierowane do mnie, ot to się nazywa wolność słowa , rozumiem ze nie słyszałeś o niej . >I tu jest sedno sprawy, otóż polscy piłkarze na porównywalnym poziomie gry co zachodni są dużo drożsi od zachodnich. Nikt w Wiśle nie chce szrotu ani z Polski ani z zagranicy, tyle że kadra powinna być oparta na piłkarzach zagranicznych bo ..tak jest taniej. Łatwiej i taniej jest znaleźć dobrych piłkarzy poza polska ligą bo jest ich wiecej i mniej kosztują to tzw. oczywista oczywistość, ale widać nie dla ciebie. Rudniew w Amice czy Biton w Wiśle nie są przypadkiem, podobnie Ljuboja w Legii, o polskie odpowiedniki byłoby niezmiernie trudno, o ile w ogóle są w naszym zasiegu finansowym. Nigdzie i nigdy nie napisałem że wszyscy polscy piłkarze to szrot, po co tak głupio fantazjujesz, oj cos myślę że jesteś nie tylko dzieciakiem co na piłce się nie zna , ale również mitomanem. Napisałem i podtrzymuje że kadra powinna z przyczyn ekonomicznych (ale i sportowych) oparta być na dobrych piłkarzach z zagranicy i jednocześnie być uzupełniona dobrymi piłkarzami polskimi (chciłabym aby pełnili funkcje wiodące, jak wiosną roku ubiegłego choćby Małecki), czyli normalny model klubu piłkarskiego w Europie, ale widać tobie się marzy jakiś endecki eksperyment, nawet nie chce mi się tego komentować. „po prostu dobrzy Polacy i dobrzy obcokrajowcy”, a kto to niby kwestionuję, nie rozśmieszaj mnie. Rzecz dotyczy proporcji i twojej absurdalne tezy że polscy piłkarze są tańsi, otóż nie są, są dużo drożsi, mowa tu o porównywalnych zawodnikach do drużyny mającej aspiracje na poziomie Wisły Kraków. Ponieważ masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem cudzych tekstów to zacytuje jeszcze raz siebie.
________
, no jakby Genkow grał tak jak Robak w naszej I lidze to statystyki też miałby dużo lepsze, jak widzisz twoja demagogia ma krótkie nóżki.
Jeszcze raz:
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.03.2012 o godz. 18:33.
|
|||||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Przede wszystkim w meczu w Bełchatowie widać było brak Czarka Wilka, niestety Nunez to nie ten sam rozmiar kapelusza - przy bramkach widoczny był brak właśnie defensywnego pomocnika - nie było ani Sobola ani Wilka i mielismy efekt....
Fantastycznie wypadła wspólna gra Genkowa i Bitona - widać, że gra na 2 napastników może być dla Wisły opłacalna. W środku pomocy jeden defensywny WIlk plus odfensywny Melikson i już może ta gra wyglądać ciekawiej. Co do Probierza główny plus za umiejętną reakcję na wydarzernia boiskowe - dokonywanie zmian bez czekania na 80 minutę. Mistrzostwo nam odjechało - pozostaje jednak walka o podium i PP ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Walka o podum mówisz. Gdy dziś wygra Korona to do III miejsca będzemy mieć stratę bagatela 7 pkt !. Nieźle.
Przed rundą rewanżową zapowiadałem, że 4 miejce będzie naszym sukcesem i to takim nad wyrost. Nadal tego się trzymam nie rozumiejąc, przyznaje, za bardzo na jakiej podstawie uważasz, że jesteśmy w stanie się bić o podium ? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naszym celem jest gra w pucharach europejskich i czy to finał PP czy nawet 4 miejsce mogą teoretycznie je dać.
Kw. do LM miejsce 1, dalej przez PP jego zwycięzca który powiedzmy zajmie miejsce w lidze np. 3 lub 2 (może też być przegrany finalista jeśli , przegra z nowym MP)i zagra w kw. do LE , oraz 2 zespoły z miejsc np. 2 i 4 i awans do kw. LE. Wniosek , teoretycznie miejsce 4 też może dać realizację celu minimalnego czyli awans do europejskich pucharów, tyle że aktualnie zajmujemy miejsce 6 i strata się do rywali jakoś się nie zmniejsza.
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.03.2012 o godz. 15:28.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drogi Miłoszu, po pierwsze to Twoje teksty są długie, więc moje siłą rzeczy musza być dłuższe by móc zmieścić w nich jeszcze swój komentarz. Postarałem sie wyjątkowo skrócić cytat z Twojej wypowiedzi do absolutnej esencji, by już nie angażować Cię w czytanie tak długich postów. Mam nadzieję że się za to nie obrazisz
![]() Po drugie Twój poziom argumentacji jest tak chaotyczny i dziecinny, że miałem prawo podejrzewać Cię o rozchwiane emocje i nieustabilizowany jeszcze na odpowiednim poziomie stan intelektualny, wskazujący wiek raczej pacholęcy. To że kibicujesz od lat 70—tych niestety nie dodaje z automatu powagi i mądrości Twoim postom. Wtykanie w swoje wypowiedzi „argumentów” sugerujących mi że jestem „mitomanem” i „dzieciakiem” świadczy jedynie o Twoim poziomie frustracji, wynikającym z braku umiejętności logicznego ukazania swojego punktu widzenia „adwersarzowi”. Po trzecie najzwyklej w świecie kłamiesz, pisząc że gdzieś wykazuję „chorą awersje do lepszej piłki z zachodniej Europy” albo „obsesyjną niechęć do wszystkiego co niepolskie”, bądź też pragnę jakiegoś „endeckiego eksperymentu”. Jeżeli gdzieś tak napisałem to bardzo proszę o cytat, jeśli nie to miło by było gdybyś pohamował swój popęd do obrzucania innych ekstrementami. Bo zalatuje mi tu jakąś taką Biedroniowo - Środową argumentacją. Po czwarte – cała Twoja argumentacja opiera się na narzuconych sobie dogmatach : - „polscy piłkarze na porównywalnym poziomie gry co zachodni są dużo drożsi od zachodnich.” - „kadra powinna być oparta na piłkarzach zagranicznych bo ..tak jest taniej” - „polski szrot nic nam nie da, ani teraz ani w przyszłości.” - powyższe to „oczywista oczywistość” czyli dogmat Miłosza, a każdy kto myśli inaczej jest „mitomanem”, „dzieciakiem”, żądnym „endeckim” eksperymentom. (Natomiast facet wołający że „z polskiego, leniwego g... nic się nie ukręci” absolutnie jest fajny i wcale nie uprzedzony, natomiast zwrócenie mu uwagi jest wyrazem „kompleksów”. Logika Kalego.) Nie ma znaczenia że jest to zwykły stereotyp, i nie dociera do Ciebie że Jaliens zarabia 2 razy tyle co Głowacki, prawy obrońca Paljić tyle co wielokrotny król strzelców, a Genkow dwa razy więcej. Gdzie jest taniej? Umiesz porównać ze sobą dwie cyfry, nawet gdy nie zgadzają się one z Twoją z góry narzucona tezą? To nie wymaga znajomości wyższej matematyki ![]() I po piąte i na koniec – Twój poziom najlepiej określa Twoja próba wyplątania się ze zwykłej pomyłki, którą było skoczenie na mnie za coś, co nie napisałem do Ciebie, a do Framata, cytat : „Sam tak sugerujesz , więc nie przypisuj mi swoich poglądów.” Mimo że napisałem Ci że nic Ci nie przypisywałem, a wypowiedź była skierowana do kogoś innego, zamiast się wycofać to dalej brniesz w manipulowanie przypisując mi że nie wiem co to wolność słowa. I na tym pragnę zakończyć z Tobą dyskusję – szkoda mojego czasu i nerwów na obalanie Twoich "pudelkowo" "onetowych" argumentów ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drogi i zagubiony użytkowniku BBudowniczy. Oj biedny z ciebie intelektualnie użytkownik netu skoro najprostszych tekstów nie rozumiesz. Po pierwsze sam piszesz długie i nudne teksty, pozbawione jakiejkolwiek logiki, więc nie pouczaj bo się ośmieszasz. Szkoda też że są tak durnie puste, całkiem puste. W tej dziedzinie jesteś ostatnim co może kogokolwiek pouczać. Po drugie próbujesz nieudolnie mnie obrazić, problem w tym że wszystkie twoje prostackie inwektywy idealnie pasują do ciebie. Dzieciakiem zaś i mitomanem jesteś, wystarczy poczytać twoje wypociny, szkoda że nie wiesz nawet co to minimum logiki, bo piszesz same nonsensy. Po trzecie sam kłamiesz wmawiając mi że wszystkich polskich piłkarzy oceniam jako szrot, kłamiesz Pinokio, bo nigdzie tak nie napisałem, przeciwnie wyraźnie skonstatowałem że np. C. Wilk jest pozytywna częścią drużyny. Po czwarte piłkarze to transfery i ci z zagranicy (o podobnym poziomie co polscy) są zwyczajnie tańsi i nic na to nie poradzisz, takie fakty, a to że piszesz inaczej to jest właśnie mitomania. Po piąte masz kompleks wobec FroMata, ale nie musisz się z nim ze mną dzielić idź z tym do specjalisty , Ja ci nie pomogę. A komentować mogę wszelkie wypowiedzi, również nie skierowane do mnie, o wolności słowa już wiem że nie słyszałeś. Po szóste przegrałeś polemikę próbując nieudolnie i głupio udowadniać że polscy piłkarze są tańsi od zachodnich o zbliżonych umiejętnościach, bo gdyby tak było to ktoś poza Tobą by to zauważył, a tak żyjesz sobie w swoim wyimaginowanym świecie, oby nie był to świat bez klamek . Zachodnie kluby opierają się na piłkarzach zagranicznych i my nie powinniśmy się od nich różnić, przeciwnie powinniśmy się do nich upodabniać. Żegnam i bez odbioru
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.03.2012 o godz. 21:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|

|