BBudowniczy napisał(a): 
|
A może będziesz wolał jak wogóle nie zagramy w pucharach? Bo i ten wariant jest coraz bardziej możliwy
|
Za to podziękuj polskiej myśli strategiczno szkoleniowej. Cupiał to brak transferów wiosną (tylko Wisła w naszej lidze ich nie przeprowadziła), jakoś tej super utalentowanej młodziezy w Wisle przygotowanej przez poprzedników nie ma, a dodatkowo „super” polscy trenerzy Moskal i Probierz. Jak to dobrze że na złość Tobie jednak np. Genkow zagrał w Bełachatowie świetny mecz ! Rozumiem że chcesz więcej Garguły, a mniej Genkowa, no to mecz w Bełchatowie tego nie potwierdził.
BBudowniczy napisał(a): 
|
A także dzięki takim piłkarzom jak Brożek czy Małecki a nie dzięki....Jaliensowi, Paljiciowi, Blanco, Boukhariemu, Issa Ba, Jirsakowi, Sovakowowi, Chwistovowi czy innemu Riosowi.
|
Problem w tym że Pareiko jest lepszy od Twojego Pawełka, Jaliens to aktualnie najlepszy obrońca Wisły, a Riosa, Christowa czy Paljicia sprowadzali niekompetentni Polacy, a nie Stan Valckx i tu mam dla Ciebie dobrą informacje ..WRÓCILI Twoi ulubieńcy, się szykuj więc na powroty wielkich Polaków … Łobodziński, Jop, Matusuak, Niedzielan…
BBudowniczy napisał(a): 
|
Cały czas w niej jesteśmy, opcja prozachodnia uzupełniona Wilkiem. Jesli to jest jedyna droga rozwoju to tylko załamać ręce.
|
BBudowniczy napisał(a): 
|
W oparciu o tą opcję prozachodnią? Odpowiem Ci - nie, nie będzie nas stać. Bo nie będzie ani pucharów, ani zasilających budżet transferów naszych piłkarzy na zachód, za to zarobki na poziomie 300 000 euro rocznie dla rezerowych prawych obrońców.
|
Otóż nie jesteśmy …Pierwsze 5 transferów dało nam MP 2011 , później już kasy na kolejne transfery nie było, poza Jovanoviciem przyszli tylko piłkarze z karta w ręku lub wypożyczeni , a i tak osiągnęli awans do LE. Co do Polaków to jaki tam nie tylko Wilk, jest też ..Czekaj !!! Małecki !!! Boguski !!! Brud !!! Nic tylko brać i wybierać, taki żart ... Powtórzę że jest kasa zarobiona w LE i kw. do LM i była szansa na rozwój, a tak możemy mieć powrót do ... Levadii, bo tyle nam dali Pawełek czy inny Jop w rozwoju Wisły, ano wielkie NIC.
BBudowniczy napisał(a): 
|
Sugerujesz że polscy piłkarze są jedynie polskim, leniwym g... ? Powiedz to naszej trójce z Borussi Dortmund albo Szczęsnemu z Arsenalu. Bez odbioru.
|
BBudowniczy napisał(a): 
|
Ja za to nie musze mieć dobrej pamięci, bo wczoraj widziałem zaangażowanie tych obcokrajowców (nie wszystkich oczywiście). Nie wiem czy skończyło by się na 0:2, być może byłoby 2:0. Brożek strzelił by 2 bramki, a nie posiadając w składzie Chaveza czy Jaliensa nie byłoby dania dupy przy golu Buzały
|
Sam tak sugerujesz , więc nie przypisuj mi swoich poglądów. O polskich piłkarzach mam dobre zdanie, ale tylko o tych najlepszych, na których nas nie stać. Chcesz w Wiśle Lewandowskiego ? To spytaj się Twojego idola (polski nad dyr. sp. Bednarz) dlaczego on go nie chciał, chcesz teraz piłkarzy z B. Dortmund to ich kup. Otóż nie stać nas na takie transfery. Paweł Brożek to, to robi teraz zawrotną karierę na zachodzie , więc lepiej się na niego nie powołuj, a w ostatnim meczu akurat i Genkow i Biton bramki strzelali. Gdyby zamiast Chaveza grał np. Czekaj byłoby może i 0–2 ale i też czerwona kartka dla niego ,więc wyluzuj troszkę.
Niestety musze się powołać, na własny tekst.
milosz napisał(a): 
|
A Ja tam wolę LE i grę wiosna w pucharach niż jak za czasów Brożków kompromitacje z Levadia i Krabachem. Wole też mieć w zespole Błaszczykowskiego niż go nie mieć, rzecz w tym że na takiego zawodnika dziś nas nie stać, a pojawienie się jego w Wiśle to prezent od Brzęczka, ot zrządzenie losu, na kolejne bym nie liczył. Aktualnego więc Błaszcza sprowadzić nie możemy, ale skauting, szkolenie młodzieży , a tak to robić trzeba...
|
milosz napisał(a): 
Jeśli mamy sie rozwijać to dzięki Pareice, Meliksonowi i Genkowowi, czy Bitonowi, choć pewnie też dzięki Czarkowi Wilkowi, ale nie dzięki ... Łobodzińskiemu, Jopowi, czy Matusiakowi. Jakościowe dobre transfery z zachodu i opcja prozachodnia, jedynie uzupełniona piłkarzami rodzimymi to jedyna droga rozwoju dla Wisły, pytanie tylko czy do niej wrócimy.
PS. No a kiedyś może jak urośniemy w siłę to stać nas będzie na sprowadzanie najlepszych polskich piłkarzy do Wisły, ale to przyszłość niezbyt bliska.
|
I W sumie nic do tego nie musze dodawać. Polacy w składzie tak ale nie kosztem jakości gry, teraz większość to obcokrajowcy być muszą bo takie realia finansowe, kiedyś może stać nas będzie na ściąganie reprezentantów Polski, kiedyś, ale nie teraz.
Wisła oparta na dobrych i tanich obcokrajowcach na poziomie Pareiki, Meliksona czy Bitona z Genkowem, uzupełniona Wilkiem, ale i zawodnikami pokroju Małeckiego i Sobolewskiego bo ich zastępcy w Wiśle powinni się znaleźć. 3max 4 Polaków (w jedenastce bo w kadrze więcej) , reszta z zagranicy na dobrym jakościowo poziomie. Tu Stan daje rękojmie że za 700 tysięcy euro nie sprowadzi Jirsaka tylko Meliksona.
Ano właśnie bo poza piłkarzami potrzebny jest też właściwy dyr. sp. czyli nie Bednarz, a Valckx, oraz właściwi szkoleniowcy. Ja osobiści do Probierza nic nie mam . ot przeciętny trener, ale abyśmy się mogli rozwijać to potrzebny jest dobry trener z zagranicy, tyle że na to potrzeba kasy, a tu nasz sponsor szuka tylko opcji oszczędnościowych, niestety.
Ostatnio edytowane przez milosz : 18.03.2012 o godz. 15:10.
|