Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] PGE GKS Bełchatów - Wisła Kraków 17.03.12r. godz. 15:45. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8636)

MiroPL 12.03.2012 19:34

[22 kolejka] PGE GKS Bełchatów - Wisła Kraków 17.03.12r. godz. 15:45.

Witam!
Po remisie z Lechem czas na wyjazd do Bełchatowa gdzie naszym przeciwnikiem będzie GKS.
Do meczu z nimi musimy się przyłożyć nie na 100% tylko na 200% żeby dogonić czołówkę i myśleć o mistrzostwie.

Rozgrywki 22 kolejki.

piątek 16.03

18.00 Zagłębie Lubin : Widzew Łódź

20.30 Legia Warszawa : Polonia Warszawa

sobota 17.03

13.30 Górnik Zabrze : ŁKS Łódź

15.45 GKS Bełchatów : Wisła Kraków

18.00 Jagiellonia Białystok : Lech Poznań

niedziele 18.03.

14.30 Śląsk Wrocław : Cracovia

17.00 Ruch Chorzów : Podbeskidzie Bielsko-Biała

poniedziałek 19.03

18.30 Lechia Gdańsk : Korona Kielce

Pozdrawiam...

vote-for-mikey 12.03.2012 20:13

Po remisie z Lechem, czas na mecz z Lechem.

WISŁAZWE 13.03.2012 21:51

Już po meczu z Amicą w PP.

Czas na ligowe starcie z GKS Bełchatów, temat otwieram na nowo. Ciężki wyjazd nas czeka, ale my nie mamy łatwych wyjazdów i spotkań, odkąd sami sobie utrudniliśmy życie w lidze.

To będzie czwarte spotkanie pod wodzą Probierza, warto zauważyć, iż jest poprawa w grze Wisły, wiem że to może i brzmi śmiesznie czy niedorzecznie ale obrona zrobiła mały krok do przodu! Trzeci mecz z rzędu nie tracimy gola i gramy na zero z tyłu.

Czy to nasza zasługa ? Czy zasługa słabej gry napastników drużyny przeciwnej, okaże się gdy zagramy z kimś silniejszym niż Lechia czy Amica.

Co jeszcze można zmienić, albo kogo można zmienić ?

Tu trener Probierz ma ograniczone pole manewru, mam nadzieję, że do zdrowia wróci Genkov, Melikson oraz Marko Jovanović. Nie wiemy czy zmiana Bitona podyktowana była jego urazem, czy może taktyką bronienia zaliczki przed rewanżem.

Jaliens, Chavez, Bunoza, Diaz - czy tak będzie wyglądała nasza linia obrony w meczu z GKS-em ? Dziś zagrali dobre zawody, zwracam honor Jaliensowi ( sam osobiście nie byłem zachwycony jego grą na jesień, ale teraz mam podstawy by wypowiadać się o jego grze bardziej pozytywnie).

mitmichael 13.03.2012 21:56

Po dzisiejszym spotkaniu pucharowym jestem nastawiony pozytywnie przed meczem z Belchatowem - zapewne nie tylko ja. Musza w koncu Nasi napastnicy strzelac gole bo wiecznie nie bedziemy czekac na szczescie gdzie obronca zapewni Nam punkty. Na razie za Probierza Wisła gra inaczej - powinno byc tylko coraz lepiej. Mam nadzieje, ze w lidze od tego meczu juz jakas seria wygranych bedzie - bo ilez mozna tracic punktow.

Michacho 14.03.2012 00:15

Czas zacząć zbierać punkty i zbliżyć się do czołówki!

Co do piłkarzy, to cieszy fakt, że obrona coś gra, ale gorzej z ofensywą. Ci jakby trochę przysypiali. Najlepszą obroną jest atak, więc trzeba zacząć coś atakować, nie tylko bronić. Mam nadzieję, że ten mecz będzie rozgrzewką przed meczem z Ruchem czy Legią :)

RYBA 14.03.2012 09:02

No oby oby, wręcz MUSIMY zakręcić się w okolicach podium na koniec sezonu, ja sezonu bez gry w pucharach sobie wręcz nie wyobrażam i mam nadzieje że nie będe musiał

Ajax 14.03.2012 12:20

Musimy zacząć wygrywać mecze tylko to się liczy na ten moment.

Pareiko
Jovanovic - Jaliens - Chavez - Diaz
Krim - Nunez - Wilk - Melikson
Biton - Genkov

Stawiam na kopie meczu z Gdańska:)

vote-for-mikey 14.03.2012 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1230548)
Musimy zacząć wygrywać mecze tylko to się liczy na ten moment.

Pareiko
Jovanic - Jaliens - Chavez - Diaz
Krim - Nunez - Wilk - Melikson
Biton - Genkov

Stawiam na kopie meczu z Gdańska:)

Ja wiem, że niektórzy Jovanicia bardzo lubią, ale bez przesady z wysyłaniem go na prawą obronę.

Chociaż... może gdyby tam zagrał to by się nie kompromitował tak jak na bramce?

Ma_niek 14.03.2012 13:08

Zeby nie znać nazwisk własnych pilkarzy. Dajcie spokój z tym Kirmem po bokach Maor i Iliev a Kirm to na ławie niech posiedzi.

kacpaw91 14.03.2012 13:18

Co do twojego składu to może lepiej nie wystawiać bramkarza na prawej obronie, aczkolwiek może ma jakiś ukryty talent ; ).

Ja bym spróbował na miejscu Probierza zestawić tak skład: Pareiko - Lamey, Jaliens, Bunoza, Diaz - Jovanović, Wilk, Garguła, Melikson - Iliev, Genkov. Ciekaw jestem eksperymentu z wystawieniem Jovanovicia jako skrzydłowego. Mając takie problemy ze skrzydłami jak ostatnio nie byłby to wcale zły pomysł. Co do Garguły prezentuje się on od jakiegoś czasu poprawnie, z pewnością lepiej na niego postawić niż na Nuneza. Na miejscu Probierza przy dobrym wyniku wpuściłbym kogoś młodego z ławki. Trzeba zweryfikować potencjał poszczególnych graczy, a nie ratować się słabym niestety Paljiciem. W dalszym rozrachunku będzie to bardziej opłacalne.

karas1983 14.03.2012 14:31

Czepiacie się tego Kirma a on zapieprza więcej niż Iliev... A jeśli chodzi o efektywność ich gry to jest ona praktycznie na tym samym poziomie...

WislaFan123 14.03.2012 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1230570)
Ja wiem, że niektórzy Jovanicia bardzo lubią, ale bez przesady z wysyłaniem go na prawą obronę.

O jakiej Ty kompromitacji mowisz?? Gdyby nie Joavnic to bysmy w tym roku nie powachali pucharow (to ze przeszlismy Litex, a zwlaszcza ze w Łoweczu nie dostalismt 4-5 bramek to zasluga obronienia 2-3 sam na sam i szczescia, co tez jest swego rodzaju umiejetnosci). W innych 2-3 meczach ktorych zagral tez nie bylo zle...

Ajax 14.03.2012 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 1230570)

Tak to jest jak się w pracy pisze posty na szybko:)

tofik 15.03.2012 17:05

Wyniki Wisły w Bełchatowie:
26.09.2010 D1 GKS Belchatow 1-1 Wisla Krakow
27.02.2010 D1 GKS Belchatow 1-0 Wisla Krakow
14.03.2009 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow
03.10.2007 LC GKS Belchatow 1-1 Wisla Krakow
25.08.2007 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow
07.06.2007 LC GKS Belchatow 2-0 Wisla Krakow
22.05.2007 D1 GKS Belchatow 1-2 Wisla Krakow
11.12.2005 D1 GKS Belchatow 0-0 Wisla Krakow

Jakby ktoś miał wyobrażenie, że tam pojedziemy i na luzie powinniśmy wygrać. Wcześniej niech spojrzy na tę listę. Nawet nie kwestia tego, że kiedyś mieliśmy dobry skład, a teraz sam szrot z zachodu. Kto by u nas nie występował...w Bełchatowie gramy generalnie pytę i mamy problem ze strzelaniem bramek.

mitmichael 15.03.2012 18:16

Melikson, Jovanovic i Genkov sa juz zdrowi wiec praktycznie na mecz z Bełchatowem mamy cala kadre zdrowa oprocz oczywiscie Sobola - im wieksze pole manewru tym lepiej.

Griszka30KR 15.03.2012 18:23

i Boguskiego....

WISŁAZWE 15.03.2012 18:32

Arbitrem sobotniego spotkania będzie Dawid Piasecki. W tym sezonie gwizdał nam trzy mecze Polonia - Wisła (1-1), Cracovia - Wisła (1-0) oraz Wisła - Widzew (1-0).

W 3 meczach obdarował nas 11 żółtymi kartkami.

markowywislak 15.03.2012 19:09

skromnym 0-1 nie pogardzę.Myśle że to będzie mecz walki i Kirma na ławce.
P.S. Ile dostaliśmy biletów?

Mila 15.03.2012 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez markowywislak (Post 1230924)
P.S. Ile dostaliśmy biletów?

384 :)

A z Bełchatowem jest roznie... raz graja dobrze a raz straszna pyte...bardziej bym sie sedziego martwil i tego jego "rozdawnictwa kartek" bo moze byc ciezko

Wojtas 16.03.2012 00:20

Mecze w Belchatowie sa ciezkie,moze to nie ten sam Wodzisławski koszmar :D ,ale jakos zle nam sie tam gra.

A na GKS trzeba uwazac ,bo nigdy nie wiadomo co oni zagraja

Licze ze zagramy ofensywnie i do przodu ,zwlaszcza ze Gienek wróci.

adas123 16.03.2012 07:26

Szukałem informacji o Genkovie,ale skoro mówici,że wraca to spoko.Zagrać jak z Lechią i będzie dobrze.Zauważcie,że przestaliśmy partolić w obronie,a to połowa sukcesu w meczach z takimi zespołami jak nie stwarzamy my im sytuacji, tylko sami muszą się pomęczyć.

PS1 wysokie kursy na Wisłe
PS2 Wojtas już prawie zapomniałem o Wodzisławiu,ale jak sięgne pamięcią to tam sie działy rzeczy nieludzkie:d

Mila 16.03.2012 07:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1231030)
.Zauważcie,że przestaliśmy partolić w obronie

Przestalismy??? A ogladales mecz PP w Poznaniu??? To co robili nasi obroncy to byla tragedia... fakt ze Lech ich nie wykorzystal nic nie usprawiedliwia...

1q2 16.03.2012 14:13

Przed tym meczem można się jedynie we wróżkę pobawić - ja dziś będę wróżył z niedopałków w popielniczce;)
Jeśli chodzi o przebieg meczu, to jest bardzo prawdopodobne że liczba celnych podań na połowie przeciwnika(u obu drużyn), będzie mniej więcej taka jak liczba celnych strzałów na bramkę

Tak więc będziemy świadkiem , jednej wielkiej kopaniny, gdzie o wyniku zadecyduje przypadek.Pół godziny gry w beki + jedna składna akcja, bądź może komuś dobrze zejdzie.Komu lepiej zejdzie, ten wygra
Patrząc na dotychczasowe wyniki Probierza , czyli 2-1-0 - widać że brakuje porażki a że 4 mecze bez porażki to chyba jakoś w zeszłym sezonie udało się osiągnąć - wróże że jutro jednak przegramy

michael 16.03.2012 14:19

Damy radę, w końcu trzeba zacząć wygrywać żeby zdobyć ten tytuł :D
Potencjał jest, Probierz dobrze poukłada te puzzle i Wisła zacznie grać na dobrym poziomie.
A w lecie liczę na rewolucje, kilka polskich transferów i nowe oblicze Białej Gwiazdy ;)

Elefant 16.03.2012 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1231134)
Przed tym meczem można się jedynie we wróżkę pobawić - ja dziś będę wróżył z niedopałków w popielniczce;)
Jeśli chodzi o przebieg meczu, to jest bardzo prawdopodobne że liczba celnych podań na połowie przeciwnika(u obu drużyn), będzie mniej więcej taka jak liczba celnych strzałów na bramkę

Tak więc będziemy świadkiem , jednej wielkiej kopaniny, gdzie o wyniku zadecyduje przypadek.Pół godziny gry w beki + jedna składna akcja, bądź może komuś dobrze zejdzie.Komu lepiej zejdzie, ten wygra
Patrząc na dotychczasowe wyniki Probierza , czyli 2-1-0 - widać że brakuje porażki a że 4 mecze bez porażki to chyba jakoś w zeszłym sezonie udało się osiągnąć - wróże że jutro jednak przegramy

Mam mniej więcej takie same odczucia odnośnie jutrzejszego meczu. Z tym, że ja wróżę z fusów i mi wychodzi farciarski remis.

Ogryzek 16.03.2012 20:15

Jeśli nie wybiegamy, nie wywalczymy agresywną grą 3 punktów w Bełchatowie - to ich nie dostaniemy za darmo od GKS. Bo na umiejętności nasze czysto piłkarskie z tymi "gwiazdami" (z drobnymi wyjątkami) nie mamy co liczyć. Piłkarsko nie jesteśmy lepsi wiele od Bełchatowa. Pozostaje walka, walka, walka.

Czyli siermiężna kopanina, może jak się cudownie wyleczy Melikson coś zrobi, a tak siermiężna walka o 3 punkty.
Sam jestem ciekaw jak po ciężkim meczu w Poznaniu będziemy jutro wyglądać.

mitmichael 16.03.2012 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adas123 (Post 1231030)
Szukałem informacji o Genkovie,ale skoro mówici,że wraca to spoko

Tutaj masz wszystko + zdjecia - nie tylko Gienek wraca ale i Melikson oraz Jovanovic
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_belchatowie/

Arsenal 16.03.2012 21:45

Mam nadzieje ze zagramy 4-4-2

Wasiu 16.03.2012 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1231264)
Tutaj masz wszystko + zdjecia - nie tylko Gienek wraca ale i Melikson oraz Jovanovic
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_belchatowie/

Moglbys mi wytlumaczyc co tutaj jest?
Jest informacja o Genkovie, ale nic o Meliksonie, a na zdjeciu razem z Lameyem biega z trenerem, ktory sie zajmuje kontuzjowanymi. A Jovanovica to ja nigdzie nie widze.

kacpaw91 16.03.2012 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 1231286)
Moglbys mi wytlumaczyc co tutaj jest?
Jest informacja o Genkovie, ale nic o Meliksonie, a na zdjeciu razem z Lameyem biega z trenerem, ktory sie zajmuje kontuzjowanymi. A Jovanovica to ja nigdzie nie widze.

Do tego info ze środy. Teraz doszły "drobne urazy".

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl