The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2023, 18:58
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Odnoszę wrażenie, ze sporo osób żyje w jakiejś bańce. A już na pewno nie ogląda meczów innych polskich drużyn. To co spotyka Wisłę nie jest niczym wyjątkowym. Wszyscy maja problemy z taką grą jaką pokazało Zagłębie. W tamtym tygodniu chociażby Legia przegrała gładko ze Stalą, nie potrafiąc zdobyć bramki na własnym boisku. To po pierwsze. Po drugie. Nie chcę deprecjonować Hiszpanów. Jestem przekonany, ze gdyby nie oni, gdyby nie sprowadzono Kiko, dzisiaj bronilibyśmy się być może przed spadkiem, a już na pewno walka o awans byłaby poza zasięgiem. Tylko, że to co zbudowaliśmy, najwyraźniej nie wystarcza, żeby rządzić i dzielić w 1 lidze. Ich umiejętności są niewystarczające. Uważam i nigdy tego nie ukrywałem, że jedynym miernikiem na co stać Wisłę są jej wyniki. To co prezentuje wiele osób na forum to zaprzeczenie rozumowego podejścia, czysty irracjonalizm. Bo czymże innym jest wiara w to, że od wielu sezonów i wielu trenerów w Wiśle zawsze mamy piłkarzy lepszych niż wyniki, a to tylko kolejny Stolarczyk, Gula czy Sobol jest winny. Co więcej nie wygląda na to, żeby to szaleństwo miało się kiedykolwiek skończyć. Bo kolejny, który tu polegnie, stanie się szybko wuefistą, a nie dowodem na to, że z Wisłą być może nie jest tak dobrze, jak wielu kibicom się wydaje.

Witaj. Widzę, że wychynąłeś ze swojego czarno-białego świata. Otóż oświadczam, że świat nie jest czarno-biały, ma wiele odcieni szarości i można pisać o problemach Wisły, wskazując różne defekty, istotniejsze od trenera i jednocześnie go nie bronić. Ogólnie, jak już wielokrotnie pisałem Sobol może zniknąć nawet dzisiaj, co więcej jestem gotów zapłacić ekstra, jeśli klub zastąpi go tym od dawna oczekiwanym mesjaszem. Problem polega na tym, że nikt taki się tu nie pojawi, bo dlaczego miałby skoro w końcu każdy od czasów przynajmniej od czasów Carillo zostaje uznany za parodystę.

Przy okazji muszę sprawdzić, czy nie byłeś w tej grupie, która twierdziła, że Sobol to geniusz trenerki, który trzymał wszystko za mordę przed przeprowadzką do Wisły Płock. A Stolar to bez niego gówno.
Odnoszę wrażenie,że dobry byłby z ciebie polityk,zamiast odpowiedzieć pytającemu sam sobie wymyślasz pytanie i na nie odpowiadasz.
Po kolei,tak to potężne Zagłębie swoim sposobem gry sprawia takie problemy że na 14 meczów połowę przegrali a tylko dwa wygrali.Faktycznie nie da się im chyba strzelić bramki,nawet nie będę sprawdzał jakim potęgom udało się to zrobić 17 razy.
Przypominam,że wczoraj wyzwaniem dla nas było dośrodkowanie które mijałoby pierwszego broniącego rywala ze stojącej piłki.Ale skoro już widać było,że nie wychodzi to nie można było rozegrać rzutu rożnego "krótko"?
Jedyne czym Sobol chciał zaskoczyć to czy piłka będzie dochodząca czy odchodząca,genialne po prostu tym bardziej że wspomnianego pierwszego broniącego nie przechodziła.
Z tym wrzucaniem trenerów pracujących w Wiśle do jednego worka też bym tak na twoim miejscu nie szalał bo nie wychodziło z różnych powodów.Jedynie ostatnie dwa przypadki są do siebie podobne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów