|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja jakiś czas temu wdałem się z Markusem w dyskusje i stwierdził wprost, że poniższa zależność nie istnieje :
Jest coś takiego, że jak jest za dużo obcokrajowców z jednego kraju, no to może rzeczywiście jest to niezbyt korzystne. Gdy mu odpisałem coś w ten deseń : Uważam jednak, że przebywanie w swoim naturalnym środowisku, w swoim kraju, gdzie na pewno więcej rzeczy jest dla nich oczywistych, ułatwia pewne sprawy. Obcokrajowiec angażuje się, ale może rozumieć pewne rzeczy inaczej. Dlatego powtórzę, chcę, żeby grało tutaj więcej Polaków. To stwierdził, że nie istnieje coś takiego, nikt się nie musi uczyć ligi, realiów w Polsce. Hiszpan od razu odnajdzie się u nas znakomicie i narodowość nie ma znaczenia. Hiszpanie uczyli się piłki w piłkarsko lepszym kraju i nie muszą się do niczego przystosowywać ani uczyć, bo oni grać umieją lepiej od nas. Moskal oczywiście jest w tych wypowiedziach bardzo dyplomatyczny, ale gołym okiem widać co o tym myśli. I są to przemyślenia o zupełnie odwrotnym zabarwieniu niż przemyślenia Markusika. Oczywiście przytaczam tutaj ducha tej rozmowy z Markusem. Piszę to, bo zaraz przyleci Markusik i zacznie twierdzić, że nic takiego nie pisał (bo nie przytaczam rozmowy słowo w słowo). Także przestań bronić wysrywów Markusika. One tym właśnie są - wysrywami.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 08.06.2024 o godz. 22:16.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|