The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 09:48
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami. pewnie nie mieli co do garnka włożyć i byli głodni i spragnieni dlatego nie grali. to raz. dwa gdzie masz o niezdaniu matury? bo ja nic takiego nie widziałem. o fałszerstwie świadectwa jest. poza ty m szczekacie nie wiem po jaką cholerę to nic nie zmienia a Wy tutaj tylko zamęt i chaos siejecie. ja czekam na to co będzie dalej a nie ekscytuję się tanią sensacją
Rozumiem, że fałszowanie świadectwa maturalnego to w gruncie rzeczy dla Ciebie żaden problem, wręcz codzienność..... Każdy ma coś za uszami..... Masakra....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 09.08.2016, 09:57
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale Meresiński w tym wywiadzie w ostatnim zdaniu trochę powiedział, może mimowolnie, jak to wygląda..

"Nie jestem słupem, ale mamy partnerów."

Czyli pewnie nie jest podstawioną marionetką, za którą siedzi jakiś jeden "ktoś", pociągający w rzeczywistości za sznurki. Ale też nie działa sam - stawiam, że namówił do projektu kilka możniejszych osób, dla których wystawić gw. bankowe na pare mln złotych to jak splunąć. A zyski mogą być większe.
Jeśli ten cały performance miałby być z góry zaplanowanym, przekalkulowanym, skrupulatnie realizowanym, to dlaczego JM miałby przyznawać publicznie że ktoś za nim stoi? Wszystko idzie na jego konto, dostał $$, ma "wyebane". Do roku go nie będzie. Ja w to wierzę, to jest bardziej racjonalny scenariusz niż przejęcie klubu (WISŁY!) przez gołodupcewa.

Klasyczna i książkowa omerta, nie przestępcza.

Pero napisał(a):Wyświetl post
To potwierdza również moje informacje. W końcowej fazie negocjacji BC wyjechał za granicę. Bodaj do Irlandii. Stamtąd też kontaktował się z Kapką w dniu ogłoszenia sprzedaży klubu z pytaniami jak piłkarze zareagowali na wiadomość o sprzedaży.
Czy jest jakieś źródło tych informacji? Czy jest to bardziej na zasadzie "gdzieś zarzucone, nie potwierdzone"? Chyba, że to Twoje info. A to pytanie BC też może mieć drugie dno.
Ostatnio edytowane przez whitestar1990 : 09.08.2016 o godz. 10:01.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2016, 10:05
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
Czy jest jakieś źródło tych informacji? Czy jest to bardziej na zasadzie "gdzieś zarzucone, nie potwierdzone"? Chyba, że to Twoje info. A to pytanie BC też może mieć drugie dno.
Nie powołuje się nigdy na zarzucane info z TT czy innych źródeł innych osób. Pytania i telefony BC po spotkaniu drużyny z Pilchem świadczą o tym jaki miał sentyment do klubu i jak trudno mu się było pogodzić ze sprzedażą.
whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 10:09
Pero napisał(a):Wyświetl post
Nie powołuje się nigdy na zarzucane info z TT czy innych źródeł innych osób. Pytania i telefony BC po spotkaniu drużyny z Pilchem świadczą o tym jaki miał sentyment do klubu i jak trudno mu się było pogodzić ze sprzedażą.
Dziękuję za odpowiedź.
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 09.08.2016, 10:12

To, że Cupiał wyjechał do Irlandii, to fakt. Może więc coś być w tym, co pisze Pero.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2016, 10:56
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Prawie sie zgadza, ale jak na razie byl oskarzony tylko o sfalszowanie swiadectwa maturalnego, za co zostal skazany zaocznie.
Po pierwsze ja nie pisałem "oskarżony" . Napisąłem "zamieszany", co potwierdził a prokuratura śedztwem i przedstawieniem mu zarzutów.
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.Po trzecie podkreśliłem PRANIE BRUDNYCH PIENIEDZY celowo. Bo jeżeli nimi zapłacił za Wisłę...To za kilka lat marny nasz los jak nas potraktują jako rzecz nabyta za pieniądze z nielegalnych źródeł.
Jesteśmy w dupie. Czarnej.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 11:01
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze ja nie pisałem "oskarżony" . Napisąłem "zamieszany", co potwierdził a prokuratura śedztwem i przedstawieniem mu zarzutów.
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.Po trzecie podkreśliłem PRANIE BRUDNYCH PIENIEDZY celowo. Bo jeżeli nimi zapłacił za Wisłę...To za kilka lat marny nasz los jak nas potraktują jako rzecz nabyta za pieniądze z nielegalnych źródeł.
Jesteśmy w dupie. Czarnej.
Tylko jemu zadnych zarzutow jeszcze nie przedstawiono. Prokuratura zbiera dowody.

Co do wyroku za swiadectwo, to nie musial byc nawet wzywany. Dostal wyrok i moze go skarzyc.
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2016, 11:11
Tylko jemu zadnych zarzutow jeszcze nie przedstawiono. Prokuratura zbiera dowody.

Co do wyroku za swiadectwo, to nie musial byc nawet wzywany. Dostal wyrok i moze go skarzyc.
Wlasnie tez mi się wydaje, ze do rozprawy w trybie nakazowym, nie wzywaja na rozprawe ( podobnie się to odbywa jak odmowisz przyjęcia mandatu, to tez nie jesteś wzywany na rozprawe, tylko dopiero możesz się odwolac od wyroku wydanego w trybie nakazowym ), tylko wysylaja wyrok do domu. Inna sprawa czemu tego wyroku nie odebral i się od niego nie odwolal, jeśli czul się niewinny. Pozatym tez nie wiemy co dokladnie podrobil, czy sobie tylko oceny podrasowal, czy wogole lewe swiadectwo i matura, bo niezdal. Wydaje mi się, ale mogę się mylic, ze tylko podrasowal sadzac po wyroku, ale nie wiem nie znam się nie jestem prawnikiem. Pewnie gdyby już cos w zyciu osiagnal tak jak mesii, to wg Stanowskiego moglby waly krecic n apotego, bo cos osiagnal, a tak to bida.
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 09.08.2016, 11:12
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Po drugie skazany prawomocnym wyrokiem i tryb zaoczny nie am tutaj znaczenia. Jego sprawa czemu sie nie pojawił na rozprawie.
Odkąd sądy wysyłają powiadomienia przez InPost to z łatwością się wytłumaczy, dlaczego go nie było na rozprawie to raz. To chyba był tryb, jak e-sąd w Lublinie, gdzie obsługują dłużników. Wysyłasz tam pozew i oni generalnie z automatu akceptują wszystko, bo mają mało czasu na wydanie wyroku. Nie ma wzywania na świadka, dosłownie nic. Dostajesz info o wyroku za pomocą InPostu i masz dwa tygodnie na odwołanie się. O ile oczywiście uda Ci się zarejestrować w serwisie, co często nie działa.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2016, 11:15
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami.
Wybacz, ale to Ty bełkoczesz. Napisz mi mistrzu, kiedy Ci piłkarze nie mieli problemów z formą!? Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- kiedyś świetnych, ale tempus fugit (Brożek, Głowacki, Boguski, Cywka, Sadlok)
- Mączyńskiego
- w sumie zawsze cienkich (cała reszta).

Ja wiem, że łatwiej się oszukiwać że to piłkarze leją na kibiców, że jest potencjał na puchary a nawet, ho! ho! Przy dobrych wiatrach to nawet mistrzostwo możliwe! No ale pora spojrzeć prawdzie w oczy - oni naprawdę się starają. Grają na ile potrafią. Tylko (już) nie potrafią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 11:19
Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.08.2016, 11:31
Brakuje rozgrywającego. Nie wierzę, że przez lato zapomnieli jak się jedzie z frajerami tak jak na wiosnę za WWWDoWczyka?
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 11:36
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Nie było go na rozprawie, ponieważ w trybie nakazowym... nie ma rozprawy. Wyrok jest nakazowy, a nie zaoczny!
Nakazowy i wg proroka i sędziego notabene prawomocny.... Jak w takim razie go zaskarży ?
whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 11:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wybacz, ale to Ty bełkoczesz. Napisz mi mistrzu, kiedy Ci piłkarze nie mieli problemów z formą!? Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- Mączyńskiego

Ja wiem, że łatwiej się oszukiwać że to piłkarze leją na kibiców, że jest potencjał na puchary a nawet, ho! ho! Przy dobrych wiatrach to nawet mistrzostwo możliwe! No ale pora spojrzeć prawdzie w oczy - oni naprawdę się starają. Grają na ile potrafią. Tylko (już) nie potrafią.
Grupa pierwsza powinna wciągać całą ligę swoim doświadczeniem.
Viper
Senior Member

Stary 09.08.2016, 11:39
^^ Opcji jest kilka, wniosek o kasacje wyroku, czy o wznowienie postępowania. Jeśli wyrok jest bez uzasadnienia, to bardzo duża szansa, że się uda.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.08.2016, 11:41
Viper napisał(a):Wyświetl post
Odkąd sądy wysyłają powiadomienia przez InPost to z łatwością się wytłumaczy, dlaczego go nie było na rozprawie to raz. To chyba był tryb, jak e-sąd w Lublinie, gdzie obsługują dłużników. Wysyłasz tam pozew i oni generalnie z automatu akceptują wszystko, bo mają mało czasu na wydanie wyroku. Nie ma wzywania na świadka, dosłownie nic. Dostajesz info o wyroku za pomocą InPostu i masz dwa tygodnie na odwołanie się. O ile oczywiście uda Ci się zarejestrować w serwisie, co często nie działa.
Do e-sądu nie odwołujesz się przez serwis (choć to możliwe), lecz wysyłasz list polecony do Lublina, na adres sądu.
InPost nie obsługuje już przesyłek sądowych.
Nakaz zapłaty się już uprawomocnił. Jedną z możliwości jego podważenia byłby wniosek o przywrócenie terminu na złożenie sprzeciwu od nakazu, ale muszą być ku temu przesłanki i jest na to tylko 7 dni od ustania przyczyny uniemożliwiającej złożenie sprzeciwu w terminie.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.08.2016, 11:50
Grupa pierwsza powinna wciągać całą ligę swoim doświadczeniem.
Jasne, tylko to nie są szachy a sport wyczynowy. Nie ta szybkość i wytrzymałość już niestety. Serio muszę to tłumaczyć?

Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Brakuje rozgrywającego. Nie wierzę, że przez lato zapomnieli jak się jedzie z frajerami tak jak na wiosnę za WWWDoWczyka?
Ty w ogóle oglądałeś jakieś mecze Wisły? Z kim my niby tak jechaliśmy za Wdowczyka? Z Koroną Kielce (ironia)?
Mieliśmy kilka udanych meczy ale widzę zaczyna się już mitologizowanie. Z silnym Zagłębiem już nie było tak wesoło, nie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 11:53
it napisał(a):Wyświetl post
Do e-sądu nie odwołujesz się przez serwis (choć to możliwe), lecz wysyłasz list polecony do Lublina, na adres sądu.
InPost nie obsługuje już przesyłek sądowych.
Nakaz zapłaty się już uprawomocnił. Jedną z możliwości jego podważenia byłby wniosek o przywrócenie terminu na złożenie sprzeciwu od nakazu, ale muszą być ku temu przesłanki i jest na to tylko 7 dni od ustania przyczyny uniemożliwiającej złożenie sprzeciwu w terminie.
Chyba pomyliłeś ustawy. Kpk, a nie kpc.

Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Opcji jest kilka, wniosek o kasacje wyroku, czy o wznowienie postępowania. Jeśli wyrok jest bez uzasadnienia, to bardzo duża szansa, że się uda.
Kasacja jest niemożliwa.
Viper
Senior Member

Stary 09.08.2016, 11:57
^^ Faktycznie od wyroku nakazowego kasacja nie obowiązuje, ale wznowienie postępowania na pewno jest możliwe. Zwłaszcza, jeśli nie ma uzasadnienia a często tak bywa przy wyrokach nakazowych.
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 09.08.2016, 11:59
Meresinski podtarl sobie tym wyrokiem dupsko a wy drazycie temat kilka stron..

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Ostatnio edytowane przez c. : 09.08.2016 o godz. 12:02.
whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 11:59
Jasne, tylko to nie są szachy a sport wyczynowy. Nie ta szybkość i wytrzymałość już niestety. Serio muszę to tłumaczyć
30-32 lata i problemy z wytrzymałością. Serio? To nie są dziadki tylko piłkarze w najlepszym (jeszcze) możliwym wieku.
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.08.2016, 12:00
Możemy tu wydzielić trzy grupy:
- Mączyńskiego
O ile zgodzę się co do trzech pierwszych nazwisk, to chyba do Cywki i Sadloka ta łacińska fraza akurat kompletnie nie pasuje. Pierwszy ma 28 lat, a drugi 27, więc nie wiem jakim cudem stawiasz ich obok Głowy i Brożka. Poza tym, niby to kiedy Cywka był "świetny"? Moim zdaniem dopiero kilka ostatnich spotkań zagrał naprawdę nieźle (no chyba, że masz na myśli sezon życia w Barnsley, gdzie walnął imponująca liczbę pięciu bramek).

P.S. W dziwny sposób zignorowałeś obecność Maleckiego w drużynie, który ciągnie nam całą grę już od dłuższego czasu.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.08.2016, 12:01
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Chyba pomyliłeś ustawy. Kpk, a nie kpc.
Jasne, z rozpędu napisałem o nakazie zapłaty w kontekście e-sądu w Lublinie, ale oczywiście chodzi o nakaz z kpk.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2016, 12:03
w czwartek o 10 konferencja na R22.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 12:09
c. napisał(a):Wyświetl post

taki wyrok to nie wyrok. i za taką drobnostkę. nikogo nie pobil, nie przejechal nikogo po pijanemu na pasach, tylko sobie posciemnial przy maturze, kazdy z nas kombinowal w szkole na wszelkie sposoby, l a podczas nieobecnosci nauczycielki w klasie dopisywalismy sobie oceny. szkola to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Skoro szkola nie jest wyznacznikiem madrosci to czemu tak bardzo zabiegal aby wydawalo sie ze ja skonczyl? Widac dla niego jest tym wyznacznikiem skoro falszowal papiery dla tego wyznacznika.

I oczywiscie nikogo nie pobil. Moze i to dorobnostka. Ale to wstyd dla takiego klubu jak Wisla wiec za wlasciciela faceta ktory zamiast zdac mature ja podrabia. Jest to zenada i tyle
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2016, 12:10
Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło
morganfield
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 09.08.2016, 12:16
... to nie jest wyznacznik inteligencji i mądrosci.
Wystarczy minuta w internecie aby załapać, że taki numer nie przejdzie, więc jest.
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2016, 12:16
wierny napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie, konferencja w czwartek na stadionie o 10:00 via Miga na Twitterze.
Może się okazać, ze nigdy tylu dziennikarzy nie przyszło
To fakt, trzeba przyznać, że tak głośno o Wiśle we wszystkich media nie było dawno, piszą o nas wszędzie nawet więcej niż o możliwości awansu 7egii do LM.
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.08.2016, 12:18

Nie wymyślaj-ma status podejrzanego w sprawie, co wyraźnie wskazała prokuratura. Nie jest oskarżonym-bo nie było aktu oskarżenia. E-sąd to sprawy cywilne, inpost nic nie doręcza,bo nie wygrał przetargu, a sam JM został skazany prawomocnie, gdyż nie ma juz środka odwoławczego. To sa fakty.
Poza tym jest gołodupcem (jak na kogoś kto ma zbawiać Wisłę), a pieniądze jakie zarobił wg prokuratury pochodzą z przestępstwa. . A czy będzie oskarżony, skazany, czy pójdzie siedzieć za VAT? Nie wiem.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 12:18

Ok pewnie większość kombinowała w szkole, część dopisywała sobie oceny, ściągała na klasówkach czy maturze.... Tylko, że JM został skazany za posługiwanie się sfałszowanym świadectwem dojrzałości. Tutaj nawet przywrócenie terminu nic nie da - skoro świadectwo jest sfałszowane, a skazany się nim posługiwał to został ukarany i tyle.... Pewnie skreślili go z listy studentów i prorok uznał, że dodatkowa kara w postaci grzywny 1000 zł jest wystarczająca....

To co zrobił lub zrobi JM z wyrokiem/nakazem gówno mnie obchodzi. Natomiast łączenie w mojej ocenie taniego hochsztaplera z Wisłą Kraków jest dla mnie jak i pewnie dla wielu kibiców policzkiem. Tyle w temacie....

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów