![]() |
Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje
Zapraszam..
To oficjalna wiadomość: Tele-Fonika sprzedała Wisłę Kraków. Nowym właścicielem klubu z Reymonta został przedsiębiorca Jakub Meresiński. Współpracuje z nim Marek Citko, były piłkarz m.in. Widzewa Łódź, a obecnie menedżer. Warunkowa umowa została podpisana 23 lipca, ale Bogusław Cupiał czekał na gwarancje bankowe, które miał przedstawić nowy właściciel. Dotarły one dzisiaj i tym samym umowa o zbyciu akcji i zmianie głównego akcjonariusza Wisły Kraków weszła w życie. |
Cytat:
Źródło? :O :foch: |
Oficjalnie ? czy plota ? mam mieszane uczucia do tego Citko.....
|
Wiadomo wgl ile ten meresinski ma kasy itp???
|
NIe udalo mu sie przejac Korony to sprobowal w Krakowie dla mnie jakis desperat co chce zablysnac
|
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._wisly_krakow/ |
Dobra już przeczytałem cóż powodzenia,wyprowadzenia Wisełki na prostą i zrobienie WIELKIEJ Wisły
|
Dobra, dobra ile ten ziomek ma kasy? Czy to nie jakiś znowu pseudobiznesmen, jakich wielu obecnie? Zróbmy poważny research.
|
Powodzenia Panie Jakubie. Mimo, że jestem bardzo sceptycznie nastawiony to oczywiście życzę samych sukcesów i w dalszej perspektywie osiągnięcie tego, co nie udało się samemu Bogusiowi.
A Panu Cupiałowi po prostu, mocno i z całego serca - DZIĘKUJĘ. |
Koleś znany z pokazywania się z Jabłczyńską na vipowskiej scenie. Świetnie.
Jeśli ktoś w Wiśle myślał, że duet Meresiński-Citko to ten sam garnitur co Mioduski-Leśnodorski to się grubo pomyli. |
Kto to w ogółe jest? Wiem, biznesmen. Ale co to znaczy? Jakąś firmę ma? W google to znalazłem o nim, że chciał kupić Koronę Kielce i jest facetem Jabłczyńskiej.
Edit. Aha... Sołowow :lol::lol: |
Ja .......e
|
Na pewno wszyscy już czytali:
http://www.gandalf.com.pl/b/wrogie-przejecie/ czy to on? |
Meresiński to przedsiębiorca. Jakiś czas temu był zainteresowany kupnem Korony Kielce. Biznesmen w tej sprawie miał nawet podpisaną wstępną umowę, ale w końcu do transakcji nie doszło.
|
Ciekawe czy na forum padnie rekord ilosci zalogowanych uzytkownikow ;).
Pewnie bedzie trzeba troche poczekac na pierwsze decyzje, mam nadzieje, ze ogarna strone marketingowa, bo to od dawna lezalo i kwiczalo - z nielicznymi wyjatkami. |
Cytat:
|
Kto to jest i kto za nim stoi? Citko... no cóż, pożyjemy, zobaczymy.
|
Na gorąco:
- jakoś ufam Cupiałowi, że nie oddałby Wisły w złe ręce i że sprawdził komu sprzedaje - sytuacją w Koronie nie można się sugerować - tam był chory układ z miastem, polityka itp. - Stanowski na TT napisał: Leśnodorski z Mioduskim również przychodzili do L bez medialnych majątków, a było to najlepsze co mogło się zdarzyć temu klubowi - ostatnia i najważniejsza rzecz - jestem pewien, że nie będzie rządził sam tylko będzie gromadził tu kapitał z różnych źródeł, inwestorów, sponsorów. Tyle - czekamy na 1 konferencje i trzeba dać mu czas. |
Dramat. Facet bez majątku, zajmujący się milionem rzeczy(KRS). Do tego Citko, który zarabiał sobie w Polonii na Wojciechowskim. Byli już tacy w polskiej piłce, co obiecywali sponsorów i granie o wysokie cele... Przerabiał to Widzew, ŁKS, a potem Polonia z pewnym "biznesmenem", którego pogoniono z GKS Katowice. "Naszego" pogoniono z Kielc, kiedy zobaczyli co proponuje :D... Najśmieszniejsze jest to, że lepsza była oferta gołodupców z Senegalu ;).
Obyśmy dokończyli ten sezon w ekstraklasie, bo jeśli gołodupce nie znajdą sponsorów, to prosta droga do III i IV ligi. Panie Cupiał, dlaczego nie oddał pan tego komuś wiarygodnemu? |
Dzisiaj mamy 1 kwietnia?
|
Na razie ma jednego plusa - za dyskrecję w prowadzeniu negocjacji i w ciągu tego tygodnia po podpisaniu umowy. Tak się zachowują poważni ludzie.
|
http://weszlo.com/2016/05/18/korona-...k-sie-doczeka/ tutaj można się sporo dowiedzieć.
|
|
Nareszcie mamy właściciela z Twitterem! Będzie medialnie.
:rotfl: |
Jak dla mnie jest to powiernicze nabycie praw udziałowych. Obaj panowie de facto reprezentują czyjeś interesy i zgodnie z ideą całej instytucji prawnej nie dowiemy się czyje.
|
Cytat:
Prywatnie nie sądze że za tymi Panami jest ktokolwiek kto ma na prawde duże pieniądze. Cóż, kredyt zaufania dany, powodzenia i trzymam kciuki. |
|
Może to dobry ruch?
Poprzedni właściciel wiele razy ogłaszał chęć sprzedaży prawie co roku albo dwa Chyba nie miał już serca do prowadzenia klubu Tak naprawdę wszystko rozbija sie o kasę Jeśli nowy właściciel znajdzie finansowanie szerokiej i dobrej ławki zapewne przyjdą sukcesy Ale pamiętajmy o casusie Lecha - łatwo dziwnymi decyzjami popsuć wszystko Ale w Wiśle może być tylko lepiej: Czy wyobrażacie sobie aby mogło być gorzej? Bo ja nie. Przecież zostało tylko walczenie o utrzymanie Dziękuję Cupiałowi za kilka pierwszych lat finansowania gdy doprowadził Białą Gwiazdę do dominacji w polskiej lidze |
Cytat:
Co do tematu, nie mogę się przyzwyczaić... boję się, że nadchodzą smutne czasy, ale chciałbym się mylić. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl