The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2016, 07:56
30 letni przedstawiciel bananowej młodzieży uwikłany w karuzelę VAT,oskrazony o wyprowadzenie pieniędzy, PRANIE BRUDNYCH PIENIĘDZY, udział w zorganizowanej grupie przestępczej, skazany za podrobienie świadectwa maturalnego obiecuje świetlaną przyszłość Wiśle.
Przecież dał gwarancje bankowe hahahha
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.08.2016, 08:14
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dziennikarskie śledztwo doprowadziło do ujawnienia jednej z gwarancji bankowych!

Dlaczego na tej niby gwarancji bankowej widnieje Jakub M. a nie Meresiński? W takich dokumentach podaje się pełne imię i nazwisko. Dodatkowo to przekreślenie kwoty i brak jakichkolwiek oznaczeń typu pieczątka, data wystawienia. Dodatkowo takie coś wystawia się na papierze firmowym, a nie jakimś skrawku żywcem wyrwanym z zeszytu. Komuś widać musi się nudzić skoro takie coś tutaj wstawia.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 08:15
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
30 letni przedstawiciel bananowej młodzieży uwikłany w karuzelę VAT,oskrazony o wyprowadzenie pieniędzy, PRANIE BRUDNYCH PIENIĘDZY, udział w zorganizowanej grupie przestępczej, skazany za podrobienie świadectwa maturalnego obiecuje świetlaną przyszłość Wiśle.
Przecież dał gwarancje bankowe hahahha

Prawie sie zgadza, ale jak na razie byl oskarzony tylko o sfalszowanie swiadectwa maturalnego, za co zostal skazany zaocznie.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 09.08.2016, 08:23
Życie jest jak rower,
kupując Wisłę włączyłem power.
U boku mego Golda,
urody Usaina Bolta.
Patrząc na nią większą mam chcicę,
na twitterową jajecznicę.
Skarbówka we mnie się podkochvje,
O VAT ciągle zagaduje.
Podobnie jak prezes PZPN-u,
ćwierkaniem pocisnę jemu!
Ja tylko bronię się przed gniewem,
albo też Bońkiem Zbi-gniewem?
Generalnie mam wyjebane,
a będzie mi dane.
Na reszte wywalam PiS-iora,
Widzewskiego zakapiora.
Anty PO-PiS!!!
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 09.08.2016, 08:25
Gin napisał(a):Wyświetl post
, Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę ,
Kurde, mogła chociaż powąchać.

A tak na serio, to ja w to nie wierzę. Cupiał na pewno był mocno personalnie zaangażowany w sprzedaż klubu. Nie wierzę, żeby miało być inaczej.
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 09.08.2016, 08:27
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Kurde, mogła chociaż powąchać.

A tak na serio, to ja w to nie wierzę. Cupiał na pewno był mocno personalnie zaangażowany w sprzedaż klubu. Nie wierzę, żeby miało być inaczej.
Żebyś się nie zdziwił
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 09.08.2016, 08:31
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na tej niby gwarancji bankowej widnieje Jakub M. a nie Meresiński? W takich dokumentach podaje się pełne imię i nazwisko. Dodatkowo to przekreślenie kwoty i brak jakichkolwiek oznaczeń typu pieczątka, data wystawienia. Dodatkowo takie coś wystawia się na papierze firmowym, a nie jakimś skrawku żywcem wyrwanym z zeszytu.
Kurcze mówisz, że to podróba?
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 09.08.2016, 08:52
No to B. Cupiała trzeba wybielić. Bo kwas jest. Winna jest zła córka, a nie dobry cysorz...
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.08.2016, 08:54
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego na tej niby gwarancji bankowej widnieje Jakub M. a nie Meresiński? W takich dokumentach podaje się pełne imię i nazwisko. Dodatkowo to przekreślenie kwoty i brak jakichkolwiek oznaczeń typu pieczątka, data wystawienia. Dodatkowo takie coś wystawia się na papierze firmowym, a nie jakimś skrawku żywcem wyrwanym z zeszytu. Komuś widać musi się nudzić skoro takie coś tutaj wstawia.
Proszę napisz, że nie pisałeś serio...
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 09.08.2016, 08:57
http://www.youtube.com/watch?v=0lYUrZdHx10

"Może byś tak Marek wpadł popedałować..."
Herbi1303
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 09.08.2016, 08:59
nesta napisał(a):Wyświetl post
Maly update odnośnie Janexa89- mam jeszcze info od niego, że gwarancje bankowe są
wystawione na 4 poważne podmioty gospodarcze (ale to chyba jasne, ze nie są na JM skoro on wiele chyba nie ma). Jedna z nich jest ta osoba, o której wspominałem wczoraj.
Na to wskazywałoby tez ostatnie zdanie tego wywiadu.

Natomiast nie mam pojęcia i sam sie zastanawiam jak to wyglada z biznesowego pkt. widzenia. Czy dostali zielone światło na zasadzie - ok bierzemy klub, ale my sie w to nie mieszamy, dostaniecie tyle ile wystarczy na normalne funkcjonowanie, żadnych dużych pieniędzy nie wpompujemy, macie panowie JM i MC go rozwijać. A jesli przyjdą sukcesy to śmietanka będzie dla nas. Czy jeszcze jakoś inaczej.

stanowski zasugerował publicznie to samo na TT, ze ktos użyczył im gwarancji bankowych. I ze juz zlecił śledztwo odpowiednim dziennikarzom o co chodzi i czeka na efekty.
Co to za tajemnicza osoba, bo w tym gąszczu spekulacji, domniemań i insynuacji nie wyłapałem....

i jeszcze artykuł z DP http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nika,10496095/
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:04
Ciekawy jestem i się boję, kogo wyciągną z kapelusza do zarządu.. Bo z tego co Miga pisze, to idzie to po kluczu znajomości. Za marketing ma odpowiadać jakiś Esposito, jego ziom z różnych firm.

edit.

No, a Mietta mówi, że Cupiał zapewnił go w sobotę, że sprawdzili dokładnie Meresińskiego i przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na niego.

I taki to właśnie bajzel jest.. Każdy co innego.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.08.2016 o godz. 09:09.
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2016, 09:09
Nesta, piszesz jakoby gwarancje bankowe miały być wystawione na 4 inne podmioty gospodarcze, tymczasem Ludwik Miętta - Mikołajewicz mówi coś takiego:

Cytat:
Rozmawiałem w sobotę długo z Bogusławem Cupiałem i zapewnił mnie, że zarząd Tele-Foniki, doprowadzając do podpisania umowy, sprawdził nowego właściciela. Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na niego.
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:12
@Paweł,

Może ten janex też ch...-a wie.
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 09.08.2016, 09:13
nesta napisał(a):Wyświetl post
Proszę napisz, że nie pisałeś serio...
Pewnie, że nie pisałem serio. Tylko nie widzę powodów dla których tworzy się i wstawia takie rzeczy. Może się okazać, że jeszcze dzisiaj lub jutro będziemy mogli przeczytać o tych "gwarancjach" w prasie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2016, 09:13
Znowu z przymrożeniem oka:

Oglądaliście film "Złap mnie, jeśli potrafisz" z Di Caprio w roli Frank Abagnale Jr?

Ehh taka mała analogia mi się nasunęła z JM
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 09:14
Czytam sobie Tittera i robi sie coraz to dziwniej..

whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 09:15
Przecież M-M nie powie, że gwarancje były wystawione na nową osobę rzeczywiście sterującą klubem. Przecież nie powie: "Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na XXX".

Zmowa milczenia jest, niczego się nie dowiemy do momentu wydania oficjalnych komunikatów. A ja jestem dziwnie spokojny- jak ........nie informacją to cała Polska będzie nam zazdrościć. Bynajmniej nie prezesa bez matury a rzeczywistego źródła finansowania klubu.

Trochę optymizmu. Wisły nie da się zeszmacić ot tak. Olać media, karawana jedzie dalej.

Żaden, żaden dziennikarz ani najemnik Stanowskiego nie dojdzie do tego jak jest. Nie ma takiej siły.

Ja przypuszczam jak jest. Moja teoria jest taka, że za odpowiednim $$ wystawili "pionka" żeby odwrócić całą uwagę od procesów zachodzących w tle. Nie mówię tutaj o procesach patologicznych, bezprawnych. Dziś jest JM, jutro/za miesiąc/za pół roku już go nie będzie. JM musiałby nie mieć oleju w głowie żeby samemu, dobrowolnie brnąć w to. My widzimy tylko 50% tego co się dzieje. O pozostałych 50% wie tylko kilka osób, na czele z BC, JM, MC, nowym inwestorem (rzeczywistym, nie papierowym właścicielem).
Ostatnio edytowane przez whitestar1990 : 09.08.2016 o godz. 09:25.
Herbi1303
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:17
Paweł napisał(a):Wyświetl post
Nesta, piszesz jakoby gwarancje bankowe miały być wystawione na 4 inne podmioty gospodarcze, tymczasem Ludwik Miętta - Mikołajewicz mówi coś takiego:
bo to są właśnie te spekulacje... Jak jest naprawdę wie tylko rodzina Cupiałów, JM, MC i bliscy współpracownicy jednych i drugich. Nigdy się nie dowiem o czym rozmawiali, w jakich okolicznościach, co przedstawili na rozmowach kto stoi za nowymi właścicielami lub nie stoi. Chyba że ktoś wyciągnie nagle taśmy prawdy bo rozmawiali w restauracji u Sowy i sprzeda do jakiejś gazety. Wszystkie te spekulacje są o dupe rozbić, musimy czekać nie mamy niestety na to wpływu...
PSYCHOLTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2006

Stary 09.08.2016, 09:21
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ale belkot. Porownujesz brak umiejetnosci do oszustwa?
I to do podrobienia matury.. to w sumie nie oszustwo to robienie z siebie pajaca.
Ciekawe ile jeszcze rzeczy wyplynie bo jak ktos w dzisiejszych czasach matury nei umie zdac to lotny nie jest.
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami. pewnie nie mieli co do garnka włożyć i byli głodni i spragnieni dlatego nie grali. to raz. dwa gdzie masz o niezdaniu matury? bo ja nic takiego nie widziałem. o fałszerstwie świadectwa jest. poza ty m szczekacie nie wiem po jaką cholerę to nic nie zmienia a Wy tutaj tylko zamęt i chaos siejecie. ja czekam na to co będzie dalej a nie ekscytuję się tanią sensacją
As
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2016, 09:28
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
Przecież M-M nie powie, że gwarancje były wystawione na nową osobę rzeczywiście sterującą klubem. Przecież nie powie: "Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na XXX".

Zmowa milczenia jest, niczego się nie dowiemy do momentu wydania oficjalnych komunikatów. A ja jestem dziwnie spokojny- jak ........nie informacją to cała Polska będzie nam zazdrościć. Bynajmniej nie prezesa bez matury a rzeczywistego źródła finansowania klubu.

Trochę optymizmu. Wisły nie da się zeszmacić ot tak. Olać media, karawana jedzie dalej.

Żaden, żaden dziennikarz ani najemnik Stanowskiego nie dojdzie do tego jak jest. Nie ma takiej siły.

Ja przypuszczam jak jest. Moja teoria jest taka, że za odpowiednim $$ wystawili "pionka" żeby odwrócić całą uwagę od procesów zachodzących w tle. Nie mówię tutaj o procesach patologicznych, bezprawnych. Dziś jest JM, jutro/za miesiąc/za pół roku już go nie będzie. JM musiałby nie mieć oleju w głowie żeby samemu, dobrowolnie brnąć w to. My widzimy tylko 50% tego co się dzieje. O pozostałych 50% wie tylko kilka osób, na czele z BC, JM, MC, nowym inwestorem (rzeczywistym, nie papierowym właścicielem).
Ale o co Ci chodzi z dziennikarzami? Co ma piernik do wiatraka? Po to sa media zeby pisac. Bardzo dobrze, ze gonia patologie. Natomiast szkoda ze akurat padlo na nsz klub.
Przeciez nie jest wina Stanowskiego czy jakiegos innego dziennikarza to co sie z Wisla dzieje. Czy by pisali czy nie to i tak klub poszedlby w te same rece. Dzeiki temu, ze Weszlo tak na nich siadlo zobacza, ze na Wisle nie da sie tak latwo krecic lodow.
whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 09:30
As napisał(a):Wyświetl post
Ale o co Ci chodzi z dziennikarzami? Co ma piernik do wiatraka? Po to sa media zeby pisac. Bardzo dobrze, ze gonia patologie. Natomiast szkoda ze akurat padlo na nsz klub.
Przeciez nie jest wina Stanowskiego czy jakiegos innego dziennikarza to co sie z Wisla dzieje. Czy by pisali czy nie to i tak klub poszedlby w te same rece. Dzeiki temu, ze Weszlo tak na nich siadlo zobacza, ze na Wisle nie da sie tak latwo krecic lodow.
Źle mnie zrozumiałeś. Moim zdaniem dzieje się bardzo dużo dobrego w tle i tego nikt nie wyśledzi.

JM jest "pionkiem", na nim skupiona jest cała uwaga. To jest zamierzone, przekalkulowane.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.08.2016, 09:31
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
bełkot to Twoja wypowiedź. Nie pisz, że to brak umiejętności bo część obecnej ekipy miała problem z formą jak były problemy z płatnościami. pewnie nie mieli co do garnka włożyć i byli głodni i spragnieni dlatego nie grali. to raz. dwa gdzie masz o niezdaniu matury? bo ja nic takiego nie widziałem. o fałszerstwie świadectwa jest. poza ty m szczekacie nie wiem po jaką cholerę to nic nie zmienia a Wy tutaj tylko zamęt i chaos siejecie. ja czekam na to co będzie dalej a nie ekscytuję się tanią sensacją
Teraz ponoć jest wszytsko splacone a jednak 3 porazki pdo rzad. Wiec jak to jest z tym brakiem zaangazowania?

Jaki chaos i ferment? Zadnego chaosu , sprawa prosta: facet sfalszowal swaidectwo i jest burakiem. Co tu wprowadza chaos. Sprawa prosta. Ferment? Cos jest upeikszoane.
Wg Ciebei zapewne to najlepiej udawac ze nic sie nei stalo, zamiesc pod dywan, zabronic mowic o tym.

Nawiasem mowiac pieknie podbijasz ta dyskusje.
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Koledzy tak czytam i czytam ten wątęk , niedawno wróciłem z urlopu , jako jeden z pierwszych podałem informację o Citce , więc troszeczkę znam szczegółow na temat sprzedaży Wisły .
Romowy z panem Citką i Meresinskim były prowadzone od początku lipca , prowadziła je córka pana Cupiała co dobrze nam raczej nie wróży gdyz ma ona bardzo słaba opinię wsród pracowników , pare lat temu ojciec powierzył jej RESTRUKTURYZACJe TF , niestety wydano grube miliony na firmę doradczą Alvarez z Londynu ( mówi się o 200 ml zł ) i w zasadzie skończyło się tak że Cupił musiał wkroczyć do akcji bo firma zaczęła tracić płynność finansową , Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę , nie od dziś wiadomo ze Boguś ma dużą słabość do córki ale niestety dla nas słabo sobie radzi w biznesie .
Pozostaje na liczyć nam to że spadniemy na cztery łapy .

PS po ostatnich informacjach o Meresińskim w mediach , Cupiał odczuwa niepokój i widać że jest zniesmaczony nowym włąścicielem
Powiem tyle, że z tego co wiem, to Monika (aktualny Prezes TF) ukończyła "prestiżową polską uczelnię" w zakresie biznesu i zarządzania WSB-NLU w Nowym Sączu... W latach 90-tych za takową uchodziła....
Nie wiem za bardzo na czym ten prestiż miał polegać, ale poznałem kilka osób z tej uczelni i kierunku zarządzanie - nie zrobili na mnie specjalnego wrażenia.

Natomiast dziwi mnie fakt, że B. Cupiał jakoby w rozmowie z Mięttą miał stwierdzić, że kontrahent został dokładnie prześwietlony.... bo w świetle coraz nowszych przekazów mam poważne wątpliwości...

Być może facet ma gwarancje bankowe i możliwości finansowe, choć to dla mnie również jest wątpliwe, ale tych szkód marketingowych, jakie zostały przezeń wyrządzonych naszemu klubowi nie naprawi nawet olbrzymia ofensywa transferowa. Przynajmniej w mojej ocenie...

PS
Miętta dodatkowo w wywiadzie potwierdził prawo pierwokupu (albo pierwszeństwa) TS w nabyciu akcji Wisła SA. Nie wiem jaka była konstrukcja prawna, ale bez względu na to czy było pierwszeństwo czy pierwokup to sprzedający TFK musiała zaoferować TS wykup klubu za kwotę taką samą, jaką uzyskała od nabywców - czyli duetu M-C. Informacje odnośnie oferty skierowanej do TS są o wiele bardziej dostępne niż umowy pomiędzy TFK a M-C. Złamanie prawa pierwokupu skutkować może odpowiedzialnością odszkodowawczą z kc.
Biorąc pod uwagę lajtowość podejścia TFK do tematu sprzedaży, ciekaw jestem czy z tej strony nie doszło do kolejnych uchybień.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 09.08.2016 o godz. 09:44.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
As
Socios Wisła Kraków

Źle mnie zrozumiałeś. Moim zdaniem dzieje się bardzo dużo dobrego w tle i tego nikt nie wyśledzi.
A przepraszam, nie doczytalem dokladnie.
Herbi1303
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:34
a ten Pan L w rozwinięciu niby kto to jest?
whitestar1990
Member

Stary 09.08.2016, 09:37
Koledzy tak czytam i czytam ten wątęk , niedawno wróciłem z urlopu , jako jeden z pierwszych podałem informację o Citce , więc troszeczkę znam szczegółow na temat sprzedaży Wisły .
Romowy z panem Citką i Meresinskim były prowadzone od początku lipca , prowadziła je córka pana Cupiała co dobrze nam raczej nie wróży gdyz ma ona bardzo słaba opinię wsród pracowników , pare lat temu ojciec powierzył jej RESTRUKTURYZACJe TF , niestety wydano grube miliony na firmę doradczą Alvarez z Londynu ( mówi się o 200 ml zł ) i w zasadzie skończyło się tak że Cupił musiał wkroczyć do akcji bo firma zaczęła tracić płynność finansową , Pani Monika po rozmowach była Panem Meresińskim wrecz zauroczona , i bez wachania sprzedała mu Wisłę , nie od dziś wiadomo ze Boguś ma dużą słabość do córki ale niestety dla nas słabo sobie radzi w biznesie .
Pozostaje na liczyć nam to że spadniemy na cztery łapy .

PS po ostatnich informacjach o Meresińskim w mediach , Cupiał odczuwa niepokój i widać że jest zniesmaczony nowym włąścicielem
Ja nie jestem w stanie uwierzyć w to, że Cupiał mógłby lekką ręką machnąć na los Wisły i pozwolić decydować o nim swojej córce. Niezależnie jakkolwiek by jej ufał. Jednocześnie zaznaczam- nie kwestionuję Twojej wiedzy o "szczegółach".
nesta
Senior Member

Stary 09.08.2016, 09:44
Ale Meresiński w tym wywiadzie w ostatnim zdaniu trochę powiedział, może mimowolnie, jak to wygląda..

"Nie jestem słupem, ale mamy partnerów."

Czyli pewnie nie jest podstawioną marionetką, za którą siedzi jakiś jeden "ktoś", pociągający w rzeczywistości za sznurki. Ale też nie działa sam - stawiam, że namówił do projektu kilka możniejszych osób, dla których wystawić gw. bankowe na pare mln złotych to jak splunąć. A zyski mogą być większe.
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.08.2016, 09:47
Ja nie jestem w stanie uwierzyć w to, że Cupiał mógłby lekką ręką machnąć na los Wisły i pozwolić decydować o nim swojej córce. Niezależnie jakkolwiek by jej ufał. Jednocześnie zaznaczam- nie kwestionuję Twojej wiedzy o "szczegółach".
To potwierdza również moje informacje. W końcowej fazie negocjacji BC wyjechał za granicę. Bodaj do Irlandii. Stamtąd też kontaktował się z Kapką w dniu ogłoszenia sprzedaży klubu z pytaniami jak piłkarze zareagowali na wiadomość o sprzedaży.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów