|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
30 letni przedstawiciel bananowej młodzieży uwikłany w karuzelę VAT,oskrazony o wyprowadzenie pieniędzy, PRANIE BRUDNYCH PIENIĘDZY, udział w zorganizowanej grupie przestępczej, skazany za podrobienie świadectwa maturalnego obiecuje świetlaną przyszłość Wiśle.
Przecież dał gwarancje bankowe hahahha ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Dlaczego na tej niby gwarancji bankowej widnieje Jakub M. a nie Meresiński? W takich dokumentach podaje się pełne imię i nazwisko. Dodatkowo to przekreślenie kwoty i brak jakichkolwiek oznaczeń typu pieczątka, data wystawienia. Dodatkowo takie coś wystawia się na papierze firmowym, a nie jakimś skrawku żywcem wyrwanym z zeszytu. Komuś widać musi się nudzić skoro takie coś tutaj wstawia. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Prawie sie zgadza, ale jak na razie byl oskarzony tylko o sfalszowanie swiadectwa maturalnego, za co zostal skazany zaocznie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Życie jest jak rower,
kupując Wisłę włączyłem power. U boku mego Golda, urody Usaina Bolta. Patrząc na nią większą mam chcicę, na twitterową jajecznicę. Skarbówka we mnie się podkochvje, O VAT ciągle zagaduje. Podobnie jak prezes PZPN-u, ćwierkaniem pocisnę jemu! Ja tylko bronię się przed gniewem, albo też Bońkiem Zbi-gniewem? Generalnie mam wyjebane, a będzie mi dane. Na reszte wywalam PiS-iora, Widzewskiego zakapiora. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
No to B. Cupiała trzeba wybielić. Bo kwas jest. Winna jest zła córka, a nie dobry cysorz...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
i jeszcze artykuł z DP http://www.dziennikpolski24.pl/sport...nika,10496095/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawy jestem i się boję, kogo wyciągną z kapelusza do zarządu.. Bo z tego co Miga pisze, to idzie to po kluczu znajomości. Za marketing ma odpowiadać jakiś Esposito, jego ziom z różnych firm.
edit. No, a Mietta mówi, że Cupiał zapewnił go w sobotę, że sprawdzili dokładnie Meresińskiego i przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na niego. I taki to właśnie bajzel jest.. Każdy co innego.
Ostatnio edytowane przez nesta : 09.08.2016 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nesta, piszesz jakoby gwarancje bankowe miały być wystawione na 4 inne podmioty gospodarcze, tymczasem Ludwik Miętta - Mikołajewicz mówi coś takiego:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pewnie, że nie pisałem serio. Tylko nie widzę powodów dla których tworzy się i wstawia takie rzeczy. Może się okazać, że jeszcze dzisiaj lub jutro będziemy mogli przeczytać o tych "gwarancjach" w prasie.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Znowu z przymrożeniem oka:
Oglądaliście film "Złap mnie, jeśli potrafisz" z Di Caprio w roli Frank Abagnale Jr? Ehh taka mała analogia mi się nasunęła z JM ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Przecież M-M nie powie, że gwarancje były wystawione na nową osobę rzeczywiście sterującą klubem. Przecież nie powie: "Pan Jakub Meresiński przedstawił w pełni wiarygodne dokumenty bankowe, wystawione imiennie na XXX".
Zmowa milczenia jest, niczego się nie dowiemy do momentu wydania oficjalnych komunikatów. A ja jestem dziwnie spokojny- jak ........nie informacją to cała Polska będzie nam zazdrościć. Bynajmniej nie prezesa bez matury a rzeczywistego źródła finansowania klubu. Trochę optymizmu. Wisły nie da się zeszmacić ot tak. Olać media, karawana jedzie dalej. Żaden, żaden dziennikarz ani najemnik Stanowskiego nie dojdzie do tego jak jest. Nie ma takiej siły. Ja przypuszczam jak jest. Moja teoria jest taka, że za odpowiednim $$ wystawili "pionka" żeby odwrócić całą uwagę od procesów zachodzących w tle. Nie mówię tutaj o procesach patologicznych, bezprawnych. Dziś jest JM, jutro/za miesiąc/za pół roku już go nie będzie. JM musiałby nie mieć oleju w głowie żeby samemu, dobrowolnie brnąć w to. My widzimy tylko 50% tego co się dzieje. O pozostałych 50% wie tylko kilka osób, na czele z BC, JM, MC, nowym inwestorem (rzeczywistym, nie papierowym właścicielem).
Ostatnio edytowane przez whitestar1990 : 09.08.2016 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo to są właśnie te spekulacje... Jak jest naprawdę wie tylko rodzina Cupiałów, JM, MC i bliscy współpracownicy jednych i drugich. Nigdy się nie dowiem o czym rozmawiali, w jakich okolicznościach, co przedstawili na rozmowach kto stoi za nowymi właścicielami lub nie stoi. Chyba że ktoś wyciągnie nagle taśmy prawdy bo rozmawiali w restauracji u Sowy i sprzeda do jakiejś gazety. Wszystkie te spekulacje są o dupe rozbić, musimy czekać nie mamy niestety na to wpływu...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Przeciez nie jest wina Stanowskiego czy jakiegos innego dziennikarza to co sie z Wisla dzieje. Czy by pisali czy nie to i tak klub poszedlby w te same rece. Dzeiki temu, ze Weszlo tak na nich siadlo zobacza, ze na Wisle nie da sie tak latwo krecic lodow. |
|
|
|
Member
Offline |
|
JM jest "pionkiem", na nim skupiona jest cała uwaga. To jest zamierzone, przekalkulowane. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Jaki chaos i ferment? Zadnego chaosu , sprawa prosta: facet sfalszowal swaidectwo i jest burakiem. Co tu wprowadza chaos. Sprawa prosta. Ferment? Cos jest upeikszoane. Wg Ciebei zapewne to najlepiej udawac ze nic sie nei stalo, zamiesc pod dywan, zabronic mowic o tym. Nawiasem mowiac pieknie podbijasz ta dyskusje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Nie wiem za bardzo na czym ten prestiż miał polegać, ale poznałem kilka osób z tej uczelni i kierunku zarządzanie - nie zrobili na mnie specjalnego wrażenia. Natomiast dziwi mnie fakt, że B. Cupiał jakoby w rozmowie z Mięttą miał stwierdzić, że kontrahent został dokładnie prześwietlony.... bo w świetle coraz nowszych przekazów mam poważne wątpliwości... Być może facet ma gwarancje bankowe i możliwości finansowe, choć to dla mnie również jest wątpliwe, ale tych szkód marketingowych, jakie zostały przezeń wyrządzonych naszemu klubowi nie naprawi nawet olbrzymia ofensywa transferowa. Przynajmniej w mojej ocenie... PS Miętta dodatkowo w wywiadzie potwierdził prawo pierwokupu (albo pierwszeństwa) TS w nabyciu akcji Wisła SA. Nie wiem jaka była konstrukcja prawna, ale bez względu na to czy było pierwszeństwo czy pierwokup to sprzedający TFK musiała zaoferować TS wykup klubu za kwotę taką samą, jaką uzyskała od nabywców - czyli duetu M-C. Informacje odnośnie oferty skierowanej do TS są o wiele bardziej dostępne niż umowy pomiędzy TFK a M-C. Złamanie prawa pierwokupu skutkować może odpowiedzialnością odszkodowawczą z kc. Biorąc pod uwagę lajtowość podejścia TFK do tematu sprzedaży, ciekaw jestem czy z tej strony nie doszło do kolejnych uchybień.....
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 09.08.2016 o godz. 09:44.
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ten Pan L w rozwinięciu niby kto to jest?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Meresiński w tym wywiadzie w ostatnim zdaniu trochę powiedział, może mimowolnie, jak to wygląda..
"Nie jestem słupem, ale mamy partnerów." Czyli pewnie nie jest podstawioną marionetką, za którą siedzi jakiś jeden "ktoś", pociągający w rzeczywistości za sznurki. Ale też nie działa sam - stawiam, że namówił do projektu kilka możniejszych osób, dla których wystawić gw. bankowe na pare mln złotych to jak splunąć. A zyski mogą być większe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
To potwierdza również moje informacje. W końcowej fazie negocjacji BC wyjechał za granicę. Bodaj do Irlandii. Stamtąd też kontaktował się z Kapką w dniu ogłoszenia sprzedaży klubu z pytaniami jak piłkarze zareagowali na wiadomość o sprzedaży.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|