The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2009, 17:01
Loo to gorsza patologia z terminami niz we wrzesniu kiedy zapisywalem sie ostatni raz

Wislakom zycze zdania prawka a paniom pasiastym bym poodbieral ruch by sie z deczka rozladowal na miescie
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Od: 03.2005

Stary 26.01.2009, 17:53
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
a ja bym prosil o rade pisze tutaj bo chyba najbardziej logiczny temat ku temu:

mialem zaparowana szybe wyjezdzalem tylem za mna czekal dziad zeby wjechac a sytuacja byla taka ze zaparkowalem tak jakby na luku no to cofam i zeby nie przywalic w chlopa odbilem kierownica chyba za mocno i lekko otarlem samochod obok u niego nie ma chyba nic za to u mnie widac tego skutki ale to nie wazne ... wrocilem sie pozniej z kartka i napisanym kontaktem do mnie ... co jeszcze mozna zrobic
Moze napisane jest to nie logicznie ale mysle ze wiadomo ocb.

czy Wy się k**a nie nauczycie nigdy robić znaków przestankowych? O wiele się łatwiej taki tekst czyta i rozumuje.

Z tego co ja "domniemuję" bo napisałeś/aś to tak, że czytam to już 5-ty raz i dalej nie mogę zrozumieć do końca to nie masz się czego bać. Uszkodziłaś/eś samochód stojący obok. Zostawiłaś kartkę ze swoimi danymi więc Ci nic nie zrobią. Pogratulować postawy bo ostatnimi czasy takie zachowanie odchodzi do lamusa. Sam jestem tego przykładem gdzie na parkingu mi porysowali i wgnietli drzwi urywając przy okazji lusterko. Oczywiście za każdym razem nikt nic nie słyszał, nikt nic nie wie, nikt pieniędzy nie odda :(
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.01.2009, 21:48
Te wasze skrzyżowania, trochę nieaktualne
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 27.01.2009, 22:07
ale dojebałem..
własnie sie dowiedziałem by brac te 5h po 3 oblanych jazdach trzeba przynies historie egzaminu...a zeby taka miec musze jechac do tarnowa.
Zrobie chyba tak ze tam wezme te 5h, pierwsze 3h wyjezdze gdy pojade po ten swistek a kolejne 2h gdy bede jechac sie zapisac
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2009, 22:16
ted napisał(a):Wyświetl post
ale dojebałem..
własnie sie dowiedziałem by brac te 5h po 3 oblanych jazdach trzeba przynies historie egzaminu...a zeby taka miec musze jechac do tarnowa.
Zrobie chyba tak ze tam wezme te 5h, pierwsze 3h wyjezdze gdy pojade po ten swistek a kolejne 2h gdy bede jechac sie zapisac
Wiadomo, że trzeba. Swoją drogą co za pojebany kraj, że takich rzeczy nie da się załatwić telefonicznie... Jedź do Tarnowa i tam sobie weź jednorazowo maksymalną ilość godzin, a resztę niech Ci dopiszą.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 27.01.2009, 23:39
własnie bede tak chciał, ale jak wiadomo wszyscy sie boją i watpie by do przeszło
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.01.2009, 17:30
Czy to prawda, że w marcu wchodzą jakieśnowe przepisy dotyczące zdawanie na prawo jazdy? Ma być droższe, od 21 roku czy coś?

Wisła
Odpowiedz cytując
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2009, 21:50
Ja prawko zdałem we wtorek tydzień temu i jak dziś zadzwoniłem do urzędu to mi chłop powiedział żebym zadzwonił za tydzień. Opłaca się mimo to ich gnębić codziennie( założyć że chłop powiedział to na odpie***l) czy to nie ma sensu? ile wy ostatnio czekaliście? Prawko zdawałem w Tarnowie wiec możliwe ze procedura trwa trochę dłużej?
Ostatnio edytowane przez Saturas : 28.01.2009 o godz. 21:57.
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.01.2009, 16:29
Saturas napisał(a):Wyświetl post
Ja prawko zdałem we wtorek tydzień temu i jak dziś zadzwoniłem do urzędu to mi chłop powiedział żebym zadzwonił za tydzień. Opłaca się mimo to ich gnębić codziennie( założyć że chłop powiedział to na odpie***l) czy to nie ma sensu? ile wy ostatnio czekaliście? Prawko zdawałem w Tarnowie wiec możliwe ze procedura trwa trochę dłużej?
ja dzwonilem codziennie, tydzien od zdania czy to cos pomoglo nie wiem 13 dni z dniami roboczymi czekalem.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 29.01.2009, 16:42
Może po prostu:
Status Spraw Interesanta - Prawo Jazdy
Odpowiedz cytując
ABG NH
Member

Od: 01.2009

Stary 29.01.2009, 16:43
Witam , dzisiaj zdałem prawko za pierwszym razem . Teria 0 błędów , jazda wszystko fajnie , egzaminator nie za bardzo , chciał mnie udupić ale nie miał na czym akurat tak mi dziś dobrze szło że sam się dziwiłem hehe . Miałem 4 razy zawracanie i 3 razy parkowanie , objechałem Kazimierz (uliczki między kamienicami , włączanie się do ruchu , parkowanie , ustąpienie pierszeństwa ) , Dąbie i Płaszów , Rondo Grzegórzeckie , Mogilskie .Pozdrawiam i ŻYCZE POWODZENIA DLA WSZYSTKICH CO DOPIERO BĘDĄ ZDAWAĆ .
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 29.01.2009, 16:47
ABG NH napisał(a):Wyświetl post
egzaminator nie za bardzo , chciał mnie udupić
...
Odpowiedz cytując
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.01.2009, 20:07
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Może po prostu:
Status Spraw Interesanta - Prawo Jazdy

Z tego co wiem to nie warto się tym sugerować. Koledze wyświetliło że jego sprawa jest dopiero w toku gdy... miał już prawko w kieszeni.
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 30.01.2009, 21:21
Egzamin zdany dziś za 1 razem Takie krótkie spostrzeżenia: nie spinajcie zbytnio zwieraczy, bo nie jest tak strasznie jak większość mówi, jazda w nocy kiedy pada śnieg, jest ślisko nie jest łatwa ale ma swoje plusy zapomniałem ustawić sobie lusterka, jeździłem trochę za szybko (warunki atmosferyczne) ale mimo to da się zdać. Więc powodzenia Wam życzę
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 03.02.2009, 21:21
Jeśli ktoś ma pod ręką jakieś nowe testy na kat. b to proszę podrzucić linka, dzięki.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2009, 21:08
Możecie polecić jakąś dobrą szkołę jazdy, gdzie jest kategoria A? Z własnego doświadczenia czy też kolegów.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.02.2009, 21:16
Ktoś wie może czy przy kat. C+E godziny egzaminów są takie same jak przy "C"? Tzn. 6.15 i 14. Jeśli dalej jest 14 to chyba celowo by ludzie oblewali bo zdawalność w tych godzinach pewnie jest znikoma.
Odpowiedz cytując
Robert_wislak
Senior Member

Stary 09.02.2009, 20:51
Mam takie pytanie czy robił ktoś prawo jazdy w OSK "STACH" ? Polecacie tą szkołe? gdzie w ogóle mają plac manewrowy?

Wisła
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.02.2009, 21:08
Panowie jak wygląda teraz sytuacja z jazdą po łuku na egzaminie? Czy w razie jakiegoś błędu przy pierwszej próbie (najechanie na linię, potracenie pachołka czy coś w tym rodzaju) przysługuje możliwość powtórki?
Za moich czasów tak było, ale nie wiem jak jest obecnie?
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
mac251_251
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 09.02.2009, 21:10
Jak nie wyjedziesz za linie to możesz poprawić
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Stary 12.02.2009, 21:20
zna ktoś numer telefonu (chyba na informację), żeby się dowiedzieć czy prawko jest już do odbioru? Podobno informację w internecie aktualizują co trzy dni :/

dzięki bartek89TS
Powód: anty ɐıʌoɔɐɹɔ
Ostatnio edytowane przez concedi : 12.02.2009 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.02.2009, 21:27
concedi napisał(a):Wyświetl post
zna ktoś numer telefonu (chyba na informację), żeby się dowiedzieć czy prawko jest już do odbioru? Podobno informację w internecie aktualizują co trzy dni :/
0 12 61 69 106 lub 0 12 61 69 107
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.02.2009, 21:31
luke1906 napisał(a):Wyświetl post
Panowie jak wygląda teraz sytuacja z jazdą po łuku na egzaminie? Czy w razie jakiegoś błędu przy pierwszej próbie (najechanie na linię, potracenie pachołka czy coś w tym rodzaju) przysługuje możliwość powtórki?
Za moich czasów tak było, ale nie wiem jak jest obecnie?
Uderzenie w pachołek, najechanie na linie to automatyczny koniec egzaminu. Jeśli się nie zatrzymasz w kopercie (samochód wystaje poza) lub się zatrzymasz podczas jazdy masz drugą próbe
Odpowiedz cytując
UW&I
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.02.2009, 21:35
Gdzie w Yarisce jest wlew wspomagania kierownicy i czy trzeba go pokazać na egzaminie?

edit. Dzięki Concedi, tak mi się wydawało, ale lepiej się upewnić.
Ostatnio edytowane przez UW&I : 12.02.2009 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Stary 12.02.2009, 21:38
UW&I napisał(a):Wyświetl post
Gdzie w Yarisce jest wlew wspomagania kierownicy i czy trzeba go pokazać na egzaminie?
nie trzeba pokazywać bo go nie ma wystarczy pokazać 5 rzeczy pod maską: miarka oleju, wlew oleju, zbiorniki płynu hamulcowego, spryskiwaczy i chłodniczego
Odpowiedz cytując
caban
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2009, 22:00
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Nie, nie ! Będzie trwał minimum 25 minut. Co niewiele zmieni bo egzaminatorzy i tak mają swoje trasy. W 25 minut to można zjechać z mostu, zaparkować i wrócić.

Dziś w Gazecie Prawnej nowy kodeks drogowy.
Mylisz się.Własnie że będzie ale tylko wtedy gdy osoba egzaminowana w ciągu tych 25 min wykona prawidłowo wszystkie zadania egzaminator ma prawo zakończyc egzamin.

Nie tylko w Tarnowie ale wszędzie osoba egzaminowana ma prawo jechać do ruchu miejskiego nawet z oceną negatywna tylko nie wszyscy o tym wiedzą.

Jeszcze jedno w Tarnowie jeden z egzaminatorów to zapalony kibic Uni Tarnów,ale więcej Wam nie powiem.

Pozdrawiam i życze powodzenia
Odpowiedz cytując
caban
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 12.02.2009, 22:02
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Uderzenie w pachołek, najechanie na linie to automatyczny koniec egzaminu. Jeśli się nie zatrzymasz w kopercie (samochód wystaje poza) lub się zatrzymasz podczas jazdy masz drugą próbe
Jedna rada jeśli widzicie że nie jesteście w stanie wykonać prawidłowo jazdy po Łuku za pierwszym razem to lepiej sie zatrzymać niz od razu wyjebać w tyke.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.02.2009, 04:17
Jest sens iść się zapisać na egzamin koło 12, czy kolejka będzie taka, że i tak do końca ich pracy nie zdążę?
Mam być o 15 na uczelni, więc tym bardziej mnie to nurtuje. Z góry dzięki za info.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Gervas
Member

Od: 09.2005

Stary 13.02.2009, 04:37
obojętne, podobno w środy rano można trafic fajne terminy, w innym przypadku obojętne, czekasz koło godziny, maks 2 (info od kumpla co zdawał jakis miech temu)
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.02.2009, 08:23
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jest sens iść się zapisać na egzamin koło 12, czy kolejka będzie taka, że i tak do końca ich pracy nie zdążę?
Mam być o 15 na uczelni, więc tym bardziej mnie to nurtuje. Z góry dzięki za info.
W środę byłem po termin ok. 13 czekałem 20 minut...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów