The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam09
Banita

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2009, 12:21
Proud napisał(a):Wyświetl post
nie wiesz adam09 jak to jest dobry i sprawiedliwy egzaminator to ten u którego się zdało

a prawda jest taka że jak się pływać nie umie to się mówi że woda za rzadka...
wcale, że nie tak jest...

Ja jak robiłem kurs to uczyłem się wg starych zasad. Natomiast podczas okresu oczekiwania na egzamn weszły nowe zasady i jakoś musiałem je opanować w ciągu 4 h , które wtedy dokupiłem...

Dwa... podczas egzaminu dokładnie 40 minuta zepsuł mi się samochód na środku ronda czyżyńskiego. Musiałem wrócić do ośrodka i ...iść na ponowną jazdę 45 minutową.

Jak ktoś jest pewny swoich umiejętności i się nie spina jak prezydent przed wystąpieniem to zda spokojnie. A żeby być pewnym to trzeba umieć jeździć. Proste...
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.01.2009, 14:54
A ja sie pochwale ze 15 stycznia tego roku egzamin łączony zdany
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
AbdulTsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.01.2009, 15:17
Nie wiem do której można się zapisać ja sam muszę najpierw cash odłożyć i zacznę chyba jakoś po feriach

DO życia mam olewający stosunek w sumie i wszytko po mnie spływa jak woda po kaczce pływać umiem a jak nie zdam to nie powiem na pewno ze to przez instruktora

Prawda jest taka że jazdy an egzaminie i w czasie nauki i normalnie to oahaoaoa jaka przepaść

Ni_Ma po co alkoholikowi prawo jazdy !? Ty powinnaś być egzaminatorem czy ktoś nadaje się do picia czy nie (jak ktoś nie wie o co kaman zapraszam do przeczytania ciekawej lektury w temacie luźnym )
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!

Kompot [*] Będziemy pamiętać!
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Od: 10.2007

Stary 20.01.2009, 15:41
adam09 napisał(a):Wyświetl post
primo - nie mierz wszystkich swoją miarą
secundo - jak ulał niesłusznie to czemu się nie odwołujecie ? Przecież egzamin nagrywany więc dowody są ?

Co ?
Było odwołanie, zatwierdzone.
Odpowiedz cytując
adam09
Banita

Od: 03.2005

Stary 21.01.2009, 09:49
no i właśnie O to chodzi. Jeździć się umie, KRD sie zna to nie można dawać popuścić.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 21.01.2009, 10:57
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Owszem masz rację. Ale żeby w tym życiu móc jakoś funkcjonować to trzeba znać podstawowe zasady, które niestety trzeba jakoś zweryfikować. Musisz wiedzieć jak wjechać na rondo by nie zablokować jazdy innym czy nie ustawić się pod prąd. Tak samo jak trzeba nauczyć się patrzyć w lusterka czy używać kierunkowskazów, bo nic tak nie wkurza kierowców za tobą jak właśnie nie używanie tych "przyrządów". Egzamin to normalna jazda po mieście, w której jednak trzeba opanować nerwy i przede wszystkim się skoncentrować i obserwować. Mnie egzaminator powiedział zaraz po powrocie pod ośrodek, że on po paru minutach jazdy nawet na wprost jest w stanie stwierdzić czy ktoś potrafi jeździć po tym jak kręci kierownicą (może chodziło mu o plac i wyjazd na miasto), jak zmienia biegi, czy jedzie z głową przyklejoną do szyby etc. Oczywiście w tym przypadku jazdę trzeba wziąć w cudzysłów bo to tylko jazda egzaminacyjna. Egzaminator na początku zawsze zmierzy sobie Ciebie wzrokiem i spojrzy jak robisz pierwsze zadania. Tak więc nie kozakuj, ale też nie trzęś się ze strachu.
To i ja sie pod tym podpisze tak zeby zdac trzeba cos soba reprezentowac ale w tym czasie 40 min wykonasz plus minus kilka podstawowych manewrow a w zyciu bedziesz ich potrzebowal owiele wiecej i ja tez jestem zdania ze jezeli ktos zdal egzamin to spoko ale prawdziwym kierowca stanie sie jezeli bedzie czesto jezdzil na wlasna reke w odpowiednio dlugim czasie ... smiesza mnie ludzie majacy tak jak ja prawko np od listopada a mowiacy ze czuja sie jakby juz jezdzili z 10 lat i wyjda obronna reka z kazdej sytuacji np. gosc mi mowil ktory ma prawko od grudnia ze teraz to jest w stanie przy 120 km/h wyjsc z poslizgu na nawierzchni gdzie 100% to lod i snieg ... no prosze cie ... oczywiscie ja tez jak moge to pocisne sobie szybciej orientuje sie w sytuacjach drogowych nie panikuje jak na rondach wysada swiatla ... ale ... jakis dystans do siebie czlowiek ma i wiem czego jestem pewnien na 100% a przewiduje jakim manewrem moglbym zawalic i spowodowac zagrozenie ... jak ktos to madrze powiedzial ... nie zdales egzaminu nie oznacza to ze nie umiesz jezdzic (polowa to naprawde dobrze jezdzacy ludzie ale wysiadaja pod wplywem presji i druga czesc czyli : zdales nie oznacza to ze umiesz jezdzic ( albo ktos mial farta albo ktos naprawde sie przylozyl i kumal ocb ale tak jak wyzej napisalem wiecej ostroznosci i nie robcie z siebie Kubicy majac co dopiero odebrany plastik w reku) POZDRO I POWODZENIA
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 24.01.2009, 14:04
Niestety nie udało mi sie za 3 razem, za bardzo sie stresuje chyba.
Teraz musze dokupic 5h i dopiero moge sie zapisac na kolejny egzamin?
Znacie jakies szkoly z tanimi godzinami? tzn max 40zł za 1h.
I niewiecie moze czy w ktoryms O.S.K. nie wypisaliby mi samego papierka ze mam te 5h za połowe ceny? bez wyjezdzenia tego, bo nie chce mi sie i czasu niemam

ps. Nie zycze sobie postów 'nie umiesz jezdzic' itp bo nie widzieliscie mnie za kierownica
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.01.2009, 14:27
ted napisał(a):Wyświetl post
Niestety nie udało mi sie za 3 razem, za bardzo sie stresuje chyba.
Teraz musze dokupic 5h i dopiero moge sie zapisac na kolejny egzamin?
Znacie jakies szkoly z tanimi godzinami? tzn max 40zł za 1h.
I niewiecie moze czy w ktoryms O.S.K. nie wypisaliby mi samego papierka ze mam te 5h za połowe ceny? bez wyjezdzenia tego, bo nie chce mi sie i czasu niemam

ps. Nie zycze sobie postów 'nie umiesz jezdzic' itp bo nie widzieliscie mnie za kierownica
ja ci tak nie napisze bo wiem jak jest bez plastiku umialem rowniez jezdzic z jajem a co tdo tych 5h jak dogadasz sprawe odpowiednio to zalatwisz ... a co do egzaminu wez zlewaj na to podchodz do tego co bedzie to bedzie ja tak pdoszedlem za 3 razem i zdalem ... a na spanie przed egzaminem zarzyj krople i spij dlugoo
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.01.2009, 14:30
ted-

To zależy jak oblałeś
Jeśli na placu to nerwy - jeśli wjechałeś pod TIR'a na skrzyżowaniu - to raczej z braku umiejętności

Nie ma się co obrażać.

Przed dokupieniem dodatkowych godzin dowiedz się gdzie te godziny będą spędzone.
Bo jest różnica czy ktoś jeździ po Opolskiej albo obwodnicą czy też instruktor wybiera najgorsze skrzyżowania żeby czegoś nauczyć.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.01.2009, 15:14
Jak ktoś się już bardzo nie pewnie czuje to najlepiej brać O.S.K blisko Koszykarskiej , wiadomo że jak masz ok 40 minut to na Bieżanów Cię nie weźmie. Dokładnie tak jak Kocur napisał czasem widże L np na Toniach z osk np na Kleparzu) no po cholerę on tam kursanta bierze, jak podstawą jest centrum i Huta.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 24.01.2009, 15:17
Nie o to chodzi
5h zeby tlyko wyjezdzic bo ja i tak w Tarnowie zdaje.\
Zastanawialem sie nad O.S.K. 'Formu1a' maja tam Bmw , wiec czmeu mialbym sobie nie pojezdzic

WiselkaMLP na placu :/
tylko w tarnowie jest tak ze jak sie obleje na placu to i tak pozwlaja wyjechac na miasto by sie sprawdzic
Za drugim razem nie spuscilem do konca recznego na ruszaniu pod gorke (ruszylem ale kontrolka sie swiecila), pozniej na miescie mialem lajt (chyba dlatego tak dobrze mi sie jezdzilo bo wiedziaelm ze juz i tak oblałem) no i gdyby nie ten plac to egzaminator mowil ze bym spokojnie zdał.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.01.2009, 17:26
Mógłby ktoś napisać drogę hamowania w zależności od prędkości i nawierzchni ?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
IndykTSW
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2009, 17:37
A jak to jest z tymi 25 minutami jazdy po mieście od lutego? Zatwierdzone?
Perkele!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.01.2009, 17:56
Przybliżona długość drogi zatrzymania pojazdu na nawierzchni asfaltowej

50 km:
- jezdnia sucha - 30 m
- jezdnia mokra - 38 m
- jezdnia oblodzona 62 m

100 km:

- jezdnia sucha - 76 m
- jezdnia mokra - 92 m
- jezdnia oblodzona - 150 m

130 km:
- jezdnia sucha - 118 m
- jezdnia mokra - 145 m
- jezdnia oblodzona - 250 m
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 25.01.2009, 17:57
ja byłem po termin przed wczoraj na koszykarskiej wziąłem egzamin łaczony na 17 lutego.
Ponawiam pytanie Indyka czy bedzie egzamin trwał 25 min
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Tisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.01.2009, 18:46
nieaktualne
Powód: nieaktualne
Ostatnio edytowane przez Tisu : 26.02.2023 o godz. 20:43.

Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.01.2009, 18:54
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Mógłby ktoś napisać drogę hamowania w zależności od prędkości i nawierzchni ?
Po pierwsze z tego co ja pamietam ze swoich testów - to zawsze poprawna była odpowiedź z najdłuższą drogą hamowania.
Po drugie - takie pytanie wydaje mi się bez sensu (zwłaszcza jeśli w odpowiedzi podane jest to co do metra), bo przecież wszystko zależy od samochodu/kierowcy. Jak masz nowe opony, zahamujesz szybciej niż na łysych, jak masz ABS w aucie, to też przecież inaczej to bedzie wyglądać, doświadczony kierowca zahamuje szybciej niż "świeżak" itd itd. Ogólnie wygląda mi to tak, jakby wzięli jakieś liczby z dupy i kazali sie na pamięć tego nauczyć.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.01.2009, 19:27
[quote=ted;661822

WiselkaMLP na placu :/
tylko w tarnowie jest tak ze jak sie obleje na placu to i tak pozwlaja wyjechac na miasto by sie sprawdzic
Za drugim razem nie spuscilem do konca recznego na ruszaniu pod gorke (ruszylem ale kontrolka sie swiecila), pozniej na miescie mialem lajt (chyba dlatego tak dobrze mi sie jezdzilo bo wiedziaelm ze juz i tak oblałem) no i gdyby nie ten plac to egzaminator mowil ze bym spokojnie zdał.[/quote]

Oblał Cie za to,że nie spuściłeś ręcznego w ruszaniu pod górkę?
Ja na egzaminach (2) przy pierwszych próbach nie spuściłem ręcznego do końca a za drugim już tak...
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.01.2009, 20:37
AOT napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze z tego co ja pamietam ze swoich testów - to zawsze poprawna była odpowiedź z najdłuższą drogą hamowania.
Po drugie - takie pytanie wydaje mi się bez sensu (zwłaszcza jeśli w odpowiedzi podane jest to co do metra), bo przecież wszystko zależy od samochodu/kierowcy. Jak masz nowe opony, zahamujesz szybciej niż na łysych, jak masz ABS w aucie, to też przecież inaczej to bedzie wyglądać, doświadczony kierowca zahamuje szybciej niż "świeżak" itd itd. Ogólnie wygląda mi to tak, jakby wzięli jakieś liczby z dupy i kazali sie na pamięć tego nauczyć.
Testy w ogóle są głupie i nielogiczne.

Kierujący samochodem osobowym jest obowiązany, podczas jazdy w czasie od świtu do zmierzchu, w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, używać świateł mijania lub świateł do jazdy dziennej:

a.przez cały rok
b.w tunelu
c.wyłącznie poza obszarem zabudowanym

prawidłowe odpowiedzi: a i b, tylko że b wynika z a... bo jak przez cały rok ma używać to jakim cudem w tunelu miałby nie używać ?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 25.01.2009, 20:41
a ja bym prosil o rade pisze tutaj bo chyba najbardziej logiczny temat ku temu:

mialem zaparowana szybe wyjezdzalem tylem za mna czekal dziad zeby wjechac a sytuacja byla taka ze zaparkowalem tak jakby na luku no to cofam i zeby nie przywalic w chlopa odbilem kierownica chyba za mocno i lekko otarlem samochod obok u niego nie ma chyba nic za to u mnie widac tego skutki ale to nie wazne ... wrocilem sie pozniej z kartka i napisanym kontaktem do mnie ... co jeszcze mozna zrobic
Moze napisane jest to nie logicznie ale mysle ze wiadomo ocb.
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Od: 10.2003

Stary 25.01.2009, 21:11
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Testy w ogóle są głupie i nielogiczne.

Kierujący samochodem osobowym jest obowiązany, podczas jazdy w czasie od świtu do zmierzchu, w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, używać świateł mijania lub świateł do jazdy dziennej:

a.przez cały rok
b.w tunelu
c.wyłącznie poza obszarem zabudowanym

prawidłowe odpowiedzi: a i b, tylko że b wynika z a... bo jak przez cały rok ma używać to jakim cudem w tunelu miałby nie używać ?
Heh, też prawda. Nawet przed egzaminem mi przeszło przez myśl coś takiego, żeby w razie niepowodzenia szukać takich nieścisłości i jakoś wykręcic kota ogonem
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.01.2009, 08:38
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
ja byłem po termin przed wczoraj na koszykarskiej wziąłem egzamin łaczony na 17 lutego.
Ponawiam pytanie Indyka czy bedzie egzamin trwał 25 min
Nie, nie ! Będzie trwał minimum 25 minut. Co niewiele zmieni bo egzaminatorzy i tak mają swoje trasy. W 25 minut to można zjechać z mostu, zaparkować i wrócić.

Dziś w Gazecie Prawnej nowy kodeks drogowy.
Odpowiedz cytując
PenQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2009, 14:49
ma moze ktos jakis skan albo adres stronki ( znalem, ale zapomnialem) gdzie są pokazane wlewy, płynu do chłodnic, spryskiwaczy itp bo w aveo znalem, a teraz yarisy.. a w stresie mozna wszystko zapomniec z gory dzieki !
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
Odpowiedz cytując
ABG NH
Member

Stary 26.01.2009, 14:58
Ja mam w czwartek egzamin na Prawko (pierwszy łączony) mam fajną stronę z skrzyżowaniami .

http://www.luz.krakow.pl/skrzyz/index.html

Ja sobie z tego powtarzam zawsze coś pomocne jak ktoś na jakimiś rondzie nie był . Pozdrawiam

PenQ masz tutaj foto co i jak w tym że zbiornik z płynem do chłodnicy jest w innym miejscu trochę niżej

http://img254.imageshack.us/img254/5111/yarisia7.jpg
Ostatnio edytowane przez ABG NH : 26.01.2009 o godz. 15:02.
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 26.01.2009, 15:25
hmm z ciekawosci jakie terminy teraz sa
Odpowiedz cytując
PenQ
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2009, 15:42
o to mi chodzilo, dzieki ! a masz jeszcze z umiejscowieniem świateł w yarisie ? stronka ze skrzyzowaniami pomocna, moze coś sie zapamięta i zycze powodzenia
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
Odpowiedz cytując
Mlody Wislak
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.01.2009, 15:56
http://www.instruktor.osk.org.pl/html/swiatla.html
oderint dum metuant

JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.01.2009, 16:00
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...nktami,1248616
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 26.01.2009, 16:12
Cytat:
Dziś w Gazecie Prawnej nowy kodeks drogowy.
sa jakies znaczące zmiany?
Odpowiedz cytując
ABG NH
Member

Stary 26.01.2009, 16:59
WiselkaMLP tak się terminy przedstawiają na tą chwilę :
B ; B1

TEORETYCZNY - 05.02.2009

PRAKTYCZNY - 10.03.2009

ŁĄCZONY - 06.02.2009
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów