|
Banita
Od: 03.2005
Offline |
|
Ja jak robiłem kurs to uczyłem się wg starych zasad. Natomiast podczas okresu oczekiwania na egzamn weszły nowe zasady i jakoś musiałem je opanować w ciągu 4 h , które wtedy dokupiłem... Dwa... podczas egzaminu dokładnie 40 minuta zepsuł mi się samochód na środku ronda czyżyńskiego. Musiałem wrócić do ośrodka i ...iść na ponowną jazdę 45 minutową. Jak ktoś jest pewny swoich umiejętności i się nie spina jak prezydent przed wystąpieniem to zda spokojnie. A żeby być pewnym to trzeba umieć jeździć. Proste... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
A ja sie pochwale ze 15 stycznia tego roku egzamin łączony zdany
![]() ![]()
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie wiem do której można się zapisać
ja sam muszę najpierw cash odłożyć i zacznę chyba jakoś po feriach ![]() DO życia mam olewający stosunek w sumie i wszytko po mnie spływa jak woda po kaczce pływać umiem a jak nie zdam to nie powiem na pewno ze to przez instruktora Prawda jest taka że jazdy an egzaminie i w czasie nauki i normalnie to oahaoaoa jaka przepaść ![]() Ni_Ma po co alkoholikowi prawo jazdy !? Ty powinnaś być egzaminatorem czy ktoś nadaje się do picia czy nie (jak ktoś nie wie o co kaman zapraszam do przeczytania ciekawej lektury w temacie luźnym )![]()
Wisła Dla was to pięć liter dla NAS to całe ŻYCIE!!
Kompot [*] Będziemy pamiętać! |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 03.2005
Offline |
|
|
no i właśnie
O to chodzi. Jeździć się umie, KRD sie zna to nie można dawać popuścić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
... oczywiscie ja tez jak moge to pocisne sobie szybciej orientuje sie w sytuacjach drogowych nie panikuje jak na rondach wysada swiatla ... ale ... jakis dystans do siebie czlowiek ma i wiem czego jestem pewnien na 100% a przewiduje jakim manewrem moglbym zawalic i spowodowac zagrozenie ... jak ktos to madrze powiedzial ... nie zdales egzaminu nie oznacza to ze nie umiesz jezdzic (polowa to naprawde dobrze jezdzacy ludzie ale wysiadaja pod wplywem presji i druga czesc czyli : zdales |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niestety nie udało mi sie za 3 razem, za bardzo sie stresuje chyba.
Teraz musze dokupic 5h i dopiero moge sie zapisac na kolejny egzamin? Znacie jakies szkoly z tanimi godzinami? tzn max 40zł za 1h. I niewiecie moze czy w ktoryms O.S.K. nie wypisaliby mi samego papierka ze mam te 5h za połowe ceny? bez wyjezdzenia tego, bo nie chce mi sie i czasu niemam ps. Nie zycze sobie postów 'nie umiesz jezdzic' itp bo nie widzieliscie mnie za kierownica ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
ted-
To zależy jak oblałeś ![]() Jeśli na placu to nerwy - jeśli wjechałeś pod TIR'a na skrzyżowaniu - to raczej z braku umiejętności ![]() Nie ma się co obrażać. Przed dokupieniem dodatkowych godzin dowiedz się gdzie te godziny będą spędzone. Bo jest różnica czy ktoś jeździ po Opolskiej albo obwodnicą czy też instruktor wybiera najgorsze skrzyżowania żeby czegoś nauczyć. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Jak ktoś się już bardzo nie pewnie czuje to najlepiej brać O.S.K blisko Koszykarskiej , wiadomo że jak masz ok 40 minut to na Bieżanów Cię nie weźmie. Dokładnie tak jak Kocur napisał czasem widże L np na Toniach z osk np na Kleparzu) no po cholerę on tam kursanta bierze, jak podstawą jest centrum i Huta.
![]()
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW
TYLKO WISŁA Anty Jude |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie o to chodzi
![]() 5h zeby tlyko wyjezdzic bo ja i tak w Tarnowie zdaje.\ Zastanawialem sie nad O.S.K. 'Formu1a' maja tam Bmw , wiec czmeu mialbym sobie nie pojezdzic ![]() WiselkaMLP na placu :/ tylko w tarnowie jest tak ze jak sie obleje na placu to i tak pozwlaja wyjechac na miasto by sie sprawdzic Za drugim razem nie spuscilem do konca recznego na ruszaniu pod gorke (ruszylem ale kontrolka sie swiecila), pozniej na miescie mialem lajt (chyba dlatego tak dobrze mi sie jezdzilo bo wiedziaelm ze juz i tak oblałem) no i gdyby nie ten plac to egzaminator mowil ze bym spokojnie zdał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mógłby ktoś napisać drogę hamowania w zależności od prędkości i nawierzchni ?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A jak to jest z tymi 25 minutami jazdy po mieście od lutego? Zatwierdzone?
![]()
Perkele!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Przybliżona długość drogi zatrzymania pojazdu na nawierzchni asfaltowej
50 km: - jezdnia sucha - 30 m - jezdnia mokra - 38 m - jezdnia oblodzona 62 m 100 km: - jezdnia sucha - 76 m - jezdnia mokra - 92 m - jezdnia oblodzona - 150 m 130 km: - jezdnia sucha - 118 m - jezdnia mokra - 145 m - jezdnia oblodzona - 250 m |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
ja byłem po termin przed wczoraj na koszykarskiej wziąłem egzamin łaczony na 17 lutego.
Ponawiam pytanie Indyka czy bedzie egzamin trwał 25 min ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
nieaktualne
Powód: nieaktualne
Ostatnio edytowane przez Tisu : 26.02.2023 o godz. 20:43.
![]() |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Po pierwsze z tego co ja pamietam ze swoich testów - to zawsze poprawna była odpowiedź z najdłuższą drogą hamowania.
Po drugie - takie pytanie wydaje mi się bez sensu (zwłaszcza jeśli w odpowiedzi podane jest to co do metra), bo przecież wszystko zależy od samochodu/kierowcy. Jak masz nowe opony, zahamujesz szybciej niż na łysych, jak masz ABS w aucie, to też przecież inaczej to bedzie wyglądać, doświadczony kierowca zahamuje szybciej niż "świeżak" itd itd. Ogólnie wygląda mi to tak, jakby wzięli jakieś liczby z dupy i kazali sie na pamięć tego nauczyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
[quote=ted;661822
WiselkaMLP na placu :/ tylko w tarnowie jest tak ze jak sie obleje na placu to i tak pozwlaja wyjechac na miasto by sie sprawdzic Za drugim razem nie spuscilem do konca recznego na ruszaniu pod gorke (ruszylem ale kontrolka sie swiecila), pozniej na miescie mialem lajt (chyba dlatego tak dobrze mi sie jezdzilo bo wiedziaelm ze juz i tak oblałem) no i gdyby nie ten plac to egzaminator mowil ze bym spokojnie zdał.[/quote] Oblał Cie za to,że nie spuściłeś ręcznego w ruszaniu pod górkę? Ja na egzaminach (2) przy pierwszych próbach nie spuściłem ręcznego do końca a za drugim już tak... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Kierujący samochodem osobowym jest obowiązany, podczas jazdy w czasie od świtu do zmierzchu, w warunkach normalnej przejrzystości powietrza, używać świateł mijania lub świateł do jazdy dziennej: a.przez cały rok b.w tunelu c.wyłącznie poza obszarem zabudowanym prawidłowe odpowiedzi: a i b, tylko że b wynika z a... bo jak przez cały rok ma używać to jakim cudem w tunelu miałby nie używać ? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja bym prosil o rade pisze tutaj bo chyba najbardziej logiczny temat ku temu:
mialem zaparowana szybe wyjezdzalem tylem za mna czekal dziad zeby wjechac a sytuacja byla taka ze zaparkowalem tak jakby na luku no to cofam i zeby nie przywalic w chlopa odbilem kierownica chyba za mocno i lekko otarlem samochod obok u niego nie ma chyba nic za to u mnie widac tego skutki ale to nie wazne ... wrocilem sie pozniej z kartka i napisanym kontaktem do mnie ... co jeszcze mozna zrobic Moze napisane jest to nie logicznie ale mysle ze wiadomo ocb. |
|
|
|
Droga jeszcze długa...
Od: 10.2003
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dziś w Gazecie Prawnej nowy kodeks drogowy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
ma moze ktos jakis skan albo adres stronki ( znalem, ale zapomnialem) gdzie są pokazane wlewy, płynu do chłodnic, spryskiwaczy itp bo w aveo znalem, a teraz yarisy.. a w stresie mozna wszystko zapomniec
z gory dzieki !![]()
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ja mam w czwartek egzamin na Prawko (pierwszy łączony)
http://www.luz.krakow.pl/skrzyz/index.html Ja sobie z tego powtarzam zawsze coś pomocne jak ktoś na jakimiś rondzie nie był . Pozdrawiam PenQ masz tutaj foto co i jak w tym że zbiornik z płynem do chłodnicy jest w innym miejscu trochę niżej http://img254.imageshack.us/img254/5111/yarisia7.jpg
Ostatnio edytowane przez ABG NH : 26.01.2009 o godz. 15:02.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hmm z ciekawosci jakie terminy teraz sa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
o to mi chodzilo, dzieki ! a masz jeszcze z umiejscowieniem świateł w yarisie ?
stronka ze skrzyzowaniami pomocna, moze coś sie zapamięta i zycze powodzenia![]()
"Uprawiaj sztukę pokoju lewą ręką, zaś sztukę wojny prawą"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
oderint dum metuant
JEDNA WIARA CAŁE ŻYCIE - WISŁA KRAKÓW PYCHOWICE |