The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 13:34
NALEPRZYM ROZWIAZANIEM JEST ZAMKNAC TEN TEMAT DO KONFERENCJI zapytacie dlaczego ...........bo staie se on pozywka dla wszelkij masci prostetukek dziennikarskich.
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 13:48
regan napisał(a):Wyświetl post
To jak sprawa bedzie toczyc sie jeszcze 10 lat to bedziesz czekal 10 lat az sie dowiesz czy faktycznie dorobil sie majatku z kradzionych pieniedzy? A jak Boguslawa ozkarzyli o przywlaszczenie pieniedzy z pfron to tez nie dokladales do tego biznesu?
Czym innym była historia z PFRONEM, a czym innym ta historia. Gość, który ma 30 lat nie potrafi wyjść na konferencję na drugi dzień po zakupie klubu i odpowiedzieć na wszystkie pytania dziennikarzy, w tym na temat źródeł finansowania, czy postępowania przygotowawczego ws. wyłudzeń VAT. To już daje wystarczająco do myślenia. Również wypowiedź jego prawnika, która, doprawdy, nie tylko dla laika wypada bardzo blado. Nie będę dokładał się do biznesu, jak nie wyjdzie czym prędzej i nie odpowie w sposób wiarygodny na temat tej sprawy. Brak odpowiedzi będzie dla mnie wymowny i jednoznaczny z tym, że klub pozyskał krętacz. Cupiał był dla mnie przynajmniej źródłem względnej uczciwości - jaki był, taki był, ale z pewnością trzymał się jakichś zasad. A ten gość, z hurtownią pod Częstochową od razu jest jakoś dziwnie podejrzany i by chociaż "zmyć" część tych podejrzeń, musi wyjść i coś powiedzieć. Tyle w temacie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.08.2016, 13:50
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.
Wy bądźcie adwokatami Wisły.
Haha, ze co proszę?! Jaka narracją? Przecież to fakt i jedna z najważniejszych jak nie najważniejsza zasada prawna. To ja nie mam już pytań jak ktoś cos takiego nazywa narracja... Wszystko opada.

Człowieku drogi to jest właśnie po to, żeby ochronić takich jak ja czy Ty czy jeszcze ktoś inny przed sytuacja, w której np. przychodzi twój konkurent i oskarża cię o to i tamto.. Gwarantuje ci to, ze dopiero niezawisły sąd musi orzec twoja winę.

Już nie mówiąc o sprawach skarbowych gdzie nieraz państwo polskie złamało ludziom biznesy, kariery i życie.

Kolejna rzecz jest taka, ze te sprawy nie są czarno białe. Jest milion odcieni szarości w jakich mógł w tym uczestniczyć. Tak to jest w sprawach gospodarczych. I ....a wydawać na kogoś wyrok na podstawie artykułu w portaliku jest kurestwem czystej wody.

Tak samo stawać po stronie warszawki w tym sporze po tym jak te ....y przekręcily Wisle tyle razy. Jak np. z Cierzniakiem.
Post pepe powyżej do wydrukowania i rozesłania razem z oświadczeniem Meresinskiego.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2016, 14:09
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat
Dramat to jest to w czyje ręce dostała się Wisła. I Wisłę w tym momencie reprezentuje szemrany 30 latek, który w świadomości wielu interesujących się piłką obecnie widnieje jako kryminalista i złodziej (i nie ma to znaczenia, ze jeszcze nic mu nie udowodniono). I tak będzie postrzegana Wisła, bo Wisła to nie tylko MY, ale cała otoczka od kibiców po piłkarzy, koszykarki, sztab szkoleniowy, zarząd i właściciela itd. Meresiński w kilka dni potrafił s........ić niemal wszystko co mógł, brakuje tylko żeby wyszedł na konferencję i powiedział "ch.uj wam w dupę", było by to w jego stylu, a paru tutaj na forum lekko przytrzymanych cieszyłoby się, że postawił się warszawskim pismakom.
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2016, 14:17
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
NALEPRZYM ROZWIAZANIEM JEST ZAMKNAC TEN TEMAT DO KONFERENCJI zapytacie dlaczego ...........bo staie se on pozywka dla wszelkij masci prostetukek dziennikarskich.
Super pomysl. Zamykac ludzia mozliwosc wypowiedzi i zamiatac pod dywan problemy. To na pewno powduje ze problemy znikaja
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 14:18
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dramat to jest to w czyje ręce dostała się Wisła. I Wisłę w tym momencie reprezentuje szemrany 30 latek, który w świadomości wielu interesujących się piłką obecnie widnieje jako kryminalista i złodziej (i nie ma to znaczenia, ze jeszcze nic mu nie udowodniono). I tak będzie postrzegana Wisła, bo Wisła to nie tylko MY, ale cała otoczka od kibiców po piłkarzy, koszykarki, sztab szkoleniowy, zarząd i właściciela itd. Meresiński w kilka dni potrafił s........ić niemal wszystko co mógł, brakuje tylko żeby wyszedł na konferencję i powiedział "ch.uj wam w dupę", było by to w jego stylu, a paru tutaj na forum lekko przytrzymanych cieszyłoby się, że postawił się warszawskim pismakom.
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. Nie chodziłem na mecze kibicować Cupiałowi (choć jestem mu wdzięczny za wszystko), nie będę chodził kibicować Meresińskiemu. Na mecz idę kibicować mojej drużynie. Dlatego też chodziłem na mecze w czasie "bojkotu". Mam w dupie kto jest prezesem, wiceprezesem, dyrektorem sportowym, gniazdowym, sprzątaczką czy woźnym.
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 06.08.2016, 14:23
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. Nie chodziłem na mecze kibicować Cupiałowi (choć jestem mu wdzięczny za wszystko), nie będę chodził kibicować Meresińskiemu. Na mecz idę kibicować mojej drużynie. Dlatego też chodziłem na mecze w czasie "bojkotu". Mam w dupie kto jest prezesem, wiceprezesem, dyrektorem sportowym, gniazdowym, sprzątaczką czy woźnym.
To po co udzielasz się w temacie który Cie wybitnie nie interesuje?
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 14:25
Baryl napisał(a):Wyświetl post
To po co udzielasz się w temacie który Cie wybitnie nie interesuje?
Bo wkur.wia mnie takie pierd.olenie. Nie pójdę na mecz bo jest wstyd...
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 06.08.2016, 14:29
@ wolfu i wszyscy inni koledzy, którym nie podoba się tweet JM

Reakcja Meresińskiego na słowa Bońka wydała mi się adekwatna. Boniek jest szefem polskiej piłki i powinien wszystkie kluby traktować równo. Nie śmierdzi mu kasa byłych i obecnych właścicieli Legii? A popatrzcie na to, co napisał w stronę Kielc o Senegalczykach. Ludzie z miasta z Polski B marzą o bogatym sponsorze, żeby zawojować ligę, a on się z ich aspiracji naśmiewa, zamiast je wspierać choćby dobrym słowem. To poczucie wyższości i przekonanie, że klub z Kielc albo z Krakowa (jeszcze dalej od stolycy) można wyśmiać jest dla mnie skandalem.
On nie jest kibicem, tylko szefem PZPN i do wszystkich klubów powinien podchodzić z równą życzliwością i powagą.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez crux.a : 06.08.2016 o godz. 14:33.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2016, 14:48
crux.a napisał(a):Wyświetl post

Reakcja Meresińskiego na słowa Bońka wydała mi się adekwatna. Boniek jest szefem polskiej piłki i powinien wszystkie kluby traktować równo. Nie śmierdzi mu kasa byłych i obecnych właścicieli Legii? A popatrzcie na to, co napisał w stronę Kielc o Senegalczykach. Ludzie z miasta z Polski B marzą o bogatym sponsorze, żeby zawojować ligę, a on się z ich aspiracji naśmiewa, zamiast je wspierać choćby dobrym słowem. To poczucie wyższości i przekonanie, że klub z Kielc albo z Krakowa (jeszcze dalej od stolycy) można wyśmiać jest dla mnie skandalem.
On nie jest kibicem, tylko szefem PZPN i do wszystkich klubów powinien podchodzić z równą życzliwością i powagą.
Nie, jego reakcja nie jest adekwatna.

Chodzi o klasę. Jeśli się ją ma, to nawet reagując na niesprawiedliwe słowa Bońka, można to zrobić inaczej niż kretyńsko, bezpodstawnie go atakując.
Jak ktoś słusznie zauważył, w ciągu 24h Meresiński najpierw powołał się na domniemanie niewinności i brak dowodów w swojej sprawie, by potem oskarżać Bońka bez żadnych faktów.
Bońka, który w przestrzeni publicznej wciąż jedzie na fali sukcesu EURO i jest utożsamiany z naprawą PZPN.

Myśląc czysto biznesowo, ten wpis gówno Meresińskiemu dał, a masę s.......ił.

Szkoda.
nesta
Senior Member

Stary 06.08.2016, 15:01
@Klemba potwierdzenie 5 transferów, o których było kilka dni temu stoper, skrzydłowy, środek 2 linii i napastnik

Tweet na czyjeś pytanie czy w tym wywiadzie z Citka, który ma sie ukazać, znajdzie sie cos optymistycznego.sport.pl

Dodatkowo nasz rzecznik właśnie napisał, ze w temacie sie dzieje. Oby!
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 15:05
Uwierze dopiero jak podpiszą umowy. Na razie to takie puste gadanie
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 15:22
A ja mam to w dupie, kto jest właścicielem. Może być nawet kur.wa Hitler. (...) Na mecz idę kibicować mojej drużynie.
Ściśle rzecz biorąc, chodziłbyś wówczas na mecz kibicować drużynie Hitlera. Czy to Ci się podoba, czy nie - i niezależnie od tego, że Wisła to coś więcej niż spółka akcyjna i sekcja piłkarska - klub piłkarski Wisła należy do JM i kibicujesz drużynie JM. Nie swojej. Jesteś emocjonalnie związany z jego drużyną przez te wszystkie większe sprawy: tradycję, historię, własne asocjacje, ale w sferze obiektywnego tu i teraz kibicujesz drużynie JM.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Krotochwila
Senior Member

Stary 06.08.2016, 15:29
nesta napisał(a):Wyświetl post
Haha, ze co proszę?! Jaka narracją? Przecież to fakt i jedna z najważniejszych jak nie najważniejsza zasada prawna. To ja nie mam już pytań jak ktoś cos takiego nazywa narracja... Wszystko opada.

Człowieku drogi to jest właśnie po to, żeby ochronić takich jak ja czy Ty czy jeszcze ktoś inny przed sytuacja, w której np. przychodzi twój konkurent i oskarża cię o to i tamto.. Gwarantuje ci to, ze dopiero niezawisły sąd musi orzec twoja winę.

Już nie mówiąc o sprawach skarbowych gdzie nieraz państwo polskie złamało ludziom biznesy, kariery i życie.

Kolejna rzecz jest taka, ze te sprawy nie są czarno białe. Jest milion odcieni szarości w jakich mógł w tym uczestniczyć. Tak to jest w sprawach gospodarczych. I ....a wydawać na kogoś wyrok na podstawie artykułu w portaliku jest kurestwem czystej wody.

Tak samo stawać po stronie warszawki w tym sporze po tym jak te ....y przekręcily Wisle tyle razy. Jak np. z Cierzniakiem.
Post pepe powyżej do wydrukowania i rozesłania razem z oświadczeniem Meresinskiego.
Nie obraź się ale zwyczajnie nic nie zrozumiałeś z mojego postu.
Nie rozmawiamy o systemie prawnym RP i zasadności poszczególnych rozwiązań. To zupełnie inne zagadnienie, podejrzewam, że nikt na tym forum nie kwestionuje zasadności domniemania niewinności jako podstawy systemu prawnego.

ALE! Zrozum, że tak na dobrą sprawę to czy pan J.M. zostanie za te 2-3 lata skazany lub nie w gruncie rzeczy nie ma teraz dla losów Wisły większego znaczenia. Straty wizerunkowe i finansowe są nie do odrobienia. Syf wokół klubu będzie tylko narastał. Typ taki jak pan J.M. nigdy klubu tej skali nie powinien był przejąć. To jak zły sen. To jest, kolego Nesta, KATASTROFA pod kątem biznesowym, wizerunkowym i w konsekwencji (wcześniej czy później) sportowym.

Co do stawiania wyroków.
Moja skromna osoba ma już wystarczającą ilość danych, żeby ocenić poziom dopasowania osoby J.M. do roli właściciela Wisły Kraków. Nie Tęczy Grębałów. Wisły Kraków.
Jeśli Ty potrzebujesz więcej danych, Twoja sprawa. Mam obawy, że nieodległa przyszłość dostarczy Ci ich wystarczającą ilość.

Te inwektywy w stronę warszawskich dziennikarzy, środowiska piłkarskiego i całego świata też traktuję jako rozpaczliwy dość wyraz bezsilności i frustracji forumowej gawiedzi.
Nie szukajcie winnych wokoło, obecna pozycja jest konsekwencją kilkunastu lat fatalnego zarządzania klubem. Nic do tego nie ma mityczna warszawka i dziennikarze. Zródło kłopotów jest tuż pod Krakowem.

I przyjmijcie też do zrozumienia, że czy się to wam podoba czy nie, świat działa w określony sposób. Marketing ma swoje zasady, PR też. Biznes sportowy też się w ostatnich latach w PL bardzo mocno zmienił. To są czasy, w których nawet zakompleksiona sąsiadka zdystansowała nas pod wieloma organizacyjnymi i marketingowymi względami. Zajęło im to wprawdzie ponad 100 lat, ale w końcu im się udało. A gdzie Legia i reszta czołówki?
A Wy ciągle, nie rozumiejąc co się dzieje złorzeczycie na warszawskie k%$#wy, sprzedajnych dziennikarzy, żydowski spisek i ch..j wie co jeszcze, nie dostrzegając, że po kilku latach kompletnego chaosu, w bardzo wymagających i konkurencyjnych okolicznościach Wisła za właściciela dostała postać żywcem wyciągniętą z kreskówki.
vel HatefulRespect
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 15:29
gdsmk napisał(a):Wyświetl post
Nie, jego reakcja nie jest adekwatna.

Chodzi o klasę. Jeśli się ją ma, to nawet reagując na niesprawiedliwe słowa Bońka, można to zrobić inaczej niż kretyńsko, bezpodstawnie go atakując.
Jak ktoś słusznie zauważył, w ciągu 24h Meresiński najpierw powołał się na domniemanie niewinności i brak dowodów w swojej sprawie, by potem oskarżać Bońka bez żadnych faktów.
Bońka, który w przestrzeni publicznej wciąż jedzie na fali sukcesu EURO i jest utożsamiany z naprawą PZPN.

Myśląc czysto biznesowo, ten wpis gówno Meresińskiemu dał, a masę s.......ił.

Szkoda.
Myslac czysto biznesowo to ten wpis dal dużo JM, bo jest o nim glosno i wszędzie o tym pisza. Swoja droga to Jm napisał prawde, bo jest to nieco dziwne, żeby prezes PZPN nie pobieral wynagrodzenia, ale już z reklam buka we wloszech może pobierac i tlumaczyc się ze on ma obywatelstwo wloskie i ustawa o zakazie reklamy buka go nie dotyczyc. Nie uwazsz, ze to smierdzi na kilometr ?
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.08.2016, 15:30
To gołodupce już mają kaskę na pierwszą ratę po sprzedaży Guzmicsa. Teraz czas na Mączyńskiego. Zaczyna się...
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 06.08.2016, 15:31
Maczynski stwierdził ze nigdzie nie idzie.

Klemba twierdzi ze Wisła stara sie Semira.
Boia chi molla !
Krotochwila
Senior Member

Stary 06.08.2016, 15:38
crux.a napisał(a):Wyświetl post

Boniek zalicza gafę za gafą. Faktycznie, nie do końca rozumie swoją rolę.
Ale odpowiedź nie jest adekwatna. Jest dziecinna, krótkowzroczna i zwyczajnie głupia.
Dowodzi, że nasz nowy właściciel ma braki nie tylko w edukacji dot. rozliczeń prawno-podatkowych ale też komunikacji i PR.
vel HatefulRespect
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2016, 15:46
nesta napisał(a):Wyświetl post
Spaślak dostał jakiś cynk, ze sprawa jest albo nawet nic nie dostał tylko wysłał zapytanie/zadzwonił do rzecznika czy coś toczy sie w sprawie JM. Gdzie zadzwonić nie było trudne skoro Meresinski prowadził biznesy pod Czestochowa. Najprawdopodobniej każdy z nas dostałby taka sama wypowiedz pod nazwiskiem.
Po to kupuje się klub piłkarski żeby stać się celebrytą i zyskać na medialności. Nasz celebryta znany jest z chodzenia po palmach, kupnie Wisły Kraków i domniemanym udziale w wyłudzeniu podatku Vat - wszystko tylko i wyłącznie na własne życzenie. Mógł zorganizować konferencje, przedstawić się i rozpocząć dyskusję na temat wygodny dla siebie a nie zostawiać go do wyboru i wykopania pismakom.

Ergo: winny całej otoczce PR wokół siebie jest sam Meresińki. Tylko on, nikt inny.

silver03 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd.
Meresiński się nie wstydzi Ty za niego też nie powinieneś. Bajka o 'nogach na stole' w Kielcach w świetle postów na tweeterze też wydaje się być prawdopodobna - też mamy się za to wstydzić?

pomeran napisał(a):Wyświetl post
Jaki ten właściciel Wisły jest taki jest ale to ze niektórzy tu obstają za bonkiem jest wprost komiczne.
Poki co Meresinski jeszcze nic nie zepsuł. Jak zacznie, mozna wylewać wiadro pomyj, jednak do tego czasu powinnismy przynajmniej nie powielać oskarżeń.
Pomijając że Meresiński PR'owo Bońkowi nie dorasta do pięt, to wizerunkowo zepsuł wszystko co mógł do tej pory zepsuć. Co się musi jeszze stać by dojść do wniosku że nowy właściciel ma gdzieś wizerunek i dobre imie klubu?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.08.2016 o godz. 15:59.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 15:53
....a, niestety będzie śmiesznie (choć nie dla nas, kibiców Wisły). Bo niezależnie od tego czy Jakub M. jest winny czy nie to smród jest i długo jeszcze pozostanie. A to sprawia że żaden szanujący się reklamodawca nie zechce sponsorować tego cyrku. Trener korupcjoner, właściciel pracz brudnych pieniędzy... Szkoda ....a gadać.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
fazior
Member

Stary 06.08.2016, 16:03
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
....a, niestety będzie śmiesznie (choć nie dla nas, kibiców Wisły). Bo niezależnie od tego czy Jakub M. jest winny czy nie to smród jest i długo jeszcze pozostanie. A to sprawia że żaden szanujący się reklamodawca nie zechce sponsorować tego cyrku. Trener korupcjoner, właściciel pracz brudnych pieniędzy... Szkoda ....a gadać.
A może wlasnie tym bardziej będzie się chciał reklamować i przy okazii trochę wyprać ? Kto to wie, teraz, sa tak dziwne czasy, ze na przyklad w rzadzie i na fotelu prezydenta mamy marionetki sterowane z nowogrodzkiej przez jednego posla i jest wszystko cacy, ludzie bija brawo ( jak za komuny kiedy to pierwszy sekretarz KCPZPR przyjezdzal ), ludzie skazani sa ulaskawiani przez p resydenta i otrzymują posade w rzadzie.
Krotochwila
Senior Member

Stary 06.08.2016, 16:21
fazior napisał(a):Wyświetl post
A może wlasnie tym bardziej będzie się chciał reklamować i przy okazii trochę wyprać ? Kto to wie, teraz, sa tak dziwne czasy, ze na przyklad w rzadzie i na fotelu prezydenta mamy marionetki sterowane z nowogrodzkiej przez jednego posla i jest wszystko cacy, ludzie bija brawo ( jak za komuny kiedy to pierwszy sekretarz KCPZPR przyjezdzal ), ludzie skazani sa ulaskawiani przez p resydenta i otrzymują posade w rzadzie.
"Kurczę, mogę beknąć za te przekręty z VATem.10 lat pierdla?! Co robić?
Kupię Wisłę Kraków i przywrócę blask nazwisku ojców!"

Daj spokój.
vel HatefulRespect
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2016, 16:42
ktokolwiek broni JM ma chyba problemy z logicznym mysleniem ...100000000 dowodow ze JM to golodupiec i cala sprzedaz przez BC to bnylo 5 dni !!!! i gowno ktokolwiek sprawdzal.
Ktos napisal ze zajebiscie ze JM okradala z Vatu bo rzad to zlodzieje .....tego sie nawet komentowac nie chce a ta sama osoba pisla ze interesy w UK prowadzi....brak slow zlodziej i koles z solarium jest ok. bo cwany i wyludzil vat?
nic nie wyprodukowal niczym nie handlowal tylko na podstawie wymiany faktur WYLUDZIL VAT poprostu bohater z palmy.
Zamiast jednoczyc sie i cisnac jakolwiek BC przez TF to jeden z drugim podnieca sie ze taki as jak JM teraz dla Wisly bedzie przekrety robil...Nie na Wisle wykreci z ilu sie da ...a jescze troche sie da
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2016, 16:48
Podtrzymujesz to, jesli przykladowo nowy wlasciciel zamierza:
- wyprzedac kazdego zawodnika za ktorego mozna jeszcze cos dostac,
- sciagnac kase z c+
- spuscic klub z ligi i zlicytować?

Bo w takim wypadku ja bym wolal chociaz odlozyc kase na karnety na "nowe otwarcie".
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2016, 16:53
Nowy właściciel Wisły Kraków ruszył na wojnę! Zaatakował na Twitterze Zbigniewa Bońka!

Cytat:
Jakub Meresiński nie lubi chyba pozostawać w ukryciu. Jego strategia - jak już bawić się w szefa piłkarskiego klubu, to na całego. Nowy właściciel Wisły Kraków zaatakował bowiem na Twitterze Zbigniewa Bońka. Oskarżył prezesa PZPN między innymi o... kontakty z mafią i wyprowadzanie kasy do rajów podatkowych! Będzie wojna totalna?
http://sport.se.pl/pilka-nozna/ekstr...ka_875901.html

P.S.
Myślałem że będize to martwy temat ale jednak nie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
fazior
Member

Stary 06.08.2016, 16:58
Mat1977 napisał(a):Wyświetl post
ktokolwiek broni JM ma chyba problemy z logicznym mysleniem ...100000000 dowodow ze JM to golodupiec i cala sprzedaz przez BC to bnylo 5 dni !!!! i gowno ktokolwiek sprawdzal.
Ktos napisal ze zajebiscie ze JM okradala z Vatu bo rzad to zlodzieje .....tego sie nawet komentowac nie chce a ta sama osoba pisla ze interesy w UK prowadzi....brak slow zlodziej i koles z solarium jest ok. bo cwany i wyludzil vat?
nic nie wyprodukowal niczym nie handlowal tylko na podstawie wymiany faktur WYLUDZIL VAT poprostu bohater z palmy.
Zamiast jednoczyc sie i cisnac jakolwiek BC przez TF to jeden z drugim podnieca sie ze taki as jak JM teraz dla Wisly bedzie przekrety robil...Nie na Wisle wykreci z ilu sie da ...a jescze troche sie da
Potrafisz wskazać te jak to okresliles "...100000000..." dowodow ? Bo jak do tej pory to jest tylko oświadczenie prokuratury, ze ma zarzut na 10 mln zl, co na pewno mu nie wystarczylo na zakup klubu, ni ewspominajac na jego bierzace funkcjonowanie. Pozatym został zwolniony za kaucja, wiec sprawa nie jest rozwojowa i nie zachodzi podejzenie mataczenia, bo w innej sytuacji, by go nie zwolnili tak jak dubienieckiego. Innych dowodow jak na razie brak, poza ewentualnymi domysłami skad 30 latek może mieć kase. Może drukuje, ja tego nie wiem tak jak wszyscy i przypuszczam ze się nie dowiemy, ale można domniemywać, ze skoro jest na celowniku prokuratury, to jego finanse sa prześwietlone, przez prokuraturę i fiskusa na 10 strone.
Franeklowcabramek
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 06.08.2016, 17:06
Widziałem dzisiaj Marka Citkę w Warszawie w CH Promenada bo byłem w kinie a on się przechadzał i wyglądało na to jakby czegoś lub kogoś szukał. Zdziwiło mnie, że nie jest w Krakowie
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 06.08.2016, 17:26
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dzisiaj Marka Citkę w Warszawie w CH Promenada bo byłem w kinie a on się przechadzał i wyglądało na to jakby czegoś lub kogoś szukał. Zdziwiło mnie, że nie jest w Krakowie
może umówił się z agentem na rozmowę. Zważywszy na obraną miejscówkę, wiadomo, jaki to będzie piłkarz.
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 06.08.2016, 17:27
[QUOTE=fazior;1446309]Potrafisz wskazać te jak to okresliles "...100000000..." dowodow ? Bo jak do tej pory to jest tylko oświadczenie prokuratury, ze ma zarzut na 10 mln zl, co na pewno mu nie wystarczylo na zakup klubu, ni ewspominajac na jego bierzace funkcjonowanie. ...
a skad wiesz za ile poszla Wisla bo z mojego hmmm info wynika ze pan BC wzial grosze a reszta mial byc wlozona w klub a przedewszystkim dlug wewnetrzny.
po 1. Otworz oczy jak ktos mam fabryki,hotele cokolwiek trwalego kombinuje z Vat i podatkami jak np.BC z pefronem.. a JM na 99,9 ma 53 firmy w siedzibami Pl,Uk,CZ i kreci faktury miedzy tymi krajami ...
2. gdyby mial cokolwiek na swoja obrone juz bysmy to uslyszeli a nawet w oswiadczeniue jego adwokata nie ma slowa ze jest NIEWINNY !!!( zobaczysz bedzie sie dobrowolnie poddawla karze jesli ma kase )
3. amatorka, amatorka ,amaotra .... KUPIL najlepszy klub w Polsce a konferencja cokolwiek ?
4. Jak wyzej adim pisal kasa z Ryska potem Maka i pewnie Jovic i skoczy sie bal
5. Jesli ktowolwiek w Polsce hmmmm dojdzie do poziomu kilku mln eruro uwierz ludzie o tym wiedza, nawet w branzy IT nie ma opcji na wielkie interesy o ktorych nikt nic nie wie
6. Odpyskowanie do Bonka na TT hmmmmmm jak ktos taki Cie atakuje ewentualnie mozna sie bronic pokazujac dokumenty ze jest inaczej...czyli JM mowi :mam kase z....
7. Citko-wiel;kie interesy ? powaznie
moge pisac dalej ale po co
Powód: literowki :)
Ostatnio edytowane przez Mat1977 : 06.08.2016 o godz. 17:28.
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 06.08.2016, 17:39
Franeklowcabramek napisał(a):Wyświetl post
Dziś miał wywiad z Klembą też.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów