Krotochwila napisał(a):

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.
Wy bądźcie adwokatami Wisły.
|
Haha, ze co proszę?! Jaka narracją? Przecież to fakt i jedna z najważniejszych jak nie najważniejsza zasada prawna. To ja nie mam już pytań jak ktoś cos takiego nazywa narracja... Wszystko opada.
Człowieku drogi to jest właśnie po to, żeby ochronić takich jak ja czy Ty czy jeszcze ktoś inny przed sytuacja, w której np. przychodzi twój konkurent i oskarża cię o to i tamto.. Gwarantuje ci to, ze dopiero niezawisły sąd musi orzec twoja winę.
Już nie mówiąc o sprawach skarbowych gdzie nieraz państwo polskie złamało ludziom biznesy, kariery i życie.
Kolejna rzecz jest taka, ze te sprawy nie są czarno białe. Jest milion odcieni szarości w jakich mógł w tym uczestniczyć. Tak to jest w sprawach gospodarczych. I ....a wydawać na kogoś wyrok na podstawie artykułu w portaliku jest kurestwem czystej wody.
Tak samo stawać po stronie warszawki w tym sporze po tym jak te ....y przekręcily Wisle tyle razy. Jak np. z Cierzniakiem.
Post pepe powyżej do wydrukowania i rozesłania razem z oświadczeniem Meresinskiego.