|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
uniewaznic umowe ...probowac moze tylko BC ( oczywiscie kancelaria ktora zalatwiala ) i to jedyny optymistyczny scenariusz ale .....prawdopodobienstwo oceniam na 0,0000000000001 %
BC lub Filipiak mieli/maja sporo kasy zeby walczyc w sadach a jak myslicie ile ma JM porownywanie zarzutow dla Bonka we wloszech ( nie kojarze ) nie ma znaczenia to jest jednak slawny i bogaty facet z 1000000 znajomosci ale JM czy Citko a jak ktos tu wspomnial o Abramowiczu to mysalem ze spadne z krzesla. |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
A za to zaslanianie mu oczow w pismakach i skracanie nazwiska do pierwszej litery powinien wytoczyc procesy wszsytkim pismakom na grube miliony za naruszenie dobr osobistych
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 11:39.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Meresiński nie ma najlepszego wejścia do klubu. Za długo trwa zwoływanie konferencji, ale moze chcieli połączyć ja z jakimś mocnym akcentem. Ale to wtórowanie przez niektorych użytkowników dziennikarzom z warszafki i pasiastym jest bardzo słabe. Sprawa jest z 2014. r i sadze ze dla nikogo z otoczenie TF nie była tajemnica. Dopóki nie JM nie zostanie skazany do tego czasu jest niewinny.
I taki zaczepny tweet jak prezesa Bońka był nie na miejscu. Bo nie jest on dziennikarzem jakiegoś brukowca tylko prezesem związku piłkarskiego i takie uwagi powinien kierować w momencie kiedy ma jakes dowody na swoje tezy i po zaczerpnięciu informacji u źeódla. Odpowiedz JM moze i impulsywna ale na pewno nie jest powodem do wstydu. Jak wszyscy widza, a dodatkowo co potwierdza nawet 'niewydrukowana tabela' Wisla jest drużyna, ktora sędziowie krzywdzą swoimi błędnymi decyzjami najcześciej. Z cierzniakiem rownież zrobili Wisle w sposob koncertowy. Dlatego nawet taka słowna utarczka Wiśle nie zaszkodzi. Bo juz bardziej stronniczym wobec spraw Wisły byc nie mozna. JM zareagował jak najbardziej prawidłowo. I bez znaczenia jest kto był kim i kto ile osiagnął. Teraz relacja to prezes PZPN - właściciel Wisły. Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez pomeran : 06.08.2016 o godz. 11:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Tutaj mysle ze nie ma zadnych watpliwosci kto jak kto ale BONIEK POWINIEN SIEDZIC CICHO W TYM SWOJIM ....IDOLKU
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jaka mentalność ? Uwolu?
|
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
http://natemat.pl/56241,zbigniew-bon...miczne-brednie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
27 stron .......enia o niczym. gratulacje
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka. Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech. I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M. Wy bądźcie adwokatami Wisły. Wystarczy sobie rozkminić co w obliczu takiego syfu robią: - potencjalni piłkarze (nikt poważny do nas nie przyjdzie) - obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.) - potencjalni sponsorzy (aha...) - media (nieodwracalne straty wizerunkowe) - kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię) Zajebista wizja. Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej. ![]()
vel HatefulRespect
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Meresiński wpisem Jak ktoś jest prezesem PZPN i nie bierze pensji to śmierdzi to na odległość... pogrąża się coraz bardziej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Mi to tam nie przeszkadza. Co innego jebnac starej babuni torebke a co innego nie dawac sie jebac przez zlodziei z rzadu. Opasle rzadowe swinie dalyby luz ludziom z podatkami to nie byloby wymuszen, przekretow itp itd.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pomijając kwestię marketingową i myślenie przyszłościowe, to akurat Boniek jest idealnym celem do punktowania. Zgoda, zaj... zawodnikiem był ale w życiu niczym szczególnym się nie wykazał. Ot, kiedyś pod parasolem władzy, teraz broni starego układu. Pod rękę z innym rudym. Biznesowo równie krystaliczny jak nasz Wiadomix. Owszem powtórzę, akurat na miejscu Meresińskiego siedziałbym cicho, nawet ze względu na ewentualne przyszłe układy z PZPN ale sam Boniek jako człowiek moim idolem na pewno nie zostanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Jaki ten właściciel Wisły jest taki jest ale to ze niektórzy tu obstają za bonkiem jest wprost komiczne.
Poki co Meresinski jeszcze nic nie zepsuł. Jak zacznie, mozna wylewać wiadro pomyj, jednak do tego czasu powinnismy przynajmniej nie powielać oskarżeń. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Tragedja dla Wisly nie sa te oskarzenia to ma 3 zedne znaczenie a wedlug mnie zadne w kraju gdzie 90 procent bogatych ludzi nie jest w stanie udowodnic pochodzenia swojego majatku ,gdzie oficjalnie chaslo brzmi (pierwszy milion trzeba ukrasci ) Problem polega na tym ze bylu juz wlasciciel odal klub w rece ludzi nie majacych kapitaku na jego funkcjonowanie ,czyli biznesu dajacego odpowiednie przychody .Nie wiem co kierowalo Cupialem przychodzi mi do glowy takie chaslo ROBTA CO CHCETA .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
Zajął by się trzema porażkami a nie wojną z pzpn...ehhhh |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Oczywiście, w świetle prawa JM jest niewinny dopóki nie zostanie skazany. Jak chcecie wymusić na potencjalnych sponsorach, współpracownikach, pracownikach, piłkarzach, kibicach, by myśleli w ten sposób i zachowywali się tak, jakby JM epatował wizerunkiem miliardera-filantropa o aparycji księdza i mentalności męża stanu? Nie ma znaczenia, co zrobił, a czego nie zrobił JM. Stało się. Nawet, gdyby próbować to odkręcić, to zajmie to wiele miesięcy, albo i lat. Reputację buduje się długo, a burzy krótko. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
|
Takimi wpisami na Twitterze, Pan Meresiński niestety sam kopie swój dołek. Zamiast wyjść z klasą, udowodnić swoją niewinność (jeśli faktycznie jest niewinny), to rzuca się w odwecie na Bońka, który generalnie w piłkarskim świecie jest osobą szanowaną i lubianą. Nawet, jeśli Boniek ma coś za uszami (a kto nie ma?), to całkowicie zakrywa to swoją świetną pracą dla PZPNu i atmosfery, jaką wprowadził w reprezentacji. Tak się niestety nie robi, w tej małej wojence stoję po stronie Zibiego, a Meresińskiemu życzę, aby wyszedł z tego cało (bez kajdanek na łapach i krat przed oczami) i pozamykał wszystkim niedowiarkom gęby.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ktoś z Was serio liczy na to, ze z nowym właścicielem Wisła wyjdzie na prostą ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja myśle, że pójdziemy prosto w przepaść. Ale to chyba nie jest ta prosta o która pytasz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Jedno jest pewne w tym niepewnym okresie; nadeszły bardzo smutne czasy. Wszyscy trochę odwykliśmy od tego uczucia, bo o ile z Cupiałem miewaliśmy dołki, porażki, Bednarzów, zaciskanie pasa i inne gorsze momenty, to zawsze można było mieć nadzieję, że "Pan-Bogusław-w-końcu-się-wpieni-i-rzuci-10-baniek-na-ostatni-zryw-bo-przecież-kocha-Wisłę."
O Meresińskim można pisać różne rzeczy, właściwie każda teoria została tu już poruszona, ja najbardziej zgadzam się z użytkownikiem Krotochwila - nowy właściciel jest (lekko mówiąc) wizerunkową porażką, bo jeżeli swoją "karierę" w futbolu zaczyna się od PR-owego kataklizmu, to bardzo długo trzeba to będzie naprawiać. Pamiętajmy, że teraz - w kontekście złej prasy - nie ma już "Meresiński", tylko "Meresiński - właściciel Wisły Kraków." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Opierasz sie baranie na spekulacjach. Poki nie ma wyroku jest noewinny. W taki sposob jak ty proponujesz to mozna Kazdego o wszystko oskarzyc i go zniszczyc. Wiec gdyby swiat tak funkcjonowal to niczego by nie zbudowal. Poki co jest NIEWINNY! Wiec stul dziób żydzie i won do Kauflandu siac zamet u swoich pobratyncow z ziemi swietej. zjecie sobie czosnek i pojaracie aie ze macie teraz GTS w garsci ![]()
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 13:23.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ciekawe, czy szacowny właściciel w ogóle wczoraj raczył spojrzeć na mecz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 13:39.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pier**lenie w tym temacie jak dla mnie przekracza wszystkie akceptowalne poziomy. Nie znam Meresińskiego (i niestety mi nie płaci) ale może kilka faktów.
Po pierwsze sprawa, że w Polsce prokuratura oskarżyła kogoś o wyłudzenie VAT nie oznacza, że jest winny. Jak jakiś ciołek ma problem ze zrozumieniem tego prostego faktu to polecam sprawdzenie sprawy Kluski (Optimus) czy JTT. To są chyba najgłośniejsze sprawy o VAT. Rozumiem, że p. Meresiński nauczony koszmarnymi przykładami trzymał pieniądze poza zasięgiem skarbówki w Polsce (dlatego prokuratura wystąpiła o pomoc do UK czy gdzie tam jeszcze). Jak komuś mało to polecam film "Układ zamknięty". Być może okaże się, że faktycznie prokuratura ma rację ale po jednym tekście z love.krakow tego nie wiadomo. Więc należałoby deczko tonować wypowiedzi o jak by nie było właścicielu Wisły. Po drugie jeśli nawet okaże się, że p. Meresiński jest winny to nie był by to pierwszy przypadek klubu w UEFA, którego właściciel ma takie problemy. Zaczynając od Abramowicza przez innych "nowych ruskich" zazwyczaj równie biegle mówiących w językach nieeuropejskich . Jak również pamiętam to Wisłą grała w Izraelu z drużyną, której właściciel wszędzie poza Izraelem był ścigany za m.in. handel broną, więc był tylko na meczu "domowym" bo nie opuszczał Izraela. Po trzecie Wisły nigdy nie zdeubekizowano. Czego efektem jest m.in. silna pozycja Kapki w klubie, a co do innych osób nie znalazłem wiarygodnych źródeł by wymieniać nazwiska. W każdym razie wymienia się jednego z byłych prezesów, a pewnie jakby pogrzebać to znalazłoby się dużo więcej. Więc jeśli już się czegoś wstydzić to na dziś raczej SBcji w zarządzie (po 1989) niż oskarżeń co do obecnego właściciela. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|