The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2016, 11:22
uniewaznic umowe ...probowac moze tylko BC ( oczywiscie kancelaria ktora zalatwiala ) i to jedyny optymistyczny scenariusz ale .....prawdopodobienstwo oceniam na 0,0000000000001 %
BC lub Filipiak mieli/maja sporo kasy zeby walczyc w sadach a jak myslicie ile ma JM
porownywanie zarzutow dla Bonka we wloszech ( nie kojarze ) nie ma znaczenia to jest jednak slawny i bogaty facet z 1000000 znajomosci ale JM czy Citko ?
a jak ktos tu wspomnial o Abramowiczu to mysalem ze spadne z krzesla.
Machor303
Member

Od: 06.2014

Stary 06.08.2016, 11:26
VanBasten napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
Ja tam wole się trzymac oficjalnej wersji podanej przez TF :
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .
ten post trzeba powklejac do wszystkich tematów związanych z tą "sprawą" Pana Meresinskiego
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 06.08.2016, 11:33
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jacob już dwa TT dziś dodał.. Jeden o Bońku drugi o całej sytyacji coś..

https://twitter.com/JakubMeresinski

Będzie znów wesoło dziś
Akurat tutaj na racje. Rudy cwel hipokryta dostal zadanie od kumpli z Legiuni by Wisle szkodzic. Na razie tylko trwa sledztwo, Meres nie ma statusu oskarzonego, sprawa ma juz ciag od 2 lat wyplywa to oczywiscie w dniu derbow(przypadek?) Wszystko po to by Wisle zaszkodzic. Potem okaze sie ze jest niewiny i co? Rudy cwel przeprosi? S....ys.yny potrafia zniszczyc czlowieka i kazdy biznes komus na podstawie pomowien bez wyroku sadu. Boss tez byl oskarzony i byla podobna sytuacja z pfronem i go uniewinnili Rudy c.huj jebac go.

A za to zaslanianie mu oczow w pismakach i skracanie nazwiska do pierwszej litery powinien wytoczyc procesy wszsytkim pismakom na grube miliony za naruszenie dobr osobistych
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 11:39.
Tylko Wisła!
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 06.08.2016, 11:41
Meresiński nie ma najlepszego wejścia do klubu. Za długo trwa zwoływanie konferencji, ale moze chcieli połączyć ja z jakimś mocnym akcentem. Ale to wtórowanie przez niektorych użytkowników dziennikarzom z warszafki i pasiastym jest bardzo słabe. Sprawa jest z 2014. r i sadze ze dla nikogo z otoczenie TF nie była tajemnica. Dopóki nie JM nie zostanie skazany do tego czasu jest niewinny.

I taki zaczepny tweet jak prezesa Bońka był nie na miejscu. Bo nie jest on dziennikarzem jakiegoś brukowca tylko prezesem związku piłkarskiego i takie uwagi powinien kierować w momencie kiedy ma jakes dowody na swoje tezy i po zaczerpnięciu informacji u źeódla. Odpowiedz JM moze i impulsywna ale na pewno nie jest powodem do wstydu. Jak wszyscy widza, a dodatkowo co potwierdza nawet 'niewydrukowana tabela' Wisla jest drużyna, ktora sędziowie krzywdzą swoimi błędnymi decyzjami najcześciej.

Z cierzniakiem rownież zrobili Wisle w sposob koncertowy. Dlatego nawet taka słowna utarczka Wiśle nie zaszkodzi. Bo juz bardziej stronniczym wobec spraw Wisły byc nie mozna. JM zareagował jak najbardziej prawidłowo. I bez znaczenia jest kto był kim i kto ile osiagnął. Teraz relacja to prezes PZPN - właściciel Wisły.
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez pomeran : 06.08.2016 o godz. 11:45.
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.08.2016, 11:44
Tutaj mysle ze nie ma zadnych watpliwosci kto jak kto ale BONIEK POWINIEN SIEDZIC CICHO W TYM SWOJIM ....IDOLKU
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.08.2016, 11:50
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Teraz to robi mi się autentycznie wstyd. I nie jest to wstyd z powodu przegranych derbów, nie wstydziłem się również gdy graliśmy w dolnej ósemce czy też gdy byliśmy 3 minuty od LM i przejebaliśmy to, albo gdy pastuchy z Levadii nam wpie.dol.iły, nigdy w tych momentach nie wstydziłem się tego klubu. Mi się autentycznie zrobiło kur**** wstyd za Wisłę teraz, przez nowego właściciela, za te gówniarskie posty na TT do Pana Prezesa Bońka, który co by nie mówić dźwignął cały ten PZPN na nowy poziom, za cwaniactwo i najprawdopodobniej złodziejstwo - bo widać z czego ten gościu jest ulepiony, a zapewne to dopiero początek. Co by Jakub M. nie zrobił, kupił 5 Stiliciów i 4 Meliksonów ja sobie chodzenie na Wisłę w tym sezonie chyba odpuszczę, bo kur** po prostu będzie mi wstyd zasiadać w cyrku naszego nowego właściciela ze świadomością, że to wszystko najprawdopodobniej służy praniu pieniędzy z bandyterki, gdy ten pajac będzie się cieszył.

Chyba trzeba zainteresować się koszykarkami Wisły, w sumie nigdy na ich meczu nie byłem.
Ja .......e. Tez mnie w....ia nowy własciciel i sporo już wylałem na niego krytyki. Ale Wisła to nie Stilicie, Meliksony czy Brożki, Wisła to nie Cupiał czy jakiś pastuch spod Częstochowy. WISŁA TO MY. CHODZIMY NA WISŁĘ, NIEZALEŻNIE OD TEGO KTO GRA, I KTO JEST WŁAŚCICIELEM!!!
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.08.2016, 11:56
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Jak w przedszkolu. Mentalność PiSu, Platforma zaczęła z Trybunałem to my skończymy. Nie rozważny ten tweet...
Jaka mentalność ? Uwolu?
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 11:58
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
Tutaj mysle ze nie ma zadnych watpliwosci kto jak kto ale BONIEK POWINIEN SIEDZIC CICHO W TYM SWOJIM ....IDOLKU
Masz racje
http://natemat.pl/56241,zbigniew-bon...miczne-brednie
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.08.2016, 12:07
27 stron .......enia o niczym. gratulacje
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2016, 12:09
Nie ma jak ferowanie wyroków kompletnie nie znając sprawy. Brawo, zajebiste podejście! Na mecze chodzisz dla właściciela?
Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.
Wy bądźcie adwokatami Wisły.

Wystarczy sobie rozkminić co w obliczu takiego syfu robią:

- potencjalni piłkarze (nikt poważny do nas nie przyjdzie)
- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- potencjalni sponsorzy (aha...)
- media (nieodwracalne straty wizerunkowe)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.
vel HatefulRespect
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 06.08.2016, 12:11
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Jestem bardzo zaskoczony, że taka masa ludzi na tym forum wciąż oszukuje samych siebie. Ja rozumiem, że to mechanizm obronny, ale dajcie spokój, zakładam, że nie rozmawiamy tu w gronie 5 latków przekonanych, że jak zamkną oczy to potwór zniknie.

Zbierając strzępki informacji o nowym właścicielu i kładąc na stół, nie można uciec od przykrej konstatacji, ze oto jeden z najbardziej utytułowanych klubów piłkarskich w 40 milionowym kraju stał się zabawką prymitywnego dość cwaniaka. Widać to po konstrukcji postaci, języku jakim się posługuje, wątpliwej przeszłości, powiązań. Te zarzuty prokuratorskie to tylko smutne podsumowanie dossier tego człowieka.
Gość jest niewiarygodnie wręcz oczywistą kliszą. Pusty śmiech.

I dajcie spokój z tą narracją "jest niewinny dopóki nie udowodni się mu winy", to rola adwokata J.M.

- obecni piłkarze (motywacja, poczucie bezpieczeństwa, skupienie na obowiązkach, nowe kontrakty etc.)
- kibice (część nie będzie chciała firmować swoją osobą działań tego pana ii wcale im się nie dziwię)

Zajebista wizja.
Ale oczywiście Pan J.M. "pozostaje niewinny do momentu zapadnięcia wyroku". Karmcie się dalej tym pustosłowiem, będziecie się czuć lepiej.
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.08.2016, 12:19
Nie pisałem ani że jest winny, ani że jest niewinny. Chodziło mi o pier.dolenie typu: nie będę chodził na mecze, bo właściciel przynosi wstyd. To jest dramat
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 06.08.2016, 12:21
Meresiński wpisem Jak ktoś jest prezesem PZPN i nie bierze pensji to śmierdzi to na odległość... pogrąża się coraz bardziej.
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 06.08.2016, 12:24
Mi to tam nie przeszkadza. Co innego jebnac starej babuni torebke a co innego nie dawac sie jebac przez zlodziei z rzadu. Opasle rzadowe swinie dalyby luz ludziom z podatkami to nie byloby wymuszen, przekretow itp itd.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 06.08.2016, 12:27
Pomijając kwestię marketingową i myślenie przyszłościowe, to akurat Boniek jest idealnym celem do punktowania. Zgoda, zaj... zawodnikiem był ale w życiu niczym szczególnym się nie wykazał. Ot, kiedyś pod parasolem władzy, teraz broni starego układu. Pod rękę z innym rudym. Biznesowo równie krystaliczny jak nasz Wiadomix. Owszem powtórzę, akurat na miejscu Meresińskiego siedziałbym cicho, nawet ze względu na ewentualne przyszłe układy z PZPN ale sam Boniek jako człowiek moim idolem na pewno nie zostanie.
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 06.08.2016, 12:38
Jaki ten właściciel Wisły jest taki jest ale to ze niektórzy tu obstają za bonkiem jest wprost komiczne.
Poki co Meresinski jeszcze nic nie zepsuł. Jak zacznie, mozna wylewać wiadro pomyj, jednak do tego czasu powinnismy przynajmniej nie powielać oskarżeń.
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.08.2016, 12:38
Tragedja dla Wisly nie sa te oskarzenia to ma 3 zedne znaczenie a wedlug mnie zadne w kraju gdzie 90 procent bogatych ludzi nie jest w stanie udowodnic pochodzenia swojego majatku ,gdzie oficjalnie chaslo brzmi (pierwszy milion trzeba ukrasci ) Problem polega na tym ze bylu juz wlasciciel odal klub w rece ludzi nie majacych kapitaku na jego funkcjonowanie ,czyli biznesu dajacego odpowiednie przychody .Nie wiem co kierowalo Cupialem przychodzi mi do glowy takie chaslo ROBTA CO CHCETA .
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 06.08.2016, 12:40
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Meresiński wpisem Jak ktoś jest prezesem PZPN i nie bierze pensji to śmierdzi to na odległość... pogrąża się coraz bardziej.
Nie dość że niejasna przeszłość, to tym wpisem udowadnia, że zdrowy na umyśle do końca nie jest, a nasz marketing i wizerunek za jego kadencji właśnie upadł.. baran jeden.
Zajął by się trzema porażkami a nie wojną z pzpn...ehhhh
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.08.2016, 12:42
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post

Zajebista wizja.
Masz rację. To, że JM został oceniony przez wielu kibiców Wisły i ludzi spoza Wisły w określony sposób oraz to, że teraz przez pryzmat wizerunku nowego właściciela będzie oceniana Wisła to nie jest spisek PZPN, Warszawy, Weszło, Cracovii i kogo tam jeszcze, ale prawo każdego człowieka do posiadania własnego zdania i działania podług własnej wiedzy i intuicji.

Oczywiście, w świetle prawa JM jest niewinny dopóki nie zostanie skazany. Jak chcecie wymusić na potencjalnych sponsorach, współpracownikach, pracownikach, piłkarzach, kibicach, by myśleli w ten sposób i zachowywali się tak, jakby JM epatował wizerunkiem miliardera-filantropa o aparycji księdza i mentalności męża stanu? Nie ma znaczenia, co zrobił, a czego nie zrobił JM. Stało się. Nawet, gdyby próbować to odkręcić, to zajmie to wiele miesięcy, albo i lat. Reputację buduje się długo, a burzy krótko.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 06.08.2016, 12:47
Takimi wpisami na Twitterze, Pan Meresiński niestety sam kopie swój dołek. Zamiast wyjść z klasą, udowodnić swoją niewinność (jeśli faktycznie jest niewinny), to rzuca się w odwecie na Bońka, który generalnie w piłkarskim świecie jest osobą szanowaną i lubianą. Nawet, jeśli Boniek ma coś za uszami (a kto nie ma?), to całkowicie zakrywa to swoją świetną pracą dla PZPNu i atmosfery, jaką wprowadził w reprezentacji. Tak się niestety nie robi, w tej małej wojence stoję po stronie Zibiego, a Meresińskiemu życzę, aby wyszedł z tego cało (bez kajdanek na łapach i krat przed oczami) i pozamykał wszystkim niedowiarkom gęby.
Fugiel
Senior Member

Stary 06.08.2016, 13:05
Czy ktoś z Was serio liczy na to, ze z nowym właścicielem Wisła wyjdzie na prostą ?
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2016, 13:11
Ja myśle, że pójdziemy prosto w przepaść. Ale to chyba nie jest ta prosta o która pytasz
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 06.08.2016, 13:13
Jedno jest pewne w tym niepewnym okresie; nadeszły bardzo smutne czasy. Wszyscy trochę odwykliśmy od tego uczucia, bo o ile z Cupiałem miewaliśmy dołki, porażki, Bednarzów, zaciskanie pasa i inne gorsze momenty, to zawsze można było mieć nadzieję, że "Pan-Bogusław-w-końcu-się-wpieni-i-rzuci-10-baniek-na-ostatni-zryw-bo-przecież-kocha-Wisłę."

O Meresińskim można pisać różne rzeczy, właściwie każda teoria została tu już poruszona, ja najbardziej zgadzam się z użytkownikiem Krotochwila - nowy właściciel jest (lekko mówiąc) wizerunkową porażką, bo jeżeli swoją "karierę" w futbolu zaczyna się od PR-owego kataklizmu, to bardzo długo trzeba to będzie naprawiać.

Pamiętajmy, że teraz - w kontekście złej prasy - nie ma już "Meresiński", tylko "Meresiński - właściciel Wisły Kraków."
regan
Senior Member

Stary 06.08.2016, 13:14
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak, ja nie przyłożę ani złotówki do tego "biznesu", jeśli dowiem się, że koleś z de facto kradzionych pieniędzy dorobił się majątku. Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prawdę powiedziawszy już wczoraj patrzyłem na drużynę ze smutkiem i widziałem przygnębienie.
To jak sprawa bedzie toczyc sie jeszcze 10 lat to bedziesz czekal 10 lat az sie dowiesz czy faktycznie dorobil sie majatku z kradzionych pieniedzy? A jak Boguslawa ozkarzyli o przywlaszczenie pieniedzy z pfron to tez nie dokladales do tego biznesu?

Opierasz sie baranie na spekulacjach. Poki nie ma wyroku jest noewinny. W taki sposob jak ty proponujesz to mozna Kazdego o wszystko oskarzyc i go zniszczyc. Wiec gdyby swiat tak funkcjonowal to niczego by nie zbudowal. Poki co jest NIEWINNY!

Wiec stul dziób żydzie i won do Kauflandu siac zamet u swoich pobratyncow z ziemi swietej. zjecie sobie czosnek i pojaracie aie ze macie teraz GTS w garsci
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 13:23.
Tylko Wisła!
Fugiel
Senior Member

Stary 06.08.2016, 13:19
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Ja myśle, że pójdziemy prosto w przepaść. Ale to chyba nie jest ta prosta o która pytasz
Wisła juz niestety na niej jest. Wizerunkowo jest katastrofa.
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2016, 13:19
wolfu napisał(a):Wyświetl post
Takimi wpisami na Twitterze, Pan Meresiński niestety sam kopie swój dołek. Zamiast wyjść z klasą, udowodnić swoją niewinność (jeśli faktycznie jest niewinny), to rzuca się w odwecie na Bońka, który generalnie w piłkarskim świecie jest osobą szanowaną i lubianą. Nawet, jeśli Boniek ma coś za uszami (a kto nie ma?), to całkowicie zakrywa to swoją świetną pracą dla PZPNu i atmosfery, jaką wprowadził w reprezentacji. Tak się niestety nie robi, w tej małej wojence stoję po stronie Zibiego, a Meresińskiemu życzę, aby wyszedł z tego cało (bez kajdanek na łapach i krat przed oczami) i pozamykał wszystkim niedowiarkom gęby.
Co takiego osiagnal boniek w PZPN-ie poza tym ze repera awansowala na ME i wyszla z grupy, choć to akorat nie jego zasługa, a bardziej piłkarzy i trenerow. Czy zrobil porzadek z sędziami ? Czy zrobil porzadek z leśnymi dziadkami ? Pozatym nie zapominaj, ze najlepszy przyjaciel bonka jest tez uwikłany w przekręty w UEAFA, a kto wie czy z czasem się nie dowiemy, ze i boniek miał jakiś udział w tych przekrętach. Jakos to bonkowi nie przeszkadza i broni swego przyjaciela. Co do nowego wlasciela to jest dlatego tyle szumu, bo pojawil się z nikad, ma jakies niejasne karty w przeszlosci ( a kto ich niema ) i ogolnie nic na razie nie wiadomo, jakma wygladac zarzadzanie klubem, skad kasa itd. Mysle ze najbardziej to warszawka z bonkiem na czele ma bol dupy dlatego ze nikt ze środowiska nie przejal wisly, a nie o to ze ma jakies niejasne karty z przeszlosci. Tak dla przypomnienia to koralik z 7 ma zakaz wykonywania zawodu prawnika i jakos to nie przeszkadzalo nikomu jak gość z 3 letnim wyrokiem zakazu wykonywania zawodu i majacy jakas kancelarie przejmuej 7. Na razie musimy i tak czekac bo nic więcej w tym momecie nie możemy zrobić, ale czy nie uspokoilo was oświadczenie SKWK ;-) ? Przeciez jak trzeba było bojkotować, to spora czesc kibicow posluchala SKWK, wiec może i teraz ich posłuchacie.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.08.2016, 13:21
Anty PO-PiS!!!
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.08.2016, 13:25
Ciekawe, czy szacowny właściciel w ogóle wczoraj raczył spojrzeć na mecz.
regan
Senior Member

Stary 06.08.2016, 13:27
wolfu napisał(a):Wyświetl post
No tak z klasa, czyli ma sie tlumaczyc przed wielce szanowanymi frajerami z warszawki. No jeszcze czego! Atak za atak! Obnazanie hipokryzji oko za oko. Nie bedzie smiec warszawski plul Wisle w twarz i wymuszal spowiadania sie na kolanach. Niech sam sie rudy cwel rozliczy z niebrania pieniedzy z pzpnu bo fatycznie smierdzi. Potem niech poucza
Ostatnio edytowane przez regan : 06.08.2016 o godz. 13:39.
Tylko Wisła!
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 06.08.2016, 13:29
Pier**lenie w tym temacie jak dla mnie przekracza wszystkie akceptowalne poziomy. Nie znam Meresińskiego (i niestety mi nie płaci) ale może kilka faktów.

Po pierwsze sprawa, że w Polsce prokuratura oskarżyła kogoś o wyłudzenie VAT nie oznacza, że jest winny. Jak jakiś ciołek ma problem ze zrozumieniem tego prostego faktu to polecam sprawdzenie sprawy Kluski (Optimus) czy JTT. To są chyba najgłośniejsze sprawy o VAT. Rozumiem, że p. Meresiński nauczony koszmarnymi przykładami trzymał pieniądze poza zasięgiem skarbówki w Polsce (dlatego prokuratura wystąpiła o pomoc do UK czy gdzie tam jeszcze). Jak komuś mało to polecam film "Układ zamknięty".
Być może okaże się, że faktycznie prokuratura ma rację ale po jednym tekście z love.krakow tego nie wiadomo. Więc należałoby deczko tonować wypowiedzi o jak by nie było właścicielu Wisły.

Po drugie jeśli nawet okaże się, że p. Meresiński jest winny to nie był by to pierwszy przypadek klubu w UEFA, którego właściciel ma takie problemy. Zaczynając od Abramowicza przez innych "nowych ruskich" zazwyczaj równie biegle mówiących w językach nieeuropejskich . Jak również pamiętam to Wisłą grała w Izraelu z drużyną, której właściciel wszędzie poza Izraelem był ścigany za m.in. handel broną, więc był tylko na meczu "domowym" bo nie opuszczał Izraela.

Po trzecie Wisły nigdy nie zdeubekizowano. Czego efektem jest m.in. silna pozycja Kapki w klubie, a co do innych osób nie znalazłem wiarygodnych źródeł by wymieniać nazwiska. W każdym razie wymienia się jednego z byłych prezesów, a pewnie jakby pogrzebać to znalazłoby się dużo więcej. Więc jeśli już się czegoś wstydzić to na dziś raczej SBcji w zarządzie (po 1989) niż oskarżeń co do obecnego właściciela.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów