|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Skaba prawie od zawsze miał renomę bramkarza bez głowy, który z początku tylko młodością i doświadczeniem gimnastycznym zaskarbił sobie sympatię części kibiców, ale dla mnie marny był prawie od zawsze i kilka dobrych występów, czy fajnych interwencji tego nie zmieniło. Mam nadzieje, że w końcu odejdzie. Moje wypowiedzi w tym temacie z przeszłości:
Nigdy nie byłem jakimś fanem Rzeźniczaka, mimo dobrej wiosny w jego wykonaniu. Chłopak moim zdaniem się już skończył w Legii, a te jego fochy i metroseksualny wizerunek dopełniły dzieła. Z Choto i Astizem jest inna historia. Owszem 2, czy 3 sezony temu stanowili jedną z najlepszych par stoperów w lidze, aczkolwiek nie był to jakiś nie wiadomo jaki poziom jak niektórzy próbowali udowodnić. Choto dopadły kontuzję, jego waga zaczęła dawać o sobie znać, a dodatkowo wiek też już robi swoje. Astiz nigdy nie był mistrzem defensywy, nawet w dobrych spotkaniach raziły jego błędy w ustawieniu i problemy w kryciem szybkich zawodników. Imponował jedynie wyprowadzaniem piłki i techniką jak na zawodnika na tej pozycji. Obaj są obecnie bez formy, fizycznie nie przygotowani do gry z przeciwnikiem na poziomie górnej połówki ekstraklasy, nie mówiąc już o ekipach w LE. PS. Jakbyś czytał na bieżąco to również co do naszych młodych gwiazdek mam sporo zastrzeżeń. Przewidywałem, że Kucharczyk może mocno spuścić z tonu, bo jest czerstwy jeśli chodzi o technikę, więc w konkurencji, czy to z Ljuboją, czy z Żyro nie ma szans i jest gdzieś dopiero na 3-4 miejscu na ławie do zmiany. Sytuacja z Żyro i Wolskim nie jest dużo lepsza. Pierwszy ma większe ogranie, ale niesamowite przestoje w grze i czasem wyłącza mu się myślenie przez co podejmuje nietrafne decyzje typu głupi faul, czy podanie do nikogo. Co do Wolskiego to starałem się studzić gorące głowy. Dla mnie chłopak mimo niewątpliwego talentu (technika, drybling, przegląd pola i "to coś") ma sporo wad m.in. warunki fizyczne, gra ciałem, motoryka, strzał z dystansu, gra głową co powoduje, że w starciu z rzeźnikami typu Korona jest niewidoczny na boisku. On musi mieć przestrzeń, musi mieć partnerów, którzy grają z pierwszej piłki i najlepiej jak nie ma plastra. Sporo nauki jeszcze przed nim i może się koniec końców okazać, że to kolejny zmarnowany talent. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Rankingi to tylko rankingi, i tak jest najwiecej punktów od 2002/3. Jak ktos jest dobry to sobie awansuje bez żadnych rankingów.
Co do losowania patrze głównie kibicowsko. Daleko do ideału, ale trafiliście lepiej panowie od Legii. Liege dużo bliżej, myśle że ekipa też lepsza, na pewno pod względem ultras, a piłkarsko gorsza. Potem macie Hannover, który jest też bliżej, to juz klasowa ekipa która na wyjazd do Hiszpanii jedzie w 3 tys. os. a Danii 10 tys, więc możemy się spodziewać wypełnionego sektora po brzegi i poultrasowania na poziomie. Legia zaś ma bardzo daleko, a jak awansuje to ponownie daleko do Porto. Rywale zwyczajni, a piłkarsko trudni do ogrania. Zdecydowanie zakładam awans Porto z Manchesterem City. W ogole uważam, że wszystkie angielskie kluby polegną. ![]() ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Moja prognoza na wiosnę: Legia przejdzie Sporting, później City, następnie wylosuje Valencię i po jej przejściu będzie w półfinale miała rewanż za 91 rok z ManUtd. Finał z Victorią Pilzno będzie już formalnością.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
||||
|
Odpisuję tylko na niektóre posty, na pozostałe zwyczajnie mi się nie chce. Ja jestem jeden Was jest kilku - nie przegadam Was, nie zatrzymam kolejnej legendy.
Nie wiem gdzie Ty widziałeś to 'dwie klasy lepszą', skoro w Warszawie po 10 minutach typy miały z 15 rzutów rożnych i dupę uratowało nam to, że się jeden z Rumunów zapalił i dostał czerwoną.
Pozdrowienia, podziękowania i wesołych ![]()
![]()
Co do PSV również piszę ostatni raz, bez żadnej nadziei, że kogokolwiek zatrzymam w bajdurzeniu. Z nami PSV nie grało o nic tylko o wygraną w grupie i możliwość nietrafienia w 1/16 na United, City czy Valencie. Subtelna różnica, której oczywiście nikt nie dostrzeże, bo popsułoby kolejną koncepcję. My, przynajmniej ja - doskonale zdajemy sobie z tych faktów sprawę. Odnoszę wrażenie, że ta 'naszą legendę' piszecie raczej Wy, by moc ją zwalczać, mieć argumenty do debilizmów z 'warszawskimi redakcjami' i innych tego typu bredni. Nie chce mi się. Miłej zabawy. Okej. Twierdz sobie, że ma 14. Pozwalam. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
A tak na marginesie to mam pytanie do obecnych tu kibiców najlepszej drużyny roku 2011 oprócz końcówki grudnia. Wy to się interesujecie piłką czy nie? Bo jak Legia dołowała to prowadziliście tu na forum kampanie szydery z osób, które podniecały się wygranymi Wisły. Bo kto by się interesował jakimiś skórokopami, kibicowanie Legii to coś więcej, Powstanie Warszawskie, ja to właściwie nie znam wyników Legii, polska liga jest tak słaba, że nie wiem kto to ogląda, no i Powstanie Warszawskie. A jak Legia gra lepiej to pierwsi do komentowania
Nawet się piłkarze pojawili pod nickami ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Nie interesujemy się. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Teraz sie zacznie kolejna walka - kto pobije Lecha i awansuje dalej
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Okej. Twierdz sobie, że ma 14. Pozwalam.[/QUOTE]
Bardzo uprzejmie dziękuję za łaskawe pozwolenie wielkiego i wszechwiedzącego Pana 0 22. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() Gdy Legii nie idzie, to są teksty na sztywno- o kibicowaniu, PW, wyjazdach.Gdy Legii idzie, pojawią się delikatne uszczypliwości i stopniowana, coraz to większa napinka .Najlepsze jest to, że ludzie tutaj i tak mają dużą tolerancję, bo na forum Legii, gdy pisałem o APOELU i możliwym ewentualnym awansie do LM, zostałem namaszczony jako wielki "napinacz" i prowokator.(oczywiście tylko przez niektórych, bo jednak sporo forumowiczów-zwłaszcza tych starszych trzyma najwyższy poziom) A co do 14 MP.Panowie, nie wygłupiajcie się.Jeśli ktoś ma jakieś kompleksy, to trudno.Jakoś sobie musi z nimi poradzić.Skoro ten Pan chcę zaklinać rzeczywistość, to niech to robi. Sam musi dojść do tego, czy przypadkiem przez tego typu podpisy nie ośmiesza siebie lub swojego klubu.Miało byc dumnie a jest imo "durnie"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.12.2011 o godz. 17:15.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Prosty przyklad zebys zrozumial, tak juz ekstremalnie prosto. Uwaga tlumacze: Arek Glowacki wraca do nas, za 3 lata...i gra slabo... wyzywasz go od np. pajaca i zołwia? Jak Melikson zacznie slabo grac bedziesz plakal i krzyczal "to pier**** zaje**** Zyd?" Tutaj wlasnie nie zauwazyles tej roznicy, jezeli jej nadal nei rozumiesz to nie wiem jak Ci pomoc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
022 napisał(a):
Ale skoro juz o tym wspominasz, to moze wyjasnisz co to za trzej kluczowi pilkarze poza Radovicem, bo jesli mam za kogos takiego uznac ogorasa pokroju Manu, to ktos tu chyba sobie w kule leci ![]() Dla porownania w Spartaku nie zagrali wcale lub weszli w koncowce : Ari, Ananidze, de Zeeuw, Welliton, Makeev - wszyscy to pilkarze kluczowi badz z podstawowego skladu jak kto woli. Zlekcewazyli was przed derbami z CSKA, za co spotkala ich kara.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.12.2011 o godz. 17:44.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak więc Rado, Komorowski i właśnie Manu, który wtedy był podstawowym zawodnikiem i w lidze drugim najlepszym strzelcem drużyny. ![]()
Habemus Dubletum
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
0 22 chłopie. Na to że wszyscy zmiennicy u nas gorsi od podstawy odpowiem:
Wisła wygrała z mistrzem Holandii, dla mnie to sukces porównywalny do waszego zwycięstwa ze Spartakiem. A brakowało nam: Paljicia, Lameya, Jaliensa, Czekaja, Chaveza-przez kontuzje Bitona, Małeckiego, Ilieva - przez decyzję Moskala Przynajmniej pięciu podstawowych piłkarzy PIĘCIU EDIT: A nawet 6! To więcej niż pół składu. Mało ?
Ostatnio edytowane przez Fiti : 16.12.2011 o godz. 18:47.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez całą LE graliśmy szpitalem
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie ważne.
Przecież Legia w meczu ze Spartakiem poradziła sobie bez Radovicia Kucharczyka a co najważniejsze, bez swojej gwiazdy MANU! EDIT: Oczywiście chodziło o Komorowskiego. Błagam o wybaczenie. Powód: brawo, złapałeś mnie!
Ostatnio edytowane przez Fiti : 16.12.2011 o godz. 18:33.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widzisz, właśnie dlatego żałuje, że się męczyłem. Nie wykonałeś arcytrudnego jak widać intelektualnego zadania i nie potrafiłeś dostrzec, że Manu był naszym absolutnie podstawowym zawodnikiem od początku sezonu. I że jednocześnie rozmawiamy o........ początku sezonu.
P.S. Z tego co kojarzę to cienka jak barszcz *@#&%^@$#$!@ Powód: :-D
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.12.2011 o godz. 21:53.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Po raz kolejny pytam - po co wchodzicie w polemike z tym i .......hmmm z naszymi wspanialymi i szanowanymi przez moderatorow przyjaciolmi z Wa-wy
P.S ... niezbyt dobrze napisalem o tych warszawskich omnibusach wiec prewnie ten post zostanie skasowany ....gdyz o tak zacnych gosciach naszego forum nie mozna cokolwiek napisac co by sie Im nie spodobalo |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To do ciebie nie dociera, ze robienie z Manu kluczowego pilkarza jest smieszne, niezaleznie od tego czy zagral w kilku pierwszych meczach, bo ten gosc jest zwyczajnie komiczny i nawet jesli juz mu cos czasem dobrego dla druzyny wyjdzie, to najwyzej przez przypadek jak po rykoszetach z pasiakami. U nas tez Skorza kiedys stawial na Lobodzinskiego w podstawowym skladzie, ale nigdy nie przeszloby mi przez mysl zaliczyc go do grona kluczowych zawodnikow z tego powodu. Wrecz przeciwnie, zawsze twierdzilem ze z tym facetem w skladzie gramy w 10-tke i sadzilem, ze kibice Legii maja o Manu podobne zdanie, ale jak sie okazuje nie wszyscy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uczepiłem się nie całej wypowiedzi, a jednego zdania. Konkretnie:
Wystarczy wspomnieć jak w tym meczu zagrali: Jirsak, Garguła, Bunoza, Boguski, Genkov. Czyżby? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Co do Legii szansa może jest nie wielka, ale wszystko zależy od tego czy się wzmocni czy się osłabi,bo tak jeżeli słucham Jóźwiaka we wczorajszym studiu to idzie w kierunku osłabiania się a to zbyt dobrze nie wróży...
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
2. Zapominasz, że niedawno graliśmy z Bietarem - ówczesnym mistrzem Izraela, z graczami o klasę lepszymi niż Hapoel (Abreu, Boateng, Kale). Więc znamy poziom prezentowany przez tamtejsze zespoły. Nie demonizowałbym więc "wielkości" Hapoelu - to był zespół jak najbardziej w waszym zasięgu. A wasz mecz oglądałem i mimo plażowego podejścia byliście od nich lepsi: górowaliście kulturą gry, stwarzaliście sporo sytuacji. Do stanu 2-0 wydawało się, że wyrównanie a później zwycięstwo Legii będzie kwestią czasu. 3. Rapid też oglądałem, również w sparingu z nami (był transmitowany przez rumuńską telewizję). Na początku sezonu byli w niesamowitym gazie, a niejaki Roman wydawał się megakozakiem. Jednak w grupie grali po prostu słabiej. Świadczy o tym nie tylko styl, ale i wyniki - nie tylko w meczach z Wami rozczarowali. 4. Co do zupy - masz rację. Mi chodziło o całokształt, Tobie o LE. Ok, zauważ jednak że i u Was działa element "pocieszenia" - Legia tak haniebnie grała w zeszłym sezonie, że teraz drugie miejsce w tabeli i niezła gra w Europie została przyjęta z entuzjazmem. Najwyraźniej po sezonie posuchy to drugie miejsce bardzo Wam odpowiada Ja jednak poczekam z tym wychwalaniem Legii pod niebiosa. Niech zagra dobrze przynajmniej cały jeden sezon - na razie widzę, że w LE na koniec złapała lekką zadyszkę. Jest u nas tendencja by chwalić za ładne epizody, a nie za regularność. Owszem: Wolski ma wielki potencjał, a Ljuboja i Radović to klasa. Ale chciałbym zobaczyć, ile w tym przypadku, a ile ręki Skorży. Co Maciek zrobi w razie kontuzji, jak będzie dołek formy. Czy Legia powalczy o coś więcej w LE, czy sięgnie wreszcie po MP. Słowem: czy mamy nową jakość, klub aspirujący do miana eruopejskiego średniaka - czy starą bidę. W przypadku Amiki nie miałem wątpliwości - to była ciągła prowizorka i jednak trochę farta. Tu poczekam z oceną. PS. Gizmo: o co ci chodzi? Nie chcesz dyskutować z Legionistą, to nie rób tego. Akurat są oni aktywni w zasadzie tylko w tym wątku i w ekstraklasowym. Daj im ignora i już. Wtręty o forum S.K.W.K. pominę milczeniem - trzymajmy poziom, dobrze? PS2. 022, dzięki za mentorski ton i mądre słowa. My, prostaczki z Krakowa zawsze z uwagą wsłu.....my się w głos Centrali. Wiadomo, że to co Warszawskie zawsze lepsze od prowincji. Uprzedzając: tak, mamy zajeb.te komp(L)eksy
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.12.2011 o godz. 21:49.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Skorża jeszcze parę tygodni temu bujał w obłokach, kogo to nie rozjadą po wyjściu z grupy, a teraz po ostatnich "sukcesach" płaczą na losowanie...
http://www.futbolnews.pl/informacje/...ortugalii.html http://www.sport.pl/pilka/1,70994,10...a_nas_nie.html Będą mieli okazję zweryfikować talent Maciusia i wychwalanych "młodych gniewnych". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
![]()
![]() Do meczu z Angolami przystępowaliśmy jako totalni outsiderzy , oni byli chwilę po klepnięciu Odense na wyjeździe i potraktowali ten mecz lekko ulgowo - po co się męczyć jak mają za przeciwników dwóch pionków z Polski i Danii a w zanadrzu 2 meczu u siebie z nimi. A ten ich ostatni mecz z Odense...Ja to bym nie wysyłał im szampana tylko poszedł do Częstochowy Odense niczego nie zagrało , oddało całe 3 strzały w ciągu 90 minut z tego 2 wpadły - zwykły przypadek + nieudolność Anglików a nie jakaś wielka determinacja.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.12.2011 o godz. 23:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
p.s. gratuluje awansu bez odbioru
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 17.12.2011 o godz. 03:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Dokladnie.
Ja sobie obejrze co pokaza te mlode "gwiazdki" Zyro,Wolski czy Kucharczyk na tle Portugalczykow. Zobaczymy czy to takie "diamenty" do oszlifowania. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Wojtas, jaki Kucharczyk?! Toz to zwykly transfer Legii. Zaden tam zwodnik wyciagniety z mlodej Legii. Do tego zadna z niego gwiazdka; ten chlop ma problemy by wogole dostac sie do skladu.
Nie mylmy mlota z kowadlem. To ze Legia ma zdolna mlodziez, to nie znaczy ze u nich kazdy mlody automatycznie "kandytuje" do miana gwiazdki. Na ten moment, jesli ktos z ich mlodziezy ma potencjal (z tych co sie ocieraja o sklad) to Zyro, Wolski i... Borysiuk. Reszta, te wszystkie Rybusy, Koseckie i Kucharczyki, nigdy solidnosci nie przeskocza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
.Przez tyle wieków zastanawiono się co rozumieć przez pojęcie "romantyczne" i oto mamy. Kolega 022 nam wyjasnił: "....romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii..." . A kto tego nie rozumie ten szpadel . Mam wrażenie że ta definicja tak barwnie ujęta przez kolegę nie różniła by się wiele w sensie emocjonalnym od definicji romantyzmu sformułowanej powiedzmy przez Aborygena polującego na kongura tudzież Pigmeja wybierającego właśnie pszczołom miód. Pogratulować bystrości .A jeśli chodzi o bajdurzenia o PSV i ich determinację w meczu z Legią to zastanawiam się dlaczego jeśli: "PSV nie grało o nic tylko o wygraną w grupie i możliwość nietrafienia w 1/16 na United, City czy Valencie" to zdecydowali się wypuścić na Ł3 swoje rezerwy .PS: Mam wrażenie że jednak jakiś kleks był ![]()
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.12.2011 o godz. 04:26.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|