The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2011, 12:18
Glova91 napisał(a):Wyświetl post
To uwielbiam wsrod kibicow haha. Mam w swoim otoczeniu wielu legionistow, ale Ci forumowi sa lepsi (bo mniemam, ze emj10 jest za legiia, bo napisal o niej jako "MY")
No to coś słabo znasz tych kibiców Legii, albo zwyczajnie w innym świecie żyjesz

Skaba prawie od zawsze miał renomę bramkarza bez głowy, który z początku tylko młodością i doświadczeniem gimnastycznym zaskarbił sobie sympatię części kibiców, ale dla mnie marny był prawie od zawsze i kilka dobrych występów, czy fajnych interwencji tego nie zmieniło. Mam nadzieje, że w końcu odejdzie.

Moje wypowiedzi w tym temacie z przeszłości:

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Żałuję, że Skaba nie złapał czerwieni za przedłużanie pod koniec spotkania.
5#
Legia Skorży nie miała na jesieni napastnika (Mezenga, Chinyama) i nie miała bramkarza (Skaba)
Legia Skorży miała na wiosnę napastnika (kontuzjowany Hubnik) i nie miała bramkarza (Skaba)
Titto napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście co zrobił Skaba?
Nic nowego. Niech szuka roboty w I lidze.

Nigdy nie byłem jakimś fanem Rzeźniczaka, mimo dobrej wiosny w jego wykonaniu. Chłopak moim zdaniem się już skończył w Legii, a te jego fochy i metroseksualny wizerunek dopełniły dzieła.

Z Choto i Astizem jest inna historia. Owszem 2, czy 3 sezony temu stanowili jedną z najlepszych par stoperów w lidze, aczkolwiek nie był to jakiś nie wiadomo jaki poziom jak niektórzy próbowali udowodnić. Choto dopadły kontuzję, jego waga zaczęła dawać o sobie znać, a dodatkowo wiek też już robi swoje. Astiz nigdy nie był mistrzem defensywy, nawet w dobrych spotkaniach raziły jego błędy w ustawieniu i problemy w kryciem szybkich zawodników. Imponował jedynie wyprowadzaniem piłki i techniką jak na zawodnika na tej pozycji. Obaj są obecnie bez formy, fizycznie nie przygotowani do gry z przeciwnikiem na poziomie górnej połówki ekstraklasy, nie mówiąc już o ekipach w LE.

PS. Jakbyś czytał na bieżąco to również co do naszych młodych gwiazdek mam sporo zastrzeżeń. Przewidywałem, że Kucharczyk może mocno spuścić z tonu, bo jest czerstwy jeśli chodzi o technikę, więc w konkurencji, czy to z Ljuboją, czy z Żyro nie ma szans i jest gdzieś dopiero na 3-4 miejscu na ławie do zmiany. Sytuacja z Żyro i Wolskim nie jest dużo lepsza. Pierwszy ma większe ogranie, ale niesamowite przestoje w grze i czasem wyłącza mu się myślenie przez co podejmuje nietrafne decyzje typu głupi faul, czy podanie do nikogo. Co do Wolskiego to starałem się studzić gorące głowy. Dla mnie chłopak mimo niewątpliwego talentu (technika, drybling, przegląd pola i "to coś") ma sporo wad m.in. warunki fizyczne, gra ciałem, motoryka, strzał z dystansu, gra głową co powoduje, że w starciu z rzeźnikami typu Korona jest niewidoczny na boisku. On musi mieć przestrzeń, musi mieć partnerów, którzy grają z pierwszej piłki i najlepiej jak nie ma plastra. Sporo nauki jeszcze przed nim i może się koniec końców okazać, że to kolejny zmarnowany talent.
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.12.2011, 14:32
Rankingi to tylko rankingi, i tak jest najwiecej punktów od 2002/3. Jak ktos jest dobry to sobie awansuje bez żadnych rankingów.
Co do losowania patrze głównie kibicowsko. Daleko do ideału, ale trafiliście lepiej panowie od Legii. Liege dużo bliżej, myśle że ekipa też lepsza, na pewno pod względem ultras, a piłkarsko gorsza. Potem macie Hannover, który jest też bliżej, to juz klasowa ekipa która na wyjazd do Hiszpanii jedzie w 3 tys. os. a Danii 10 tys, więc możemy się spodziewać wypełnionego sektora po brzegi i poultrasowania na poziomie.
Legia zaś ma bardzo daleko, a jak awansuje to ponownie daleko do Porto. Rywale zwyczajni, a piłkarsko trudni do ogrania. Zdecydowanie zakładam awans Porto z Manchesterem City. W ogole uważam, że wszystkie angielskie kluby polegną.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.12.2011, 16:10
Moja prognoza na wiosnę: Legia przejdzie Sporting, później City, następnie wylosuje Valencię i po jej przejściu będzie w półfinale miała rewanż za 91 rok z ManUtd. Finał z Victorią Pilzno będzie już formalnością.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.12.2011, 16:38
Odpisuję tylko na niektóre posty, na pozostałe zwyczajnie mi się nie chce. Ja jestem jeden Was jest kilku - nie przegadam Was, nie zatrzymam kolejnej legendy.

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wygraliśmy z turystyczną ekipą Twente i drwalami z Danii. Natomiast zwycięstwo z Fulham było sporym sukcesem, bo Angole przez tydzień wylewali żale na sędziego w ichniejszych mediach. Bardzo ich to zabolało.
Już tu bym polemizował mając świadomość jak poradzili sobie Angole w LE (grupowo) i kto stał w bramce w rzekomo dla nich decydującym meczu.

W jakim sensie lepszym? Serio pytam, bo nie rozumiem? Hapoel i Rapid to kluby lepsze od Legii? Mają wyższy budżet? Lepszy stadion? Lepszych piłkarzy? Oglądałem przecież wasze mecze i naprawdę nie widziałem w Rapidzie i Hapoelu żadnego piłkarza, który by zapadł w pamięć. Żadnego Janko czy Dempsey'a. A już najlepsze jest stwierdzenie o Rapidzie, którego dwa razy zlaliście, będąc drużyną o dwie klasy lepszą.
Moim zdaniem Hapoel jest piłkarsko zdecydowanie lepszy, Rapid podobny. Z Hapoelem zagraliśmy bardzo farciarski i niesamowity mecz na 3-2 i gładkie 0-2. Krótko mówiąc gdy u nas była niesamowita spinka i tzw. momentum to ledwo udało się wygrać. Gdy obie drużyny podeszły do meczu jak podeszły to nas po prostu rozklepali. Jestem prawie pewny, że gdyby nie jakaś dramatyczna forma Hapoelu we wrześniu to byśmy z tej grupy nie wyszli. Co do Rapidu - zagraliśmy z nimi najlepszy mecz w sezonie. Najlepszy mecz od lat. Dlatego wygraliśmy. Gdybyśmy zagrali z nimi normalny mecz to by skończyło się jak ze Śląskiem.

Nie wiem gdzie Ty widziałeś to 'dwie klasy lepszą', skoro w Warszawie po 10 minutach typy miały z 15 rzutów rożnych i dupę uratowało nam to, że się jeden z Rumunów zapalił i dostał czerwoną.

Tu masz rację, ale to nie kłamstwo, tylko uprzejmość. Skoro się jednak prosisz, to odpowiem: faktycznie, takiej kichy w tym roku w lidze jak Wy to jednak nie zagraliśmy. Ledwie co drugi wygrany mecz, a co trzeci przegrany. Taki był dla Was ten rok w lidze.
Ja o dupie Ty o zupie. To, że sobie z kimś gadałeś o jakieś durnej nagrodzie PN, skompromitowanej gdzieś koło 2008 roku to Twoja sprawa. Ale ja nigdzie nie pisałem nic o występach Legii w lidze polskiej w roku 2011. Pisałem wyłącznie o pucharach i oczywiście podtrzymuję swoje stwierdzenie, że graliśmy w pucharach lepiej, ładniej i ciekawiej od Was. Pierwsz raz od lat - to fakt. Ale jednak. Legendy tego nie zmienią.

Serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.
Pozdrowienia, podziękowania i wesołych

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
gdyby w najwazniejszych spotkaniach zabaklo jej tak jak Wisle kluczowych dla ofensywy pilkarzy, dajmy na to Radovica i Ljubojiu ?
Tradycyjnie przypominam, że w najważniejszym i najtrudniejszym meczu sezonu graliśmy bez Rado i jeszcze bez 2-3 kluczowych piłkarzy. Oczywiście legenda jest tak pisana, że nie bierze się tego pod uwagę. Jak już mówiłem - nie chce mi się, baw się dobrze

wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie myślę że gdybyś zapisał to wierszem to miałbyś szansę unieść się jeszcze bardziej . Tylko w tym uniesieniu nie zapominaj o zwieraczach co by kleksa nie było .
A jeśli chodzi o Twente i rezerwowych to przypomnij mi prosze jaki był wynik meczu w Warszawie w którym zagraliście przeciwko rezerwom PSV mającym dodatkowo pewny awans?
Żeby zrozumieć pojęcie 'romantycznego', trzeba dysponować intelektem i lotnością trochę większą niż szpadel. Przykro mi, ja tych barier nie wymyśliłem. To jak mundial 74 i mundial 82. Wynik ten sam, a styl i okoliczności zupełnie inne. Nie rozumiesz - trudno, poważnie - trudno.

Co do PSV również piszę ostatni raz, bez żadnej nadziei, że kogokolwiek zatrzymam w bajdurzeniu. Z nami PSV nie grało o nic tylko o wygraną w grupie i możliwość nietrafienia w 1/16 na United, City czy Valencie. Subtelna różnica, której oczywiście nikt nie dostrzeże, bo popsułoby kolejną koncepcję.

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Wy za to już żyjecie swoją legendą.
My, przynajmniej ja - doskonale zdajemy sobie z tych faktów sprawę. Odnoszę wrażenie, że ta 'naszą legendę' piszecie raczej Wy, by moc ją zwalczać, mieć argumenty do debilizmów z 'warszawskimi redakcjami' i innych tego typu bredni.

Nie chce mi się. Miłej zabawy.

tomek100 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno: od dzisiaj twierdzę, że Wisła ma 14. MP, bo w końcu 14. razy wygrała ligę (to w nawiązaniu do 9. MP Legii wg 0 22).
Okej. Twierdz sobie, że ma 14. Pozwalam.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.12.2011, 16:43
A tak na marginesie to mam pytanie do obecnych tu kibiców najlepszej drużyny roku 2011 oprócz końcówki grudnia. Wy to się interesujecie piłką czy nie? Bo jak Legia dołowała to prowadziliście tu na forum kampanie szydery z osób, które podniecały się wygranymi Wisły. Bo kto by się interesował jakimiś skórokopami, kibicowanie Legii to coś więcej, Powstanie Warszawskie, ja to właściwie nie znam wyników Legii, polska liga jest tak słaba, że nie wiem kto to ogląda, no i Powstanie Warszawskie. A jak Legia gra lepiej to pierwsi do komentowania Nawet się piłkarze pojawili pod nickami
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.12.2011, 16:47
Awe napisał(a):Wyświetl post
A tak na marginesie to mam pytanie do obecnych tu kibiców najlepszej drużyny roku 2011 oprócz końcówki grudnia. Wy to się interesujecie piłką czy nie? Bo jak Legia dołowała to prowadziliście tu na forum kampanie szydery z osób, które podniecały się wygranymi Wisły. Bo kto by się interesował jakimiś skórokopami, kibicowanie Legii to coś więcej, Powstanie Warszawskie, ja to właściwie nie znam wyników Legii, polska liga jest tak słaba, że nie wiem kto to ogląda, no i Powstanie Warszawskie. A jak Legia gra lepiej to pierwsi do komentowania Nawet się piłkarze pojawili pod nickami
Widzisz? Wy zawsze zrobicie z siebie ofiarę w stosunkach z nami. Zawsze

Nie interesujemy się.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.12.2011, 17:02
Teraz sie zacznie kolejna walka - kto pobije Lecha i awansuje dalej
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 16.12.2011, 17:05
Okej. Twierdz sobie, że ma 14. Pozwalam.[/QUOTE]

Bardzo uprzejmie dziękuję za łaskawe pozwolenie wielkiego i wszechwiedzącego Pana 0 22.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.12.2011, 17:09
Awe napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, że też to zauważyłem

Gdy Legii nie idzie, to są teksty na sztywno- o kibicowaniu, PW, wyjazdach.Gdy Legii idzie, pojawią się delikatne uszczypliwości i stopniowana, coraz to większa napinka .
Najlepsze jest to, że ludzie tutaj i tak mają dużą tolerancję, bo na forum Legii, gdy pisałem o APOELU i możliwym ewentualnym awansie do LM, zostałem namaszczony jako wielki "napinacz" i prowokator.(oczywiście tylko przez niektórych, bo jednak sporo forumowiczów-zwłaszcza tych starszych trzyma najwyższy poziom)

A co do 14 MP.Panowie, nie wygłupiajcie się.Jeśli ktoś ma jakieś kompleksy, to trudno.Jakoś sobie musi z nimi poradzić.Skoro ten Pan chcę zaklinać rzeczywistość, to niech to robi. Sam musi dojść do tego, czy przypadkiem przez tego typu podpisy nie ośmiesza siebie lub swojego klubu.Miało byc dumnie a jest imo "durnie"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.12.2011 o godz. 17:15.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:14
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
0 22 napisał(a):
Okej. Twierdz sobie, że ma 14. Pozwalam.
Bardzo uprzejmie dziękuję za łaskawe pozwolenie wielkiego i wszechwiedzącego Pana 0 22.
Niech ma.

Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Glova91
Member

Od: 07.2008

Stary 16.12.2011, 17:36
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem kibicem Legii, ale ta wypowiedź jest durna. Wedle Twojej logiki trzeba założyć, że gdyby Janek Tomaszewski w tym momencie wszedł do bramki na poziomie Ekstraklasy, to prze śmieszna byłaby sytuacja, w której ktoś śmiał by się...śmiać z jego fajtłapowości, wszak był jakiś czas temu noszony na rękach przez tłumy.

Czy fakt, że dwa, czy trzy lata temu Choto należał do najlepszych obrońców w lidze czyni go dożywotnio takowym obrońcą? Przecież on już od bardzo długiego czasu praktycznie nie gra w piłkę. Czy fakt, że Skaba miał dobry okres, a teraz, po wielu tygodniach siedzenia na ławce wygląda jak totalna fajtłapa jest czymś niezwykłym? Czy fakt, że Rzeźniczak ostatnio mocno obniżył loty i gra dużo słabiej od Jędrzejczyka jest czymś nadzwyczajnym?

Ludzie, litości...Rozumiem, że jak powiem w tym momencie, że Boguski nie należy do najbardziej wartościowych piłkarzy Wisły to mnie wyśmiejesz? Wszak bodaj trzy lata temu był jednym ciekawszych ofensywnych zawodników w naszej lidze...
Jezeli bys choc troche pomyslal to bys nie twierdzil ze durna.
Prosty przyklad zebys zrozumial, tak juz ekstremalnie prosto.
Uwaga tlumacze: Arek Glowacki wraca do nas, za 3 lata...i gra slabo... wyzywasz go od np. pajaca i zołwia?
Jak Melikson zacznie slabo grac bedziesz plakal i krzyczal "to pier**** zaje**** Zyd?"

Tutaj wlasnie nie zauwazyles tej roznicy, jezeli jej nadal nei rozumiesz to nie wiem jak Ci pomoc.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.12.2011, 17:41
022 napisał(a):
Tradycyjnie przypominam, że w najważniejszym i najtrudniejszym meczu sezonu graliśmy bez Rado i jeszcze bez 2-3 kluczowych piłkarzy. Oczywiście legenda jest tak pisana, że nie bierze się tego pod uwagę. Jak już mówiłem - nie chce mi się, baw się dobrze
Piszac o najwazniejszych meczach, mialem rzecz jasna na mysli mecze fazy grupowej, bo w koncu dyskusja od poczatku tyczyla sie wyjscia z grupy i stylu w jakim sie to odbylo, a nie kwalifikacji.
Ale skoro juz o tym wspominasz, to moze wyjasnisz co to za trzej kluczowi pilkarze poza Radovicem, bo jesli mam za kogos takiego uznac ogorasa pokroju Manu, to ktos tu chyba sobie w kule leci
Dla porownania w Spartaku nie zagrali wcale lub weszli w koncowce : Ari, Ananidze, de Zeeuw, Welliton, Makeev - wszyscy to pilkarze kluczowi badz z podstawowego skladu jak kto woli. Zlekcewazyli was przed derbami z CSKA, za co spotkala ich kara.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 16.12.2011 o godz. 17:44.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.12.2011, 17:54
Piszac o najwazniejszych meczach, mialem rzecz jasna na mysli mecze fazy grupowej, bo w koncu dyskusja od poczatku tyczyla sie wyjscia z grupy i stylu w jakim sie to odbylo, a nie kwalifikacji.
Nieprawda. Może Twoja dyskusja z kimś innym. Ze mną toczyła się na temat całego występu w pucharach, co zresztą zauważyłem już w pierwszym poście.

Ale skoro juz o tym wspominasz, to moze wyjasnisz co to za trzej kluczowi pilkarze poza Radovicem, bo jesli mam za kogos takiego uznac ogorasa pokroju Manu, to ktos tu chyba sobie w kule leci .
Mógłbym wspomnieć, ale musiałbyś najpierw dokonać pewnego wysiłku intelektualnego, bez którego moje męczarnie nie mają sensu. Mianowicie musiałbyś przenieść się mentalnie w czasie do sierpnia 2011 i pod jego kątem oceniać naszą podstawową jedenastkę. A nie pod kątem tego co się wydarzyło potem i kto się na tym wybił. Ot, po prostu u nas niektórzy zmiennicy dali radę i się przebili do pierwszego składu na cały sezony, inni zmiennicy nie dali rady i potem już nie grali. A u Was chyba wszyscy byli gorsi od podstawy od początku do końca (no może poza Jaliensem i Lameyem - czy jak to się pisze).

Tak więc Rado, Komorowski i właśnie Manu, który wtedy był podstawowym zawodnikiem i w lidze drugim najlepszym strzelcem drużyny.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.12.2011, 18:12
0 22 chłopie. Na to że wszyscy zmiennicy u nas gorsi od podstawy odpowiem:
Wisła wygrała z mistrzem Holandii, dla mnie to sukces porównywalny do waszego zwycięstwa ze Spartakiem. A brakowało nam:
Paljicia, Lameya, Jaliensa, Czekaja, Chaveza-przez kontuzje
Bitona, Małeckiego, Ilieva - przez decyzję Moskala

Przynajmniej pięciu podstawowych piłkarzy

PIĘCIU

EDIT: A nawet 6!
To więcej niż pół składu. Mało ?
Ostatnio edytowane przez Fiti : 16.12.2011 o godz. 18:47.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:15
Przez całą LE graliśmy szpitalem

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:24
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Przez całą LE graliśmy szpitalem
To nie ważne.
Przecież Legia w meczu ze Spartakiem poradziła sobie bez Radovicia Kucharczyka a co najważniejsze, bez swojej gwiazdy MANU!

EDIT: Oczywiście chodziło o Komorowskiego. Błagam o wybaczenie.
Powód: brawo, złapałeś mnie!
Ostatnio edytowane przez Fiti : 16.12.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:38
Fiti napisał(a):Wyświetl post
To nie ważne.
Przecież Legia w meczu ze Spartakiem poradziła sobie bez Radovicia Kucharczyka a co najważniejsze, bez swojej gwiazdy MANU!

EDIT: Oczywiście chodziło o Komorowskiego. Błagam o wybaczenie.
Drugiego strzelca druzyny w tamtym okresie!... po dwoch fuksiarskich rykoszetach z cienka jak barszcz Cracovia
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:43
Widzisz, właśnie dlatego żałuje, że się męczyłem. Nie wykonałeś arcytrudnego jak widać intelektualnego zadania i nie potrafiłeś dostrzec, że Manu był naszym absolutnie podstawowym zawodnikiem od początku sezonu. I że jednocześnie rozmawiamy o........ początku sezonu.

P.S. Z tego co kojarzę to cienka jak barszcz *@#&%^@$#$!@
Powód: :-D
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.12.2011 o godz. 21:53.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:45
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Widzisz, właśnie dlatego żałuje, że się męczyłem. Nie wykonałeś arcytrudnego jak widać intelektualnego zadania i nie potrafiłeś dostrzec, że Manu był naszym absolutnie podstawowym zawodnikiem od początku sezonu. I że jednocześnie rozmawiamy o........ początku sezonu.

P.S. Z tego co kojarzę to cienka jak barszcz Cracovia..... pany.
Nikt nie twierdzi że nie był. Ale nie porównuj braku na boisku Komorowskiego, Radovicia i Manu do Czekaja Chaveza Paljicia Bitona Ilieva i Małeckiego. Proszę cię.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.12.2011, 18:53
Po raz kolejny pytam - po co wchodzicie w polemike z tym i .......hmmm z naszymi wspanialymi i szanowanymi przez moderatorow przyjaciolmi z Wa-wy olejcie ich zaczepki - popisza troche i przestana - przeciez udawadnianie im czegokolwiek co nie jest po ich mysli i ich wiecznym marzeniom to jak bicie glowa w mur ....krzyklasnijcie ze bez zadnej przypadkowosci wygrali ze slawnym moskiewskim spartakiem - wyszli z GRUPY SMIERCI w LE , maja najlepsza szkolke i najbardziej uzdolniona mlodziez na swiecie - a Zyro, Wolski i jeszcze jacys tam inni fajterzy to juz godni nastepcy Messich i Zidanow ..... niech tak chlopcy mysla i bedzie dobrze- nie dawjacie im sie sprowokowac i wchodzic w bezsensowna dyskusje ....

P.S ... niezbyt dobrze napisalem o tych warszawskich omnibusach wiec prewnie ten post zostanie skasowany ....gdyz o tak zacnych gosciach naszego forum nie mozna cokolwiek napisac co by sie Im nie spodobalo
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:57
Widzisz, właśnie dlatego żałuje, że się męczyłem. Nie wykonałeś arcytrudnego jak widać intelektualnego zadania i nie potrafiłeś dostrzec, że Manu był naszym absolutnie podstawowym zawodnikiem od początku sezonu. I że jednocześnie rozmawiamy o początku sezonu.
To do ciebie nie dociera, ze robienie z Manu kluczowego pilkarza jest smieszne, niezaleznie od tego czy zagral w kilku pierwszych meczach, bo ten gosc jest zwyczajnie komiczny i nawet jesli juz mu cos czasem dobrego dla druzyny wyjdzie, to najwyzej przez przypadek jak po rykoszetach z pasiakami. U nas tez Skorza kiedys stawial na Lobodzinskiego w podstawowym skladzie, ale nigdy nie przeszloby mi przez mysl zaliczyc go do grona kluczowych zawodnikow z tego powodu. Wrecz przeciwnie, zawsze twierdzilem ze z tym facetem w skladzie gramy w 10-tke i sadzilem, ze kibice Legii maja o Manu podobne zdanie, ale jak sie okazuje nie wszyscy.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Stary 16.12.2011, 18:58
Ja uczepiłem się nie całej wypowiedzi, a jednego zdania. Konkretnie:

. A u Was chyba wszyscy byli gorsi od podstawy od początku do końca (no może poza Jaliensem i Lameyem - czy jak to się pisze).
To zdanie jest tym bardziej kretyńskie, że wypowiedziane niedługo po meczu z Twente.
Wystarczy wspomnieć jak w tym meczu zagrali:
Jirsak, Garguła, Bunoza, Boguski, Genkov.

wszyscy byli gorsi od podstawy od początku do końca
Czyżby?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.12.2011, 20:33
Co do Legii szansa może jest nie wielka, ale wszystko zależy od tego czy się wzmocni czy się osłabi,bo tak jeżeli słucham Jóźwiaka we wczorajszym studiu to idzie w kierunku osłabiania się a to zbyt dobrze nie wróży...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 16.12.2011, 21:29
Już tu bym polemizował mając świadomość jak poradzili sobie Angole w LE (grupowo) i kto stał w bramce w rzekomo dla nich decydującym meczu.

Moim zdaniem Hapoel jest piłkarsko zdecydowanie lepszy, Rapid podobny. Z Hapoelem zagraliśmy bardzo farciarski i niesamowity mecz na 3-2 i gładkie 0-2. Krótko mówiąc gdy u nas była niesamowita spinka i tzw. momentum to ledwo udało się wygrać. Gdy obie drużyny podeszły do meczu jak podeszły to nas po prostu rozklepali. Jestem prawie pewny, że gdyby nie jakaś dramatyczna forma Hapoelu we wrześniu to byśmy z tej grupy nie wyszli. Co do Rapidu - zagraliśmy z nimi najlepszy mecz w sezonie. Najlepszy mecz od lat. Dlatego wygraliśmy. Gdybyśmy zagrali z nimi normalny mecz to by skończyło się jak ze Śląskiem.

Nie wiem gdzie Ty widziałeś to 'dwie klasy lepszą', skoro w Warszawie po 10 minutach typy miały z 15 rzutów rożnych i dupę uratowało nam to, że się jeden z Rumunów zapalił i dostał czerwoną.

Ja o dupie Ty o zupie. To, że sobie z kimś gadałeś o jakieś durnej nagrodzie PN, skompromitowanej gdzieś koło 2008 roku to Twoja sprawa. Ale ja nigdzie nie pisałem nic o występach Legii w lidze polskiej w roku 2011. Pisałem wyłącznie o pucharach i oczywiście podtrzymuję swoje stwierdzenie, że graliśmy w pucharach lepiej, ładniej i ciekawiej od Was. Pierwsz raz od lat - to fakt. Ale jednak. Legendy tego nie zmienią.
1. Fulham zależało na LE. Widać to było po porażce u nas, a także podczas rewanżu - chłopaki starały się zmazać "plamę". W meczu z Odense uznali, że jest już pozamiatane i to ich zgubiło. Zapomniałeś, że dla nich Liga Europy to ważne rozgrywki - grali w finale dwa lata temu, co do dziś pozostaje największym sukcesem międzynarodowym. Więc nie sądzę, że odpuścili sobie je w tym roku. Nie, oni byli przekonani że wyjdą z grupy najmniejszym nakładem sił. I my to wykorzystaliśmy.

2. Zapominasz, że niedawno graliśmy z Bietarem - ówczesnym mistrzem Izraela, z graczami o klasę lepszymi niż Hapoel (Abreu, Boateng, Kale). Więc znamy poziom prezentowany przez tamtejsze zespoły. Nie demonizowałbym więc "wielkości" Hapoelu - to był zespół jak najbardziej w waszym zasięgu. A wasz mecz oglądałem i mimo plażowego podejścia byliście od nich lepsi: górowaliście kulturą gry, stwarzaliście sporo sytuacji. Do stanu 2-0 wydawało się, że wyrównanie a później zwycięstwo Legii będzie kwestią czasu.

3. Rapid też oglądałem, również w sparingu z nami (był transmitowany przez rumuńską telewizję). Na początku sezonu byli w niesamowitym gazie, a niejaki Roman wydawał się megakozakiem. Jednak w grupie grali po prostu słabiej. Świadczy o tym nie tylko styl, ale i wyniki - nie tylko w meczach z Wami rozczarowali.

4. Co do zupy - masz rację. Mi chodziło o całokształt, Tobie o LE. Ok, zauważ jednak że i u Was działa element "pocieszenia" - Legia tak haniebnie grała w zeszłym sezonie, że teraz drugie miejsce w tabeli i niezła gra w Europie została przyjęta z entuzjazmem. Najwyraźniej po sezonie posuchy to drugie miejsce bardzo Wam odpowiada Rozumiem, że wystarczy Wam wasz hymn i zaklinanie rzeczywistości piosenką. A przecież Mistrzem Polski nie jesteście od... No właśnie, od ilu lat?;-)

Ja jednak poczekam z tym wychwalaniem Legii pod niebiosa. Niech zagra dobrze przynajmniej cały jeden sezon - na razie widzę, że w LE na koniec złapała lekką zadyszkę. Jest u nas tendencja by chwalić za ładne epizody, a nie za regularność. Owszem: Wolski ma wielki potencjał, a Ljuboja i Radović to klasa. Ale chciałbym zobaczyć, ile w tym przypadku, a ile ręki Skorży. Co Maciek zrobi w razie kontuzji, jak będzie dołek formy. Czy Legia powalczy o coś więcej w LE, czy sięgnie wreszcie po MP. Słowem: czy mamy nową jakość, klub aspirujący do miana eruopejskiego średniaka - czy starą bidę. W przypadku Amiki nie miałem wątpliwości - to była ciągła prowizorka i jednak trochę farta. Tu poczekam z oceną.

PS. Gizmo: o co ci chodzi? Nie chcesz dyskutować z Legionistą, to nie rób tego. Akurat są oni aktywni w zasadzie tylko w tym wątku i w ekstraklasowym. Daj im ignora i już. Wtręty o forum S.K.W.K. pominę milczeniem - trzymajmy poziom, dobrze?

PS2. 022, dzięki za mentorski ton i mądre słowa. My, prostaczki z Krakowa zawsze z uwagą wsłu.....my się w głos Centrali. Wiadomo, że to co Warszawskie zawsze lepsze od prowincji. Uprzedzając: tak, mamy zajeb.te komp(L)eksy
Ostatnio edytowane przez flamengista : 16.12.2011 o godz. 21:49.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 16.12.2011, 22:23
Skorża jeszcze parę tygodni temu bujał w obłokach, kogo to nie rozjadą po wyjściu z grupy, a teraz po ostatnich "sukcesach" płaczą na losowanie...

http://www.futbolnews.pl/informacje/...ortugalii.html

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,10...a_nas_nie.html

Będą mieli okazję zweryfikować talent Maciusia i wychwalanych "młodych gniewnych".
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.12.2011, 22:56
To do ciebie nie dociera, ze robienie z Manu kluczowego pilkarza jest smieszne, niezaleznie od tego czy zagral w kilku pierwszych meczach, bo ten gosc jest zwyczajnie komiczny i nawet jesli juz mu cos czasem dobrego dla druzyny wyjdzie, to najwyzej przez przypadek jak po rykoszetach z pasiakami. U nas tez Skorza kiedys stawial na Lobodzinskiego w podstawowym skladzie, ale nigdy nie przeszloby mi przez mysl zaliczyc go do grona kluczowych zawodnikow z tego powodu. Wrecz przeciwnie, zawsze twierdzilem ze z tym facetem w skladzie gramy w 10-tke i sadzilem, ze kibice Legii maja o Manu podobne zdanie, ale jak sie okazuje nie wszyscy.
U nas to nie trzeba wracać do Łobo bo mamy Łoba z importu

1. Fulham zależało na LE. Widać to było po porażce u nas, a także podczas rewanżu - chłopaki starały się zmazać "plamę".
Ano zależało.Jak by to absurdalnie nie zabrzmiało co całkiem możliwe że uratowała nas wtopa z Odense
Do meczu z Angolami przystępowaliśmy jako totalni outsiderzy , oni byli chwilę po klepnięciu Odense na wyjeździe i potraktowali ten mecz lekko ulgowo - po co się męczyć jak mają za przeciwników dwóch pionków z Polski i Danii a w zanadrzu 2 meczu u siebie z nimi.

A ten ich ostatni mecz z Odense...Ja to bym nie wysyłał im szampana tylko poszedł do CzęstochowyOdense niczego nie zagrało , oddało całe 3 strzały w ciągu 90 minut z tego 2 wpadły - zwykły przypadek + nieudolność Anglików a nie jakaś wielka determinacja.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.12.2011 o godz. 23:05.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Stary 16.12.2011, 23:35
a naszym był Melikson i .... z tego - ochłoń troche

p.s.
gratuluje awansu

bez odbioru
Ostatnio edytowane przez Kolumbus : 17.12.2011 o godz. 03:09.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.12.2011, 00:09
Dokladnie.

Ja sobie obejrze co pokaza te mlode "gwiazdki" Zyro,Wolski czy Kucharczyk na tle Portugalczykow.

Zobaczymy czy to takie "diamenty" do oszlifowania.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 17.12.2011, 01:39
Wojtas, jaki Kucharczyk?! Toz to zwykly transfer Legii. Zaden tam zwodnik wyciagniety z mlodej Legii. Do tego zadna z niego gwiazdka; ten chlop ma problemy by wogole dostac sie do skladu.
Nie mylmy mlota z kowadlem. To ze Legia ma zdolna mlodziez, to nie znaczy ze u nich kazdy mlody automatycznie "kandytuje" do miana gwiazdki. Na ten moment, jesli ktos z ich mlodziezy ma potencjal (z tych co sie ocieraja o sklad) to Zyro, Wolski i... Borysiuk. Reszta, te wszystkie Rybusy, Koseckie i Kucharczyki, nigdy solidnosci nie przeskocza.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.12.2011, 04:22
Żeby zrozumieć pojęcie 'romantycznego', trzeba dysponować intelektem i lotnością trochę większą niż szpadel. Przykro mi, ja tych barier nie wymyśliłem. To jak mundial 74 i mundial 82. Wynik ten sam, a styl i okoliczności zupełnie inne. Nie rozumiesz - trudno, poważnie - trudno.

Co do PSV również piszę ostatni raz, bez żadnej nadziei, że kogokolwiek zatrzymam w bajdurzeniu. Z nami PSV nie grało o nic tylko o wygraną w grupie i możliwość nietrafienia w 1/16 na United, City czy Valencie. Subtelna różnica, której oczywiście nikt nie dostrzeże, bo popsułoby kolejną koncepcję.
Takiego kwiatka nie mogę sobie odpuścić .
Przez tyle wieków zastanawiono się co rozumieć przez pojęcie "romantyczne" i oto mamy. Kolega 022 nam wyjasnił: "....romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii..." . A kto tego nie rozumie ten szpadel . Mam wrażenie że ta definicja tak barwnie ujęta przez kolegę nie różniła by się wiele w sensie emocjonalnym od definicji romantyzmu sformułowanej powiedzmy przez Aborygena polującego na kongura tudzież Pigmeja wybierającego właśnie pszczołom miód. Pogratulować bystrości.
A jeśli chodzi o bajdurzenia o PSV i ich determinację w meczu z Legią to zastanawiam się dlaczego jeśli: "PSV nie grało o nic tylko o wygraną w grupie i możliwość nietrafienia w 1/16 na United, City czy Valencie" to zdecydowali się wypuścić na Ł3 swoje rezerwy .
PS: Mam wrażenie że jednak jakiś kleks był
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 17.12.2011 o godz. 04:26.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów