|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
||||||
Drogi Kolego: nasz awans jest fajniejszy - co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Dla nas fajniejszy. Przykro mi, że tak to odbieraszCo do miary sukcesu - tu sprawa jest prosta. Wisła i Legia wyszły z grupy, wygrawszy 3 mecze i 3 przegrawszy. Natomiast my pokonaliśmy solidny klub angielski i holenderski oraz ogórasów z Danii. Wy - 2 razy solidny klub rumuński i raz ogórasów z Izraela. Moim zdaniem Twente i Fulham są jednak silniejszym i bardziej prestiżowym rywalem, niż Rapid. Ale szanuję Twoje zdanie w tej kwestii ![]() Oczywiście - jak każdy sukces osiągnięty przez polski klub w europejskich pucharach w ostatnim czasie. Musimy liczyć na farta, zlekceważenie nas przez rywala, pogodę i przychylność sędziego. Albo szczęśliwe losowanie w grupie i dołek formy u rywali. Tu masz rację, ale to nie kłamstwo, tylko uprzejmość. Skoro się jednak prosisz, to odpowiem: faktycznie, takiej kichy w tym roku w lidze jak Wy to jednak nie zagraliśmy. Ledwie co drugi wygrany mecz, a co trzeci przegrany. Taki był dla Was ten rok w lidze.
Moja uwaga powiązana jest tylko z wcześniejszym postem z wątku ekstraklasowego, w którym stwierdzam, że: 1. "sukcesy" Legii i Wisły w 2011 roku są porównywalne (awans z grupy LE, MP i PP); 2. rozstrzyganie plebiscytu na najlepszą drużynę 2011 w oparciu o rezultaty niepełnej rundy jesiennej (bez brania pod uwagę wiosny) i bez czekania na ostatnie mecze w LE ośmiesza organizatorów tego plebiscytu 3. tytuł drużyny roku należy się nie Wiśle ani Legii, a Śląskowi, który zwyczajnie grał w 2011 najlepiej. Serdecznie pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
||
|
Wyście wtedy w ogóle nie grali, więc nie masz co przypominac.
Śląs jest obecnie słabą drużyną a jego mistrzostwo na dzień dzisiejszy oznaczałoby odpadnięcie z pucharow daleko prezd LM
![]() Nie pisz o rumuńskim zespole "solidna drużyna" a o tym azjatyckim zespole "ogórasy", skoro tabela wygląda zupełnie inaczej. Rapid w następnym sezonie będzie miał ranking gorszy od Legii i Wisły więc nie mozna pisać o solidnej drużynie
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 15.12.2011 o godz. 22:37.
|
|||
|
|
Junior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Legia przegrałam i to jest fakt, nie ma co dyskutować.
Jestem kibicem Wisełki, ciesze się, że awansowaliśmy ale pisanie że Legia dała d... nie ma sensu, co to że ktoś kibicuje Wiśle już nie może powiedzieć, że Legia zasłużyła na awans? Otóż powiem, że zasłużyła bo grała dobrze we wcześniejszych meczach w LE. Po drugie primo, życzycie im Metalista Dziękuje |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Metalista nam nie życze, chłopy mają jaja ze stali,nie odpuszczą za nic byłoby ciężko.Wschodni kierunek słaby i obawiałbym się,że i my i Legia w dupe byśmy zerwali.Chociaz nigdy nie wiesz o czym wczoraj się przekonałem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Wylosowanie Charkowa to najgorsze co może się przytrafić. Bo ani na biletach się nie zarobi, ani wyjazd nieciekawy a pewnie koniec przygody z pucharami. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 15.12.2011 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
:"....romantycznego, pełnego niesamowitych uniesień awansu Legii po 4 kolejkach, po prostu wyrwanego niesamowitą ambicją drużynom lepszym od Legii..." Tak sobie myślę że gdybyś zapisał to wierszem to miałbyś szansę unieść się jeszcze bardziej . Tylko w tym uniesieniu nie zapominaj o zwieraczach co by kleksa nie było ."...że gdy graliście w Danii to Odense było w mega dołku, gdy graliście u siebie z Twente to to grało 5 czy 6 rezerwowymi (notabene jak my dziś) i miało pewne rozstawienie w 1/16..." Ciekawe tylko że to bedące w dołku Odense w dwa tygodnie później zremisowało z Fulham (które było świeżo po pokonaniu Liverpoolu) w Londynie. A jeśli chodzi o Twente i rezerwowych to przypomnij mi prosze jaki był wynik meczu w Warszawie w którym zagraliście przeciwko rezerwom PSV mającym dodatkowo pewny awans?
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 15.12.2011 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nikt nie pamięta braku karnego w Moskwie Nikt nie pamięta Cudu w Moskwie w 90 minucie Nikt nie pamięta murowania bramki w Eindhoven Nikt nie pamięta żenującej pierwszej połowy z Żydami Nikt nie pamięta że 30 sekund przed bramką Radovica na 3-2 Hapoel miał 100% sytuacje Nikt nie pamięta braku karnego w Bukareszcie za faul Wawrzyniaka Nikt nie pamięta blamażu z PSV. Wszystko cacy. Przeszliście jak walec po tej grupie. Było to dla was czystą formalnością i prawdziwa gra zacznie się od ćwierćfinału. Wy mieliście więcej farta/formy w pierwszych meczach, my w ostatnich. Tak to się niewiele się różnimy. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Obie druzyny awansowaly a Wy jak zwykle musicie sie pruc wiedzac ze jedna strona nie przekona drugiej...
Fakty sa takie : 1) Legia zagrala dzisiaj w dosc rezerwowym skladzie bo mecz byl O NIC. Tak, mimo ze punkty to jednak o nic. Jak zaprezentowali sie zmiennicy to juz inna bajka. Widac ze cisnienia na ten mecz nie bylo, to raczej byla wycieczka. Zle to swiadczy o zawodnikach i trenerze - takie jest moje zdanie. 2) Wisla awansowala szczesliwie - Szczescie czasami jest potrzebne Gratulacje. Kto bedzie pamietac za 10 lat w jakich okolicznosciach? Temat uwazam za zakonczony i lepiej isc po prostu cos konstruktywnego zrobic ![]() Rozumiem ze kibicujecie Wisle ale kilku z Was po prostu przepraszam ze to napisze... ma problemy ze soba Mam nadzieje ze jak na spokojnie poczytacie swoje "madrosci" to bedzie Wam wstyd PS: No i znowu zanim wyslalem post pojawily sie juz 3 " mondre inaczej " wypowiedzi. Jestescie niereformowalni ![]() Pamietajcie bracia po szalu : Wisla jest najlepsza i jesli masz inne zdanie to jestes wiesz kim ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 15.12.2011 o godz. 22:59.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
O to to to! Ja bym zaczął od: http://forum.legionisci.com/showthre...873#post918873 ![]() I potem też się zawstydził. Pamiętasz kto był w 2005 oraz np. w 2009 roku drugi w lidze? Bo szczerze ja nie u mnie to wali. Bo w piłce ktoś dawno wymyślił że liczą się punkty. A poza tym jak czytam Twoich kumpli że awansowaliście w powalającym stylu to też mnie to powala - ze śmiechu ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Cieszmy się Panowie, że polska piłka zmierza ku lepszemu, a nie licytujmy się jak dzieciaki.
Mamy najlepszych kibiców w Europie, doszły nowoczesne stadiony, będzie Euro, budzety rosną...wykorzystajmy tą szansę! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Awansowalismy po 4 meczach w LE w ktorej nie gralismy wczesniej wiec uwazam ze w dobrym stylu. Wszedzie sa trolle i tego nie zmienisz. Ja na swoim forum widze ich, Ty na swoim tez
?![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
0 22 pocisnął tymi romansami grubo.Traktuję to jako zachowanie dystansu do całej przepychanki.Miazga to co zrobiliśmy do spóly z Odense wczoraj,dla Polski dobrze,że Legia weszła,a frajerzy są totalni bo zamiast przyłożyć sie na ostatni mecz przed 2 miesiącami przerwy to dostają w dupe i tracą cenne punkty do rankingu,których raczej nie zdobędą ogrywając Widzew.Frajerstwo Pana Maćka,nie rozumiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
A najlepsze w tym wszystkim że oni tego nie rozumieją. Mówią o odpuszczaniu meczów ważnych nie tylko dla Legii ale i dla Polski ze względu na rankingii obu państw. Ponadto to ich ostatni mecz w sezonie i tak naprawdę nie odpusczanie nie ma celu, bo niby na co będą sie spinać? Na runde wiosenną?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wyjaśnijmy sobie jedno - piłkarze i trenerzy, właściwie wszędzie na świecie, rankingi mają w dupie i nie jest to raczej żadna skuteczna forma mobilizacji. No, może gdyby dwa, trzy kraje łeb w łeb walczyły o 15 miejsce w rankingu, to sytuacja byłaby nieco inna, ale póki co nasza liga potrzebuje jeszcze czterech takich sezonów z rzędu, żeby o czymś podobnym myśleć. Czy to jest realne, to zobaczymy.
Druga kwestia. Na pewno wyżej trzeba cenić awans Wisły, bo rywale byli wyżej notowani, niż ci, przeciwko którym grała Legia. Chociaż takie Twente jest na pewno słabsze od PSV, a z tego co miałem okazję się dowiedzieć, to PSV ma również ZDECYDOWANIE równiejszą, lepszą szeroką kadrę, podczas gdy Twente ma 13-14 naprawdę dobrej klasy piłkarzy, reszta to półka niżej. Tak że nieco inaczej trzeba traktować mecz Legia - PSV, niż mecz Wisła - Twente. Szczególnie, że PSV walczyło wtedy jeszcze z Legią o pierwsze miejsce w grupie. Trzecia kwestia. Dorobek 9 punktów obu ekip jest oczywiście równy matematycznie, natomiast nie da się nie zauważyć, że gdyby trzeba było, to Legia te dwa ostatnie mecze rozegrałaby inaczej - po pierwsze, nie zagraliby otwartego futbolu przeciwko PSV, czym ułatwili im to zwycięstwo, po drugie, zagraliby zupełnie z inną mobilizacją i w innym zestawieniu przeciwko Haopelowi. Ale tak jak mówiłem, Legia grupę miała łatwiejszą, niż Wisła co wykorzystała w pierwszych czterech spotkaniach, oczywiście dla rankingu szkoda, że w następnych trochę położyła na nie lachę. I wyeliminowanie Fulham przez Wisłę, zupełnie poważnie traktującego szansę odniesienia sukcesu w LE, to na pewno większy sukces. Niemniej jednak osobiście, na chłodno, wydaje mi się, że Legia to zrobiła w nieco lepszym stylu, wszak jako jedna z pierwszych ze wszystkich ekip LE, podczas gdy Wisła dużo zawdzięcza szczęśliwej bramce w 93 minucie meczu dwóch swoich rywali. Docenić należy też wyeliminowanie przez Legię dwóch bardzo silnych ekip w kwalifikacjach, z dużo silniejszych lig. Generalnie temat zbędny do rozwijania, bo każdy ma swoje racje i obie racje tak naprawdę są prawidłowe, dlatego w tej dyskusji nikt do niczego sensownego nie dojdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatni mecz w sezonie, ponad dwa miesiące przerwy, 140k€ do zgarnięcia, 2 punkty do rankingu a ci robią przegląd kadry.. Chyba po zdobyciu tytułu drużyny roku im sodówa do głów uderzyła ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Dobra Panowie nie ma sensu prowadzić takiej żałosnej licytacji pt. "Kogo awans jest "lepsiejszy", a kogo fartowniejszy", gdyż nie prowadzi to do niczego. Fakt jest taki, że My zapamiętamy z fazy grupowej tej LE dobrą grę duetu serbskiego w kilku spotkaniach, a Wy cudowny come back dzięki bramce Odense na 5 sekund przed regulaminowym końcem spotkania w ostatniej akcji. Finalnie jedna i druga drużyna awansowała do 1/16 i to jest najważniejsze w tym ambarasie.
Co do dzisiejszego spotkania to nie ma co komentować. Skorża wystawił bazar z defensywnymi zawodnikami: z bramkarzem fajtłapą, z kulawymi stoperami biegającymi w żółwim tempie i metroseksualnym prawnym obrońcą, który niech w podskokach spływa do Wrocławia, albo gdzie tam mu się podoba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak trafimy na Club Brugge to Diaz będzie mógł grać ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Tak samo, jak każdy świadomie wtedy kibicujący pamięta Saragossę To przejdzie do legendy, jestem tego pewien ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
uwielbiam ten temat
Ale i tak my jesteśmy lepsiejsi od was ![]() Co poniektórym radzę nie podniecać się za bardzo, bo znowu będzie wtopa za pół roku i płacz jaka ta polska piłka jest... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=8902 tutaj ładne podsumowanie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Szkoda czasu na dyskutowanie z Panami 0 22 i killzone - wg nich Legia jest zawsze, wszędzie i we wszystkim najlepsza.
I jeszcze jedno: od dzisiaj twierdzę, że Wisła ma 14. MP, bo w końcu 14. razy wygrała ligę (to w nawiązaniu do 9. MP Legii wg 0 22). |
|
|
|
Guest
|
|
|
dziś losowanko - obstawiam, że my wylosujemy MU, a Legia Valencię
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie w takich meczach na przykładzie Duńczyków z Odense i Legii widać , kto jest profesjonalistą. Gdyby Wisła przegrała kolejno dwa mecze 0:3 i 0:2 to legijna prasa ogólnopolska pluła by się przez 2 tygodnie odmieniając słowo "kompromitacja" na wszystkie możliwe sposoby.
Obiło mi się o uszy, że legijne pisemko Przegląd Sportowy mianował Legię drużyną roku 2011. Kabaret. W 2011 r. Wisła zdobyła MP. W końcówce tego roku Śląsk Wrocław jest liderem, ale legijne pismaki mianowały swoją drużynkę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie jestem przyzwyczajony, ale to że nie znalazłem słowa krytyki na Legie,tyle że Skaba zawalił i grali rezerwami, jest porażające.W tym momencie nie zdobyli nic więcej w tym roku od nas.Ba,zdobyli mniej.Chyba,że ktoś stawia PP na równi z Mistrzostwem.Serdecznie Legii nie mogę zdzierżyć, nie tak jak parchów czy kartofli wprawdzie, ale ich nieomylność ostatnimi czasami(wg mediów oczywiście) doprowadza mnie do szewskiej pasji.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
"Kumie chwalą nas!Wy mnie a ja was" - przysłowie ludowe idealnie pasuje jako komentarz do tej sytuacji.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
To uwielbiam wsrod kibicow haha. Mam w swoim otoczeniu wielu legionistow, ale Ci forumowi sa lepsi (bo mniemam, ze emj10 jest za legiia, bo napisal o niej jako "MY") Bramkarz fajtłapa? Niedawno gdy gral w poloni bytom czy jakos tak byl noszony na rekach przez kibicow legii, jaki to super bramkarz, jakie to on pily wyciaga itp hehe. A dzis fajtłapa ![]() Stoperzy kulawi- do nie dawna wedlug nich najlepsza para stoperow w lidze, potezny fiozycznie Dikson Choto i profesor wyszkolony w Hiszpanii ktory prawie nie popelnia bledow Astiz. No ale coz dzisiaj to wedlug nich to tylko kulawe zlowie. Najlepszy prawy obronca w Lidze!...- tak twierdzili do nie dawna, Do reprezentacji go! dalo sie slyszec. A dzis najwazniejsze jest to...jak sie ubiera ![]() Kocham to Ps. licze na zespol z Grecji dla nas, a dla legii...a niech maja walecznych i nie ustepliwych Baskow z Bilbao |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Czy fakt, że dwa, czy trzy lata temu Choto należał do najlepszych obrońców w lidze czyni go dożywotnio takowym obrońcą? Przecież on już od bardzo długiego czasu praktycznie nie gra w piłkę. Czy fakt, że Skaba miał dobry okres, a teraz, po wielu tygodniach siedzenia na ławce wygląda jak totalna fajtłapa jest czymś niezwykłym? Czy fakt, że Rzeźniczak ostatnio mocno obniżył loty i gra dużo słabiej od Jędrzejczyka jest czymś nadzwyczajnym? Ludzie, litości...Rozumiem, że jak powiem w tym momencie, że Boguski nie należy do najbardziej wartościowych piłkarzy Wisły to mnie wyśmiejesz? Wszak bodaj trzy lata temu był jednym ciekawszych ofensywnych zawodników w naszej lidze...
Ostatnio edytowane przez rw88 : 16.12.2011 o godz. 10:37.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|