|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Trzeba by przyjąć że są w stanie ich pokonać i swoim "wyrafinowaniem" się podłożyli.
Mocno ryzykowna teza Oglądamy amatorską ligę, to i dostajemy w....... od amatorów. Prosty rachunek. Najlepsze były momenty jak tamci stosowali "pressing" czyli w trzech biegli z okrzykiem na ustach na naszych a Jaga panika i się gubili. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jaga w Polsce nie umie wygrać na wyjeździe to czego się spodziewać w Kazachstanie.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Poziom polskiej kopanej
http://www.youtube.com/watch?v=Z8zfqS6oWdQ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Znalezione w ciemnych zaułkach sieci:
"Wielki talent niczym Xavi To nasz rodak - Plizga Dawid! Pięknie strzela i podaje Zawsze sobie radę daje Niesłychanie jest waleczny i do bólu jest skuteczny Kiedy sytuacja czysta - on tę szansę wykorzysta! z piłką czuje się jak w raju wszak to reprezentant kraju! a bez piłki tym się wsławia że się świetnie gość ustawia świetnie zgrywa i przyjmuje robi wślizgi i drybluje lecz najbardziej jest to w cenie że ce..... go MYŚLENIE..." ![]() Obyśmy nie musieli czytać podobnych "Peanów" na cześć naszych piłkarzy po dwumeczu ze Skonto. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czy ja wiem - nie chcieć to im się może tyrpać autokarem do Krakowa a puchary - wsiadasz do samolotu i w Kazachstanie jesteś szybciej niż w Krakowie autobusem
Nie kupuje tego, szczególnie że Jaga miała otwartą drogę do 3 rundy Po prostu nie byli na tyle dobrzy by ich ograć bez względu na jakiś pech itp, do tego dla Kazachów to było święto więc sprężyli się jakby finał LM grali.Ich radość po wygranej - bezcenna i jak dla mnie bardzo dobrze że tak się stało.Żal to by mi mogło być Jagi jak by grali świetnie, mieli mega niefarta, a do tego sędzia ich kręcił a że grali przeciętnie, pecha w sumie mieli ale bez przesady - to kij im w oko ![]() Mam nadzieje że za 2 tygodnie 'kompromitacja Jagiellonii' nie zejdzie na drugi plan za naszą sprawą ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Zero ambicji ze strony Jagi , nie wyglądali na ludzi walczących o życie , 1 żółta karta , w dodatku za protesty to jakaś kpina ! Irtysz prezentował katastrofalny poziom , nie godny europejskich pucharów a kopaczo-biegacze z Białego się dostosowali.
Kompromitacja zdecydowanie nr 1 z dotychczasowych , tubylcy na trybunach wydający dziwne okrzyki po przejściu połówki przez ich zespół => totalna dzicz ! Szczerze współczuję kibicom Jagi , bo wszyscy doskonale wiemy jakie okropne to przeżycie. Jestem pewny,że stadion przy Słonecznej będzie pusty w tym sezonie , fani zostali OSZUKANI przez rządzących i drużynę . ![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nie ma to jak Polska myśl szkoleniowa.Probierz nie trafił z formą.Może na przyszłośc nie warto robic letniej przerwy żeby nie wyjśc z rytmu meczowego ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pewnie że nie trzeba było robić - Większość europy zapierdala od września do końca maja(9 miesięcy!) bez żadnej przerwy i to systemem środa - sobota a u nas pokopali 3(całe trzy!) miesiące i wakacje - absurd.Jestem przekonany że gdyby Wisła zaczynała puchary tak wcześnie jak Jaga to Maaskant dał by im co najwyżej wolny weekend.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
typie smiejesz sie z Jagi a co roku nasze pseudopilkarzyki Nas kompromituja lepiej modl sie typku zeby ze Skonto wygrali bo bedziesz mial podobnie ![]()
MUAY THAI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Czas się pogodzić z tym, że Gruzja, Azerbejdżan, Kazachstan będą z nami na równi (szczególnie w lipcu kiedy Polska jest na wakacjach)... a co to jakieś gorsze kraje? Oni nie mogą być coraz lepsi? Przy naszym nieróbstwie tak będzie. Rząd, władze PZPN i klubów mają powazniejsze problemy - kibole.
Kiedyś z takimi nie przegrywaliśmy, tylko że kiedyś nie było takich państw. Oni też potworzyli swoje ligi i czemu mamy zakładać, że wiecznie będą kopciuszkami? Kiedyś Turcja też była słaba, kiedyś Australia była słaba, kiedyś Japonia była słaba, kiedyś USA było słabe, kiedyś Meksyk był słaby, kiedyś cała Afryka była słaba, kiedyś Korea była słaba.. jak tak nasi mędrcy dalej będą patrzeć że 30 lat temu wygrywaliśmy i to samo wróci to powodzenia. Jeszcze nie zajmujcie się szkoleniem, tylko sprowadzajcie kolejne gwiazdy. ![]() ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
USA nigdy nie byly slabe, a Afryka kiedys byla mocna
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
"...niedługo grę w pucharach rozpoczną trzy kolejne polskie kluby, a mowa tutaj o Śląsku Wrocław, Legii Warszawa i Wiśle Kraków. Trudno jednak oczekiwać, by któryś z tych klubów osiągnął tyle co Lech Poznań w trzech ostatnich latach na arenie międzynarodowej".
Z mojego ulubionego portalu humorystycznego - http://kkslech.com/2011/07/07/wyprze...ili-nasz-kraj/ ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Napisali po prostu to co jest wielce prawdopodobne a wklejać takie rzeczy to powinieneś po tym jak okaże się że to się nie sprawdziło. To że Wronkowców boli że są na aucie - jasne ale mnie mniej interesuje kogo co boli a co pisze a to co piszą to nie s/f tylko najbardziej prawdopodobny scenariusz. _KRIS_ - z własnego doświadczenia - nie pij w tygodniu albo pij ale trzymaj się z dala od klawiatury ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Mecz Jagi niestety potwierdza tezę, że polskim zespołom bardzo trudno gra się z drużynami reprezentującymi któryś z dwóch szczególnych obszarów geograficznych. Te obszary nazywają się: "na wschód od Polski" i "na zachód od Polski".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|||
![]()
Teraz tylko oby nie doszło do przypadkowego wyjścia z grupy na Euro 2012, bo ten sukces będzie świętowany 20 lat a pan Grzegorz L. z całą świtą nadal będą zarabiać fortuny, na kibolach chodzących na tą ligę, a z którymi walczą. Bez przesady, dopiero się odrodzili przed mundialem 94 i założyli zawodową ligę. Ile lat ich na mundialu nie było... a Afryka? Słyne 9-0 Zairu z Jugosławią na mundialu w 1974. Teraz nie wiem czy byśmy mieli szanse zakwalifikować się do Pucharu Narodów Afryki. Już nie mówie o tym, że Peru złoiliśmy 5-1, a teraz nie pokonalibyśmy ani jednej drużyny z Ameryki Pd, nawet Wenezueli.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 08.07.2011 o godz. 00:47.
![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
||||
|
|
Junior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I mamy komplecik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
witam
niestety nie widziałem meczu Jagi (jestem za granicą) a czytam, że wszyscy zachwycacie się Plizgą.... Gdzie mogę zobaczyć jego akcje i wyczyny? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
.Wiadomo setka setce nierówna(nawet w knajpie) ale tak to mniej więcej wyglądało![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Uwielbiam to nasze poczucie wyższości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
ciekaw jestem : można oddać miejsce w pucharach ? ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
Wisła też odpuściła Levadie ? Śmieszna teoria, gra w pucharach to szansa wypromowania się dla każdego grajka i dodatkowa kasa za każdą rundę, więc wątpliwe żeby ktoś odpuścił puchary. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
A miejsce przejmuje kolejny w tabeli. ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Nie wiem skąd w ludziach taka pewność siebie -Jagiellonia miala udane pol roku, drugie pol roku to byla gra gorsza od Cracovii. Wczoraj rownie dobrze z tymi Kazachami moglaby grac Korona, czy inny Bełchatów, i nie jestem przekonany, czy by sobie nie poradzili lepiej -Amika miala dwa, trzy udane sezony w historii i juz zostali zbawcami polskiej pilki, ktorzy powinni miec gwarantowane miejsce w pucharach co rok, w ogole szkoda czasu zeby taka fantastyczna druzyna marnowala czas grajac po jakichs wieśniackich Krakowach, Warszawach czy innych Gdańskach. Turyn czy Manchester, to sa przeciwnicy godni Leszka! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Napisalem przeciez ze brak trenerow, zawodnikow i bazy treningowej decyduje o poziomie polskiej pilki noznej. ewentualnie jescze polska mentalnosc. Mysle ze jak wybuduja baze treningowa, sprowadza trenerow z zagranicy do szkolenia mlodziezy, ktorzy wpoja im jak nalezy pracowac, to za 10-15 lat mozemy sie doczekac grajkow na poziomie. Praca u podstaw. Tego brakuje najbardziej. Kazdy by chcial sukces juz, teraz , a tak sie nie da. Nic na skroty nie osiagniesz. ![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Najbardziej drażni mnie jednak klucz geograficzny, który sprawia, że rokrocznie Szwedzi i Norwegowie dostaja Wyspy Owcze / Luksemburg / Islandię itd., a my musimy jechać w gorące tereny, w miejsca, gdzie nie tylko Polacy, ale i inne kraje regularnie zaliczają wtopy. Np. rok przed klęską Wisły z Karabachem, Azerowie pojechali Rosenborg BK, tak że nie są to przypadkowe wyniki. Po prostu jesteśmy przez system UEFA wyrąbani, niemniej jednak nikt z naszego związku piłkarskiego nie naciska ich, żeby klucz ten zmienić, to i sama UEFA nie ma powodu, żeby dbać o nasze interesy. Polska rzeczywistość...
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
Ale generalnie coś w tym jest. Albo raczej by było. Gdyby nasi nie byli tak przeraźliwie, do szpiku kości, SŁABI. ![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Jak widać gdyby w pierwszej rundzie Norwegowie grali z drużynami ze wschodu, to byłoby tych ich wtop dużo więcej. A tak to w tym roku Szwedzi dostali dwa razy Luksemburg, Norwegowie natomiast słabiuteńkich Walijczyków i Łotyszy.Ale tak czy siak Szwedzi i Norwegowie są tak słabi, że nawet nie są wstanie ponabijać punktów na tych Luksemburgach i rokrocznych nagrodach "ferplej" w postaci dodatkowej ekipy w pucharach, żeby w ten sposób znaleźć się przed nami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
No to się Jaga skompromitowała ... wiedziałem że to nie będzie łatwy mecz , ale myślałem że Białostoczanie ponownie jakoś ugrają te 1-0 albo dowiozą 0-0 i awansują. Jednak się przeliczyłem ;( Oglądałem cały mecz i nie mogę zrozumieć jak oni nie awansowali. W mojej opinii to nie Irtysh wygrał a Jaga przegrała. Bramki , które stracili to błędy . Pierwsza w kryciu , zawodnik na długim słupku przedłużył piłkę a potem nie upilnowany był Kulibari ( piszę tak słyszałem od komentatorów - według mnie on był zawodnikiem dwumeczu ). Druga bramka to głupia strata obrońców na 35metrze i dobry strzał zawodnika Kazachskiej drużyny . W ataku zamiast grać po ziemi ( była sztuczna murawa a więc równa jak stół ) to grali długie piłki choć w ataku mieli niskich zawodników. Następną sprawą są nie wykorzystane sytuacje , Maycon sam na sam , czy sytuacja Plizgi to pokazuje poziom tych zawodników. Jak by którąś z sytuacji miał Franek to gol by padł. I najgorsze w moim mniemaniu jest to , że zawodnicy zagrali bez ambicji , po stracie goli zamiast ruszyć walczyć to oni grali lekko jak na sparingu , gdy piłka była trochę nie dokładna to zamiast przyspieszyć na maxa to odpuszczali , w odbiorze cofali nogę. Jedynie Frankowi chciało się ruszyć , dobiło mnie to jak najstarszy gracz Jagi , lider lata po piłki żeby podać bramkarzowi żeby ten szybciej wykonał piątką czy też zawodnikowi aby szybciej aut rzucił. To pokazuje ,że on chciał ale pozostałych 10 nie zbyt. Kolejna lekcja dla Polskiego futbolu , że teraz już nie ma drużyn z , którymi gra się na stojąco. Z każdym rywalem należy grać na 100% aby go pokonać , niestety chyba nasza Polska mentalność automatycznie każe nam lekceważyć teoretycznie słabszych rywali oczywiście nie wszystkich zawodnikom ( Franek chciał ale co on ma sam jeden zrobić ? ) . Ich umiejętności też nie są za wysokie , w rewanżu praktycznie żadnego pojedynku 1vs1 nie wygrali , nie mówię nawet o jakiejś zażartej walce o piłkę bo tą walkę po prostu odpuszczali. Jeśli porażkę będą tłumaczyć , długą ciężko podróżą czy pogodą , klimatem to niech lepiej nic nie mówię , bo mogli im w pierwszym meczu na własnym stadionie zaaplikować kilka bramek i w rewanżu grać jak dziś , czyli bez walki bo zaliczka z pierwszego meczu by im wystarczyła , lecz gdy nie potrafi się u siebie pokonać takiej drużyny kilkoma bramkami to coś jest nie tak. Po tym co zobaczyłem myślę ,że to iż Wisła ma w składzie większość obcokrajowców + tylko tych polaków , którzy sobą reprezentują dobry poziom i są waleczni to dobry ruch. Wiem ,że ci zawodnicy to są profesjonaliści w pełnym tego słowa znaczeniu i że nawet ze Skonto zagrają na 100% , będą walczyli , nie cofali nogi i przejdą dalej! Oby tak było , bo jeśli i ta polityka budowanie klubu w oparciu o obcokrajowców + kilku najlepszych polaków zawiedzie to nie wiem czy jest szansa aby Polski klub i polska liga znaczyły coś na arenie europejskiej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie żadna tam mentlaność czy inne cuda z zaciasnym samolotem włącznie są przyczyną porażki. Oni są poprostu strasznie słabi i tyle. Od trenera po kopaczy. Nie wiem doprawy czego oczekiewaliście po takich ekipie?
Żeby tak słodko nie było. Uważam,że jakby Legia grała w pucharach w tym samym czasie to jest szansa,że odpadłaby szybciej. Wszak poziom prezentuje jeszcze nędzienijszy. Ale to tylko takie pierdzenie,bo zarównomy jak i Sląsk jeszcze w okresie wakacyjnym możemy już być poza pucharami. Nędzna jest ta nasza piłka. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|