|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Alez smieszny jestes...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Chyba nie liczyłeś, że Jaga zagra więcej niż 1-2 rundy? Prawdopodobnie to samo spotka Śląsk, choć w przypadku ich widzę promyk nadziei. Legia zagra mecz i rewanż najprawdopodobniej. Wisła pewnie do kolejnej rundy przejdzie, ale patrząc przez pryzmat ostatnich Waszych występów to palca nie dałbym sobie za to uciąć. Tych punktów nazbieraliby tyle co kot napłakał, a aby realnie myśleć o jakiejś zdobyczy punktowej i skoku w okolice 16-18 miejsca trzeba wprowadzić minimum dwa zespoły do faz grupowych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
CO tu gadac - Polska piłka to dno dna,ponizej poziomu 0 ,a ostateczny jej pogrzeb odbedzie sie za rok -w czasie finałow Euro 2012.
Jaga zagrala jak mogla- a ze nie wystarczylo to na .....................KAZACHÓW ,no coz jak widac co rok porzeczke zawieszamy sobie nizej. Juz chyba tylko Eskimosi i Plemie Vu-Vu z Madagaskaru mogą obawiac sie ze trafią na jekis polski zespoł w Pucharach. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Taki Grocklin potrafił grać Man City, jak równy z równym, a Jaga nie rozwaliła Kazahskiego średniaka przykre to szkoda...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wątpię, sezon w sezon regularnie są wtopy i Jaga nie jest tu wyjątkiem.
I co, coś się zmieniło? Nie. Lato dalej pierdzi w ten sam stołek, PZPN to jakaś kpina, większość klubów Ekstraklasy ma problemy finansowe, ale mimo to... i tak sporo ludzi wierzy, że polska piłka rośnie w siłę. Bo stadiony powstają. Tyle tylko, że jak tak dalej pójdzie to niedługo nie będzie komu na tych stadionach grać. - - I słusznie. Jeśli nie widzisz, ze Szczęsny to bardzo dobry bramkarz, którego nie wstyd pokazać kibicom w Europie to cóż, nie mam więcej pytań.
Ostatnio edytowane przez MCX : 07.07.2011 o godz. 16:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Wczoraj była dyskusja, że Wisła grała tylko sparing i się oszczędzali i w ogóle. Niestety dzisiaj pokazało, że to jest nasza piłka. Kowalczyk dobrze podsumował, że każda drużyna ze wschodu może się wypromowac na nas. |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
W tym meczu, przydały by się słowa Lenczyka "Jeżeli nie jesteście w stanie wygrać, to przynajmniej zremisujcie" tak więc i to się nie udało.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Liczyłem, że przejdą do III rundy i zdobędą w ten sposób co najmniej 0.750 pkt do rankingu. Bez tych punktów trudno będzie odrabiać dystans do wyprzedzających nas lig, bo punkty Jagiellonii za pierwsze rundy miały być tak jakby bazą dla reszty zdobyczy punktowych. Ale o czym my tutaj zresztą mówimy...
Z drugiej strony warto dodać (coś powiedzmy pozytywnego w tej sytuacji), że Jagiellonia wiosną była 12 drużyną ekstraklasy, wyprzedzili tylko o punkt Bełchatów i słabiuteńkie drużyny z Gdyni, Bytomia i Kielc. Tak że poczekajmy jeszcze co pokaże reszta, bo ta reszta naszych "reprezentantów" jednak miała z czasem tendencję wzrostową ze swoją formą, tak Wisła, jak Legia i Śląsk.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 07.07.2011 o godz. 16:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Bo to są najwieksze odpady z zagranicy... gdzie oni wczesniej grali w jakich klubach? To jest szrot piłkarski. Ale i tak wolę ten zagraniczny szrot niż naszych piłkarzy. Nie tylko piłkarzy. Wolę zagraniczny szrot polityczny, redaktorski, pedagogiczny, lekarski itd. po prostu polacy są dupiatymi pracownikami w każdej dzidzinie - już nie raz to powatarzałem. Czy my mamy masy jakichś naukowców, noblistów, aktorów itd? Wszystko to szrot.. są tylko pojedyńcze przypadki raz na 50 lat (vide Karol Wyjtyła, Fryderyk Chopin, piłkarsko - Dudek). Polakom się nie chce. Wystarczy że mają na piwo, na resztę leją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Żenada... ale żeby nie ograniczyć się do krytyki...
Jedyne na dziś szybkie rozwiązanie, które może zadziałać to reorganizacja rozgrywek na system wiosna-jesień. Motoryka lepsza, przygotowanie startowe idealne i co najważniejsze, cała wiosna to czas na przygotowanie kadry. Jako że nam ćwiećfinały LM i LE nie grożą to na początku wiosny mażna kichę grać ![]() ![]()
Porter
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.
Probierz poda się do dymisji. Powie: "człowiek uczy się na błędach". On jest pokorny. Nie zmieni to jednak tego, że dołączył do panteonu polskich trenerów - partaczy. Pytanie tylko, czy zasiądzie na najwyższym tronie, czy zarezerwowane jest dla niego miejsce po prawicy duetu Maciej Skorża/Rafał Janas? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
troche nie na miejscu było porównanie komentatora Pawłodaru do Karabachu sprzed roku.Azerowie to moim zdaniem był znacznie lepszy zespół wtedy niż dziś Irtysz.
Zamiast na budowe kolejnych stadionów niech przeznaczą pieniądze na SZKOLENIE MŁODZIEŻY bo przy takim poziomie nikt im stadionów nie zapełni
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.07.2011 o godz. 18:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przypominam, że wiosną Jagiellonia była jednym z najgorszych zespołów lig, więc nie powinna dziwić porażka, tym bardziej, że nie takie kluby z Polski i innych krajów odpadały z tego typu rywalami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kompromitacja? Osobiście dziwią mnie takie tytuły w prasie, portalach internetowych etc.
Czy można nazywać kompromitacją coś co powtarza się rok rocznie? Dla mnie to norma i chyba na ten moment nie wypada już takich porażek rozpatrywać w kategoriach sensacji, czy kompromitacji... Niemniej nie da się ukryć, że są cholernie wstydliwe... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Polacy ciagle maja dupe wysoko w gorach, a tak naprawde niewiele roznimy sie od amatorow z Wysp Owczych.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wsumie jak by na to nie patrzeć czego sie można było spodziewać, ja jakiś szczególnie zdziwiony nie jestem
![]() |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Same plusy!
1 - Utarty nos megabuca Probierza 2 - Coroczna megakompromitacja pucharowa juz miala miejsce przez co mozemy spac spokojnie 3 - mamy az 3 DNI spokoju od narkotycznych wynurzen Angmira nt potegi futbolowej nad Wisla ( OBIECAL !!) 4 - Plizga, nieslusznie nazywany Plizda, uratowal mi kupon za 85 euro ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
[QUOTE=murray;1122959]Trudno wyrazić słowami to, co stało się w Kazachstanie. Jagiellonia grała dzisiaj, jakby była na zsyłce. Nawet miejsce się zgadza. Wstyd, hańba. Ale z drugiej strony - niezła beka.
Chciałbym ci przypomnieć że przez ostatnie dwa lata to niezłą bękę to mieli ale z nas więc nie ma z czego się śmiać. Kibice Jagi poczuli to samo co my jak ogrywali nas frajerzy. Dlatego nie śmiejmy się z innych drużyn(no może z Legii) dopóki sami nie zagramy pierwszych meczów. |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Co tu taka stypa? Cieszmy się i radujmy. Przegrał polski klub. Powoli jesteśmy najgorsi w Europie.
To forum Wisły a nie polskiej ligi. Tu Kibicujemy Wiśle a nie polskim drużynom. autor: flamengista ![]() Beznadziejna Jaga nie sprostała wymaganiom. Szkoda, ze Amika nie awansowała do pucharów lub Polonia. Takiego wstydu by pewnie nie było. Cała nadzieja w Śląsku, Legii i Wiśle. Jeśli tylko my nie damy ciała, a myślę, że tak będzie, że awansujemy do LM, to nasz zagraniczny zaciąg będzie wzorem dla innych polskich klubów jak budować i na kim opierać klub. Tylko obcokrajowcy. Koniec amatorszczyzny, lekceważenia obowiązków i kibiców, koniec biadolenia Piechniczków o młodych polskich talentach, którym beznadziejni obcokrajowcy zabierają miejsca w składzie. Zobaczymy czyje będzie na wierzchu.
Po częsci trzeba się zgodzić. Ni ma się co oszukiwać. Kompromitacja to jest dla MCity jak przegrywa z Amiką. Jeśli polski klub przegrywa z Azerami, Estończykami, Kazachami, remisuje z Maltańczykami to to nie jest przypadek i kompromitacja. Normalna kolej rzeczy. Kompromitacja to jest wtedy jak polscy kibice cieszą mordę jak klub z ich kraju przegrywa.. O dziwo w narodzie wiślackim jakby opamiętanie i zrozumienie kto jest kto, skad pochodzi, z kim gra i kto ma wygrać, by Polska się nie wstydziła, a była dumna..
Ostatnio edytowane przez Antystenes : 07.07.2011 o godz. 18:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poziom polskiej piłki jest taki sam jak poziom polskiej kinematografii
http://www.youtube.com/watch?v=QupzG_4RaAQ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Zupełnie mnie to nie dziwi. Po pierwszym meczu wiedziałem, że przegrają na wyjeździe i nawet kasę na porażkę postawiłem. CO roku jest to samo. Jak ktoś myśli, że my jesteśmy faworytem w jakimkolwiek starciu w Europie to jest w totalnym błędzie. Zobaczcie mecze ligowe, poziom tragiczny, dlaczego mieliby po przerwie na urlopy grać lepiej? Dopóki w lidze nie będzie drużyny grającej fantastyczną piłkę, rozbijającą jakieś Bytomie czy Kielce po 5:0 u siebie i po 3:0 na wyjeździe w pucharach nie będzie nic. U nas jeden gol decyduje, że przegrywamy mecz z Jagą...tą samą która teaz odpada z czymś z Kazachstanu...Jak ktoś wspomina mecze Groclinu czy Lecha śmiech mnie ogarnia. Raz do roku kij od miotły wystrzeli. Nasi nie potrafią niestety mieć takiej częstotliwości jak miotła. Po Euro jestem za rozjebanie PZPN i wycofanie nas z pucharów. I tak nic tam nie znaczymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Niestety sport to odzwieciedlenie stanu kraju .Niema szkolenia bo po co jest z tego KASA .ALE ZEBY NIE BYŁO TAK PIĘKNIE .W WISLE POLAKÓW NIEMA NO PRAWIE I ZOBACZYMY CO Z TEGO BĘDZIE
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
- No tak. - My się nie dostaniemy do pucharów. - Nie ma szans. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
-w 89 minucie meczu wchodzi Messi zastępuje Plizge... po meczu Messi podbiega do gracza z Irtyszu Pawłodar i mówi "daj koszalke" -prze****ane Ja myślę że poziom ekstraklasy niewiele różni się od poziomu 1 ligi... jeżeli jakieś podbeskidzie zlało mistrza Polski i o mało co nie wygrało z Lechem to nie ma innej opcji - taka sama amatorszczyzna jak 1 liga... a 1 liga niewiele różni się od II, a druga niewiele od III - myślę że piłkarze z ekstraklasy powinni zarabiać tyle samo co 1-ligowcy. Jak sie nie podoba to 1-ligowcy ich zastąpią za mniejszą kasę a poziom piłki nie spadnie. Jest nadzieja: http://ekstraklasa.wp.pl/kat,98810,t...wiadomosc.html no i w Wisełkę też wierzę...
Ostatnio edytowane przez Hanys : 07.07.2011 o godz. 19:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Jak takiego drewniaka biorą do kadry to czego się spodziewasz. Reprezentant musi kosztować, patrz Łobo.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jagielonia w najprostszy sposób rozwiązała swój problem ze stadionem.. gdyby dalej poszli to by uefa nie dopuściła do grania na swoim stadionie , więc odpali i koniec problemu..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|