The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 16:11
palikot napisał(a):Wyświetl post
Tak to jest jak wiejskie kluby biorą się za puchary...
Poziom Twojej wypowiedzi jest proporcjonalny do wypowiedzi pana z nazwiskiem palikot, czyli Twojego nicku.
Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 07.07.2011, 16:13
GrandmasterB napisał(a):Wyświetl post
Po tym meczu nie tyle jestem w....iony, co bardziej chce mi się śmiać z tych patałachów. To się nie mieści w głowie jak można tak kompromitować nie tylko swój klub ale cały kraj.
nie wyśmiewał bym jagielloni bo my takich wpadek mieliśmy o wiele więcej. oby nie w tym roku w co bardzo wierze
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2011, 16:13
swoja droga to chyba wlasnie Jaga ustanowiła rekord
odpadajac 7 lipca z pucharów
Dawid Plizga Superstar
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.07.2011, 16:15
....a każda polska drużyna jak widzi pressing, to jest w szoku co sie dzieje... Z rapidem My dzisiaj Jaga... wystarczy tylko troche wiecej biegać i wychodzić na pozycje, a jak widze tych lalusiów, co sie chowają za przeciwnikiem i do piłki nie wyjdą to mi sie zygać chce... Przeciez to jest proste jak budowa cepa... wychodzenie na pozycje i pogranie piłką z jednej na drugą... ale gdzie tam... niech sie obroncy meczą po co ja bede sie wysilał... i tak dostane swoje 50 tysiecy... ....a... dramat. Tego nawet w Kazachstanie uczą! biegania! a u nas stójka, masakra! Wsiowe kluby + syndrom polskiego piłkarza to mamy co mamy... dramat

Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Poziom Twojej wypowiedzi jest proporcjonalny do wypowiedzi pana z nazwiskiem palikot, czyli Twojego nicku.
acha? naprawdę przejąłem się strasznie... może smutna to prawda, ale Jaga niestety posiada syndrom wsiowego klubu bez względu na to czy sie lubi ich czy nie, wystarczy popatrzeć na stadion, dorobek sukcesów, końcówke poprzedniego sezonu i na to co sie tam dzieje ostatnio.
Niestety taka prawda.
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.07.2011 o godz. 16:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 07.07.2011, 16:18
To było pewne od samego początku, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak i zadam pytanie: Co Jaga robi na 4 miejscu w ekstraklasie, już bardziej na to miejsce zasłużyłaby Polonia Warszawa
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

barthok napisał(a):Wyświetl post
Niech to tusk zamknie wszystko w ch..j przynajmniej nie będzie więcej kompromitacji..

Matolek niech sie sam zamknie, to rozwiaze wiele problemow.

Puchar Lata oglaszam za rozpoczety
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Wstyd jak ch*j.

Żal mi tych kibiców którzy tydzień jechali pociągiem na mecz tego nieprofesjonalnego klubu.

Ale czego się spodziewaliśmy?
Popatrzcie na ostatnie wyniki Jagi w sezonie... tak to jest jak się sprzedaje najlepszego gracza który był trzonem zespołu... i teraz pojawia się pytanie czy nie warto go było zatrzymać i zgarnąć więcej kasy za grę w LE i powalczyć o mistrzostwo Polski... a Frankowski sukcesu nie gwarantuje bo jest coraz starszy i jego skuteczność spada z miesiąca na miesiąc... przecież on już nawet karnego nie potrafi strzelić jak potrzeba.
A Probierz nie jest wcale dobrym trenerem - co on osiągnał w karierze?

Plizga żałosny występ - to nie powinien być piłkarz.

Sandomierski dobry bramkarz? Normalny bramkarz - żaden tam wybitny... Już nie raz widziałem jak puszcza niesamowite szmaty, nie mówię ze w tym meczu takie były, ale nie jest to na pewno ktoś kto może wygrać mecz dla drużyny swoimi interwencjami.

Myślę że Jaga mogła ustąpić tego miejsca komuś innemu - jestem pewny ze Lech czy Lechia nie skompromitowałyby w ten sposób polskiej piłki... przecież to są wszystko punkty których pózniej brakuje - zaraz będziemy miec o jedną drużynę mniej do LE jak tak dalej pójdzie kosztem jakichś Azerów czy Kazachów.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.07.2011, 16:19
rw88 napisał(a):
Plizga to jebana ciota
Jak już rw88 pisze takie słowa, to znaczy, że już jest naprawdę źle

Mi jest naprawdę żal kibiców Jagielloni.. Przejechali tyle tysięcy kilometrów za swoją drużyną, a w nagrodę zostali obrzuceni gównem. Powinna teraz nastąpić zamiana - kibice do samolotu, piłkarzyki niech się .......ą tydzień z konserwami w plecaku.

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.07.2011, 16:19
chodzą plotki by w Białystoku powstała aleja Plizgi
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.07.2011, 16:20
Powiem szczerze, że spodziewałem się kłopotów Jagi szczególnie po kiepskim pierwszym meczu. Nie ma to jak nasza rodzima myśl trenerska - "Po co uczyć się na błędach innych i wyciągać wnioski z poprzednich sezonów. Lechowi udało się przejść Inter Baku to nam może też się uda". Brawo panie Probierz, gratulacje!
Należy docenić także wkład organizacyjny działaczy z Białegostoku - "Po cholerę wynajmować lot czarterowy pod granicę z Chinami pykniemy ich z marszu".
PS. Angmir - gdzie jesteś?
Ostatnio edytowane przez dulli78 : 07.07.2011 o godz. 16:38.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.07.2011, 16:22
Skończcie już pociski na Plizgę a zapłaczcie nad polską piłką ogólnie. Tu jest problem, sam Plizga tego dwumeczu nie przegrał, tylko żałosna Jagiellonia. Tyle jest warta czwarta ekipa ligi, lider przez połowę sezonu. Po prostu skończcie niektórzy zaklinać rzeczywistość, co lipiec mamy dowody, a wy wciąż się łudzicie, że idzie wszystko ku lepszemu.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2011, 16:23
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
To było pewne od samego początku, że będzie kiepsko, ale nie sądziłem, że aż tak i zadam pytanie: Co Jaga robi na 4 miejscu w ekstraklasie, już bardziej na to miejsce zasłużyłaby Polonia Warszawa

Jaga zajeła 12 miejsce w tabeli wiosennej i bliżej im obecnie do walki o utrzymanie niż gry o puchary. Grosik im "zrobił" wiele punktów na jesieni, a teraz niestety cierpi na tym polska piłka.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Stary 07.07.2011, 16:24
fialo napisał(a):Wyświetl post

Mi jest naprawdę żal kibiców Jagielloni.. Przejechali tyle tysięcy kilometrów za swoją drużyną, a w nagrodę zostali obrzuceni gównem. Powinna teraz nastąpić zamiana - kibice do samolotu, piłkarzyki niech się .......ą tydzień z konserwami w plecaku.

Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..
za te słowa postawiłbym Ci flaszkę i 10 piw ! święte słowa ! 1906 % racji i mojego poparcia, wystarczy że jeden piłkarzyna któremu się uda jedna runda czy sezon to od razu gwiazda, kasa mu się giga należy bo jak nie to foch, a potem imprezki, alkohol i w dupie piłka, kasa w portfelu zgadzać się będzie...
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 07.07.2011, 16:24
Wiecie co jest najsmutniejsze?

Ze ta Jagiellonia dluga walczyla z nami o MP...
Odpowiedz cytując
GaoFeng
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.07.2011, 16:25
Hanys napisał(a):Wyświetl post
...Sandomierski dobry bramkarz? Normalny bramkarz - żaden tam wybitny... Już nie raz widziałem jak puszcza niesamowite szmaty, nie mówię ze w tym meczu takie były, ale nie jest to na pewno ktoś kto może wygrać mecz dla drużyny swoimi interwencjami...
Dokladnie! To same zdanie mam rowniez o Wojtku Szczesny i Fabianskim, za co zostalem krytykowany i wysmiewany. Jedyny polski bramkarz na europejskim poziomie to Boruc.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.07.2011, 16:25
Jaga pokazla na co stac polskie kluby. Jak Slask/Wisła/Legia przejda ktoras z rund to bedzie dobrze. Ze Skonto jestesmy niby faworytem ale patrzac na popis Jagi i nasze 2 poprzednie sezony to nie wiem do konca czy tym faworytem byc powinnismy. Napewno nie jestemsy druzyna chociazby sprzed 6 lat, sklad niemal calkowicie wymieniony (jedynie chyba Sobol zostal), od tych 6 lat gramy w pucharach srednio, słabo albo baaardzo slabo wiec nie mozna zyc przeszloscia (2002/2003 czy 2005 i dwumecz z Panata) i udawac ze Wisla to tak samo dobra druzyna jak sprzed 10 czy 5 lat. Wiele sie zmienilo przez te kilka latek i w zadnym wypadku nie mamy juz tej renomy co kiedys. Teraz zeby moc z reka na sercu powiedziec, ze ze Skonto i z nastepnym rywalem ewentualnym, ktory tez bedzie mial mniejszy wspolczynnik od nas jestesmy faworytem.

Slask wlasciwie juz ma sprawe ulatwiona. Jak im sie noga powinie z Dundee to kompromitacja napewno to nie bedzie.
Legia tez moze trafic na mocniejszego i tez ze tak powiem odpasc bez presji

Cytat:
Wsiowe kluby + syndrom polskiego piłkarza to mamy co mamy... dramat
Wsiowe to jest twoje myslenie
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2011, 16:26
Pamiętacie "U Pana Boga za piecem" ?

-Aaale kopie.
-No kopie kopie, chyba go do Jagiellonii wezmą ;D
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2011, 16:28
River napisał(a):Wyświetl post

Bardziej najśmieszniejsze...

W dupie mam wszystkich piłkarzy, najbardziej szkoda mi kibiców Jagi, którzy kilka dni tam jechali po to żeby oglądać jeden z największych blamaży w historii polskiej piłki kopanej. Co prawda Karabacha czy Levadii to nie przebije ale mimo wszystko PORAŻKA...
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.07.2011, 16:28

Walczyła póki był Grosicki. Bez Grosickiego dostawała w ryj w co drugim meczu, jakieś remisy u siebie z Bytomiem i ogólnie żenująca gra. Żadne zaskoczenie ten dzisiejszy mecz, dalej grają tak jak na wiosnę
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 07.07.2011, 16:29
fialo napisał(a):Wyświetl post
Staram się zawsze podchodzić do wszystkiego racjonalnie, rozsądnie, patrzeć na oba końce kija że tak powiem, ale rzeczywistość ten mój lekki optymizm rok po roku zabija. No bo co myśleć po takim meczu jak ten dzisiejszy?

Niby nie jest tak źle, jak się uważa, niby jest postęp, niby ściągamy dobrych grajków itede itepe, a kompromitacje dostajemy do strawienia rok po roku. Może właśnie dlatego, że wszystko to jest "niby"...

Odrębną sprawą jest jednak to, że Jaga była pod względem umiejętności drużyną zdecydowanie lepszą, szczególnie w pierwszym meczu, teraz też miała swoje sytuacje, cudów nie grali ale kilka świetnych stów zmarnowali. Jest to wina piłkarzy, którym wydaje się dalej, że postawa na "jakoś to będzie", "przejść i tak ich musimy" jest wystarczająca.

Mimo, że rok po roku zaliczamy spektakularne wtopy, to żadnych wniosków kopacze z tego nie wyciągają. I to nie jest kwestia tylko polskich kopaczy, bo Jaga do najbardziej polskich drużyn w końcu nie należy.

Jedno jest pewne. O skoku w górę rankingu lig możemy zapomnieć przez kilka najbliższych lat, bo ten sezon miał być pod tym względem decydujący...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.07.2011, 16:29
Jagiellonia w takim stanie to jest murowany kandydat do spadku w następnym sezonie.
Odpowiedz cytując
-Spartakus-
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 07.07.2011, 16:30
MOŻE za rok się uda Jagiellonii coś zdziałać w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.07.2011, 16:31
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie! To same zdanie mam rowniez o Wojtku Szczesny i Fabianskim, za co zostalem krytykowany i wysmiewany. Jedyny polski bramkarz na europejskim poziomie to Boruc.
Słyszałem, że po przeczytaniu Twojej opinii, władze Arsenalu postanowiły wypi*rdolić dyscyplinarnie Arsene Wengera, niezwłocznie wysyłając błagalny formularz aplikacyjny, abyś jak najszybciej mógł święcić swoje trenerskie triumfy.

w dwóch słowach: nigger please...
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.07.2011, 16:32
Puscie sobie wygrany mecz Lecha z Manchesterem City na youtubie do przypomnienia - nie wiem jak to jest możliwe ale Lech w tym meczu nie zagrał niesamowicie - to nie wyglądało jak polski football... czyli jednak można - tylko kopaczom musi się chcieć... podobno jedyne co im Bakero powiedział przed meczem to to ze mają się utrzymywać przy piłce - no i widzialem w tym meczu żadnej długiej dzidy i bezsensownych strat... nawet obrońcy pod pressingiem wiedzili gdzie zagrać zeby piłki nie stracić. Nie wiem czemu to tak trudno zrealizować w polskich klubach... jak nie nauczymy się grać pod pressingiem to nie ma czego szukać w Europie.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 07.07.2011, 16:34
Myślę, że ze Śląskiem może być to samo, a nawet jestem pewien, że będzie blamaż, szkoda

i zawsze jest stały tekst " dobrze gramy, ale walka o puchary jeszcze nie teraz" albo "no w przyszłym roku to już kur... musi się udać". UEFA nie będzie nam zaniżać poprzeczki w nieskończoność...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2011, 16:34
Jaka tam kompromitacja, co najwyżej niespodzianka - Jaga od dłuższego czasu jest przeciętniakiem, trafili na innego przeciętniaka i tamten wygrał 'na euforii'
Widzieliście jak się tubylcy cieszyły?Jakby mistrza zdobyły i o to chodzi w futbolu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2011, 16:35
Może to otrzezwi niekótrych gdzie jest nasza piłka i to rok w rok cześć naszych odpada z takimi tuzami do Czechów do mamy daleko a niekórzy już chcieli Belgów gonić i Duńczyków za przykład brac . Brakuje u nas pracy organicznej od podstaw potem są tego takie efekty .
Oooo Nk Koper też odpadł z Kazachami Polak i Słoweniec dwa bratanki
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.07.2011, 16:37
Ale czy to K**** w tym klubie czasem nie mówili że do tego meczu się nie przygotowują muszą go przejść z marszu by potem zacząć grać? To nie wspaniali włodarze z Białegostoku....
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 07.07.2011, 16:38
Co za żal.......... cóż tu więcej mówić
Odpowiedz cytując
Sędzia
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2011, 16:38

Ale zapominasz o tym, że my ten sezon mieliśmy spisać na straty i poświęcić na budowanie drużyny. U nas wszyscy byli zaskoczeni, że mamy szansę na Mistrza po tym jak przed sezonem odszedł niemal cały blok defensywny (Głowa, Marcelo, Diaz, Jop) a między rundami podstawowy bramkarz, najlepszy napastnik oraz Piotr Brożek. I jeszcze Cleber zakończył karierę.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów