The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 22:44
Trzeba by przyjąć że są w stanie ich pokonać i swoim "wyrafinowaniem" się podłożyli.

Mocno ryzykowna teza To tak jak przyjąć że z Plizgi jest taki wirtuoz że potrafi powtórzyć to pudło jak z 5 strzelił nad bramkę.

Oglądamy amatorską ligę, to i dostajemy w....... od amatorów. Prosty rachunek. Najlepsze były momenty jak tamci stosowali "pressing" czyli w trzech biegli z okrzykiem na ustach na naszych a Jaga panika i się gubili.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 07.07.2011, 22:53
Jaga w Polsce nie umie wygrać na wyjeździe to czego się spodziewać w Kazachstanie.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.07.2011, 22:55
Poziom polskiej kopanej
http://www.youtube.com/watch?v=Z8zfqS6oWdQ
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.07.2011, 23:10
Znalezione w ciemnych zaułkach sieci:

"Wielki talent niczym Xavi
To nasz rodak - Plizga Dawid!
Pięknie strzela i podaje
Zawsze sobie radę daje
Niesłychanie jest waleczny
i do bólu jest skuteczny
Kiedy sytuacja czysta
- on tę szansę wykorzysta!
z piłką czuje się jak w raju
wszak to reprezentant kraju!
a bez piłki tym się wsławia
że się świetnie gość ustawia
świetnie zgrywa i przyjmuje
robi wślizgi i drybluje
lecz najbardziej jest to w cenie
że ce..... go MYŚLENIE..."

Obyśmy nie musieli czytać podobnych "Peanów" na cześć naszych piłkarzy po dwumeczu ze Skonto.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.07.2011, 23:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że chłopcom z Białego nie chciało się jechać do Gruzji.

.
Czy ja wiem - nie chcieć to im się może tyrpać autokarem do Krakowa a puchary - wsiadasz do samolotu i w Kazachstanie jesteś szybciej niż w Krakowie autobusem
Nie kupuje tego, szczególnie że Jaga miała otwartą drogę do 3 rundy
Po prostu nie byli na tyle dobrzy by ich ograć bez względu na jakiś pech itp, do tego dla Kazachów to było święto więc sprężyli się jakby finał LM grali.Ich radość po wygranej - bezcenna i jak dla mnie bardzo dobrze że tak się stało.Żal to by mi mogło być Jagi jak by grali świetnie, mieli mega niefarta, a do tego sędzia ich kręcił a że grali przeciętnie, pecha w sumie mieli ale bez przesady - to kij im w oko

Mam nadzieje że za 2 tygodnie 'kompromitacja Jagiellonii' nie zejdzie na drugi plan za naszą sprawą
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.07.2011, 23:15
Zero ambicji ze strony Jagi , nie wyglądali na ludzi walczących o życie , 1 żółta karta , w dodatku za protesty to jakaś kpina ! Irtysz prezentował katastrofalny poziom , nie godny europejskich pucharów a kopaczo-biegacze z Białego się dostosowali.
Kompromitacja zdecydowanie nr 1 z dotychczasowych , tubylcy na trybunach wydający dziwne okrzyki po przejściu połówki przez ich zespół => totalna dzicz !
Szczerze współczuję kibicom Jagi , bo wszyscy doskonale wiemy jakie okropne to przeżycie.
Jestem pewny,że stadion przy Słonecznej będzie pusty w tym sezonie , fani zostali OSZUKANI przez rządzących i drużynę .
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.07.2011, 23:18
Nie ma to jak Polska myśl szkoleniowa.Probierz nie trafił z formą.Może na przyszłośc nie warto robic letniej przerwy żeby nie wyjśc z rytmu meczowego ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 07.07.2011, 23:22
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak Polska myśl szkoleniowa.Probierz nie trafił z formą.Może na przyszłośc nie warto robic letniej przerwy żeby nie wyjśc z rytmu meczowego ?
Pewnie że nie trzeba było robić - Większość europy zapierdala od września do końca maja(9 miesięcy!) bez żadnej przerwy i to systemem środa - sobota a u nas pokopali 3(całe trzy!) miesiące i wakacje - absurd.Jestem przekonany że gdyby Wisła zaczynała puchary tak wcześnie jak Jaga to Maaskant dał by im co najwyżej wolny weekend.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_KRIS_
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 07.07.2011, 23:24
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Znalezione w ciemnych zaułkach sieci:

"Wielki talent niczym Xavi
To nasz rodak - Plizga Dawid!
Pięknie strzela i podaje
Zawsze sobie radę daje
Niesłychanie jest waleczny
i do bólu jest skuteczny
Kiedy sytuacja czysta
- on tę szansę wykorzysta!
z piłką czuje się jak w raju
wszak to reprezentant kraju!
a bez piłki tym się wsławia
że się świetnie gość ustawia
świetnie zgrywa i przyjmuje
robi wślizgi i drybluje
lecz najbardziej jest to w cenie
że ce..... go MYŚLENIE..."

Obyśmy nie musieli czytać podobnych "Peanów" na cześć naszych piłkarzy po dwumeczu ze Skonto.

typie smiejesz sie z Jagi a co roku nasze pseudopilkarzyki Nas kompromituja lepiej modl sie typku zeby ze Skonto wygrali bo bedziesz mial podobnie
MUAY THAI!!!
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.07.2011, 23:29
Czas się pogodzić z tym, że Gruzja, Azerbejdżan, Kazachstan będą z nami na równi (szczególnie w lipcu kiedy Polska jest na wakacjach)... a co to jakieś gorsze kraje? Oni nie mogą być coraz lepsi? Przy naszym nieróbstwie tak będzie. Rząd, władze PZPN i klubów mają powazniejsze problemy - kibole. Kiedyś z takimi nie przegrywaliśmy, tylko że kiedyś nie było takich państw. Oni też potworzyli swoje ligi i czemu mamy zakładać, że wiecznie będą kopciuszkami? Kiedyś Turcja też była słaba, kiedyś Australia była słaba, kiedyś Japonia była słaba, kiedyś USA było słabe, kiedyś Meksyk był słaby, kiedyś cała Afryka była słaba, kiedyś Korea była słaba.. jak tak nasi mędrcy dalej będą patrzeć że 30 lat temu wygrywaliśmy i to samo wróci to powodzenia. Jeszcze nie zajmujcie się szkoleniem, tylko sprowadzajcie kolejne gwiazdy.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 07.07.2011, 23:36
USA nigdy nie byly slabe, a Afryka kiedys byla mocna
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 07.07.2011, 23:58
_KRIS_ napisał(a):Wyświetl post
typie smiejesz sie z Jagi a co roku nasze pseudopilkarzyki Nas kompromituja lepiej modl sie typku zeby ze Skonto wygrali bo bedziesz mial podobnie
Czytania ze zrozumieniem uczyli w podstawówce, najwyraźniej dużo wagarowałeś?
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 08.07.2011, 00:15
"...niedługo grę w pucharach rozpoczną trzy kolejne polskie kluby, a mowa tutaj o Śląsku Wrocław, Legii Warszawa i Wiśle Kraków. Trudno jednak oczekiwać, by któryś z tych klubów osiągnął tyle co Lech Poznań w trzech ostatnich latach na arenie międzynarodowej".

Z mojego ulubionego portalu humorystycznego - http://kkslech.com/2011/07/07/wyprze...ili-nasz-kraj/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2011, 00:37
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
"...niedługo grę w pucharach rozpoczną trzy kolejne polskie kluby, a mowa tutaj o Śląsku Wrocław, Legii Warszawa i Wiśle Kraków. Trudno jednak oczekiwać, by któryś z tych klubów osiągnął tyle co Lech Poznań w trzech ostatnich latach na arenie międzynarodowej".

Z mojego ulubionego portalu humorystycznego - http://kkslech.com/2011/07/07/wyprze...ili-nasz-kraj/
Ale przecież piszą samą prawdę.Śląsk i Legia do grupy LE nie awansuje, nam może się to uda ale już wyjście z grupy - trudno oczekiwać że z niej wyjdziemy - sama prawda.LM, oby ale to muszą być wyżyny masochizmu
Napisali po prostu to co jest wielce prawdopodobne a wklejać takie rzeczy to powinieneś po tym jak okaże się że to się nie sprawdziło.
To że Wronkowców boli że są na aucie - jasne ale mnie mniej interesuje kogo co boli a co pisze a to co piszą to nie s/f tylko najbardziej prawdopodobny scenariusz.

_KRIS_ - z własnego doświadczenia - nie pij w tygodniu albo pij ale trzymaj się z dala od klawiatury
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.07.2011, 00:39
Mecz Jagi niestety potwierdza tezę, że polskim zespołom bardzo trudno gra się z drużynami reprezentującymi któryś z dwóch szczególnych obszarów geograficznych. Te obszary nazywają się: "na wschód od Polski" i "na zachód od Polski".
Odpowiedz cytując
miśqu
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 08.07.2011, 00:44
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
No to z bloku wschodniego już tylko Łotysze czekaja na historyczny awans w rywalizacji z polska druzyna
a już mamy zasługi w tym względzie. Dzięki nam zagrali na Euro 2004.

fialo napisał(a):Wyświetl post
Tak, tak i niech ktoś jeszcze powie, żebyśmy Polaków ściągali. Ten naród nie ma talentu do piłki nożnej i koniec. Trudno, trzeba się z tym pogodzić. Ściągajmy Arabów, Serbów, Argentyńczyków, .... nawet Żydów ściągajmy - byleby tylko nie wyżelowane polskie gwiazdki, które jak za juniora dwa razy piłkę dobrze kopną to już idą w miasto się najebać. Przykry obrazek..
pewnie, medale mistrzostw świata, złota olimpijskie wzięły się z kosmosu. Nasz polskie dzieci są jakieś niedorobione. Tak jest, niech nasze kluby tak myślą i ściągają kolejne gwiazdy, które albo chcą się nachapać, albo wybić do lepszej ligi. A polska młodzież niech siedzi pod blokami chla, jara i ćpa.

Hanys napisał(a):Wyświetl post
Ale i tak wolę ten zagraniczny szrot niż naszych piłkarzy. Nie tylko piłkarzy. Wolę zagraniczny szrot polityczny, redaktorski, pedagogiczny, lekarski itd. po prostu polacy są dupiatymi pracownikami w każdej dzidzinie - już nie raz to powatarzałem. Czy my mamy masy jakichś naukowców, noblistów, aktorów itd? Wszystko to szrot.. są tylko pojedyńcze przypadki raz na 50 lat (vide Karol Wyjtyła, Fryderyk Chopin, piłkarsko - Dudek). Polakom się nie chce. Wystarczy że mają na piwo, na resztę leją.
a ci wymieniani przez Ciebie Araby, Argentynczycy i wszyscy inni mają mase naukowców, noblistów, aktorów? Pogrążajmy się dalej w kompleksach. Ja mimo wszystko się cieszę, że nie żyję w kraju jak Francja gdzie Francuz jest obcym, albo w 80% krajach świata gdzie albo są wojny, albo nędza, albo głód. Przez to, że nie wychowujemy piłkarzy to mamy taki szrot, który ma w dupie, że gra dla tego czy tamtego klubu. Przez to, że nie ma szkolenia polscy piłkarze są przepłaceni, bo nie ma konkurencji. Jakby każdy klub wydawał 20 piłkarzy rocznie na poziomie to by musieli się pomęczyć, aby się dostać do składu i zarobić jakąś kasę. To wschodzą takie Nieciecze do 1 ligi i ściągają nierobów aby sobie na wsi pobiegały. To PZPN cofnął polskie kluby w rozwoju zmniejszaąc drastycznie wymogi szkoleniowe, które dopiero teraz znowu po częsći tylko przywraca. Tak przepłaceni piłkarze są tylko u szejków w Arabii, Katarze i Emiratach.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogole to co za barany wymyslily, ze Kazachstan powinien grac w rozgrywkach europejskich. przeciez to sie w dupie nie miesci, ze kibice a nawet kopacze musieli na drugi koniec swiata jechac bo ktos sobie ubzdural, ze Kazachstan to w sumie moze grac w el. MS/ME i pucharach europejskich.
To jest chore, ze gramy lige Europy w Azji
Jak był ZSRR to było dalej. Powinien być jeszcze Uzbekistan. Jak Władywostok awansuje to też będzie źle?

Teraz tylko oby nie doszło do przypadkowego wyjścia z grupy na Euro 2012, bo ten sukces będzie świętowany 20 lat a pan Grzegorz L. z całą świtą nadal będą zarabiać fortuny, na kibolach chodzących na tą ligę, a z którymi walczą.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
USA nigdy nie byly slabe, a Afryka kiedys byla mocna
Bez przesady, dopiero się odrodzili przed mundialem 94 i założyli zawodową ligę. Ile lat ich na mundialu nie było... a Afryka? Słyne 9-0 Zairu z Jugosławią na mundialu w 1974. Teraz nie wiem czy byśmy mieli szanse zakwalifikować się do Pucharu Narodów Afryki. Już nie mówie o tym, że Peru złoiliśmy 5-1, a teraz nie pokonalibyśmy ani jednej drużyny z Ameryki Pd, nawet Wenezueli.
Ostatnio edytowane przez miśqu : 08.07.2011 o godz. 00:47.
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA
Odpowiedz cytując
noff
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 08.07.2011, 00:48
jova napisał(a):Wyświetl post
Mecz Jagi niestety potwierdza tezę, że polskim zespołom bardzo trudno gra się z drużynami reprezentującymi któryś z dwóch szczególnych obszarów geograficznych. Te obszary nazywają się: "na wschód od Polski" i "na zachód od Polski".
Ja bym dodał nieśmiało, że naszym drużynom także dość ciężko gra się z polskimi klubami - patrz liga I mamy komplecik.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.07.2011, 01:46
witam
niestety nie widziałem meczu Jagi (jestem za granicą) a czytam, że wszyscy zachwycacie się Plizgą....
Gdzie mogę zobaczyć jego akcje i wyczyny?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.07.2011, 02:39
FraMat napisał(a):Wyświetl post
witam
niestety nie widziałem meczu Jagi (jestem za granicą) a czytam, że wszyscy zachwycacie się Plizgą....
Gdzie mogę zobaczyć jego akcje i wyczyny?
Generalnie zjebał 3 setki jak nasz Zienu w Atenach.Wiadomo setka setce nierówna(nawet w knajpie) ale tak to mniej więcej wyglądało
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.07.2011, 06:06
blanco napisał(a):Wyświetl post
Irtysz prezentował katastrofalny poziom , nie godny europejskich pucharów a kopaczo-biegacze z Białego się dostosowali.
Kompromitacja zdecydowanie nr 1 z dotychczasowych , tubylcy na trybunach wydający dziwne okrzyki po przejściu połówki przez ich zespół => totalna dzicz !
.
Uwielbiam to nasze poczucie wyższości.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 08.07.2011, 07:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
No więc zacytuję, żeby nie było.

Po pierwszym meczu było jasne: oba zespoły dzieli co najmniej różnica klas. Prawda jest taka, że chłopcom z Białego nie chciało się jechać do Gruzji.

W sumie nie wiem, co gorsze. Dostawać baty od Kazachów, czy celowo z nimi wtopić.
a to po co były te puchary ? lepiej trzeba było w ogóle nie grać

ciekaw jestem : można oddać miejsce w pucharach ?
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.07.2011, 08:20
Luu... napisał(a):Wyświetl post

Już skończcie z tym odpuszczeniem meczu, bo to jest słabość polskiej piłki a nie odpuszczanie żadne.
Wisła też odpuściła Levadie ? Śmieszna teoria, gra w pucharach to szansa wypromowania się dla każdego grajka i dodatkowa kasa za każdą rundę, więc wątpliwe żeby ktoś odpuścił puchary.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.07.2011, 08:21
Luu... napisał(a):Wyświetl post

Mozna. Tak zrobil rozpadajacy sie Groclin w sezonie 08/09.

A miejsce przejmuje kolejny w tabeli.
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 08.07.2011, 08:49
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież piszą samą prawdę.Śląsk i Legia do grupy LE nie awansuje, nam może się to uda ale już wyjście z grupy - trudno oczekiwać że z niej wyjdziemy - sama prawda.LM, oby ale to muszą być wyżyny masochizmu
Masz racje, zarówno Wisła, jak i Jagiellonia powinny oddać Lechowi honorowo miejsce w Pucharach. Dzięki temu mielibyśmy pierwszą drużynę, która jednocześnie dostała by się do grupy LM i wyszła z grupy w LE. W jednym sezonie!

Nie wiem skąd w ludziach taka pewność siebie
-Jagiellonia miala udane pol roku, drugie pol roku to byla gra gorsza od Cracovii. Wczoraj rownie dobrze z tymi Kazachami moglaby grac Korona, czy inny Bełchatów, i nie jestem przekonany, czy by sobie nie poradzili lepiej
-Amika miala dwa, trzy udane sezony w historii i juz zostali zbawcami polskiej pilki, ktorzy powinni miec gwarantowane miejsce w pucharach co rok, w ogole szkoda czasu zeby taka fantastyczna druzyna marnowala czas grajac po jakichs wieśniackich Krakowach, Warszawach czy innych Gdańskach. Turyn czy Manchester, to sa przeciwnicy godni Leszka!
Odpowiedz cytując
coni
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 08.07.2011, 09:07
GaoFeng napisał(a):Wyświetl post
Myslisz ze jak wybuduja nowoczesna baze szkoleniowa z 10 boiskami itp. to nagle nam sie pilkarze jak np. Rooney, Robben, Iniesta czy Schweinsteiger znajda? Problemem jest przede wszystkim zle i przestarzale wyksztalcenie trenerow w Polsce, nie tylko juniorskich. Sam PZPN moze tylko stwarzac warunki ramowe (nowoczesne wyksztalcenie trenerow, wprowadzic Ekstraklasy dla juniorow starszych i mlodszych zeby byla by wieksza rywalizacja, np. 4 ligi à 16 druzyn jak dawne trzecie ligi, itp.), ale kluby sa odpowiedzialni za wyksztalcenie mlodych pilkarzy! W innych krajach najmlodsi juz trenuja 3 razy w tygodniu, a od 13 czy 14 roku zycia nawet 4 razy: od 6 do 13 lat trenuja wylacznie koordynacje, techniki, taktyki i jeszcze raz techniki. Pozniej do tego dochodza jeszcze elementy fizyczne.

Na pewno teraz padnie fala krytyki nad Jage, ale ja sadze ze wiekszosc polskich klubow by odpadl z Irtyszem...

Napisalem przeciez ze brak trenerow, zawodnikow i bazy treningowej decyduje o poziomie polskiej pilki noznej. ewentualnie jescze polska mentalnosc.

Mysle ze jak wybuduja baze treningowa, sprowadza trenerow z zagranicy do szkolenia mlodziezy, ktorzy wpoja im jak nalezy pracowac, to za 10-15 lat mozemy sie doczekac grajkow na poziomie. Praca u podstaw. Tego brakuje najbardziej. Kazdy by chcial sukces juz, teraz , a tak sie nie da. Nic na skroty nie osiagniesz.
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.07.2011, 09:34
irman napisał(a):Wyświetl post
Wiem że kompromitacja i w ogóle ale tak będzie chyba jeszcze długo a przynajmniej do czasy gdy nasze drużyny będą musiały zaczynać grę w pucharach na początku lipca. Większość z polskich największych kompromitacji pucharowych to mecze lipcowe a nawet czerwcowe (intertoto), czyli wtedy gdy w normalnym toku trwają dopiero przygotowania do sezonu. Dodatkowo większość z tej większości to kompromitacje z drużynami ze wschodu, które grają systemem wiosna-jesień i w lipcu są w pełni sezonu. Moim zdaniem to nie przypadek.

Z drugiej strony nasze największe sukcesy pucharowe ostatnich lat to październikowo-listopadowe boje Amicy, Groclinu i Wisły, a więc czas gdy my jesteśmy w pełni sezony. Gdy przychodziła znowu przerwa, nowe przygotowania to Wisła, Amica i Groclin bezdyskusyjnie w lutym żegnały się z pucharami.

Wydaje mi się, że dopóki trenerzy nie znajdą patentu na dobre przygotowanie drużyny już w lipcu, lutym to takie kompromitacje będą co roku.
To ma sens.

Najbardziej drażni mnie jednak klucz geograficzny, który sprawia, że rokrocznie Szwedzi i Norwegowie dostaja Wyspy Owcze / Luksemburg / Islandię itd., a my musimy jechać w gorące tereny, w miejsca, gdzie nie tylko Polacy, ale i inne kraje regularnie zaliczają wtopy. Np. rok przed klęską Wisły z Karabachem, Azerowie pojechali Rosenborg BK, tak że nie są to przypadkowe wyniki.

Po prostu jesteśmy przez system UEFA wyrąbani, niemniej jednak nikt z naszego związku piłkarskiego nie naciska ich, żeby klucz ten zmienić, to i sama UEFA nie ma powodu, żeby dbać o nasze interesy. Polska rzeczywistość...

miśqu napisał(a):Wyświetl post
Czas się pogodzić z tym, że Gruzja, Azerbejdżan, Kazachstan będą z nami na równi (szczególnie w lipcu kiedy Polska jest na wakacjach)... a co to jakieś gorsze kraje? Oni nie mogą być coraz lepsi? Przy naszym nieróbstwie tak będzie. Rząd, władze PZPN i klubów mają powazniejsze problemy - kibole. Kiedyś z takimi nie przegrywaliśmy, tylko że kiedyś nie było takich państw. Oni też potworzyli swoje ligi i czemu mamy zakładać, że wiecznie będą kopciuszkami? Kiedyś Turcja też była słaba, kiedyś Australia była słaba, kiedyś Japonia była słaba, kiedyś USA było słabe, kiedyś Meksyk był słaby, kiedyś cała Afryka była słaba, kiedyś Korea była słaba.. jak tak nasi mędrcy dalej będą patrzeć że 30 lat temu wygrywaliśmy i to samo wróci to powodzenia. Jeszcze nie zajmujcie się szkoleniem, tylko sprowadzajcie kolejne gwiazdy.
Zgadzam się z tym w 100%.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 08.07.2011, 09:41
rw88 napisał(a):Wyświetl post
To ma sens.

(...) Norwegowie dostaja Wyspy Owcze / Luksemburg / Islandię itd
(...) Azerowie pojechali Rosenborg BK

Ale generalnie coś w tym jest. Albo raczej by było. Gdyby nasi nie byli tak przeraźliwie, do szpiku kości, SŁABI.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.07.2011, 10:15
spirit napisał(a):Wyświetl post

Ale generalnie coś w tym jest. Albo raczej by było. Gdyby nasi nie byli tak przeraźliwie, do szpiku kości, SŁABI.
Wiedziałem, że ktoś się do tego przyczepi... Norwegowie odpadli z nimi w II rundzie, gdzie już klucza geograficznego nie ma Jak widać gdyby w pierwszej rundzie Norwegowie grali z drużynami ze wschodu, to byłoby tych ich wtop dużo więcej. A tak to w tym roku Szwedzi dostali dwa razy Luksemburg, Norwegowie natomiast słabiuteńkich Walijczyków i Łotyszy.

Ale tak czy siak Szwedzi i Norwegowie są tak słabi, że nawet nie są wstanie ponabijać punktów na tych Luksemburgach i rokrocznych nagrodach "ferplej" w postaci dodatkowej ekipy w pucharach, żeby w ten sposób znaleźć się przed nami.
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.07.2011, 10:24
No to się Jaga skompromitowała ... wiedziałem że to nie będzie łatwy mecz , ale myślałem że Białostoczanie ponownie jakoś ugrają te 1-0 albo dowiozą 0-0 i awansują. Jednak się przeliczyłem ;( Oglądałem cały mecz i nie mogę zrozumieć jak oni nie awansowali. W mojej opinii to nie Irtysh wygrał a Jaga przegrała. Bramki , które stracili to błędy . Pierwsza w kryciu , zawodnik na długim słupku przedłużył piłkę a potem nie upilnowany był Kulibari ( piszę tak słyszałem od komentatorów - według mnie on był zawodnikiem dwumeczu ). Druga bramka to głupia strata obrońców na 35metrze i dobry strzał zawodnika Kazachskiej drużyny . W ataku zamiast grać po ziemi ( była sztuczna murawa a więc równa jak stół ) to grali długie piłki choć w ataku mieli niskich zawodników. Następną sprawą są nie wykorzystane sytuacje , Maycon sam na sam , czy sytuacja Plizgi to pokazuje poziom tych zawodników. Jak by którąś z sytuacji miał Franek to gol by padł. I najgorsze w moim mniemaniu jest to , że zawodnicy zagrali bez ambicji , po stracie goli zamiast ruszyć walczyć to oni grali lekko jak na sparingu , gdy piłka była trochę nie dokładna to zamiast przyspieszyć na maxa to odpuszczali , w odbiorze cofali nogę. Jedynie Frankowi chciało się ruszyć , dobiło mnie to jak najstarszy gracz Jagi , lider lata po piłki żeby podać bramkarzowi żeby ten szybciej wykonał piątką czy też zawodnikowi aby szybciej aut rzucił. To pokazuje ,że on chciał ale pozostałych 10 nie zbyt. Kolejna lekcja dla Polskiego futbolu , że teraz już nie ma drużyn z , którymi gra się na stojąco. Z każdym rywalem należy grać na 100% aby go pokonać , niestety chyba nasza Polska mentalność automatycznie każe nam lekceważyć teoretycznie słabszych rywali oczywiście nie wszystkich zawodnikom ( Franek chciał ale co on ma sam jeden zrobić ? ) . Ich umiejętności też nie są za wysokie , w rewanżu praktycznie żadnego pojedynku 1vs1 nie wygrali , nie mówię nawet o jakiejś zażartej walce o piłkę bo tą walkę po prostu odpuszczali. Jeśli porażkę będą tłumaczyć , długą ciężko podróżą czy pogodą , klimatem to niech lepiej nic nie mówię , bo mogli im w pierwszym meczu na własnym stadionie zaaplikować kilka bramek i w rewanżu grać jak dziś , czyli bez walki bo zaliczka z pierwszego meczu by im wystarczyła , lecz gdy nie potrafi się u siebie pokonać takiej drużyny kilkoma bramkami to coś jest nie tak. Po tym co zobaczyłem myślę ,że to iż Wisła ma w składzie większość obcokrajowców + tylko tych polaków , którzy sobą reprezentują dobry poziom i są waleczni to dobry ruch. Wiem ,że ci zawodnicy to są profesjonaliści w pełnym tego słowa znaczeniu i że nawet ze Skonto zagrają na 100% , będą walczyli , nie cofali nogi i przejdą dalej! Oby tak było , bo jeśli i ta polityka budowanie klubu w oparciu o obcokrajowców + kilku najlepszych polaków zawiedzie to nie wiem czy jest szansa aby Polski klub i polska liga znaczyły coś na arenie europejskiej.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.07.2011, 11:24
Nie żadna tam mentlaność czy inne cuda z zaciasnym samolotem włącznie są przyczyną porażki. Oni są poprostu strasznie słabi i tyle. Od trenera po kopaczy. Nie wiem doprawy czego oczekiewaliście po takich ekipie?

Żeby tak słodko nie było. Uważam,że jakby Legia grała w pucharach w tym samym czasie to jest szansa,że odpadłaby szybciej. Wszak poziom prezentuje jeszcze nędzienijszy. Ale to tylko takie pierdzenie,bo zarównomy jak i Sląsk jeszcze w okresie wakacyjnym możemy już być poza pucharami.

Nędzna jest ta nasza piłka.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów