The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.05.2011, 19:28
Fuks napisał(a):Wyświetl post
zapomniales dodać, że akurat w tym wypadku nie zgadzali sie z taką reakcja policji, zapowiadajac materiał Durczok powiedział, ze mimo ze walczą z kibolami itd to tym razem trzeba spojrzec na tą walke negatywnie, przedstawili opinie HFPC, na koncu w ostatnim słowie dziennikarz zaznaczył, ze nalezałoby sie zastanowic czy ta kara jest w ogole adekwatna ("czy to juz karny, czy moze raczej wolny? "). Pomijając tak wiele istotnych elementów z tego reportażu ciebie tez mozna nazwać manipulatorem, bo w swoim poscie całkowicie zmieniłes jego przekaz. Hipokryzja w naprawde dobrym wydaniu. I co za szczescie, że ogladając raz na pół roku akurat trafiles na taki fragment.
wez sie zastanow co ty w ogole piszesz.
nie zgadzali sie? gdyby sie nie zgadzali nie byloby mowy o "karnym i wolnym" tylko o faulu w przeciwnym kierunku. Durczok zapowiadajac material nie stwierdzil niczego kategorycznie tylko zasugerowal delikatnie ze moze odrobine przesadzili.
W calym reportazu zabraklo tez odniesienia do podobnych wydarzen z przeszlosci, gdy kazdy mogl zbluzgac Kaczynskiego i uchodzilo mu to bezkarnie. O manipulacji moze jednak nie mow bo jak widac poddales sie jej calkiem zgrabnie jesli uznales ten reportaz za obiektywny.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.05.2011, 20:04
No to nie jestem sam, też odniosłem podobne wrażenie co Fuks, jak na Fakty to wyjątkowo lajtowny ten materiał był. Mało tego, oprócz tego co przytoczyłeś było jeszcze o proteście na Legii, że tam też były takie transparenty a policja nie zareagowała podobnie. Potem jeszcze jakaś kobitka z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka broniła tych haseł z transparentów, ze są dopuszczalne w szerokim pojęciu dyskusji publicznej. Także ja bym się tak nie zapędzał, bo ja w tym konkretnym materiale "tych wielkich i jawnych manipulacji" dopatrzyć się nie mogę. I żeby nie było- kłamstwa i propaganda w mediach były, są i będą, doskonale o tym wiem (bo pewnie pojawią się tacy co będą prawić mi zarzuty, że łykam wszystko co w tv mówią), ale proponowałbym trzeźwo i z odrobiną dystansu patrzeć na świat, bo niebawem prognoza pogody też może się okazać propagandą w rękach dyktatury...

Don Donson napisał(a):Wyświetl post
Ja tak robię od 4 lat i mam zero wyrzutów.
W dzisiejszym dzienniku JKM określił się po naszej stronie
Aha, i na pewno zrobił to bezinteresownie, tak jak Jaruś i cały ten jego PiS. Nagle tacy wielcy obrońcy uciemiężonych... Za krótką pamięć macie co poniektórzy. W sumie to ciekawie będzie jak w przyszłym roku buldożery się zajmią SN w stolicy,ale przynajmniej Zdzichu będzie miał czyste sumienie...

Tyle odemnie, a teraz możecie mi ciupać do woli, amen
Ostatnio edytowane przez simone : 18.05.2011 o godz. 20:44.

Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 18.05.2011, 20:09
orzeu napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzali sie? gdyby sie nie zgadzali nie byloby mowy o "karnym i wolnym" tylko o faulu w przeciwnym kierunku. Durczok zapowiadajac material nie stwierdzil niczego kategorycznie tylko zasugerowal delikatnie ze moze odrobine przesadzili.
W calym reportazu zabraklo tez odniesienia do podobnych wydarzen z przeszlosci, gdy kazdy mogl zbluzgac Kaczynskiego i uchodzilo mu to bezkarnie. O manipulacji moze jednak nie mow bo jak widac poddales sie jej calkiem zgrabnie jesli uznales ten reportaz za obiektywny.
na polsacie ten sam temat i wydawało mi się że bardziej pojechali "władzy" za tą decyzje, specjalnie potem włączyłem tvn.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.05.2011 o godz. 22:03.
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.05.2011, 21:51
To nastepnym razem pisz o obu stronach medalu, a nie wybieraj sobie kilka tych argumentów które Ci pasują do tezy. Bo w tym nie ma za grosz obiektywizmu. Różnica polega na tym, że ten reportaż nie był jak go przedstawiłes totalnie na "nie", pojawiły sie elementy wskazujące, że moze to jednak przesada. A to na pewno krok w dobrym kierunku.

A co do "poddania sie manipulacji" to nigdzie nie napisałem, ze uwazam ten reportaz za obiektywny, wiec nie wymyślaj takich rzeczy, żeby tylko móc na nie odpisać, bo to sie mija z celem.
Odpowiedz cytując
zdzichu411
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 18.05.2011, 22:12
simone napisał(a):Wyświetl post

Aha, i na pewno zrobił to bezinteresownie, tak jak Jaruś i cały ten jego PiS. Nagle tacy wielcy obrońcy uciemiężonych... Za krótką pamięć macie co poniektórzy. W sumie to ciekawie będzie jak w przyszłym roku buldożery się zajmią SN w stolicy,ale przynajmniej Zdzichu będzie miał czyste sumienie...

nagle? ciekawe bzdury wypisujesz. Posłuchaj cokolwiek co ma do powiedzenia JKM, dużo dużo wcześniej przed Bydgoszczą, a potem wyciągnij tak głupie wnioski. Co do tego co piszesz o Kaczyńskim, masz rację, on pojęcia nie ma jak boisko wygląda ale teraz gra pod publike.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 18.05.2011, 22:43
Jeżeli Kaczor gra pod publikę, to pod co gra Donald? Ja stawiam że pod wiatr i można mu ładować z daleka.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.05.2011, 23:31
Baala napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale śmieszą mnie takie teksty. Łącznie może to będzie strata 0.2-0.3% bo trzeba powiedzieć że część kibiców wogóle zrezygnuje z głosowania. Teraz porównajmy skok procentowy po przejściu celebryty Arłukowicza do PO. To będzie 2-3%. Z całym szacunkiem ale to są strachy na lachy bo dla przeciętnego wyborcy ważniejszy jest show niż coś realnego.
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Niestety muszę się nie zgodzić. Patrząc z perspektywy polityka PO (czyli chowamy honor, grę fair głęboko do kieszenie, interesują nas jedynie słupki) zamieszanie jakie zrobił Tusk jest jak najbardziej dla jego partii korzystne.
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Hehe. Rozśmieszyło mnie to stwierdzenie. Jak dla mnie to jesteśmy na tyle małą grupą, którą można stłamsić, pozamykać i jeszcze zyskać na tym kilka punktów procentowych.

Wydawać by się mogło, że te kilkaset tysięcy ludzi coś znaczą, ale patrząc na to jak środowisko jest podzielone, w jak dużej części przyjmuje bierną postawę to na cuda nie ma co liczyć. Czy jest szansa, aby zebrać chociaż 50 do 100 tysięcy protestujących z samych kibiców? Ja śmiem wątpić.
Odpowiem na te zarzuty cytatem, z którym się absolutnie zgadzam:

Cytat:
Dr Rafał Chwedoruk:
Cytat:
Powiem tak - jak szacowała niegdyś sama policja, w Polsce jest około dwóch tysięcy chuliganów, szkolących się do walki – takich, którzy wiążą przemoc z piłką nożną, choć niekoniecznie jest to przemoc stadionowa. Tymczasem, jak obliczyło jedno z czasopism kibicowskich, w samych młynach, czyli sektorach najzagorzalszych kibiców – licząc od najniższych lig po Ekstraklasę - zasiada w Polsce około 150 tysięcy ludzi. Do tego dodajmy ich znajomych, młodzieżową pocztę pantoflową, smsy, Youtube’a, fora internetowe… W tym momencie kibice stają się poważną siłą. To siła, która najczęściej nie ma jednoznacznych poglądów politycznych, choć w pewnym stopniu zależy to od regionu, klubu, itd. Trudno sobie wyobrazić, by ci wszyscy ludzie głosowali na jedną partię. Można natomiast wyobrazić sobie sytuację, w której wszyscy będą głosowali przeciwko jednej partii.
+ wypowiedz Wiśniewskiego z SKLW dla Polityki (w ramach przebicia do mainstreamu ze swoimi racjami), że dla nas 50 tysięcy plakatów z opcją "kto nie skacze ten za Tuskiem" to pestka.

Damy rade
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Siwy_89
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 19.05.2011, 00:22

Przy okazji chwile wczesniej byl modelowy przyklad tego jak urabia sie polskie spoleczenstwo i tlucze mu do glowy ze zyje w najgorszym miejscu na swiecie, ze Polak twoj wrog i trzeba sie cale zycie wstydzic za swoja Polskosc. Reportaz o typie ktory przejechal pol swiata na rowerze i buchneli mu go w Warszawie. Niby byly informacje ze to sie zdarza, ze taka kradziez w Wawie ma miejsce dwa razy dziennie ale co z tego skoro caly czas byly teksty o tym ze "trzeba sie wstydzic" i ze "to moglo byc tylko u nas". Pozniej pojawia sie swiatelko w tunelu bo facetowi zadeklarowalo pomoc finansowa 3 tysiace Polakow a jakas firma postanowila mu rower sprezentowac. Gosc sam mowi ze to piekne ze strony Polakow, a dziennikarz w puencie stwierdza ze "facet na pewno zapamieta ta lepsza strone naszego kraju". Po czym dodaje na koncu "a nam Polakom jak zwykle pozostal tylko wstyd". Modelowy przyklad nienawisci do Polski i Polakow, nawet gdy jeden kradnie a 3 tysiace chce oddac to pozostaje nam tylko sie wstydzic.
potem tylko słychać na mieście, w tramwaju, gdziekolwiek: "takie rzeczy tylko w Polsce"
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.05.2011, 06:27
Siwy_89 napisał(a):Wyświetl post
potem tylko słychać na mieście, w tramwaju, gdziekolwiek: "takie rzeczy tylko w Polsce"
Ale faktem tez jest, że całkiem niedawno małżeństwu ze Skandynawii podróżującemu podobnie po Europie w celach charytatywnych zastrzelono w nocy ...osiołka. Tak z czystej miłości.
Powód: byki ort
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.05.2011 o godz. 07:04.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.05.2011, 06:53
Z innej beczki: w Polityce był wywiad ze Staruchem i... ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Staruch tak koniecznie nie chciał powiedzieć, że kopnięcie kamerzystki było czymś złym. Dostał o to z cztery pytania, w tym "czemu pan kluczy dookoła tematu, nie może Pan po prostu powiedzieć, żę takie coś nie powinno było mieć miejsca", a najlepsze na co było go stać, to "kamerzystka nie była godnym przeciwnikiem", "ja bym tak nie zrobił", "w ogóle to po co ona tam stała?" oraz "nie siedzę w głowie kibica Lecha".

Rozumiem, że ten wywiad był po to, żeby upewnić czytelników Polityki, że to nie kibole mają rację, tylko rząd? No bo po co nam oni, różowa hałastra wszystko?
Legionista
Odpowiedz cytując
mhl_pl
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.05.2011, 07:30
Ja zapytam przewrotnie - po co ta kamerzystka tam polazała. Ochrona bała się podejść, policja stała daleko od poznaniaków a ta Pani szukała sensacji to znalazła i będzie miałą nauczkę że nie należy być zbyt wścibskim. Oczywiście nie popieram zachowania tego który ją kopnął , powinien być surowo ukarany, i ja również nigdy bym kobiety nie uderzył. Ale ta sprawa jak każda ma zawsze dwie strony medalu. Dziennikarka szukała sensacji na siłe to je dostała.
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 19.05.2011, 07:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ale faktem tez jest, że całkiem niedawno małżeństwu ze Skandynawii podróżującemu podobnie po Europie w celach charytatywnych zastrzelono w nocy ...osiołka. Tak z czystej miłości.
Znam tą sprawę z drugiej ręki [kuzyn robi w kancelarii ( o dziwo nie lewackiej - są takie w Krakowie) z której panna broniła sprawce), gość zastrzelił osła w nocy na polowaniu, pomylił go z sarną , zaoferował że odkupi im innego osła, ale ci Szwedzi twierdzili że "kochali" to zwierze i byli do niego bardzo przywiązani, poza tym osioł był wytresowany, wiec tylko wysokie odszkodowanie im to wynagrodzi.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 07:59
Cytat:
Ja zapytam przewrotnie - po co ta kamerzystka tam polazała. Ochrona bała się podejść, policja stała daleko od poznaniaków a ta Pani szukała sensacji to znalazła i będzie miałą nauczkę że nie należy być zbyt wścibskim. Oczywiście nie popieram zachowania tego który ją kopnął , powinien być surowo ukarany, i ja również nigdy bym kobiety nie uderzył. Ale ta sprawa jak każda ma zawsze dwie strony medalu. Dziennikarka szukała sensacji na siłe to je dostała.
No z grubsza to samo powiedział Staruch. I dla mnie to jest mocno bulwersujące, koleś skompromitował siebie i nas.

To jest myślenie typu "a po co taką krótką spódniczkę zakładała? I taki wyzywający makijaż? I jeszcze do klubu sama poszła? Sama się prosiła żeby ją zgwałcić, jej wina!"

Kamerzystka miała prawo tam być i była w pracy. Koleś nie miał prawa tam być i kopnął ją w plecy. To nie są dwie strony medalu, bo to zakłada istnienie jakichkolwiek proporcji pomiędzy jej "przewinieniem", a tego ułoma co był taki chojrak, że z doskoku babkę kopnął od tyłu i zwiał w tłum się schować. Pomijam już, że to była kamerzystka, a nie dziennikarka, czyli pewnie lazła za jakimś typem z mikrofonem, a nie sama się pchała.
Legionista
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:06
Do Sartre: Moim zdaniem ten wywiad był po to, żeby przedstawić racje i opinie obu stron barykady. Po jego przeczytaniu nie mam poczucia, że dziennikarz pokazuje kibiców jako bandziorów. Zewsząd media bombardują tylko informacjami o tym, że kibic uderzył, krzyknął czy napluł. A nikt nie mówi, co jest przyczyną takiego zachowania. Ja się chociaż dowiedziałem z tego wywiadu co siedziało w głowie Starucha, kiedy chamsko śpiewał po śmierci Wejcherta.
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:19
Cytat:
Do Sartre: Moim zdaniem ten wywiad był po to, żeby przedstawić racje i opinie obu stron barykady. Po jego przeczytaniu nie mam poczucia, że dziennikarz pokazuje kibiców jako bandziorów. Zewsząd media bombardują tylko informacjami o tym, że kibic uderzył, krzyknął czy napluł. A nikt nie mówi, co jest przyczyną takiego zachowania. Ja się chociaż dowiedziałem z tego wywiadu co siedziało w głowie Starucha, kiedy chamsko śpiewał po śmierci Wejcherta.
Ja nie mam pretensji do samego wywiadu, ja mam pretensje do Starucha, że nie potrafi wykrztusić siebie głupiego, a dla mnie absolutnie oczywistego zdania, że kopnięcie kamerzystki było czymś, co nie powinno było mieć miejsca. Dla mnie wyglądało to paskudnie i z punktu widzenia większości czytelników Polityki (większości pewnie ludzi, którzy mecz piłki nożnej oglądają raz na cztery lata jak jest MŚ, a informacje o kibicach mają tylko z mediów), prawdopodobnie zdyskwalifikowało wszystko to, co Staruch mówi lub reprezentuje.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.05.2011, 08:41
Taa Chwedoruk robi ostatnio za obrońcę uciśnionych i próbuje się wypromować na sprawie kibicowskiej, więc liże gdzie popadnie. Czemu nie powiedział o tym, że młodzież w wieku 18-25 najmniej licznie uczęszcza na wybory ze wszystkich grup wiekowych (44% w 2005), a na fejsbuku mogą sobie pisać i śmiać się z tego co najwyżej. Prawda jest natomiast taka, że kompletnie sprawy kibicowskie ich nie obchodzą, bo nie mają z nimi nic wspólnego, więc jakieś przekonywanie sms-ami, czy na YT mija się z celem. Wystarczy trochę znajomości statystyki i demografii, żeby się przekonać, że brać kibicowska nie ma większego znaczenia w kontekście wyborów, a ponadto jest:
a) podzielona
b) słabo zorganizowana (poza wyjątkami)
c) biedna (relatywnie na tle związków zawodowych, czy partii)
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 08:46
Cytat:
a) podzielona
b) słabo zorganizowana (poza wyjątkami)
c) biedna (relatywnie na tle związków zawodowych, czy partii)
d) wcale nie tak liczna, jak by nam się mogło wydawać.
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 19.05.2011, 08:48
Sartre napisał(a):Wyświetl post
d) wcale nie tak liczna, jak by nam się mogło wydawać.
Oczywiście o tym nie napisałem, ale to wynika już z treści posta. Nie chce mi się robić wyliczeń, ale bez problemu można oszacować potencjał wyborczy "naszej grupy" w wyborach do sejmu. Obawiam się, że na próg 3% nawet byśmy się nie załapali.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.05.2011, 08:57
Nasze biadolenia nic nie pomogą jak w imię kibicowskich zatargów będą się działy takie rzeczy jak w Piekarach Śląskich....
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 09:09
Cytat:
Oczywiście o tym nie napisałem, ale to wynika już z treści posta. Nie chce mi się robić wyliczeń, ale bez problemu można oszacować potencjał wyborczy "naszej grupy" w wyborach do sejmu. Obawiam się, że na próg 3% nawet byśmy się nie załapali.
Kiedyś to na legia.net pisałem - bardzo optymistycznie dla nas licząc (a i to mówię o kibicach w ogóle, a nie o kibicach "zaangażowanych", jak również nie w kontekście "zorganizowania" a elektoratu jako takiego):
+100.000 frekwencji
+100.000 tych co akurat mają wyjazd
+100.000 zapasu tych, co nie zawsze chodzą
+100.000 za największe kibicowsko miasta.
+100.000 za niższe ligi (zapomniałem wtedy to dorzucić dorzucić)
Łącznie: 500.000. Już w tym miejscu liczymy się mniej, niż Rodzina Radia Maryja. A do tego:
-10% za nieletnich
Zostaje 450.000
-30% tych, co mają wszystko w dupie
Zostaje 315.000.

315 tysięcy luda, to jest kibicowski torcik do podziału. Optymistycznie licząc. A dodać należy do tego standardowe podziały polityczne, fakt że wśród kiboli znajdzie się niemało takich, dla których PiS to liberalna lewica, no i to że i wśród pikników znalazłoby się trochę takich, którzy by się bardzo ucieszyli, jakby oglądali zomowskie pałowanie ultrasów co mecz.

Cytat:
Nasze biadolenia nic nie pomogą jak w imię kibicowskich zatargów będą się działy takie rzeczy jak w Piekarach Śląskich....
To jest arcy-bulwersujące i typów należałoby za jaja powiesić i poczekać aż zdechną. Ale to ma tyle wspólnego z kibicami, jak ten wariat co wbiegł do biura w Łodzi i chciał zabić Kaczyńskiego ma wspólnego z PO. Inna sprawa, że temat lotny, to i ładnie wygląda na pierwszej stronie serwisów internetowych "kibice pocięli żyletkami twarz nastolatka". A pod artykułem komentarze: wyburzyć stadiony, zamknąć wszystkich kiboli itd. itp.
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.05.2011 o godz. 09:19.
Legionista
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 19.05.2011, 09:19
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam pretensji do samego wywiadu, ja mam pretensje do Starucha, że nie potrafi wykrztusić siebie głupiego, a dla mnie absolutnie oczywistego zdania, że kopnięcie kamerzystki było czymś, co nie powinno było mieć miejsca. Dla mnie wyglądało to paskudnie i z punktu widzenia większości czytelników Polityki (większości pewnie ludzi, którzy mecz piłki nożnej oglądają raz na cztery lata jak jest MŚ, a informacje o kibicach mają tylko z mediów), prawdopodobnie zdyskwalifikowało wszystko to, co Staruch mówi lub reprezentuje.
"Uważam, że to było głupie i niepotrzebne. Ja bym tak nie postąpił."
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 19.05.2011, 09:41
Sartre.Ja wiem że to ma tyle wspólnego z atmosferą na stadionach co nic, ale schemat myśleniowy większości ludzi jest taki: jest stadion?Sa nia nim kibice? to tam sie zgaduja i odstawiają takie rzeczypotem jak ta w Piekarach Śl... Poza tym większośc ludzi jest zawsze za rozwiazaniami radykalnymi, które nawet wbrew logice są na pokaz skuteczniejsze niż działania systemowe. I choćbym 100 osób namówił na poparcie kibicowskich sprawa to pozostałe 900/1000 jest za surowymi karami, zamykaniem stadionów, a i pewnie sporo z nich do łagrów by nas wysłala. Tego nie zmienisz.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.05.2011 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 19.05.2011, 09:54
a co się stało w Piekarach Śl ?
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 19.05.2011, 10:03
Cytat:
a co się stało w Piekarach Śl ?
Jacyś idioci wycięli nastolatkowi na twarzy żyletkami HKS na czole i PS oraz R na policzkach. Policja domniemuje, że chodzi o skróty od Hutniczy Klub Sportowy, Piekary Śląskie oraz Ruch - a domniemanie opierają na tym, że w Piekarach Śląskich mocne są Ruch Chorzów oraz Górnik Zabrze. O ile to PS albo R nie są jakoś szczególnie przekonujące, o tyle HKS już raczej wątpliwości nie budzi.
Legionista
Odpowiedz cytując
zbrozlo
Member

Od: 04.2011

Stary 19.05.2011, 10:35
A ponoć tylko Kraków lata ze sprzętem
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.05.2011, 11:11
PS i R może chodzi o Psycho Fans i Ruch?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 19.05.2011, 11:18
to by było PF nie PS
Odpowiedz cytując
John1906
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 19.05.2011, 11:21
joshi napisał(a):Wyświetl post
PS i R może chodzi o Psycho Fans i Ruch?
Najpierw złapali, później pocięli mu twarz. Taki los w drodze do szkoły spotkał niepełnosprawnego Rafała. Napastnicy byli bezwzględni. Trzech dobrze zbudowanych mężczyzn żyletką wycięło 15-latkowi nazwę jednego z piłkarskich zespołów: na czole "HKS", na policzkach i brodzie "PF" oraz "R". To klubowe skróty chorzowskiego Ruchu. Do ataku doszło na osiedlu, gdzie dominują kibice zabrzańskiego Górnika. - Trzech młodych mężczyzn w wieku około 20 lat, ubranych w dresy i czarne bluzy z kapturem, dokonało uszkodzenia jego ciała - informuje sierż. Dagmara Wawrzyniak, KMP w Piekarach Śląskich. Zakrwawionego Rafała opatrzyli nauczyciele i zawiadomili policję.
W naszych sercach nie ma litości.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.05.2011, 11:23
I takich s....ieli to policja nie złapie... Stadiony pozamykają, rac pozakazują, a kolesi, którzy faktycznie powinni zawisnąć za jaja na najbliższym drzewie, to nie znajdą.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
orzeu
Senior Member

Stary 19.05.2011, 11:41
simone napisał(a):Wyświetl post
No to nie jestem sam, też odniosłem podobne wrażenie co Fuks, jak na Fakty to wyjątkowo lajtowny ten materiał był. Mało tego, oprócz tego co przytoczyłeś było jeszcze o proteście na Legii, że tam też były takie transparenty a policja nie zareagowała podobnie. Potem jeszcze jakaś kobitka z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka broniła tych haseł z transparentów, ze są dopuszczalne w szerokim pojęciu dyskusji publicznej. Także ja bym się tak nie zapędzał, bo ja w tym konkretnym materiale "tych wielkich i jawnych manipulacji" dopatrzyć się nie mogę. I żeby nie było- kłamstwa i propaganda w mediach były, są i będą, doskonale o tym wiem (bo pewnie pojawią się tacy co będą prawić mi zarzuty, że łykam wszystko co w tv mówią), ale proponowałbym trzeźwo i z odrobiną dystansu patrzeć na świat, bo niebawem prognoza pogody też może się okazać propagandą w rękach dyktatury...

Slowo klucz "jak na Fakty". Albo cos jest obiektywne w calosci albo "obiektywne jak na Fakty". Jesli wybeirasz to drugie to sie nei dogadamy.
O "Jarusiu i calym tym jego PISie" przemilcze bo widze ze juz wiesz lepiej wszystko i "Jarus i ten caly jego PIS" zawsze bedzie zly.

Fuks napisał(a):Wyświetl post
To nastepnym razem pisz o obu stronach medalu, a nie wybieraj sobie kilka tych argumentów które Ci pasują do tezy. Bo w tym nie ma za grosz obiektywizmu. Różnica polega na tym, że ten reportaż nie był jak go przedstawiłes totalnie na "nie", pojawiły sie elementy wskazujące, że moze to jednak przesada. A to na pewno krok w dobrym kierunku.

A co do "poddania sie manipulacji" to nigdzie nie napisałem, ze uwazam ten reportaz za obiektywny, wiec nie wymyślaj takich rzeczy, żeby tylko móc na nie odpisać, bo to sie mija z celem.
Tak wlasnie sie robi ropagande. Piec lat sie mowi jedno aby potem przez moment pokazac ze moze to drugie ewentualnie tez ma jakas lepsza twarz aby takich ludzi jak ty przyciagnac i pokazac ze "to krok w dobrym keirunku". Po czym teraz bedziesz mial kolejna serie neobiektywnych reportazy, mozemy sie zalozyc o dobra whisky ze tak bedzie.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów