|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
nie zgadzali sie? gdyby sie nie zgadzali nie byloby mowy o "karnym i wolnym" tylko o faulu w przeciwnym kierunku. Durczok zapowiadajac material nie stwierdzil niczego kategorycznie tylko zasugerowal delikatnie ze moze odrobine przesadzili. W calym reportazu zabraklo tez odniesienia do podobnych wydarzen z przeszlosci, gdy kazdy mogl zbluzgac Kaczynskiego i uchodzilo mu to bezkarnie. O manipulacji moze jednak nie mow bo jak widac poddales sie jej calkiem zgrabnie jesli uznales ten reportaz za obiektywny. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No to nie jestem sam, też odniosłem podobne wrażenie co Fuks, jak na Fakty to wyjątkowo lajtowny ten materiał był. Mało tego, oprócz tego co przytoczyłeś było jeszcze o proteście na Legii, że tam też były takie transparenty a policja nie zareagowała podobnie. Potem jeszcze jakaś kobitka z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka broniła tych haseł z transparentów, ze są dopuszczalne w szerokim pojęciu dyskusji publicznej. Także ja bym się tak nie zapędzał, bo ja w tym konkretnym materiale "tych wielkich i jawnych manipulacji" dopatrzyć się nie mogę. I żeby nie było- kłamstwa i propaganda w mediach były, są i będą, doskonale o tym wiem (bo pewnie pojawią się tacy co będą prawić mi zarzuty, że łykam wszystko co w tv mówią), ale proponowałbym trzeźwo i z odrobiną dystansu patrzeć na świat, bo niebawem prognoza pogody też może się okazać propagandą w rękach dyktatury...
Tyle odemnie, a teraz możecie mi ciupać do woli, amen ![]()
Ostatnio edytowane przez simone : 18.05.2011 o godz. 20:44.
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 18.05.2011 o godz. 22:03.
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
A co do "poddania sie manipulacji" to nigdzie nie napisałem, ze uwazam ten reportaz za obiektywny, wiec nie wymyślaj takich rzeczy, żeby tylko móc na nie odpisać, bo to sie mija z celem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jeżeli Kaczor gra pod publikę, to pod co gra Donald?
Ja stawiam że pod wiatr i można mu ładować z daleka.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
||||
Cytat:
Cytat:
Damy rade ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() Powód: byki ort
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.05.2011 o godz. 07:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Z innej beczki: w Polityce był wywiad ze Staruchem i... ja zupełnie nie rozumiem dlaczego Staruch tak koniecznie nie chciał powiedzieć, że kopnięcie kamerzystki było czymś złym. Dostał o to z cztery pytania, w tym "czemu pan kluczy dookoła tematu, nie może Pan po prostu powiedzieć, żę takie coś nie powinno było mieć miejsca", a najlepsze na co było go stać, to "kamerzystka nie była godnym przeciwnikiem", "ja bym tak nie zrobił", "w ogóle to po co ona tam stała?" oraz "nie siedzę w głowie kibica Lecha".
Rozumiem, że ten wywiad był po to, żeby upewnić czytelników Polityki, że to nie kibole mają rację, tylko rząd? No bo po co nam oni, różowa hałastra wszystko? ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ja zapytam przewrotnie - po co ta kamerzystka tam polazała. Ochrona bała się podejść, policja stała daleko od poznaniaków a ta Pani szukała sensacji to znalazła i będzie miałą nauczkę że nie należy być zbyt wścibskim. Oczywiście nie popieram zachowania tego który ją kopnął , powinien być surowo ukarany, i ja również nigdy bym kobiety nie uderzył. Ale ta sprawa jak każda ma zawsze dwie strony medalu. Dziennikarka szukała sensacji na siłe to je dostała.
![]()
Piotrze R. Legendo Kuchenkorza - Pozdrowienia do Więzienia...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać, tak długo Nasza Wisła Cracovię będzie lać! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
To jest myślenie typu "a po co taką krótką spódniczkę zakładała? I taki wyzywający makijaż? I jeszcze do klubu sama poszła? Sama się prosiła żeby ją zgwałcić, jej wina!" Kamerzystka miała prawo tam być i była w pracy. Koleś nie miał prawa tam być i kopnął ją w plecy. To nie są dwie strony medalu, bo to zakłada istnienie jakichkolwiek proporcji pomiędzy jej "przewinieniem", a tego ułoma co był taki chojrak, że z doskoku babkę kopnął od tyłu i zwiał w tłum się schować. Pomijam już, że to była kamerzystka, a nie dziennikarka, czyli pewnie lazła za jakimś typem z mikrofonem, a nie sama się pchała. ![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do Sartre: Moim zdaniem ten wywiad był po to, żeby przedstawić racje i opinie obu stron barykady. Po jego przeczytaniu nie mam poczucia, że dziennikarz pokazuje kibiców jako bandziorów. Zewsząd media bombardują tylko informacjami o tym, że kibic uderzył, krzyknął czy napluł. A nikt nie mówi, co jest przyczyną takiego zachowania. Ja się chociaż dowiedziałem z tego wywiadu co siedziało w głowie Starucha, kiedy chamsko śpiewał po śmierci Wejcherta.
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Taa Chwedoruk robi ostatnio za obrońcę uciśnionych i próbuje się wypromować na sprawie kibicowskiej, więc liże gdzie popadnie. Czemu nie powiedział o tym, że młodzież w wieku 18-25 najmniej licznie uczęszcza na wybory ze wszystkich grup wiekowych (44% w 2005), a na fejsbuku mogą sobie pisać i śmiać się z tego co najwyżej. Prawda jest natomiast taka, że kompletnie sprawy kibicowskie ich nie obchodzą, bo nie mają z nimi nic wspólnego, więc jakieś przekonywanie sms-ami, czy na YT mija się z celem. Wystarczy trochę znajomości statystyki i demografii, żeby się przekonać, że brać kibicowska nie ma większego znaczenia w kontekście wyborów, a ponadto jest:
a) podzielona b) słabo zorganizowana (poza wyjątkami) c) biedna (relatywnie na tle związków zawodowych, czy partii) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Oczywiście o tym nie napisałem, ale to wynika już z treści posta. Nie chce mi się robić wyliczeń, ale bez problemu można oszacować potencjał wyborczy "naszej grupy" w wyborach do sejmu. Obawiam się, że na próg 3% nawet byśmy się nie załapali.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nasze biadolenia nic nie pomogą jak w imię kibicowskich zatargów będą się działy takie rzeczy jak w Piekarach Śląskich....
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Cytat:
+100.000 frekwencji +100.000 tych co akurat mają wyjazd +100.000 zapasu tych, co nie zawsze chodzą +100.000 za największe kibicowsko miasta. +100.000 za niższe ligi (zapomniałem wtedy to dorzucić dorzucić) Łącznie: 500.000. Już w tym miejscu liczymy się mniej, niż Rodzina Radia Maryja. A do tego: -10% za nieletnich Zostaje 450.000 -30% tych, co mają wszystko w dupie Zostaje 315.000. 315 tysięcy luda, to jest kibicowski torcik do podziału. Optymistycznie licząc. A dodać należy do tego standardowe podziały polityczne, fakt że wśród kiboli znajdzie się niemało takich, dla których PiS to liberalna lewica, no i to że i wśród pikników znalazłoby się trochę takich, którzy by się bardzo ucieszyli, jakby oglądali zomowskie pałowanie ultrasów co mecz. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 19.05.2011 o godz. 09:19.
![]()
Legionista
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Sartre.Ja wiem że to ma tyle wspólnego z atmosferą na stadionach co nic, ale schemat myśleniowy większości ludzi jest taki: jest stadion?Sa nia nim kibice? to tam sie zgaduja i odstawiają takie rzeczypotem jak ta w Piekarach Śl... Poza tym większośc ludzi jest zawsze za rozwiazaniami radykalnymi, które nawet wbrew logice są na pokaz skuteczniejsze niż działania systemowe. I choćbym 100 osób namówił na poparcie kibicowskich sprawa to pozostałe 900/1000 jest za surowymi karami, zamykaniem stadionów, a i pewnie sporo z nich do łagrów by nas wysłala. Tego nie zmienisz.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 19.05.2011 o godz. 09:51.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
a co się stało w Piekarach Śl ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A ponoć tylko Kraków lata ze sprzętem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
PS i R może chodzi o Psycho Fans i Ruch?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
to by było PF nie PS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Najpierw złapali, później pocięli mu twarz. Taki los w drodze do szkoły spotkał niepełnosprawnego Rafała. Napastnicy byli bezwzględni. Trzech dobrze zbudowanych mężczyzn żyletką wycięło 15-latkowi nazwę jednego z piłkarskich zespołów: na czole "HKS", na policzkach i brodzie "PF" oraz "R". To klubowe skróty chorzowskiego Ruchu. Do ataku doszło na osiedlu, gdzie dominują kibice zabrzańskiego Górnika. - Trzech młodych mężczyzn w wieku około 20 lat, ubranych w dresy i czarne bluzy z kapturem, dokonało uszkodzenia jego ciała - informuje sierż. Dagmara Wawrzyniak, KMP w Piekarach Śląskich. Zakrwawionego Rafała opatrzyli nauczyciele i zawiadomili policję.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
I takich s....ieli to policja nie złapie... Stadiony pozamykają, rac pozakazują, a kolesi, którzy faktycznie powinni zawisnąć za jaja na najbliższym drzewie, to nie znajdą.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O "Jarusiu i calym tym jego PISie" przemilcze bo widze ze juz wiesz lepiej wszystko i "Jarus i ten caly jego PIS" zawsze bedzie zly.
![]()
WISŁA PANY !!
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|