|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jak tak dalej pójdzie to 'nie protestując' sprawisz, że trybuny będą puste. Popatrz sobie na swój avatar ( tak to się nazywa?) Niektórzy mogą go interpretować jako podżeganie do przemocy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech się tak dalej bawią. Zamiast teraz kiedy jest okazja budować fajną otoczkę na piłce, tworzyć widowiska jak na lepszych ligach, gdzie chodzą tysiące - Argentyna, Japonia, Francja, Włochy, Niemcy. To u nas dobija się to co jedynego pozytywnego w naszej lidze. Taka korupcja, takie słabe wyniki, a polscy kibice zawsze tworzyli na trybunach spektakle. Te matoły zamiast przyciągać ludzi, którym się ta atmosfera spodoba, to zniechęcają zwykłego człowieka. Totalna porażka. Właściwie nie wiem czego ta władza chce? Pan premier tak poczuł się urażony, że chce mieć puste stadiony dla siebie i kolegów. Siądzie na loży sam niekrytykowany przez nikogo?
Feta Ajaxu Amsterdam... ![]() ![]()
POLAK WĘGIER DWA BRATANKI!
DUMA DUMA NARODOWA DUMA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zgubiłeś się. Jeśli wytłumaczysz mi w jaki sposób z mojego postu wywnioskowałes to: "zatem nie dopingujac sprawilibysmy ze Slaskowi otwartoby stadion" to ja wytłumaczę Ci gdzie pobłądziłeś. Pasi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Są. Bo zaczęli z najlepiej zorganizowaną grupą społeczną w kraju. Zorganizowaną nie dla kasy, nie dla korzyści, a dla chwil. Jesteśmy całkowicie niezależni i mogą nam skoczyć. Za dużo nas jest byśmy to przegrali.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
- Mamy końcówke sezonu, najważniejsze rostrzygnięcia mamy już za sobą. Ogólnie w naszym kraju ciśnienie na ekscytowanie się ekstraklasą przemija. Idealna pora na zamykanie stadionów. Kluby boją się bronić (po co narażać się na te dwa mecze?), media mają pożywkę, a Tusk bawi się twardego szeryfa i "po męsku" rozmawia z możnymi polskiej piłki... Niestesty lud to kupił. Czytam komentarze czy to na onecie, czy głupim joemonster i ludzie nie zaangażowani w kibicowanie albo popierają zamykanie stadionów, albo kręcą nosem, ale "przynajmniej się za nich jakoś wziął". Jednym słowem komunikat dla ogłupiałego elektoratu PO jest jasny: idziemy na wojnę. - A co będzie w przyszłym sezonie? Obstawiam, że na pierwsza kolejkę, jeszcze będą zakazy wyjazdowe. Ale premier łaskawie poinformuje, że daje kibcom szanse. Oczywiście w pierwszej kolejce nic sie nie dzieje (jak w 99% kolejek przez ostatnie pięć lat...), dlatego premier ogłasza zwycięstwo z kibolami i odwiesza zakazy wyjazdowe... Oprócz tego dochodzi jeszcze otwarcie stadionów w Gdańsku, Wrocławiu, Warszawie i Krakowie, przez co ekstraklasa zalicza najlepszą kolejkę jeśli chodzi o widownie w swej historii. Na dodatek na wszystkich stadionach jest spokojnie. Elektorat PO nie ma wątpliwości - to zasługa Tuska, zamykania stadionów i kilku tysięcy zakazów stadionowych. Chwała im, trzeba podziękować w wyborach, bo jest to pierwszy rząd który uporał się z kibolami. Oczywiście parę tygodni/miesięcy później pojawią się jakieś incydenty, ale to tylko drobnostki w stosunku do tego co się działo (tutaj tvn pokarzę filmiki z lat 80/90). Zresztą o potędze mediów, świadczy choćby mecz Arka - Wisła. Połamane krzesełka, skandowanie haseł z człowiekiem - ale jakoś wyborcza zaspała i nie było szokujących nagłówków. Efekt? Mecz przeszedł bez echa, pzpn dał nam jakąś śmieszną karę. A pamiętacie mecz Korona - Wisła i rachuciachu? Praktycznie "wykorczenia" podobne, ale przez psychozę wywołaną przez gw do dzisiaj nie możemy wjechać do Kielc... -- Jedyny plus tych moich rozważań (o ile się sprawdzą), to to że od przyszłego sezonu wszystko zacznie wracać do normy... Szkoda tylko, że na tych naszych aktualnych cierpieniach, rządzący sporo zyskają... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sorry ale śmieszą mnie takie teksty. Łącznie może to będzie strata 0.2-0.3% bo trzeba powiedzieć że część kibiców wogóle zrezygnuje z głosowania. Teraz porównajmy skok procentowy po przejściu celebryty Arłukowicza do PO. To będzie 2-3%. Z całym szacunkiem ale to są strachy na lachy bo dla przeciętnego wyborcy ważniejszy jest show niż coś realnego.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Powiem tak protest polegający na braku dopingu jest całkiem bez sensu, bo oni mają gdzieś czy będzie doping czy nie, znając życie to brak dopingu za sukces jeszcze ogłoszą i oznajmią że skończyli z wulgaryzmami na stadionach. Na braku dopingu to wszyscy stracą poza kaczorem donaldem, kluby najbardziej bo frekwencja spadnie, sponsorzy też mogą odlecieć.
Jak dla mnie to kluby powinny zrobić tak jak ITI sprawy do sądu o bezprawne zamknięcie stadionu a w ramach dopingu jechać na Donalda i jego przydupasów aby się już nigdy na żadnym stadionie nie pojawili.
Ostatnio edytowane przez krwawy : 18.05.2011 o godz. 07:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Walka z wulgaryzmami jest arcyciekawa. Donek myśli że nagle wpoi ludziom, żeby zamiast "sędzia chu*" śpiewali spontanicznie "polscy sędziowie to niedobrzy panowie" ....
To przecież tak realne jak wykrzewić wśród Polaków to gdy jak np się wypierdzielą na chodniku, zamiast soczystej "kur**y " powiedzieć " ojej, ale się wyfiflaczyłem" ... Ale co ja tam wiem o polityce... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Najlepszy numer byłby gdyby OZSK zebrał podpisy i zarejestrował się w Komisji Wyborczej i wystartował w wyborach. Wtedy dopiero na tą bandę padłby blady strach. W każdym mieście po 2 kandydatów wytypowanych przez kibiców danego klubu i jazda z matołami. Dostaliby sraczki na maxa. A gdyby chociaż jeden wszedł do Sejmu i wyszedł na mównicę...
Wyobrażacie sobie to.Skoro taki bandyta jak Stokłosa, który swoim przeciwnikom obcinał palce jest w Senacie i pismakom to nie przeszkadza to tymbardziej mogliby pocałować w d... przedstawiciela kibiców. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Byłoby ciekawie, ale kibice to margines a oni doskonale o tym wiedzą. Nie wierze żeby chociaż 2 pkt procentowe zależały w tym kraju od kibiców. Pokazywały to już nie raz wybory. Choćby w Krakowie,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko, że w Krakowie kibice nie mieli swojego kandydata. Wybór był polityczny między Majchrowskim nie do przyjęcia dla jednych i Kracikiem też nie do przyjęcia dla drugich. A tu swój kandydat kibiców, kibic Wisły i z drugiej strony Błoń na jednej liście. Lista dostaje wspólne głosy. A od ilości głosów na listę zależy ilu kandydatów wejdzie. Wszystko jest do zrobienia. Nawet jakby ich postraszyć to już jest zwycięstwo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To teraz na ochłodę... Hasło "Donald matole twój rząd obalą kibole" stało się bardzo popularne ale jego rzeczywiste spełnienie jest bardzo bardzo nierealne.
Proste wyliczenia. Na Ekstraklasę, I ligę i dwie II chodzi łącznie około 200000. Jest to liczba zawyżona (pod uwagę wziąłem rekord frekwencji w tym roku w ekstraklasie, 22 kolejkę I ligi i po jednej dowolnej z II). Oczywiście jak to ktoś zsumuje to wyjdzie mniej niż 150000 ale wziąłem pod uwagę kibiców co nie jadą na wyjazdy. Mimo wszystko liczba 200 tysięcy jest bardzo zawyżona, bo nie każdy kto ma bilet jest "kibolem" i nie każdy "kibol" ma skończone 18 lat i może głosować... Mimo wszystko załóżmy, że jest nas jeszcze więcej, że jest pół miliona kiboli mówiących jednym głosem... to uwaga uwaga... zdobylibyśmy około 3% w nadchodzących wyborach. (PSL z 1,5 miliona poparcia zdobyło prawie 9%). A ponieważ nie ma w Polsce pół miliona kiboli i nie ma pewnie nawet 250 tysięcy to zdobycie nawet 1% wydaje się niemożliwe. Ponadto nasz głos jest mało znaczący z perspektywy walki o poparcie. Te ostro zawyżone 3% zabrane PO a dane np. PiS nic nie zmienia w wynikach z 2007 roku. Co i tak jest żałosnym założeniem, że wszyscy kibice zagłosowali na PO i teraz by zagłosowali na PiS. Środowisko kibiców jest jednak bardziej podzielone, i tych co głosowali na PO jest pewnie mniej niż na inne partie, dlatego PO ma na kibiców wyj.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko każdy kibic jest przy okazji czynnym uczestnikiem kampanii wyborczej. Świadomym celów, który bezinteresownie może zarazić swoim zapałem kolegów ze szkoły, uczelni, znajomych, członków rodziny oraz całkiem przypadkowych ludzi. Część ludzi głosuje na kandydata dlatego, że dostali ulotkę lub osoba która ją wręczała ładnie się uśmiechała itp.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ta, weź popatrz na Korwina Mikke, co wybory, wygrywa wszystkie sondy wśród internautów, wszystkie prawybory na wszystkich uczelniach. Też wszyscy zarażają nim swoje rodziny. Efekt 2,5 % . U nas byłoby jakies 5-6 razy gorzej. Trzeźwo trzeba patrzeć.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A to Cie zaskocze, Legia sie chwali ze wyrobila 100K kart kibica? U nas i u was tez te liczby beda zblizone, patzysz na tych co chodza na stadiony, sporo kibicow nie chodzi ale oglada i interesuje sie tym, gdzies widzialem jak w Irlandii jakis komik zalozyl partie i chyba 35% glosow uzyskal bo ludzie mieli dosyc politykow. Co prawda kibice to nie komicy ale nie jest to jakis nie wykonalny pomysl.
Po tym co odwalila milicja w Bialymstoku juz mnie nic nie zadziwi w tym kraju. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Niby racja, ale jak sie pojawi alternatywa dla dzisiejszego układu partyjnego to może się okazać ze ludzie od lat nie biorący udziału w głosowaniu wesprą taką alternatywę. I nie muszą oni być żadnymi kibolami. Na stadion przychodzą ludzie z każdej warstwy społecznej. Bywało ze na IX widywałem profesorów z AGH w koszulach flanelowych z dzieckiem i z szalikiem. Więc ta szopka którą kreują media wielu może irytować. A juz sie to zaczyna kojarzyć z PRLowska rzeczywistością czyli sankcjami za wygłaszanie opinii nieprzychylnych władzy. Perspektywa powrotu czasów cenzury i represji za poglądy może myślących ludzi zmobilizować do działania.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Wydawać by się mogło, że te kilkaset tysięcy ludzi coś znaczą, ale patrząc na to jak środowisko jest podzielone, w jak dużej części przyjmuje bierną postawę to na cuda nie ma co liczyć. Czy jest szansa, aby zebrać chociaż 50 do 100 tysięcy protestujących z samych kibiców? Ja śmiem wątpić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wszystko prawda, ale widzieliście to w wiadomościach ? Ktoś pokazał jak łapali w Białymstoku ludzi? Nawet jak gdzieś pokazali to zapewne z komentarzem, ujęto prowokujących i zakłócających porządek bandziorów. Nikt o tym nie wie i nikt się nie dowie. Media kreują polityków i nie wierze, żeby poza bandy czworga wszedł do sejmu ktokolwiek. Nie ma takiej opcji. Choćby i było 1,5 mln kibiców, to żaden wynik, bo wśród tych kibiców będzie olbrzymi podział. Nie każdy zagłosuje za "łebkiem" który nie ma pojęcia o niczym innym jak o kibicowaniu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Posłem PO jest np. bijąca w ringu po gębach Guzowska itp. wielu innych lanserów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiem, napisałem to specjalnie, bo tak ludzie na nas patrzą. Wystarczy wtedy lekka kontra ze strony kogokolwiek, że 'bandyci ' chcą się dorwać do władzy i już jest pozamiatane. Nie ma w ogóle nad czym się zastanawiać. Wolę zagłosować na JKM i mieć czyste sumienie, a to że nie wygra, trudno.
Ostatnio edytowane przez zdzichu411 : 18.05.2011 o godz. 09:49.
|
|
|
|
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Ciekawy wpis z legialive.pl
Cytat:
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
http://www.guardian.co.uk/football/b...premier-league
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Podaję propozycję kilku dozwolonych do wywieszania na stadionach apolitycznych transparentów
"Cała liga się raduje że PO nam panuje!", "Aż od morza do Pułtuska cala Polska wielbi Tuska!" "Za premiera Tuska uśmiechaj się i podziwiaj Buzka" "Nie obelgi i nie wrzaski lecz kulturalne oklaski!", "Na co szale mi czy race gdy Piterę wnet zobaczę!", "Nawet na zamknietym stadionie serce me do PO płonie!" "Już teraz wiem, że dni sa tylko po to, by do Niego wracać każdą nocą złotą. Nie znam słów, co mają jakis większy sens jeśli tylko jedno- jedno tylko wiem:Być tam, zawsze tam gdzie Tusk" "Huliganów mało, a nas bardzo wielu.POnad nami świeci Słońce Peru" "Używaj węża jako oręża, a będąc leserem zostaniesz premierem!" "Zamknąć boiska i Orliki - na cmentarzach mamy wyniki!" "Jeden do zera, niech żyje Julia Pitera!" "Na co boiska i kopanie jak POd stolem się dostanie?" "Na ch.. boiska i meczyki, przy stoliku dzis wyniki ! " Powód: poprawka błędu
Ostatnio edytowane przez Donald_Tusk : 18.05.2011 o godz. 14:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Staruch w RDC http://www.youtube.com/watch?v=a-KqqB-Hotc
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Miły i przyjemny ten dziennikarz. Wcale nie był zacietrzewiony.
"Można było usiąść i porozmawiać?" Co to za mowa? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
W Faktach ktore ogladam raz na pol roku byl wlasnie reportaz o "Donald matole". Dokladnie tak jak bylo do przewidzenia przemilczane zostalo 30 innych transparentow, okrzykow i innych form bojkotu a naglosniony ten jeden. Reportaz oczywiscie przepelniony tekstami o "nielegalnej manifestacji" i przesmiewczym "zdaniem kiboli zamykanie stadionow ma podloze polityczne".
Przy okazji chwile wczesniej byl modelowy przyklad tego jak urabia sie polskie spoleczenstwo i tlucze mu do glowy ze zyje w najgorszym miejscu na swiecie, ze Polak twoj wrog i trzeba sie cale zycie wstydzic za swoja Polskosc. Reportaz o typie ktory przejechal pol swiata na rowerze i buchneli mu go w Warszawie. Niby byly informacje ze to sie zdarza, ze taka kradziez w Wawie ma miejsce dwa razy dziennie ale co z tego skoro caly czas byly teksty o tym ze "trzeba sie wstydzic" i ze "to moglo byc tylko u nas". Pozniej pojawia sie swiatelko w tunelu bo facetowi zadeklarowalo pomoc finansowa 3 tysiace Polakow a jakas firma postanowila mu rower sprezentowac. Gosc sam mowi ze to piekne ze strony Polakow, a dziennikarz w puencie stwierdza ze "facet na pewno zapamieta ta lepsza strone naszego kraju". Po czym dodaje na koncu "a nam Polakom jak zwykle pozostal tylko wstyd". Modelowy przyklad nienawisci do Polski i Polakow, nawet gdy jeden kradnie a 3 tysiace chce oddac to pozostaje nam tylko sie wstydzic.
Ostatnio edytowane przez orzeu : 18.05.2011 o godz. 18:36.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
||
Coś o samym tylko Amsterdamie, a więc modelowym przykładzie miasta z wspaniałej tolerancyjnej Europy: Cytat:
A w samej Holandii: Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Fuks : 18.05.2011 o godz. 19:21.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|