|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Wiśle nie ma ani jednej osoby, która rokuje, że przebudzi się z długiego letargu. Kto niby? Wiecznie uśmiechnięty Dawidek czy przeświadczony o swojej nieomylności Jakub? A może ich klakierzy, którzy tylko prześcigają się w szeroko rozumianym wazeliniarstwie?
Od dawna pisze, że momentem kulminacyjnym była obrona TS-u, brak zrobienia prawdziwego resetu od przeszłości i postawienie na politykę, którą na tym forum określono ,,zachowaniem dziedzictwa TS-u". Po koszykarkach też widzimy - z hegemona w Polsce z sukcesami w Europie stały się pośmiewiskiem i spadły z najwyższej klasy rozgrywkowej pod patronatem Doroty - wiernej uczennicy TS-u. Od samego początku nie rozumiałem jak osoby z przeszłością w TS-ie, w środowiskach kibicowskich, które wiernie broniły Sarapaty do samego końca jej rządów, a niektórzy nawet po dzień dzisiejszy mogą mieć coś do powiedzenia w nowej wersji. Po dwóch kompromitacjach w PP nie było reakcji, po porażce z Legią 0:7 nie było, po porażce 0:5 z Lechem nie było, po porażce 0:3 z Płockiem nie było, po serii jedenastu gier bez wygranej jesienią 2019 r. też nie było reakcji, po sprawie Buksy też nie. Trener po drugiej porażce 0:5 w niedługim czasie w takim klubie jak Wisła powinien sam się podać do dymisji i zabrać ze sobą ten menedżerski szrot. Ale to powinien być początek wielu zmian. Nie wyobrażam sobie, że zarządzający zostaną w takim samym składzie. Nie mam kompletnie zaufania do braci Błaszczykowskich i do Tomka. Gdzie to odnowienie? Gdzie? Na boisku widzimy tylko odzwierciedlenie tego co się wyprawia w gabinetach. Ktoś zatrudnił Adriana, ktoś zatrudnił tych, a nie innych kopaczy. Tylko nikt nie chce się przyznać do kolejnej kompromitacji kolejnej ofensywy transferowej. Przemiał w ostatnich latach ogromny, chyba największy w Polsce. A efektów ciągle brak i to w Ekstraklasie, gdzie nie ma poważnych drużyn. Po meczu z Legią 0:7 napisałem podsumowanie. Mijają dwa lata, a mogę tylko skopiować. To wy zniszczyliście Wisłę. Nikt inny. Nie Majchrowski, nie Filipiak, nie Tusk, nie mityczne wrogie siły, które chciały przejąć świętą ziemię. Tylko wy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.10.2021 o godz. 23:42.
|
|
|

|
||||||
| Narzędzia tematu | |
| Tryby wyświetlania | |
|
|