|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Możesz rozwinąć temat?
![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak to jest, że teoretycznie wychodzimy na prostą, kupujemy coraz droższych zawodników a z każdym kolejnym okienkiem transferowym to jest nieporównywalnie gorszy szrot niż to co miał Stolarczyk? Przecież taki Savicevic przy Skwarce czy Savicu to był Messi... Nawet Halilovic ich zjada na śniadanie.
Może już wystarczy szukania wśród odpadów z dobrych znanych klubów? Piję do tych Skwarek, Hanusków i innych Klimentów. Do tej pory jak jakiś transfer odpalał, to był piłkarz znikąd albo z niższych hiszpańskich lig. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
Hanousek akurat to najlpeszy nasz LO odkąd siegam pamiecia , wiec zapewne go w zwiazku z tym nie przedłuzymy
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Więc ich to wali jak wylecą. O czym tu mówić jak nas nie stać na piłkarza Polaka na poziomie ekstraklasowym.....wyjątkiem jest Uryga bo Wiślak, no i pasowało mu wracać do Krakowa. Będzie I liga jak nie stać nas nawet na rezerwowego np. z takiego Śląska. ![]()
JK: "Koniec z bylejakością i dziadostwem. Czas na godność, klasę i profesjonalizm."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Online |
|
To, ze musimy obecnie grać 3, 4 czasem 5 młodzieżowcami to być może fajna sprawa, która przyniesie owoce za 1 czy 2 lata, ale na teraz tragedia, pokazująca jak bardzo personalnie upadliśmy. Wielu bardziej doświadczonych zawodników, których pozyskaliśmy (Skvarka, Hugi, Kliment) na razie zawodzi. Dwaj z poprzedniego zaciągu, Kuvelić i Savić są do wy.......enia. Jak sobie to dobrze policzymy, wyjdzie nam, że solidnych jest z 5 zawodników a reszta to w mniejszym lub większym stopniu słabe punkty. Co mogą w fajnej drużynie zrobić 2 słabe punkty można obejrzeć tutaj https://www.youtube.com/watch?v=ttePOOXjkU8 . 5 słabych punktów kończy się tym, co widzieliśmy wczoraj. Chciałbym zaznaczyć, że na razie oceniam nasze nowe nabytki na dziś. Być może ktoś lub więcej osób odpali?
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.10.2021 o godz. 16:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
https://weszlo.com/2021/06/07/kim-je...-wisly-krakow/ Polecam jeszcze raz przeczytać sobie charakterystykę Guli.Jest tam dużo o jego wymaganiach odnośnie zawodników.I nie mam na myśli kwestii czysto sportowych.Czym innym jest jak ktoś jest ch*jowy, a czym innym jak ze swoją ch*jowością jest pogodzony, a skoro Kuba musiał, niektórych motywować osobistymi rozmowami to chyba coś jest nie tak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja mam teorię, że niestety trzon naszej drużyny to są miękkie faje.
Szybkie dwa strzały i się przez cały mecz nie mogli otrząsnąć. Ja tak podejrzewałem, że manewr z Frydrychem w pomocy w Zabrzu wypalił, bo Górnik był aż tak słaby. Generalnie jak się wychodzi na mecz dwoma bocznymi obrońcami i czterema stoperami to czego oczekiwać po meczu jak nie obrony Częstochowy? Jeszcze jakby była skuteczna to pal sześć, ale oni nie wiedzieli co mają robić. Nie było Ashrafa i Plewki to w środku pola wyrwa wielka jak lej po bombie. Sam Zhukov to se może nagwizdać, biega walczy -spoko, ale brakuje mu dokładności w rozegraniu. Jak wcześniej broniłem Skvarki (bo przeplatał lepsze mecze gorszymi - średnio to był przyzwoity) tak w tym meczu to była parodia piłkarza. Całą jego grę podsumował strzał ze spalonego z piątego metra obok bramki. Jeśli chodzi o stracone bramki : Pierwsza bramka - Biegański mógł zrobić więcej, Sadlok leciał na wślizgu, więc nie rozumiem dlaczego on również się kładł, skoro Maciek zasłonił światło bramki na strzał po ziemi. Błąd ale nie jakiś ogromny babol. Druga bramka - bez szans. Trzecia bramka - Mikołaj zostawił pustą bramkę bo błędnie założył, że dośrodkowanie przejdzie wszystkich. Strzał z głowy był słaby i w sam środek bramki. Powinien zostać na środku bramki, aby móc bronić ewentualny strzał i jednocześnie być przygotowanym na rzucenie się do boku jeśliby dośrodkowanie przeszło wszystkich. Karnego nie oceniam, bo nie ma czego - ostatniej bramki nie widziałem, byłem zbyt wk.....ny. W międzyczasie Mikołaj wybronił nam z dwie sytuacje, chociaż przy podwójnym strzale w poprzeczkę powinien się szybciej zebrać do linii pomiędzy strzałami a on jakiś balans pajacowo-bokserski uprawiał w linii nie mogąc złapać równowagi. Tylko Pichowi zawdzięcza, że tam bramka nie padła. I nie zrozumcie mnie źle, młody jest, ma też bardzo dobre zagrania, widzę w nim większy potencjał niż np. w Lisie (lepszy refleks i gra 1 na 1). Wyrobi się, powinien grać - ale tego meczu do udanych nie zaliczy. Ciekaw jestem przyszłych meczów Guli, bo coś wygląda jakby sam nie dowierzał co mu piłkarze grają. Chłop z niejedna pieca chleb jadł i takich jajec nie widział. I brawo do Śląska. Zasłużone zwycięstwo, najlepszy na boisku obok Exposito niestety Judasz we własnej osobie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Dobrze że chociaż po meczu miał skruchę i nazwał to swoją największą klęska w życiu. Tylko tyle i aż tyle. Nie grzeje mnie to, ale jestem również ciekaw reakcji jaka będzie po tym wczorajszym spektaklu. Marne oczywiście nasze pocieszenie, że liga w tej chwili się śmieje bardziej z kogo innego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Przy okazji - chyba najwyższy czas przestać nazywać tego pierwszego Judaszem bo realne okoliczności jego przejścia do Legii wcale do takiego określenia nie uprawniają. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mączyńskiemu ja mam tylko (i aż) do zarzucenia występ w pamiętnej lidze plus ekstra
nigdy nie nazywałem go judaszem, bo uważam że profesjonalny piłkarz może sobie pójśc do legii , lecha , a anqwet cracovii o ile wcześniej nie zgrywa wiślaka i nie KŁAMIE w żywe oczy jak własnie krzysiu wystarczyło wtedy powiedzieć pomidor , albo powiedziec tak przechodze dla dobra wisły i mojego , no cokowiek a on sie glupawo usmiechal i kłamał ....a i tyle a szkoda , bo to pilkarz klasy Kuby moim zdaniem ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
A w mojej ocenie w momencie wywiadu dla C+ powiedział to co myślał. Potem miał spotkanie z "bandą marzenki" i zostało mu jednoznacznie wyjaśnione co ma zrobić ( tzn dać się sprzedać do Legii bo banda potrzebowała kasy). Widząc z jakim "towarzystwem" ma do czynienia , dla własnego bezpieczeństwa , wolał już nic po tym nie mówić.
Bo jak inaczej wytłumaczyć że wolał być "zlinczowany" przez trybuny niż powiedzieć prawdę? ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
że do końca chciał zgrywać fajnego ?
znany motyw w świecie piłkarzyków ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Tak więc określenie jakim jest tytułowany, jest akurat w pełni zasłużone, biorąc pod uwagę wszelkie okoliczności. Bo akurat próba wybielenie się i wspomnienie oferty z Jagi ostatecznie go pogrążają. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() A to najprostsze możliwe wyjaśnienie: że łatwo było składać miłe dla uszu kibiców deklaracje, póki to realnie nic nie kosztowało, a później już miał w dupie trybuny, bo kasa na koncie się zgadzała - jest jak rozumiem dla Ciebie kompletnie niewiarygodne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
po prostu Sw. Krzysztof , meczennik Wisly , legenda i wzor dla pokolen ......my ran jego nie godni calowac ....jakas zrzutka na pomnik
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
moze lepiej pomnik dla Marzenki? wybacz, ale mimo wszystko bardziej wierze w slowa Mączyńskiego niż bandy szarakanów - choć mam czasami wrażenie, że do niektórych nie do końca dotarło co się wydarzyło pod banderą TSu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jako że czasami najciemniej pod latarnią , tak tylko przypomne ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
|
Problemem jest to, że nikt u nas nie ma stabilnej formy. Nie ma nikogo wokół którego moglibyśmy budować zespół. Nie ma nikogo kreatywnego w pomocy, nikogo kto by mógł szarpnąć całą drużyną. Yeboah po paru(chyba) dobrych meczach zrównał się poziomem do reszty. Nowi zawodnicy się zbytnio nie sprawdzają(kolejne takie okienko). Uryge podpisują na 5 lat przecież to jest skandaloza. Nie ma co się oszukiwać, że będziemy lepiej grać i skończymy sezon w górze tabeli, nie rozumiem czemu spora część kibiców po wygraniu z Legią wieszczyła nam puchary. Na ten moment byliśmy, jesteśmy i będziemy ogórami tej ligi. Wygramy z Legia, Cracovia, a przegramy z jakimś Płockiem, Brukbetem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale koledzy , nie wiem ile razy mam to powtarzac :
ja nie mam pretensji ze poszedl do legii mam pretyensje że kłamał ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
|
Nie kłamał, tylko zmienił zdanie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po pierwsze to w legii sw.Krzysia mevzennika szybko pogonili bo byl za slaby , po drugie skad takie PEWNE info ze tylko lrgia j jaga
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jadczak jest jaki jest, ale w duże mierze gdyby nie jego działania, to najprawdopodobniej dalej byśmy byli we władaniu patoli. Chyba, że dla Ciebie misiu & co są ok? bo tak to delikatnie przemycasz |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 29.10.2021 o godz. 15:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moment....czyli to co było u Jadczaka, było zmyślone?damianek i marzenka niewinnie przetrzymywani w areszcie? a misiu strzelił z dupy, bo go policja zmusiła?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 29.10.2021 o godz. 20:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie odpowiadasz na moje pytania...czy damianek z marzenka dzialali na ni ekorzysc spolki? tak.Czy wyprowadzali środki ze spółki? tak. Czy Misiu, w dużym, bardzo dużym skrócie był/pewnie est jedną z największych postaci w świecie dealerki na współ z masterem?(btw czy to aby nie większa zdrada, niż krzysiu w legii?)?
czy zmieniając narracje i patrząc na cała sytuacje jakub m. wxale nie okazauje enigma? tylko osobą powiązaną z "TS"? już nie będę wspominał o codziennym funkcjonowaniu klubu nie bronie Jadczaka, bo też uwazam ze w pewnym momencie wyczuł szansę na rozgłos swojego nazwiska, tyle że z drugiej strony na tym między innymi polega zawód dziennikarza. To co pojawiło się w szerokopasmówce zmusiło pewne instytucje do działania, gdyż sądy nie mogły już tego odpuścić z racji ogólnokrajowego rozgłos. Skończylo się zamiatanie pod dywan, zaczelo się ozpruwanie dla ochrony wlasnej dupy gizmo nie oczekuje od Ciebie merytirycznej odpowiedzi, bo...no po prostu przestalem sie ludzic natomiast bardzo Cie prosze o odp, gdyz jestem jej mega ciekaw ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jadczak skorzystał na temacie, który mu spadł z nieba. Nie zmienia to faktu, że nawet jak spekulował w wielu przypadkach to aż tak bardzo z prawdą się nie minął. Nawet jeżeli jakieś szczegóły sobie zmyślił czy powieli plotki to co do samego meritum jakoś szczególnie się nie pomylił.
Tak czy inaczej końcem końców nie wiem w jakim stopniu dzięki a w jakim mimo Jadczakowi szambo na szczęście dla nas wywaliło, gówno się rozlało dając szansę na nowe otwarcie. To jest meczowy więc może dajmy sobie spokój z oftopami. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|