|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ok, pewnie będzie tu sporo postów (jak zawsze po porażkach - chętniej się komentuje).
Wyglądaliśmy jak drużyna (ewentualnie zlepek nazwisk) która: - nie wiedziała z kim dzisiaj gra - nie wiedziała kto jest najlepszym graczem przeciwnika i kogo wypadałoby pilnować - skład i taktykę wybierała maszyna losująca Mam nadzieję że ktoś wstrząśnie trenerem, bo sorry ale urządza on sobie eksperyment na żywym organizmie, takimi meczami po prostu kompromitując nasz klub. I nie, nie chce jego w********, ale uważam że kolejna porażka 0-5 nie ma prawa się zdarzyć, choćby Gula sam miał wejść na boisko. Może wprowadźmy zapisy w kontrakcie że w razie porażki wyższej niż 0-5 zawodnicy i sztab nie dostają przez miesiąc pensji? Jak inaczej wymóc szanowanie tego klubu? Dość uśmiechów, dość gadania o tym że mamy "Grac swoje", bomzaraz się okaże że któryś rywal nas ogra 0-10 i usłyszymy że przynajmniej "nie murowalismy bramki" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co w tej sytuacji może świadczyć jedynie o tym, że ruszał się kompletnie bezmyślnie i bezproduktywnie. Kiedy należało przyspieszyć, doskoczyć do rywala, wrócić do asekuracji, stał, lub oglądał się na kolegów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dobrze ze Adi nie grał bo według Zuluguli to nasz najsłabszy obrońca
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A moze poprostu trzeba isc na trening i dać po mordzie ,?moze argument bata nad głową bedzie jedynym rozsadnym?
moze oni nie rozumieją ze takimi meczami osmieszaja nie tylko siebie,ale takze kazdego kibica Wisły? czy teraz mamy oczekiwac 0-10 ,bo juz 2x bylo po 1:5 ,dzis 0;5. co do Guli to niewiem co z nim jest nie tak ale nie pasuje mi cos w nim od poczatku,jego filizofia meczowa to chyba jakas mzonka skoro oni dalej tak graja.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.10.2021 o godz. 21:37.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Bez trenera, bez umiejętności, bez formy, bez ambicji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Kiedy otwarłem tłitera, ten z góry wiedział co mam teraz w głowie, wyświetlając na samej górze zdanie:
"Co się dzieje?" A tak na serio, to nie mam pojęcia co autor miał na myśli planując taktykę na dzisiaj. Mimo iż najgłupszym i kompletnie nietrafionym pomysłem z poprzedniego meczu był Frydrych na defensywnym pomocniku, dzisiaj zaczął od tego samego ustawienia. I niespodzianka, okazało się, że z ciut lepszą drużyną to, co poprzednio "tylko" sprawiło, że nie mieliśmy środka pola, w tym meczu sprawiło, że po 15 minut nie tylko nie mieliśmy środka pola, ale już w sumie nie mieliśmy po co grać ![]() Generalnie nie mam pretensji o to, że przegraliśmy ten mecz, w naszej sytuacji gramy jak typowa drużyna młodzieżowa (tudzież z nadreprezentacją młodzieży), jak idzie, to wychodzi wszystko, jak nie idzie, to nie wychodzi nic. To normalne, ciągle jesteśmy "składakiem" w lidze, który dopiero się uczy grać jako zespół. Gra w kratkę jest niejako wliczona w tę naukę, eksperymenty takoż. No ale albo eksperymentujemy żeby coś zbudować na przyszłość, albo kleimy skład żeby ciułać punkty tu i teraz. Tylko że to, co dzisiaj zobaczyłem, nie było ani jednym, ani drugim. Ani to nie było nic przyszłościowego, czego przećwiczenie miałoby zaprocentować w przyszłości, ani ustawienie pod przeciwnika. Więc - co się dzieje...? |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
Najwyższa porażka na Reymonta w ekstraklasie od czasu sprzedanego meczu z Legią w 1993
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pamiętacie 0:7 z Legią, gdy najlepszym piłkarzem był Lis?
Dzisiaj 0:5 i najlepszym piłkarzem Biegański. To jest ....a NIE-DO-WIARY |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Trochę to teraz zakrawa wiarą jak w Stolarczyka po 7 porażce z rzędu, niemniej może raz jeden dajmy pracować komuś sezon bez względu na wszystko? To co się dzieje w tym klubie na sportowy polu od 3 lat się w głowie nie mieści, ale tego jeszcze nie graliśmy. Niemniej się powtórzę. To ostatnia taka wysoka porażka za Guli. Kolejna przeleje czarę goryczy. Przynajmniej dla mnie, choć na szczęście nie siedzę w skórze włodarzy Wisły |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kto to w ogóle wymyślił? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Tak, wiem, że tak jest co roku... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że dużo osób nie wie co się stało. Tu nie chodzi o beznadziejne ustawienie (choć przy 2:0 w miare szybko zrobił Gula korekte), nie chodzi o babole Biegańskiego - a o HANIEBNE wyjście na drugą połowę. Jak piast z nami grał jak przegrywał 3:0 za hyballi
MENTALNE ZERA, toż to San MArino walczyło do końca, przepaść w jakości a goście starają się... u nas co? Myślicie, że łatwiej było Lewemu włożyć bramke San marino czy temu ułomowi Des Pasito czy Eksposito nam TRAGEDIA, hańba. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To, że Piast w ogóle zaczął wtedy grać i zaczęło im się chcieć było skutkiem tego, że nas sędzia przekręcił, a Buchalik sam sobie strzelił bramkę w akcji z d*py. Dopiero wtedy Piast uwierzył, że coś może jeszcze w tym meczu ugrać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Jaro pewnie zamiast reset miał na myśli format
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Pisałem już, żeby Kuvelijca nie wpuszczać
(5-ta brameczka oczywiście jego, miał 10 minut a i tak zdążył coś spaprać)Smutny widok na trybunach: cicho, beznadziejny doping, mało kibiców, młyn przetrzebiony tymi wszystkimi aferami i krzywą atmosferą w ostatnich latach. Ale do rzeczy: Nie mamy trenera. Ta drużyna absolutnie nie robi jakiegokolwiek postępu a w dodatku podupada mentalnie. Nie ma żadnej myśli w grze, a co najgorsze: nie mamy żadnej gry obronnej, każda prostopadła piłka to jest popłoch w naszej linii obrony. Gula się nadaje tylko do natychmiastowego wywalenia, ludzie, z tego już nic nie będzie. To już mentalnie tak siadło, że nikt się z tego nie pozbiera i nikomu już się nie chce. Nie mamy żadnego skautingu. Szukamy trenerów cudaków-cudotwórców i piłkarzy, którzy dobrze się w filmikach prezentują. Pasieczny w mojej opinii wcale nie zrezygnował z Arsenalu, tylko po prostu stamtąd wyleciał bo nie posiada żadnego oka do piłkarzy. Nie rozumiem, jak można było takich cudaków tutaj nasprowadzać, podobno nad częścią z tych transferów pracował sam Pasieczny. Bawiły mnie okrzyki z młyna: "4:0 to za mało... itd" (prorok jaki, czy co?). Powiem Wam jednak, że taki Skvarka ma na to wywalone. On nic z tego nie rozumie, a jakby rozumiał, to by tylko podzwonił wieczorem po znajomych agentach, żeby kolejny geszeft gdzieś w Europie środkowowschodniej zrobić, nowe galerie handlowe zobaczyć etc. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie jesteśmy świadkami historii. Takiej c h u j n i na tym stadionie to nie widziano od kiedy Cupial przyszedł do Wisły. Jesli byśmy dzisiaj dostali dwucyfrowke to nikt nie mógłby mieć pretensji że niesprawiedliwie. Jesteśmy pośmiewiskiem ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja żałowałem, że nie wzięliśmy Magiery, gdy do zwolnienia był Hyballa. Z tym podupadaniem mentalnym, o którym wspomina Palownik, jest chyba coś na rzeczy. Tak mi to też wygląda, ale jestem tylko amatorem.
Ostatnio edytowane przez czaro : 23.10.2021 o godz. 22:51.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
wynik przesłania postawa Biegańskiego , który oprócz tego że wpuścił co miał wpuścić , URATOWAŁ nas , lekko licząc przed 8:0 , bo to były typowe wondersaves sam na sam , albo strzały z metra w niego i w poprzeczke
szkoda , bo może 10:0 w końcu by kims wstrząsnęło w tym klubie ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zaczekaj no do Derbów.
Jeszcze te cudaki pod komendą Łysego z Brazzers się w annałach historii Wisły zapiszą, że będziemy zęby zagryzać przez najbliższe 10 lat. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
W Wiśle nie ma ani jednej osoby, która rokuje, że przebudzi się z długiego letargu. Kto niby? Wiecznie uśmiechnięty Dawidek czy przeświadczony o swojej nieomylności Jakub? A może ich klakierzy, którzy tylko prześcigają się w szeroko rozumianym wazeliniarstwie?
Od dawna pisze, że momentem kulminacyjnym była obrona TS-u, brak zrobienia prawdziwego resetu od przeszłości i postawienie na politykę, którą na tym forum określono ,,zachowaniem dziedzictwa TS-u". Po koszykarkach też widzimy - z hegemona w Polsce z sukcesami w Europie stały się pośmiewiskiem i spadły z najwyższej klasy rozgrywkowej pod patronatem Doroty - wiernej uczennicy TS-u. Od samego początku nie rozumiałem jak osoby z przeszłością w TS-ie, w środowiskach kibicowskich, które wiernie broniły Sarapaty do samego końca jej rządów, a niektórzy nawet po dzień dzisiejszy mogą mieć coś do powiedzenia w nowej wersji. Po dwóch kompromitacjach w PP nie było reakcji, po porażce z Legią 0:7 nie było, po porażce 0:5 z Lechem nie było, po porażce 0:3 z Płockiem nie było, po serii jedenastu gier bez wygranej jesienią 2019 r. też nie było reakcji, po sprawie Buksy też nie. Trener po drugiej porażce 0:5 w niedługim czasie w takim klubie jak Wisła powinien sam się podać do dymisji i zabrać ze sobą ten menedżerski szrot. Ale to powinien być początek wielu zmian. Nie wyobrażam sobie, że zarządzający zostaną w takim samym składzie. Nie mam kompletnie zaufania do braci Błaszczykowskich i do Tomka. Gdzie to odnowienie? Gdzie? Na boisku widzimy tylko odzwierciedlenie tego co się wyprawia w gabinetach. Ktoś zatrudnił Adriana, ktoś zatrudnił tych, a nie innych kopaczy. Tylko nikt nie chce się przyznać do kolejnej kompromitacji kolejnej ofensywy transferowej. Przemiał w ostatnich latach ogromny, chyba największy w Polsce. A efektów ciągle brak i to w Ekstraklasie, gdzie nie ma poważnych drużyn. Po meczu z Legią 0:7 napisałem podsumowanie. Mijają dwa lata, a mogę tylko skopiować. To wy zniszczyliście Wisłę. Nikt inny. Nie Majchrowski, nie Filipiak, nie Tusk, nie mityczne wrogie siły, które chciały przejąć świętą ziemię. Tylko wy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.10.2021 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nasz problem polega na tym, że my szukamy od jakiegoś czasu trenera-cudotwórcy-wizjonera. No i mamy wizjonera, który jest zbyt ślepy żeby się skapnąć, że nasza kadra to wagon szrotu. Usiłuje wdrażać tu jakieś projekty, które może w Legii albo Lechu (może) miałyby jakiś pozór realności. Leżą i kwiczą absolutne podstawy, gra obronna jest taka, że każda prostopadła piłka powoduje u nas popłoch. Tracimy mnóstwo piłek na kontrę w środku pola. Drużyna jest mentalnie rozbita, tam nikt już w nic nie wierzy. To jest równia pochyła i tylko szybka zmiana trenera może pomóc. Byle byśmy nie szukali kolejnego cudotwórcy z "wizją" tylko kogoś, kto zna tę ligę i umie coś zlepić ze szrotu. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Już Hyballa był lepszy. Ale spróbuj skrytykować obecnego trenera to od razu spotka cie hejt w rodzaju że nie powinniśmy zmienić tak często trenerów i że trzeba dać mu czas. Jest tu paru takich na forum. Chyba dopiero poraża 0 10 by niektórym znawców otworzyła oczy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|||||
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 24.10.2021 o godz. 00:22.
|
||||||
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Irytuje mnie jedna rzecz... Kliment drugi raz rozchorował się przed meczem, Plewka przeziębiony i gorączka od dwóch tygodni , Aschraf schodzi z rozgrzewki bo źle sie czuje , Forbes nie był w pełni sił , ale czy to to sławne przeziębienie to nie wiadomo akurat.. Pytam kur** to panienki czy piłkarze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Meczu nie chce mi się komentować , każdy widział to gówno.
Dodam tylko , że w lidze ostatni raz kiedy gola dla Wisły zdobył pomocnik lub napastnik to 29 sierpnia i mecz z Legia, bramka Felicio. Od tamtej pory w lidze strzeliliśmy 3 bramki, wszystkie Frydrych. Tak ma wyglądać nasza gra w ofensywie ? Dwa miesiące bez bramki pomocnika lub napastnika ? To jest k. KOMPROMITACJA. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |