The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.10.2021, 21:28
Ok, pewnie będzie tu sporo postów (jak zawsze po porażkach - chętniej się komentuje).

Wyglądaliśmy jak drużyna (ewentualnie zlepek nazwisk) która:
- nie wiedziała z kim dzisiaj gra

- nie wiedziała kto jest najlepszym graczem przeciwnika i kogo wypadałoby pilnować
- skład i taktykę wybierała maszyna losująca

Mam nadzieję że ktoś wstrząśnie trenerem, bo sorry ale urządza on sobie eksperyment na żywym organizmie, takimi meczami po prostu kompromitując nasz klub.

I nie, nie chce jego w********, ale uważam że kolejna porażka 0-5 nie ma prawa się zdarzyć, choćby Gula sam miał wejść na boisko.

Może wprowadźmy zapisy w kontrakcie że w razie porażki wyższej niż 0-5 zawodnicy i sztab nie dostają przez miesiąc pensji? Jak inaczej wymóc szanowanie tego klubu?

Dość uśmiechów, dość gadania o tym że mamy "Grac swoje", bomzaraz się okaże że któryś rywal nas ogra 0-10 i usłyszymy że przynajmniej "nie murowalismy bramki"
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.10.2021, 21:29
wislak2214 napisał(a):Wyświetl post
Ale najśmieszniejsze jest to że Skvarka przebiegł najwiecej km w meczu
Co w tej sytuacji może świadczyć jedynie o tym, że ruszał się kompletnie bezmyślnie i bezproduktywnie. Kiedy należało przyspieszyć, doskoczyć do rywala, wrócić do asekuracji, stał, lub oglądał się na kolegów.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.10.2021, 21:32
Dobrze ze Adi nie grał bo według Zuluguli to nasz najsłabszy obrońca ��

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.10.2021, 21:33
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Ok, pewnie będzie tu sporo postów (jak zawsze po porażkach - chętniej się komentuje).

Wyglądaliśmy jak drużyna (ewentualnie zlepek nazwisk) która:
- nie wiedziała z kim dzisiaj gra

- nie wiedziała kto jest najlepszym graczem przeciwnika i kogo wypadałoby pilnować
- skład i taktykę wybierała maszyna losująca

Mam nadzieję że ktoś wstrząśnie trenerem, bo sorry ale urządza on sobie eksperyment na żywym organizmie, takimi meczami po prostu kompromitując nasz klub.

I nie, nie chce jego w********, ale uważam że kolejna porażka 0-5 nie ma prawa się zdarzyć, choćby Gula sam miał wejść na boisko.

Może wprowadźmy zapisy w kontrakcie że w razie porażki wyższej niż 0-5 zawodnicy i sztab nie dostają przez miesiąc pensji? Jak inaczej wymóc szanowanie tego klubu?

Dość uśmiechów, dość gadania o tym że mamy "Grac swoje", bomzaraz się okaże że któryś rywal nas ogra 0-10 i usłyszymy że przynajmniej "nie murowalismy bramki"
A ja chcę wyjebania Guli. Nie wiem co jest z nim nie tak, ale to nie jest poważny trener. W dupie mam jego filozofię futbolu, absolutne podstawy leżą. Gdyby nie był słowackim magiem tylko polskim trenerem już byś domagał się jego zwolnienia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.10.2021, 21:34
A moze poprostu trzeba isc na trening i dać po mordzie ,?moze argument bata nad głową bedzie jedynym rozsadnym?
moze oni nie rozumieją ze takimi meczami osmieszaja nie tylko siebie,ale takze kazdego kibica Wisły?
czy teraz mamy oczekiwac 0-10 ,bo juz 2x bylo po 1:5 ,dzis 0;5.

co do Guli to niewiem co z nim jest nie tak ale nie pasuje mi cos w nim od poczatku,jego filizofia meczowa to chyba jakas mzonka skoro oni dalej tak graja.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.10.2021 o godz. 21:37.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.10.2021, 21:49
Bez trenera, bez umiejętności, bez formy, bez ambicji.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 23.10.2021, 21:51
Kiedy otwarłem tłitera, ten z góry wiedział co mam teraz w głowie, wyświetlając na samej górze zdanie:
"Co się dzieje?"

A tak na serio, to nie mam pojęcia co autor miał na myśli planując taktykę na dzisiaj. Mimo iż najgłupszym i kompletnie nietrafionym pomysłem z poprzedniego meczu był Frydrych na defensywnym pomocniku, dzisiaj zaczął od tego samego ustawienia. I niespodzianka, okazało się, że z ciut lepszą drużyną to, co poprzednio "tylko" sprawiło, że nie mieliśmy środka pola, w tym meczu sprawiło, że po 15 minut nie tylko nie mieliśmy środka pola, ale już w sumie nie mieliśmy po co grać

Generalnie nie mam pretensji o to, że przegraliśmy ten mecz, w naszej sytuacji gramy jak typowa drużyna młodzieżowa (tudzież z nadreprezentacją młodzieży), jak idzie, to wychodzi wszystko, jak nie idzie, to nie wychodzi nic. To normalne, ciągle jesteśmy "składakiem" w lidze, który dopiero się uczy grać jako zespół. Gra w kratkę jest niejako wliczona w tę naukę, eksperymenty takoż.

No ale albo eksperymentujemy żeby coś zbudować na przyszłość, albo kleimy skład żeby ciułać punkty tu i teraz. Tylko że to, co dzisiaj zobaczyłem, nie było ani jednym, ani drugim. Ani to nie było nic przyszłościowego, czego przećwiczenie miałoby zaprocentować w przyszłości, ani ustawienie pod przeciwnika. Więc - co się dzieje...?
Odpowiedz cytując
tiririri
Junior Member

Od: 06.2016

Stary 23.10.2021, 21:55
Najwyższa porażka na Reymonta w ekstraklasie od czasu sprzedanego meczu z Legią w 1993
Odpowiedz cytując
Pulpet
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.10.2021, 22:03
Pamiętacie 0:7 z Legią, gdy najlepszym piłkarzem był Lis?
Dzisiaj 0:5 i najlepszym piłkarzem Biegański.
To jest ....a NIE-DO-WIARY
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 23.10.2021, 22:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A ja chcę wyjebania Guli. Nie wiem co jest z nim nie tak, ale to nie jest poważny trener. W dupie mam jego filozofię futbolu, absolutne podstawy leżą. Gdyby nie był słowackim magiem tylko polskim trenerem już byś domagał się jego zwolnienia.
Gdyby zwolnienie Guli i jego sztabu nie wiązało się z żadnymi konsekwencjami finansowymi to tak: domagalbym się jego zwolnienia. W piłce to jednak tak nie działa.

Trochę to teraz zakrawa wiarą jak w Stolarczyka po 7 porażce z rzędu, niemniej może raz jeden dajmy pracować komuś sezon bez względu na wszystko? To co się dzieje w tym klubie na sportowy polu od 3 lat się w głowie nie mieści, ale tego jeszcze nie graliśmy.

Niemniej się powtórzę. To ostatnia taka wysoka porażka za Guli. Kolejna przeleje czarę goryczy. Przynajmniej dla mnie, choć na szczęście nie siedzę w skórze włodarzy Wisły
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.10.2021, 22:09
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Kiedy otwarłem tłitera, ten z góry wiedział co mam teraz w głowie, wyświetlając na samej górze zdanie:
"Co się dzieje?"

A tak na serio, to nie mam pojęcia co autor miał na myśli planując taktykę na dzisiaj. Mimo iż najgłupszym i kompletnie nietrafionym pomysłem z poprzedniego meczu był Frydrych na defensywnym pomocniku, dzisiaj zaczął od tego samego ustawienia. I niespodzianka, okazało się, że z ciut lepszą drużyną to, co poprzednio "tylko" sprawiło, że nie mieliśmy środka pola, w tym meczu sprawiło, że po 15 minut nie tylko nie mieliśmy środka pola, ale już w sumie nie mieliśmy po co grać

Generalnie nie mam pretensji o to, że przegraliśmy ten mecz, w naszej sytuacji gramy jak typowa drużyna młodzieżowa (tudzież z nadreprezentacją młodzieży), jak idzie, to wychodzi wszystko, jak nie idzie, to nie wychodzi nic. To normalne, ciągle jesteśmy "składakiem" w lidze, który dopiero się uczy grać jako zespół. Gra w kratkę jest niejako wliczona w tę naukę, eksperymenty takoż.

No ale albo eksperymentujemy żeby coś zbudować na przyszłość, albo kleimy skład żeby ciułać punkty tu i teraz. Tylko że to, co dzisiaj zobaczyłem, nie było ani jednym, ani drugim. Ani to nie było nic przyszłościowego, czego przećwiczenie miałoby zaprocentować w przyszłości, ani ustawienie pod przeciwnika. Więc - co się dzieje...?
Ale jak można .......ić o budowaniu jak my ściągamy losowy szrot za darmo, a za chwilę będziemy się go pozbywać? Jakie ....a budowanie - pytam po raz drugi - jak po zimie nie będzie pewnie Forbesa i Yeboaha, a kilku innych frajerów odpalimy i ściągniemy nowych?
Kto to w ogóle wymyślił?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2021, 22:13
Ale jak można .......ić o budowaniu jak my ściągamy losowy szrot za darmo, a za chwilę będziemy się go pozbywać? Jakie ....a budowanie - pytam po raz drugi - jak po zimie nie będzie pewnie Forbesa i Yeboaha, a kilku innych frajerów odpalimy i ściągniemy nowych?
Kto to w ogóle wymyślił?
Podobno po resecie rozpoczęliśmy wreszcie etap budowania.

Tak, wiem, że tak jest co roku...
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 23.10.2021, 22:17
Wydaje mi się, że dużo osób nie wie co się stało. Tu nie chodzi o beznadziejne ustawienie (choć przy 2:0 w miare szybko zrobił Gula korekte), nie chodzi o babole Biegańskiego - a o HANIEBNE wyjście na drugą połowę. Jak piast z nami grał jak przegrywał 3:0 za hyballi Dlaczego im się chciało? Dlaczego nasi położyli się TO jest NIEWYBACZALNE.

MENTALNE ZERA, toż to San MArino walczyło do końca, przepaść w jakości a goście starają się... u nas co? Myślicie, że łatwiej było Lewemu włożyć bramke San marino czy temu ułomowi Des Pasito czy Eksposito nam

TRAGEDIA, hańba.

Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2021, 22:25
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
(...)- a o HANIEBNE wyjście na drugą połowę. Jak piast z nami grał jak przegrywał 3:0 za hyballi Dlaczego im się chciało?
Żeby być uczciwym - w sumie to im się nie chciało i właściwie to się praktycznie położyli. Tam był karny dla nas na 4:0 i zamknięcie meczu, bo Piast i po trzeciej bramce nie wiedział co się dookoła dzieje i już odklepywał.

To, że Piast w ogóle zaczął wtedy grać i zaczęło im się chcieć było skutkiem tego, że nas sędzia przekręcił, a Buchalik sam sobie strzelił bramkę w akcji z d*py. Dopiero wtedy Piast uwierzył, że coś może jeszcze w tym meczu ugrać.
Odpowiedz cytując
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Stary 23.10.2021, 22:26
Jaro pewnie zamiast reset miał na myśli format No i kuźwa nie ma niczego
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 23.10.2021, 22:28
Pisałem już, żeby Kuvelijca nie wpuszczać (5-ta brameczka oczywiście jego, miał 10 minut a i tak zdążył coś spaprać)

Smutny widok na trybunach: cicho, beznadziejny doping, mało kibiców, młyn przetrzebiony tymi wszystkimi aferami i krzywą atmosferą w ostatnich latach.

Ale do rzeczy:

Nie mamy trenera. Ta drużyna absolutnie nie robi jakiegokolwiek postępu a w dodatku podupada mentalnie. Nie ma żadnej myśli w grze, a co najgorsze: nie mamy żadnej gry obronnej, każda prostopadła piłka to jest popłoch w naszej linii obrony.
Gula się nadaje tylko do natychmiastowego wywalenia, ludzie, z tego już nic nie będzie. To już mentalnie tak siadło, że nikt się z tego nie pozbiera i nikomu już się nie chce.

Nie mamy żadnego skautingu. Szukamy trenerów cudaków-cudotwórców i piłkarzy, którzy dobrze się w filmikach prezentują. Pasieczny w mojej opinii wcale nie zrezygnował z Arsenalu, tylko po prostu stamtąd wyleciał bo nie posiada żadnego oka do piłkarzy. Nie rozumiem, jak można było takich cudaków tutaj nasprowadzać, podobno nad częścią z tych transferów pracował sam Pasieczny.

Bawiły mnie okrzyki z młyna: "4:0 to za mało... itd" (prorok jaki, czy co?). Powiem Wam jednak, że taki Skvarka ma na to wywalone. On nic z tego nie rozumie, a jakby rozumiał, to by tylko podzwonił wieczorem po znajomych agentach, żeby kolejny geszeft gdzieś w Europie środkowowschodniej zrobić, nowe galerie handlowe zobaczyć etc.
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.10.2021, 22:29
Panowie jesteśmy świadkami historii. Takiej c h u j n i na tym stadionie to nie widziano od kiedy Cupial przyszedł do Wisły. Jesli byśmy dzisiaj dostali dwucyfrowke to nikt nie mógłby mieć pretensji że niesprawiedliwie. Jesteśmy pośmiewiskiem ligi.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.10.2021, 22:45
O czym wnosisz że to dobry trener? Serio pytam, bo jak dla mnie to on jest do wyjebania w trybie pilnym. Pajac nie potrafi ustawić drużyny w obronie co go konpletnie dyskwalifikuje. .......i jakieś kocopoły podczas gdy doskonale widać gdzie leży problem.
Dzisiaj Magiera wytarł nim podłogę jak ścierą.
Po dotychczasowych wynikach w Czechach i na Słowacji. Zaliczył kilka dobrych sezonów, w dwóch różnych ligach. To nieźle jak na Wisłę, nawet za Cupiała ściągaliśmy zagranicznych trenerów typu Maaskant, Licka, Okuka. Nawet Petrescu przychodził jako żółtodziób.

Ja żałowałem, że nie wzięliśmy Magiery, gdy do zwolnienia był Hyballa.

Z tym podupadaniem mentalnym, o którym wspomina Palownik, jest chyba coś na rzeczy. Tak mi to też wygląda, ale jestem tylko amatorem.
Ostatnio edytowane przez czaro : 23.10.2021 o godz. 22:51.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 23.10.2021, 22:53
wynik przesłania postawa Biegańskiego , który oprócz tego że wpuścił co miał wpuścić , URATOWAŁ nas , lekko licząc przed 8:0 , bo to były typowe wondersaves sam na sam , albo strzały z metra w niego i w poprzeczke

szkoda , bo może 10:0 w końcu by kims wstrząsnęło w tym klubie
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 23.10.2021, 22:56
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
Zaczekaj no do Derbów.

Jeszcze te cudaki pod komendą Łysego z Brazzers się w annałach historii Wisły zapiszą, że będziemy zęby zagryzać przez najbliższe 10 lat.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.10.2021, 23:05
czaro napisał(a):Wyświetl post
Po dotychczasowych wynikach w Czechach i na Słowacji. Zaliczył kilka dobrych sezonów, w dwóch różnych ligach. To nieźle jak na Wisłę, nawet za Cupiała ściągaliśmy zagranicznych trenerów typu Maaskant, Licka, Okuka. Nawet Petrescu przychodził jako żółtodziób.

Ja żałowałem, że nie wzięliśmy Magiery, gdy do zwolnienia był Hyballa.

Z tym podupadaniem mentalnym, o którym wspomina Palownik, jest chyba coś na rzeczy. Tak mi to też wygląda, ale jestem tylko amatorem.
Wszyscy trenerzy są dobrzy, dopóki nie trafią do nas. Magiera ma dużo lepszych piłkarzy. Z Legią MP potrafił zdobyć nawet Dean Klafurić na spółkę z Romeo Jozakiem.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.10.2021, 23:13
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
wynik przesłania postawa Biegańskiego , który oprócz tego że wpuścił co miał wpuścić , URATOWAŁ nas , lekko licząc przed 8:0 , bo to były typowe wondersaves sam na sam , albo strzały z metra w niego i w poprzeczke

Wstrząsnęło by I co by zrobili? Przerzucili sie ze Słowackiego szrotu na serbski czy może na węgierski? ....a mac pogódźcie się w końcu z tym że jesteśmy chujowi bo tylko na tyle nas stać. Chcecie wyników w dłuższej perspektywie to dajcie czas sztabowi i zagryzcie zeby, chcecie ratowników na i wyników na juz beż persoektyw i RESETOW co rok to krzyczcie żeby Gule wyjebac. Dzisiejsza piłka to hajs, my hajsu nie mamy, od 10 lat szorujemy dupa po dnie i na tym dnie się już dobrze urządziliśmy.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 23.10.2021, 23:37
W Wiśle nie ma ani jednej osoby, która rokuje, że przebudzi się z długiego letargu. Kto niby? Wiecznie uśmiechnięty Dawidek czy przeświadczony o swojej nieomylności Jakub? A może ich klakierzy, którzy tylko prześcigają się w szeroko rozumianym wazeliniarstwie?

Od dawna pisze, że momentem kulminacyjnym była obrona TS-u, brak zrobienia prawdziwego resetu od przeszłości i postawienie na politykę, którą na tym forum określono ,,zachowaniem dziedzictwa TS-u". Po koszykarkach też widzimy - z hegemona w Polsce z sukcesami w Europie stały się pośmiewiskiem i spadły z najwyższej klasy rozgrywkowej pod patronatem Doroty - wiernej uczennicy TS-u.

Od samego początku nie rozumiałem jak osoby z przeszłością w TS-ie, w środowiskach kibicowskich, które wiernie broniły Sarapaty do samego końca jej rządów, a niektórzy nawet po dzień dzisiejszy mogą mieć coś do powiedzenia w nowej wersji.

Po dwóch kompromitacjach w PP nie było reakcji, po porażce z Legią 0:7 nie było, po porażce 0:5 z Lechem nie było, po porażce 0:3 z Płockiem nie było, po serii jedenastu gier bez wygranej jesienią 2019 r. też nie było reakcji, po sprawie Buksy też nie.

Trener po drugiej porażce 0:5 w niedługim czasie w takim klubie jak Wisła powinien sam się podać do dymisji i zabrać ze sobą ten menedżerski szrot.

Ale to powinien być początek wielu zmian. Nie wyobrażam sobie, że zarządzający zostaną w takim samym składzie. Nie mam kompletnie zaufania do braci Błaszczykowskich i do Tomka. Gdzie to odnowienie? Gdzie?

Na boisku widzimy tylko odzwierciedlenie tego co się wyprawia w gabinetach. Ktoś zatrudnił Adriana, ktoś zatrudnił tych, a nie innych kopaczy. Tylko nikt nie chce się przyznać do kolejnej kompromitacji kolejnej ofensywy transferowej.

Przemiał w ostatnich latach ogromny, chyba największy w Polsce. A efektów ciągle brak i to w Ekstraklasie, gdzie nie ma poważnych drużyn.

Po meczu z Legią 0:7 napisałem podsumowanie. Mijają dwa lata, a mogę tylko skopiować.

To wy zniszczyliście Wisłę. Nikt inny. Nie Majchrowski, nie Filipiak, nie Tusk, nie mityczne wrogie siły, które chciały przejąć świętą ziemię. Tylko wy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 23.10.2021 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Książę Palownik
Senior Member

Stary 23.10.2021, 23:38
Stelio napisał(a):Wyświetl post
Wstrząsnęło by I co by zrobili? Przerzucili sie ze Słowackiego szrotu na serbski czy może na węgierski? ....a mac pogódźcie się w końcu z tym że jesteśmy chujowi bo tylko na tyle nas stać. Chcecie wyników w dłuższej perspektywie to dajcie czas sztabowi i zagryzcie zeby, chcecie ratowników na i wyników na juz beż persoektyw i RESETOW co rok to krzyczcie żeby Gule wyjebac. Dzisiejsza piłka to hajs, my hajsu nie mamy, od 10 lat szorujemy dupa po dnie i na tym dnie się już dobrze urządziliśmy.
Nie dostrzegasz sedna problemu. Nie jesteśmy jedynym klubem w Eklapie, który jest biedny.

Nasz problem polega na tym, że my szukamy od jakiegoś czasu trenera-cudotwórcy-wizjonera. No i mamy wizjonera, który jest zbyt ślepy żeby się skapnąć, że nasza kadra to wagon szrotu. Usiłuje wdrażać tu jakieś projekty, które może w Legii albo Lechu (może) miałyby jakiś pozór realności.

Leżą i kwiczą absolutne podstawy, gra obronna jest taka, że każda prostopadła piłka powoduje u nas popłoch. Tracimy mnóstwo piłek na kontrę w środku pola. Drużyna jest mentalnie rozbita, tam nikt już w nic nie wierzy. To jest równia pochyła i tylko szybka zmiana trenera może pomóc.

Byle byśmy nie szukali kolejnego cudotwórcy z "wizją" tylko kogoś, kto zna tę ligę i umie coś zlepić ze szrotu.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.10.2021, 23:52
Już Hyballa był lepszy. Ale spróbuj skrytykować obecnego trenera to od razu spotka cie hejt w rodzaju że nie powinniśmy zmienić tak często trenerów i że trzeba dać mu czas. Jest tu paru takich na forum. Chyba dopiero poraża 0 10 by niektórym znawców otworzyła oczy.
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.10.2021, 00:05
Oto twoje cytaty sprzed kilku miesięcy

Dla mnie sukcesem będzie utrzymanie się i pokazanie, że duet trener-dyrektor sportowy działa.
To czy MP będzie za rok, czy za 5 lat to nie ma większego znaczenia

Mam podobnie. Zdarzyć może się wszystko, tak jak z Wartą (tak, nawet mistrzostwo, taka liga że wystarczy napastnik w formie i brak kontuzji), ale realnie sukcesem będzie jeśli na kilka kolejek przed końcem nie będziemy nerwowo rozpatrywać minitabel dających nam utrzymanie.

Przebudowujemy skład (znowu), chcemy (musimy) stawiać na młodych, to będzie kosztować punkty.
Hybali, Skowronka i Stolarczyka. Trzech różnych trenerów, trzy różne katastrofy, przy czym Stolarczyk to już dosłownie nie miał kim grać pod koniec swojego pobytu w Wiśle.
Na papierze zmieniliśmy trenera na lepszego ale chciałbym żebyśmy pamiętali że to nie trener wybiegnie na boisko.
Znaczy to też że sporo problemów jakie miał Hybala będzie miał też Gula. A właściwie jeden problem podnoszony przez jego krytyków:
- nie wykorzystuje "potencjału" zawodników. Była histeria że Silva i Chuka nie "pomagają", Silvy nie już nie ma, zobaczymy co z naszą kadrą zrobi nowy trener. Od dawna uważam że 90% winy za wyniki ponoszą piłkarze. Albo będzie zmiana jakościowa pod kątem taktyki nowego trenera, albo wyjdzie jak zawsze.

pan_premier - myślę że my nie zatrudnialiśmy i nie zatrudniamy piłkarzy pod żadną taktykę.

Dluzszy tekst na weszlo o Guli
https://weszlo.com/2021/06/07/kim-je...-wisly-krakow/

Z tekstu wynika, że sprowadziliśmy drugiego Hybalę, tyle że bez ciężkiego charakteru:
- wymaga wysokiej intensywności
- potrzebuje piłkarzy o określonym profilu żeby odnieść sukces
- wymaga profesjonalizmu i 100% zaangażowania w trening (ciekawe jak zareaguje jak któraś z legend wypali że jest zmęczona )
- jego taktyka to wysoki pressing, szybka gra piłką i mnóstwo podań na połowie rywala
- przez co jego drużyny często narażają się na kontry i mają problem z autobusem w bramce.

Innymi słowy wszystko to za co krytykowano tu Hybalę (co śmieszy jeżeli spojrzeć na zachwyty jego krytyków), tylko charakter ma normalny.

Brzmi pozytywnie o ile faktycznie dostanie czas i narzędzia, czyli to czego jednocześnie nie dostał żaden trener Wisły od bardzo dawna.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 24.10.2021 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.10.2021, 00:29
Irytuje mnie jedna rzecz... Kliment drugi raz rozchorował się przed meczem, Plewka przeziębiony i gorączka od dwóch tygodni , Aschraf schodzi z rozgrzewki bo źle sie czuje , Forbes nie był w pełni sił , ale czy to to sławne przeziębienie to nie wiadomo akurat.. Pytam kur** to panienki czy piłkarze?
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 24.10.2021, 01:08
Meczu nie chce mi się komentować , każdy widział to gówno.

Dodam tylko , że w lidze ostatni raz kiedy gola dla Wisły zdobył pomocnik lub napastnik to 29 sierpnia i mecz z Legia, bramka Felicio. Od tamtej pory w lidze strzeliliśmy 3 bramki, wszystkie Frydrych. Tak ma wyglądać nasza gra w ofensywie ? Dwa miesiące bez bramki pomocnika lub napastnika ? To jest k. KOMPROMITACJA.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.10.2021, 06:05

Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.10.2021, 06:30