The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.09.2015, 16:48
Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Jaki pracodawca?

Ja też pamiętam, ale pamiętam też że wtedy każdy stał z odliczoną gotówką i transakcja następowała z ręki do ręki bez "wbijania" biletu do systemu komputerowego, oraz bez drukowania paragonów.

Zapytaj się po co są KK tych którzy wpadli na pomysł wprowadzenia ich.
przepraszam popieprzyły mi się bukwy.

Właśnie. A ja bym wolał dostać papierowy bilecik, który będę sobie mógł wsadzić do klasera i za 60 lat pokazać wnukom. Bilecik może być z kodem kreskowym który, pani zeskanuje i będzie traktowany jak paragon. Da się? Obiecuję ze będę z wyliczonymi pieniążkami.

A prawodawca? Kto wypowiedział wojnę kibicom piłkarskim i dlaczego? Czym się różni ten piłkarski od hokejowego? Mam swoje zdanie, ale nie będę drażnił .

Padre1906 napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie protest to byś lamentował że jesteśmy teraz w 4 lidze.
Idź płakać do prawodawcy bo klub prawa nie przeskoczy, i przestań w koło .......ić to samo.
Nie miej pretensji że wspominam o proteście. Wiadomo że łysego należało wykopać, ale teraz za to płacimy właśnie frekwencją.

A prawodawca? Co powstrzymuje kluby żeby się zbuntować? Nie słyszałem żeby się skrzyknęły i zażądały zmiany w tej kwestii. Dlaczego?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 05.09.2015 o godz. 16:53.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.09.2015, 16:55
Dywagujecie o powodach, KK itp itd. A tak naprawdę do normalnej frekwencji potrzeba tylko jednego - dobrej gry i wyników na miarę oczekiwań, które są rozbuchane przez przeszłość.

Zacznie się punktowanie i realna walka o coś to momentalnie frekwencja skoczy.

A proiorytety były, są i będą, normalne, że na atrakcyjnego przeciwnika jak Legła przyjdzie 29 tys, a na Pogoń połowę.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 05.09.2015, 20:01
Najlepiej by było okroić ligę do Wisły, lecha, legii, żydów, Lechii i Śląska. Mecze rozgrywać tylko na wiosnę i oczywiście wszystkie w jeden dzień o 18.30, najlepiej jak by to była sobota.

A tak na serio. To tylko dobrą grą i walką o najwyższe cele uda się nam przyciągnąć widzów na stadion. Liga nasza nie składa się tylko z szlagierowych spotkań, wiec musi być coś na co warto widzom się pojawić.
Nikt nie ma ochoty zapłacić i oglądać walkę rzeżników o każdy bezsensowny centymetr boiska.

Czy ludzie na R22 mają ochotę oglądać wpierdalanie trawy, taktyczne szachy i kopanine z ogórami ekstraklasowymi? Nie.
Ludzie chcą igrzysk. Pojechania z lamusami i najchętniej kilkoma bramami do zera. Nie musi to być galaktikos ale muszą być bramy i zwycięstwa.

Wiem, nie jestesmy tym samym hegemonem co kiedyś ale czy to jest dobra ocena sytuacji? Ktoś kiedyś zapomniał w klubie , że nazwa Wisła jednak zobowiązuje do trzymania pewnego fasonu. Naprawdę nie przystoi najstarszemu klubowi w lidze, z najpiękniejszego miasta w polsce tak długi marazm.
Kibice byli świadomi ciężkiej sytuacji jak zapanowała w klubie po 2010r i pojawiali się na Reymonta licznie, jednak kryzys zamiast się rozwiązać to tylko się pogłębiał więc i kibice zaczynali wątpić w intencje naszych władz. Pojawili się dziwni ludzie i mimo upływu kolejnych sezonów nic się nie zmieniało. Narastały konflikty, kibiców straszono policją, pogoniono zakazami aż w końcu ta kpina która była robiona w naszym klubie - zwróciła przeciw sobie dwa odłamy naszych kibiców. To było najhujowsze i nie powinno miec miejsca. Podzielili nasz klub ludzie, którzy Wisłę znali tylko z gazet a Kraków z widokówek.

Trzeba po prostu wziąść się w garść, bo ten kryzys i tak trwa zbyt długo. Przede wszystkim trzeba postarać się wynieść Wisłę na należyte miejsce i pokazać, że jestesmy jedną wielką rodziną. Ze nie ma miejsca obecnie na takie sytuacje jaka wydarzyła się z Sobolem.
Darować sobie jakieś wieksze akcje marketingowe, kase lepiej przeznaczyć na szkolenie chłopaków.
Kibice Wisły dobrze wiedzą gdzie jest R22 i wiedzą kiedy są zawody. Jedni się pojawiają inni zapewne wymagają od zespołu nieco więcej. Nie można odpuszczać pucharów.
Żadne Akcja kopania piłki na Rynku Głównym tego nie zmienią.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 05.09.2015 o godz. 20:29.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.09.2015, 23:27
Byla Wisla Mocna gdzie karnety 11 tys sprzedawano w 3 dni ....nie bylo stadionu.Smeichy graczy Realu jak zobaczyli nasze estadio xD ,do dzis pamietam

a dzis ,jest stadion 35 miejsc,Cupial nic nie inwestuje,Wisla popadla w "szarość" itd.....na meczach po 11 tys ludzi.

duzo bym dal zeby cofnac sie 10 lat wstecz i grac na obecnym stadionie.To byly by mecze,zwlaszcza w Pucharach.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 06.09.2015, 05:17
Tak masz absolutną rację.

Mimo, że jest lepiej niż w cienkich czasach gdy potrafiło się pojawić 4,5 tyś to nie można zapominać o tym, że wtedy ławki służyły jako arsenał a na "10" był wylany beton. Dla naszego bezpieczeństwa

Paradoks jest taki, że wtedy narzekaliśmy na poziom naszego stadionu. A teraz narzekamy na poziom naszej gry. Taka niestety tendencja jest w całej w Polsce. Ktos sobie ubzdurał, że lepiej jechać Ferrari po łące i gnojowisku natomiast maluchem zdecydowanie po Dubaju.
Musimy cierpliwie czekać jak ktoś wpadnie na to, że Ferrari lepiej radzi sobie w Mieście, natomiast maluch w gównie czuje się jak ryba w wodzie
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.09.2015 o godz. 05:20.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 06.09.2015, 11:33
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że byłoby 120 000 chętnych, z sąsiednich województw by ściągali.

Indoktrynował dlaczego ktoś boi się chodzić na derby? A ktoś boi się chodzić? O czym Ty mówisz .

Gdyby nie było KK i ceny takie jak napisałem to oczywiście, że stadion byłby pełny i na Termalice i nawet na pucharze z trzecioligowcem.
A myślałem, że wycofasz się z tych 120 tyś, a jednak brniesz dalej...

Nie zdajesz sobie sprawy ilu "niedzielnych kibiców' (czy po prostu ludzi starszych) w Krakowie ma chore przekonania nt meczów i debrów. W szczególności osoby które nigdy nie były na meczach, a nazywają się kibicami Wisły.

Tak jak ktoś tu powiedział, aktualną KK może mieć nawet i 35-40 tyś ludzi. Być może w ogóle KK Wisły ok 50 tyś. Nawet jeśli 5% z tego to turyści to zostaje ok 30-35 tyś osób które nie chodzą na mecze. Kasa? No tak 30 zł na bilet na mecz 1 czy 2 razy w miesiącu to fortuna.

Kwestie dojazdu, lenistwo i najważniejsze - motywy które kierują kibicami sukcesu czyli sprawiają że ktoś idzie na mecz lub nie.

Bo w pewnym wieku zmieniają się priorytety i nic z tym nie zrobisz na Legię czy Lecha priorytet ma mecz, w wypadku innych przeciwników różnie to bywa. Młodzi też są inni niż 15 lat temu. Nie ma się co oszukiwać frekwencja jest dziś taka jak za czasów Kaliciaka ...
I tu gadasz z sensem. Po co więc upierać, się że problemem są tylko ceny i KK?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 06.09.2015, 12:55
A dlaczego ma takie przekonania? Bo z kibiców od czasów kiedy rudy cudak wypowiedział im wojnę robi się czarnego luda. KK są tego najwidoczniejszym przejawem. Szkoda że odcisków palców nie zbierają przed meczem, przecież to jeszcze mniejszy problem. Wtedy dopiero przybyłoby chętnych żeby pójść na mecz.

Jeżeli faktycznie KK ma 50 000 ludzi to o przyzwoitej frekwencji możemy zapomnieć. Nie pytaj dlaczego, bo to sprawa oczywista. Ja bym wolał żeby te 35 000 których potrzebujemy można było rekrutować z 500 tysięcy ludzi mieszkających do 20 km od stadionu. A nie 1/10 z tego.

Kibice którzy są na każdym meczu moim zdaniem w najlepszym razie to do 5 000 ludzi. Cała reszta to kibic który raz jest raz nie. Dlatego każda bariera do wejścia na stadion jest idiotyzmem. Ja pisze o KK i cenach bo to moim zdaniem główne powody, ale nigdzie nie napisałem że innych nie ma. Takich jak chociażby parking. Dawniej można było stanąć na AGH teraz już nie, dawniej po meczach były autobusy, teraz martw się synku sam, piątek po 22 trzeba się starać żeby zdążyć.

Trzeba też wziąć pod uwagę że dotychczas były wakacje liczę na to, że teraz coś drgnie...

ps. Tak trudno Ci uwierzyć, że gdyby spacerowicz na błoniach mógł bez ceregieli podejść do kasy wyciągnąć 10 kupić bilet jak gazetę i wejść na stadion oglądnąć mecz to nie byłoby chętnych? Ja jestem pewien, że może z 10% wszystkich zapytanych nie chciałoby. Więc biorąc jeszcze pod uwagę, że to miałby być mecz z Legią 120 000 chętnych w Krakowie to bardzo delikatne szacunki.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.09.2015, 13:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
A myślałem, że wycofasz się z tych 120 tyś, a jednak brniesz dalej...

Nie zdajesz sobie sprawy ilu "niedzielnych kibiców' (czy po prostu ludzi starszych) w Krakowie ma chore przekonania nt meczów i debrów. W szczególności osoby które nigdy nie były na meczach, a nazywają się kibicami Wisły.

Tak jak ktoś tu powiedział, aktualną KK może mieć nawet i 35-40 tyś ludzi. Być może w ogóle KK Wisły ok 50 tyś. Nawet jeśli 5% z tego to turyści to zostaje ok 30-35 tyś osób które nie chodzą na mecze. Kasa? No tak 30 zł na bilet na mecz 1 czy 2 razy w miesiącu to fortuna.

Kwestie dojazdu, lenistwo i najważniejsze - motywy które kierują kibicami sukcesu czyli sprawiają że ktoś idzie na mecz lub nie.
I tu gadasz z sensem. Po co więc upierać, się że problemem są tylko ceny i KK?
Nade wszystko poziom i widowisko ma znaczenie, gdybyśmy cześciej grali mecze jak ze Śląskiem to 15tys, a nawet trochę więcej przychodziłoby na w zasadzie każdy mecz.
To co wymieniacie oczywiście też ma znaczenie, ale drugorzędne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.09.2015, 23:39
A dlaczego ma takie przekonania? Bo z kibiców od czasów kiedy rudy cudak wypowiedział im wojnę robi się czarnego luda. KK są tego najwidoczniejszym przejawem. Szkoda że odcisków palców nie zbierają przed meczem, przecież to jeszcze mniejszy problem. Wtedy dopiero przybyłoby chętnych żeby pójść na mecz.

Jeżeli faktycznie KK ma 50 000 ludzi to o przyzwoitej frekwencji możemy zapomnieć. Nie pytaj dlaczego, bo to sprawa oczywista. Ja bym wolał żeby te 35 000 których potrzebujemy można było rekrutować z 500 tysięcy ludzi mieszkających do 20 km od stadionu. A nie 1/10 z tego.

Kibice którzy są na każdym meczu moim zdaniem w najlepszym razie to do 5 000 ludzi. Cała reszta to kibic który raz jest raz nie. Dlatego każda bariera do wejścia na stadion jest idiotyzmem. Ja pisze o KK i cenach bo to moim zdaniem główne powody, ale nigdzie nie napisałem że innych nie ma. Takich jak chociażby parking. Dawniej można było stanąć na AGH teraz już nie, dawniej po meczach były autobusy, teraz martw się synku sam, piątek po 22 trzeba się starać żeby zdążyć.

Trzeba też wziąć pod uwagę że dotychczas były wakacje liczę na to, że teraz coś drgnie...

ps. Tak trudno Ci uwierzyć, że gdyby spacerowicz na błoniach mógł bez ceregieli podejść do kasy wyciągnąć 10 kupić bilet jak gazetę i wejść na stadion oglądnąć mecz to nie byłoby chętnych? Ja jestem pewien, że może z 10% wszystkich zapytanych nie chciałoby. Więc biorąc jeszcze pod uwagę, że to miałby być mecz z Legią 120 000 chętnych w Krakowie to bardzo delikatne szacunki.

Odnoszac sie do tych kibicow,mysle ze jest ich troche wiecej

Mysle ze tych 'stałych" ktorzy przyszli by i na mecz w 1/16 z Pychowianką Pychowice jest tak ok 8 tys.

Na starym stadionie najgorsze frekwencje to byly wlasnie ok 8 tys ,ale nigdy nie spadaly nizej.
Na nowym stadionie w PP z Ruchem itd,tez tyle bywalo,.jak dla mnie to jest caly czas ta sama "grupa" ludzi ,i z frwekwencja to to nie idzie w zadna strone.Ani do tylu(co nalezy uznac za plus) ,ani tez do przodu.
Mecze z Legią ,Cracovia .....i widok tych ludzi.......az czuje sie ze oni sa na stadionie bardzo zadko.
Ale na taki Krakow i WIsle,to mysmy powninni miec srednia i ze 20 tys,ale to juz temat tak dlugi....
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.09.2015, 07:54
A prawodawca? Co powstrzymuje kluby żeby się zbuntować? Nie słyszałem żeby się skrzyknęły i zażądały zmiany w tej kwestii. Dlaczego?
Skoro nie chcą, widać utrzymanie obecnego stanu jest opłacalne.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.09.2015, 14:56
Dla mnie ewenementem jest Dortmund... Miasto porównywalne do Krakowa (chyba nawet mniejsze? Cgyba 500 tys. mieszkańców), a na stadion przychodzi 80 tys. Oczywiście produkt o wiele wyższej jakości, ale rekord frekwencji w 2. Bundeslidze to chyba koło 40 tys.

Swoją drogą, dobrym wyznacznikiem jest porównanie wartości "11". Legia byłaby na 3. miejscu w 2. Bundeslidze, Lech 5.To pokazuje, do której ligi możemy się racjonalnie porównywać.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.09.2015, 17:53
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Skoro nie chcą, widać utrzymanie obecnego stanu jest opłacalne.
Nie jest opłacalne tylko wygodne. Tak w ogóle to po co komu kibice, same z nimi problemy. Najlepiej jakby kupili bilety, a najlepiej karnety nie robili wiochy i zostali w domu.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 08.09.2015, 13:24
Ja mam takie pytanie. Od dłuższego czasu zaobserwowałem, że kibice w ogóle nie chodzą na trybune G!!! Czym to jest spowodowane? Czy ktoś się może orientuje i wyjaśni mi? Troche to głupio wygląda, że zawsze trybuna za bramką jest pusta!!! Czy nie sprzedają tam biletów czy co ?
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 08.09.2015, 13:32
Davss875

Jest otwarta trybuna G1. G2 i 3 jest zamknięta ponieważ nie ma sensu sprzedawać większej ilości biletów skoro i tak nawet G1 nie da się zapełnić na zwykłym meczu.
Odpowiedz cytując
Davss875
Senior Member

Stary 08.09.2015, 13:56
kicur napisał(a):Wyświetl post
Davss875

Jest otwarta trybuna G1. G2 i 3 jest zamknięta ponieważ nie ma sensu sprzedawać większej ilości biletów skoro i tak nawet G1 nie da się zapełnić na zwykłym meczu.
Dzięki

Ostatnio nawet zaobserwowałem, że C się nie wypełnia!!! Co się dzieje z tymi kibicami?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.09.2015, 15:17
Nie jest opłacalne tylko wygodne. Tak w ogóle to po co komu kibice, same z nimi problemy. Najlepiej jakby kupili bilety, a najlepiej karnety nie robili wiochy i zostali w domu.
Albo koszulki i zostali przed TV. Na tym (też) polega ten biznes.
Osobiście ciężko mi przytoczyć przykład jakiegokolwiek właściciela klubu piłkarskiego, który chciałby aby zorganizowani i niezależni 'socios' rośli 'w siłę' i mieli więcej do powiedzenia niż mają. Znasz takowego?

A na 'pikniku kliencie' każdemu włascicielowi dobrze zorganizowanego klubu zależy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.09.2015 o godz. 15:24.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
kicur
Senior Member

Od: 06.2015

Stary 08.09.2015, 16:48
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Dzięki

Ostatnio nawet zaobserwowałem, że C się nie wypełnia!!! Co się dzieje z tymi kibicami?
Atmosfera wokół klubu, wyniki sportowe, odpuszczanie meczy w końcówkach (koniec poprzedniego sezonu)

Myślę, że jak Wisła znowu zacznie wygrywać to i ludzie zaczną chodzić na stadion
Odpowiedz cytując
Patrvk
Senior Member

Od: 04.2015

Stary 08.09.2015, 20:56
Moim zdaniem wcześniej każdy chodził co tydzień na mecz z przyzwyczajenia, teraz już nikt tak nie chodzi przez protest kibiców i przez słabe wyniki.
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.09.2015, 22:23
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem wcześniej każdy chodził co tydzień na mecz z przyzwyczajenia, teraz już nikt tak nie chodzi przez protest kibiców i przez słabe wyniki.
Zwłaszcza, że Wisła nigdy nie grała u siebie co tydzień.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 09.09.2015, 18:12
Patrvk napisał(a):Wyświetl post
Protest skończył się rok temu,a gra i wyniki są ok.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 09.09.2015, 20:49
Babba napisał(a):Wyświetl post
Protest skończył się rok temu,a gra i wyniki są ok.
Ale niesmak pozostał.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.09.2015, 19:07
Są tu jacyś kibice jeżdżący na domowe mecze Wisły z okolic Myślenic-Sułkowic-Izdebnika-Mogilan. Chciałbym zebrać ekipe żeby wynająć jakiegoś busa i jeździć regularnie na domowe mecze Wisły. Super by było jakby udało się znaleźć +/- 20 osób żeby było sens tego busa wynajmować. W razie zainteresowania sprawą wynajmu busa ja sie zajmę.
Od jakiegoś czasu myślałem żeby takie wyjazdy z moich okolic zorganizować.
Ps. Jeśli zły temat, prosze o przeniesienie.
Ps 2 Zainteresowanych zapraszam na priv.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 24.09.2015, 20:00
strzelam żebyś pogadał z FC Myślenice... https://www.facebook.com/Wis%C5%82a-...7820/timeline/
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.08.2018, 08:54. Frekwencja, dyskusja, poprawa etc
Co można usprawnić aby zwiększyć ilość osób zasiadających na R22 ?

Poprawić poziom sportowy - kibiców ściągają wyniki - to oczywiste

Co jednak może zrobić zarząd w tym kierunku ?

- Marketing (reklamy meczów) ?
- usprawnienie sprzedaży biletów ?
- ceny biletów (karnetów) ?
- wpływ na ESE (terminarz) ?
- sprzedaż online ?
- atrakcje "kibicowskie" ?
- poprawe bezpieczeństwa fanow podczas dojazdów na mecz ?
- przywileje dla fanclubów ?

a może wogle (analogicznie do np handlu online , a handlu w sklepach stracjonarnych) chodzenie na mecze to przeżytek w dobie coraz lepszych jakościowo tranismisji w TV ?

a nasza frekwencja jest i tak bardzo dobra jak na dziesiejsze polskie realia, a sprawę zaciemnia za duży stadion wybudowany żeby panowie Ma&Ob mogli sobie przytulic kase na boku ?

wydzielam temat , jest zbyt złożony aby nim zaspamowywać temat "właścicielski"
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2018, 09:55
1) Usprawnienie pracy stewardów na sektorach piknikowych.

Systematycznie eliminować pseudo-wodzirejów balkonowych, którzy pod wpływem %%% są przekonani,że ciągną doping na całym stadionie. Szczególnie mowa o trybunach spokojniejszych - piknikowych, gdzie ludzie po prostu przychodzą ze starszymi dzieciakami pokibicować spokojnie bez takiego fanatyzmu jak na C.

Zasłanianie widoku, czy alkoholowy słowotok, raczej takim rodzinom nie sprzyja w oglądaniu meczu czy oswajaniu się z tradycjami stadionu przy R22. A jak pijanego pseudo-gniazdowego nie ma, to się następny kolo pojawia, który fajki musi akurat jarać na balkonie, bo nie chce mu się dupy ruszyć na na górę sektora.

Skoro jest powszechna zgoda na eliminację laików z C, to adekwatne warunki powinni mieć Ci spokojniejsi. Wtedy hasło "Cała Wisła zawsze razem" ma kolejny sens. Powoli się to poprawia, ale nadal za mało.

2) Jasne zasady wyrabiania kart kibiców (programu lojalnościowego) dla obcokrajowców.

Wraz z napływem ludzie zza granicy do krakowskich korporacji, których jest coraz więcej, zwiększa się też grono zainteresowanych odwiedzinami naszego stadionu. Włosi, Anglicy i Brazylijczycy często pytają o krakowską piłkę. Chcą zobaczyć stadion, kibiców Wisły (których mieli okazję widać w produkcjach dokumentalnych). Starsi pamiętają Wojny Stadionowe czy moze Football Factories, kręcone jakieś 10 lat temu, przed derbami przez angielską TV i Dannego Dyera.

W startegii marketingu zwiększyłbym nacisk na maksymalne wykorzystanie potencjalnych widzów z zagranicznym paszportem. Grupa stopniowo się rozrasta, więc może warto zastanowić się już teraz, jak ściagnąć ich do siebie. Przygotować materiały i aplikacje anglojęzyczne, które pomogą im postawić pierwsze kroki przy R22 i zostawić tak potrzebne nam złotówki...albo EURo? Czy wprowadzenie płatności w EUR za bilety na stadionie ma sens? Nie wiem, ale może warto się zastanowić...

Na miejscu pracowników marketingu zastanowiłbym się również nad możliwą promocją meczów, w tak strategicznych dla regionu miejscach, jak Balice, Dworzec czy coraz większe centra biznesowe (Szkieletor, Pawia, Zabierzów, Czerwone Maki,Zabłocie itp). Reklamy na ekranach LED? Ulotki? Coś co potencjalnego gościa nakłoni na odwiedziny R22 przy okazji takich meczów, jak Lech, Górnik czy Legia? Przyjdzie na takie TOPowe, to póżniej i ruszy się być może na mniej atrakcyjne marketingowo...

3) Netflix ma w swojej ofercie serial - dokument (3 sezony) o funkcjonowaniu Juve. W trakcie meczu, treningów,a także i w domach prywatnych piłkarzy. Czy produkcje filmowe, których krótkometrażowe wersje o Wiśle są bardzo atrakcyjne, nie byłby kolejną fajną formą promocji? Oczywiście Wisła to nie Juve, ale przy zachowaniu proporcji ciagle jest się czym chwalić. Również do przedyskutowania...

https://www.youtube.com/watch?v=VYAFpdgH8oo

Płatne odcinki do pobrania ze strony oficjalnej Wisły?
Ostatnio edytowane przez Vinci : 28.08.2018 o godz. 10:19.
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Sylwus1988
Senior Member

Od: 03.2018

Stary 28.08.2018, 10:51
Dobre pomysły przewijały się już wcześniej na forum.
Ja uważam że najlepsze z nich to:
Stoiska w najwiekszych galeriach handlowych w których można kupić gadżety i bilety na mecze. Tyle ludzi dzien w dzien łazi po tych galeriach że napewno jakiś procent z nich widząc napis "bilety" kupił by z nudów czy na próbę czy dlatego ze tu ma pod nosem a na stadion specjalnie po bilet mu sie jechać nie chce. Nie mówię nawet o otwieraniu własnych. Są takie wysepki z jakimis pamiątkami z krakowa są też tam kufle klubowe czy szaliki jednej czy drugiej krakowskiej drużyny. Można by zagadać do właścicieli i odpalać im procent z każdego sprzedanego biletu. Szło by sie jakoś dogadać napewno.
Większa promocja w ościennych miejscowośćiach. Na początek wystarczyło by poprostu rozwiesić kilka plakatów w jakichś Slomnikach, Krzeszowicach, Proszowicach. Może jeden dzień w tygodniu zorganizować jakieś stoisko w takich miejscowościach w miejscach popularnych dla zwykłych ludzi, np pod biedronkami. Zorganizować dwie fajne dziewczyny żeby sprzedawały tam szaliki gadżety i przede wszystkim bilety. Oczywiście o takich akcjach bardzo dobrze informować.
Aplikacja klubowa na telefony z możliwością zakupu wejsciowki
Na stadionie dopingowanie Wisły a antydoping i wyzwiska ograniczone do minimum.
Eliminacja patologii ale to chyba najtrudniejsze. W zeszłym sezonie na górniku chyba jakiś typ bez szalika bez niczego klubowego kopał po krześle wykopał jedno, zaczął kopać po drugim, drugie pękło jakiś dziadek z niższego rzędu w końcu zwrócił mu uwagę to dostał takiego buta ze spadł 3 rzędy niżej. Od tamtego meczu np moja żona nie była na stadionie.
Odpowiedz cytując
kbr
Senior Member

Od: 08.2015

Stary 28.08.2018, 11:02
Sprzedawanie szalików w sklepach z pamiątkami jest już zabronione:

https://turystyka.wp.pl/krakow-zmien...5412868744833a

Co oczywiście nie znaczy, że nie można sprzedawać w nich biletów na mecze. Swoja drogą czy gadżety klubów piłkarskich "nie wiążą się z tradycją i historią Krakowa" ?

Sylwus1988 napisał(a):Wyświetl post
Dobre pomysły przewijały się już wcześniej na forum.
Eliminacja patologii ale to chyba najtrudniejsze. W zeszłym sezonie na górniku chyba jakiś typ bez szalika bez niczego klubowego kopał po krześle wykopał jedno, zaczął kopać po drugim, drugie pękło jakiś dziadek z niższego rzędu w końcu zwrócił mu uwagę to dostał takiego buta ze spadł 3 rzędy niżej. Od tamtego meczu np moja żona nie była na stadionie.
Takie ćwierćmózgi zawsze były u nas pod ochroną...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.08.2018, 11:11
Odniosę się do propozycji z pierwszego postu.

1. Reklamy meczów - dla mnie bomba, ale w jaki sposób ? Plakatowanie ? Płatna reklama na YT/FB ?

2. O usprawnieniu sprzedaży biletów mówi się od dawna, ale czy jest jakiś efekt ? Ja mam blisko z pracy na stadion, zawsze kupuję parę dni przed meczem dla wszystkich, którzy idą ze mną i nigdy nie miałem problemu z zakupem, jakbym nie miał blisko, to pewnie bym kupował w internecie.
3. Ceny biletów w tej chwili są bardzo przystępne, jeśli drużyna będzie tak dalej grała, to nie widzę powodów, dla których nie można by było przełknąć +5zł na bilecie, zwłaszcza, że można zostawić sektor dziecięcy za 1zł i bonusy z tytułu KKR3+. Ale to chyba temat na drugą rundę.
4. Nie wiem, jaki możemy mieć wpływ na terminarz, gdzieś mi się plącze tylko argument, że przy takim stylu grania C+ może chcieć umieścić nasze mecze w prime time (czyli sobota/niedziela) - chodzi o oglądalność.
5. Nie kupuję online, więc się nie wypowiem.
6.Atrakcje kibicowskie: Póki ciepło, fajnym pomysłem była możliwość spotkania piłkarzy na rynku i pokopania sobie z nimi, pomysłów na konkurs jest pewnie sporo, aczkolwiek zakładam, że na forum są ludzie bardziej kompetentni niż ja.
7.Na forum padały kwestie dogadania się z MPK w sprawie podstawienia dodatkowych autobusów/tramwajów - moim zdaniem dobry pomysł, aczkolwiek kwestia dojazdu samochodem to kwestia indywidualna, logistyka nie musi być uciążliwa jeśli podejdzie się do niej z głową.
8.Nie mam zdania ,bo się nie znam.
9. Moja propozycja - po wygranym meczu łatwiej jest zabrać kogoś nowego na mecz, więc trochę w tym jest naszej kibicowskiej pracy, żeby na fali pozytywnych informacji o Wiśle, ściągnąć 1 albo więcej osobę, która do tej pory nie chodziła, albo dawno nie była.

Sam pomysł z tematem na forum bardzo mi się podoba.
Czesiu... Co ty robisz zarazo
Odpowiedz cytując
Selecto
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 28.08.2018, 12:45
Vinci;1513251[B napisał(a):
2) Jasne zasady wyrabiania kart kibiców (programu lojalnościowego) dla obcokrajowców. [/B]

Wraz z napływem ludzie zza granicy do krakowskich korporacji, których jest coraz więcej, zwiększa się też grono zainteresowanych odwiedzinami naszego stadionu. Włosi, Anglicy i Brazylijczycy często pytają o krakowską piłkę. Chcą zobaczyć stadion, kibiców Wisły (których mieli okazję widać w produkcjach dokumentalnych). Starsi pamiętają Wojny Stadionowe czy moze Football Factories, kręcone jakieś 10 lat temu, przed derbami przez angielską TV i Dannego Dyera.

W startegii marketingu zwiększyłbym nacisk na maksymalne wykorzystanie potencjalnych widzów z zagranicznym paszportem. Grupa stopniowo się rozrasta, więc może warto zastanowić się już teraz, jak ściagnąć ich do siebie. Przygotować materiały i aplikacje anglojęzyczne, które pomogą im postawić pierwsze kroki przy R22 i zostawić tak potrzebne nam złotówki...albo EURo? Czy wprowadzenie płatności w EUR za bilety na stadionie ma sens? Nie wiem, ale może warto się zastanowić...

Na miejscu pracowników marketingu zastanowiłbym się również nad możliwą promocją meczów, w tak strategicznych dla regionu miejscach, jak Balice, Dworzec czy coraz większe centra biznesowe (Szkieletor, Pawia, Zabierzów, Czerwone Maki,Zabłocie itp). Reklamy na ekranach LED? Ulotki? Coś co potencjalnego gościa nakłoni na odwiedziny R22 przy okazji takich meczów, jak Lech, Górnik czy Legia? Przyjdzie na takie TOPowe, to póżniej i ruszy się być może na mniej atrakcyjne marketingowo...
Tak, tak, tak i jeszcze raz tak.

Z mojej strony tez skupie sie na obcokrajowcach i ewentualnie porusze powyzsze kwestie.

1. Jezeli chodzi o osoby ktore nawet nie planowaly wczesniej wyjazdu do Krakowa, ale jara ich pilka nozna, i lubie tego typu wypadu (a jest ich w krajach niderlandzkich, skandynawskich czy na wyspach naprawde sporo)

Dobrym pomyslem mysle byloby zaangazowanie jakiegos zagranicznego kanalu YouTube, z szeroka skala odbiorcow, ktory dostalby zaproszenie od klubu na przykladowo najblizsze derby w marcu. Klub czesciowo parcytypowalby w kosztach, powiedzmy pokrywajac hotel, wejsciowki, organizujac kilka wywiadow z odpowiednimi osobami itp. Zadaniem grupy ktora realizowalaby taki material byloby ukazanie atmosfery Krakowa w czasie takiego weekendu derbowego, i nijako potwierdzenie ze jest to jedna z najbardziej atrakcyjnych opcji na footballowy city break. Stare Football Factories bylo swietne, ale to juz ponad 10 lat, mysle ze czas na cos nowego. Od tego czasu zmienilo sie wiele jakby nie patrzec.

Przykladowo kanal "COPA90" - 1,8mln subskrypcji, chlopaki robili odicnki w stylu "Derby Days" w kilku Europejskich miastach, w tym np. Belgrad, Budapeszt czy Stambul. Kazdy ladnie schludnie nagrany, polecam obejrzec dla ciekawych.

W kazdym razie profit jest tu obustronny - oni maja material do nagrania i pomoc ze strony klubu w jego realizacji, a Wisla rozglos i wielu potencjalnych nowych gosci w przyszlosci, ktorym spodobala sie atmosfera i cala otoczka tego wydarzenia i z checia przyjada na nastepne derby lub jakikolwiek mecz aby odczuc choc czesc tego co zobaczyli w dokumencie na wlasnej skorze.

2. Jezeli mamy skupic sie na osobach ktore juz sa w Krakowie, cos tam o Wisle slyszeli jak kilka lat temu, ale nie za bardzo sledzili terminarz Ekstraklasy, i nawet nie wiedza ze Wisla gra akurat w ten weekend kiedy sa w Krakowie.

Tutaj najlepsza opcja jest zwykle pojawienie sie materialow promujacych w obrebie centrum. Praktycznie nie widac plakatow w obrebie starego miasta, na przystankach, okraglakach itp. Kilkanascie plakatow o wiekszych formatach umiescic w centrum, w miejscach do tego przeznaczonych, najlepiej w jezyku angielskim z informacjami jak i gdzie mozna kupic bilet, wyrazna i czytelna data meczu i gitara.

Jednak, jak kolega wyzej wspomnial szczegolnie udanym zabiegiem bylyby billboardy w okolicach wezlow komunikacyjnych. Rowniez w wersji angielskiej. Szczegolnie lotnisko + dworzec. Majstersztykiem byl ten ktory rok temu wisial przed Galeria Krakowska. PATRZ link nizej:
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...17&oe=5C0107DC
Wiem ze to kosztuje, i to pewnie nie malo, ale osoba ktora widzi taki naprawde konkretny plakat z wypisanymi datami najblizszych spotkan na R22 (dlatego dobrze byloby wybrac miesiac w ktorym gramy maksymalnie duzo meczow u siebie) z dopisana cena ("tickets starting from 20PLN" albo cos takiego). Wtedy taki turysta juz w trakcie swojego pierwszego kontaktu z Krakowem (wyjscie z lotniska badz dworca) napewno pomysli ze "wow, to musi byc cos naprawde duzego w tym miescie, glupio byloby nie isc na mecz skoro akurat graja gdy jestem na miejscu, jeszcze za tak male pieniadze".

3. Tutaj juz ogolnikowo, bo sam nie wiem jak ta sprawa wyglada w kwestii pozwolen itp. Moze daloby sie postawic jakis ladne, konkretne stoisko w dzien meczowy, gdzies w okolicach rynku/placu szczepanskiego?
Kupic daloby sie tam bilety (jezeli to oczywiscie mozliwe), uzyskac informacje jak dostac sie na stadion, gdzie kupic pamiatki itp.
Powód: link edit
Ostatnio edytowane przez Selecto : 28.08.2018 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.08.2018, 16:02
BlurgH napisał(a):Wyświetl post
Odniosę się do propozycji z pierwszego postu.

1. Reklamy meczów - dla mnie bomba, ale w jaki sposób ? Plakatowanie ? Płatna reklama na YT/FB ?

2. O usprawnieniu sprzedaży biletów mówi się od dawna, ale czy jest jakiś efekt ? Ja mam blisko z pracy na stadion, zawsze kupuję parę dni przed meczem dla wszystkich, którzy idą ze mną i nigdy nie miałem problemu z zakupem, jakbym nie miał blisko, to pewnie bym kupował w internecie.
3. Ceny biletów w tej chwili są bardzo przystępne, jeśli drużyna będzie tak dalej grała, to nie widzę powodów, dla których nie można by było przełknąć +5zł na bilecie, zwłaszcza, że można zostawić sektor dziecięcy za 1zł i bonusy z tytułu KKR3+. Ale to chyba temat na drugą rundę.
4. Nie wiem, jaki możemy mieć wpływ na terminarz, gdzieś mi się plącze tylko argument, że przy takim stylu grania C+ może chcieć umieścić nasze mecze w prime time (czyli sobota/niedziela) - chodzi o oglądalność.
5. Nie kupuję online, więc się nie wypowiem.
6.Atrakcje kibicowskie: Póki ciepło, fajnym pomysłem była możliwość spotkania piłkarzy na rynku i pokopania sobie z nimi, pomysłów na konkurs jest pewnie sporo, aczkolwiek zakładam, że na forum są ludzie bardziej kompetentni niż ja.
7.Na forum padały kwestie dogadania się z MPK w sprawie podstawienia dodatkowych autobusów/tramwajów - moim zdaniem dobry pomysł, aczkolwiek kwestia dojazdu samochodem to kwestia indywidualna, logistyka nie musi być uciążliwa jeśli podejdzie się do niej z głową.
8.Nie mam zdania ,bo się nie znam.
9. Moja propozycja - po wygranym meczu łatwiej jest zabrać kogoś nowego na mecz, więc trochę w tym jest naszej kibicowskiej pracy, żeby na fali pozytywnych informacji o Wiśle, ściągnąć 1 albo więcej osobę, która do tej pory nie chodziła, albo dawno nie była.

Sam pomysł z tematem na forum bardzo mi się podoba.
Bonusy na Rodzina 3+ już są na rodzinnym. Da(ło) się kupić w necie. Nie wiem jak w tym roku bo -chodzimy z młodym na A.
Ale jak już się ktoś wybiera na F to niech kibicuje jak na rodzinnym, a nie na C. Niektórych rzeczy na F nie powinno być, bo dzieci mają również matki. A to może powodować problemy z wyjściem na następny mecz.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów