|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Meresinski to nie jest poziom przykładowego Kulczyka. To nie żaden rekin, najwyżej płotka. Nie rządzi światem, nie jest nietykalny.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2016 o godz. 23:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
No cóż pretensji do BC moim zdaniem nie można mieć, jedną z opcji chyba dla mnie teraz najbardziej prawdopodobną jest to, że po prostu miał dość tego całego bagna związanego z piłka nożną, rozpieszczonych piłkarzy chcących zarabiać więcej i więcej, kiboli którzy zwalniają prezesów, tego że Legia może bez karne podbierać sobie zawodników, tego, że nawet młodzi juniorzy chcą być bogaci nie na koniec kariery tylko jeszcze zanim zaczną grać w pierwszej drużynie, po prostu facet miał dość i nie dziwi mnie to w żaden sposób. W rzeczywistości ta gra to przecież bieganie za piłką, w której czynnik przypadku odgrywa szalenie istotne znaczenie, przestało go to bawić, zaczęło pewnie w....iać, że musiał łożyć na utrzymanie tej studni bez dna. Otrzymał propozycje pozbycia się tego balastu, skorzystał z tego. Też miałem dość, nawet finału Ligi Mistrzów mi się nie chciało oglądać, biegają za tą piłką ktoś wygra, ktoś przegra no i co z tego ? Szacunek, że mu się chciało szarpać z tym wszystkim przez tyle lat.
Ostatnio edytowane przez wester : 13.08.2016 o godz. 00:35.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Bogusław Cupiał przez 19 lat nie dorobił sie takiej ilości stron w temacie o sobie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Za zniszczenie Wisly? Wlascieilem Wisly jest fimra Projekt Gmina ktora jest spolka zoo i ma kapital 50000. Oznacza to, ze do tej wartosci zarzad/wlasciciel moze odpowiadac. jak cos Meresinski będzie odpowiadal za szkody do tej kwoty. Nie wiem, jak mozna bylo sprzedaz klub o takiej wartosci takiej spolce.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Za nic nie odpowie. Wiecej lat pobytu w sanatorium może dostać za wyłudzebie Vatu, niż za spuszczenie Wisły w kiblu...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.08.2016 o godz. 07:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
nowy artykuł w gk: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...akow,10511932/
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ale podlewał to wszystko lekko licząc 5-10 milionami złotych corocznie przelewanymi na konto Wisły, które dawały początkowo ogromne sukcesy a na końcu poczucie marnej stabilizacji. Można powiedzieć bawił się za swoje. A, że zostawił po sobie zgliszcza... Przestańcie pisać o jakiś konsekwencjach upadku Wisły dla właściciela. W środowisku w którym nowy właściciel się obraca na nikim to nie zrobi wrażenia. Projekt-gmina zbankrutuje, otworzy pięć następnych spółek. Prawo o działaniu na szkodę spółek zostało zmienione w 2011 roku, teraz podobnież równie dobrze można skarżyć o wywołanie deszczu na Marsie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanie czy JM nie może teraz sprzedać dalej Wisły coś zarobić i zamknąć temat.
Cała ta historia niestety pokazuje ze nikt Wisły nie chciał. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Skoro ten Włoch od pizzy ma być w zarządzie to może poprawi się catering? Są jakieś plusy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 13.08.2016 o godz. 08:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Esposito? To jakiś piłkarz, jeden z pierwszych 5 transferów?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Inna sprawa, że jeżeli Wisła straci licencje i najgorsze przepowiednie się sprawdzą to BC będzie za to w pełni odpowiedzialny i przejdzie do historii jako ten, który oddał Wisłę jakiemuś szemranemu psedubiznesmenowi, o którym wszyscy wiedzą, że nie nadaje sie na żadnego prezesa, nawet jednoosobowej spółki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Muszę zobaczyć, co mi się chce sprzedać. Zawodników? Nazwę Wisła? Teren? Trenerów? Muszę to wszystko wiedzieć i mnie naprawdę nie obchodzi, ile ktoś stracił wczoraj. Coś się robi dobrze, coś się robi źle i ja nie mam zamiaru tego krytykować. To jest jego sprawa. Ja tylko chcę usłyszeć, co mi pan Cupiał sprzedaje. Sprzedaje Wisłę. No dobrze. Ale co to jest Wisła? Nie ma stadionu, nazwa nie należy do pana Cupiała. Rozumiem, że są tylko zawodnicy. Dobrzy czy źli? Mają czy nie mają kontraktów? Kiedy się te kontrakty kończą – teraz, za trzy lata, za pięć? Zaplecza drużyna też nie ma. Amatorzy są do towarzystwa. Ośrodka szkoleniowego nie ma. Nic nie ma. Co się nie zapytam, to nie ma. Więc tak naprawdę chodzi o kupienie grupy zawodowych piłkarzy. Żeby zaproponować kwotę, muszę wszystko obejrzeć i sprawdzić. Tymczasem tylko słyszę, że przez 10 lat stracił 100 milionów złotych. Stracił to stracił, ale to nie moja sprawa!
Tak gadał Kita, a Meresiński pewnie taki dociekliwy nie był, to się w sam raz nadawał do takiej transakcji. Tylko podziwiać, że faktycznie po umorzeniu długu wewnętrznego spadł z Księżyca "dzielny" Mereś z giermkiem Citko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Każdy ma czasem tak, że mu się czegoś nie chce i rzuciłby to w cholerę. Szkoda tylko, że BC miał tak z Wisłą i znów zrobił coś pod wpływem chwilowych emocji. Nie obchodzi mnie tłumaczenie, że sprzedażą zajmowała się córka. Ktoś jej na to pozwolił, tak jak pozwalał na wszystko Kapce i zmieniał trenerów jak rękawiczki. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wyjaz z dziecmi jest nie na miejscu , ale tak , ucze ich tak , by w zyciu cos mieli , nie jak 90% społeczeństwa byli okradani ...
masz juz obrazek Stanowskiego legionisty nad łóżkiem ? |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Kupić za milion, zastać na koncie 4 mln. 3 mln w jeden dzień. To lepsze niż VAT. Trzeba mieć łeb!
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Ten Esposito... Coś mi sie wydaje ze paru kumpli klapciatego dostanie w najbliższym tygodniu lukratywne fuchy w klubie, a na ich wypłatę i zabawę bedą sie zrzucać kibice kupując bilety.
Za darmo pracować nie bedą. Esposito musi mieć za depilować nogi i regulować brwi. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kurz opada i na placu boju pozostał Meresiński, Citko i SKWK. Borek w pełni uznaje sukcesję i rzekłbym nawet że prawi komplementy Meresińskiemu (i też sarkazm w kierunku Cupiała). Cytat:
*Oby nie było tak jak w tej plotce/informacji o autach w leasingu - jeżdził ale rat nie płacił
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.08.2016 o godz. 10:16.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
To, że uważa Meresińskiego za niepoważnego i niegodnego posiadania Wisły jest według Ciebie komplementem ze strony Borka?
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ludzie dawno nie wchodziłem, ale wkurza mnie wasz płacz, wszyscy płaczą, że CUPIAŁ(Szacunek dla niego sprzedam) sprzedał Wisłę Panowi JM. Tylko kochani pomyślcie, że my jako kibice też jesteśmy wini tej sytuacji wieczne strajki bunty próby zwalniania prezesów myślicie, że ktoś będzie pompował kasę a ktoś inny będzie dyktował co ma robić.
Od zawsze twierdziłem, że konflikty z klubem i miedzy kibicami popierającymi SKWK i nie popierającymi. Doprowadzi do złego. Kolejna sprawa nie oceniajmy JM za przeszłość dajmy mu czas co do konferencji nie dziwie się że jak jest nagonka na niego to konferencja może być wtedy kiedy kogoś ściągną by poprawić wizerunek bo teraz wiadomo jak konferencja by wyglądała oczywiście mam taką nadziej, że tak będzie. Ostania sprawa ci co nawołują do bojkotu chodzenia na mecze komu zrobią na złość chyba sobie mniej ludzi mniej kasy szybka droga do upadku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Do kolegi wyżej: stałość uczuć i żarliwe przywiązanie do barw wiślackich to jedno, ale to, że klub powinien zabiegać o kibiców to drugie. Uważasz, że zanosi się na to, że nowy właściciel przygotuje atrakcyjną ofertę dla kibiców Wisły? Wizerunkową, sportową etc.?
Litości. Czym innym jest ratowanie własnego biznesu, a czym innym otwieranie spółek-widm. Czym innym jest niepłacenie podatku, a czym innym jego wyłudzenie. Czym innym jest prezentowanie postawy wolnościowej i filozoficzny sprzeciw wobec podatków, a czym innym ich niepłacenie. Naprawdę uważasz, że wyłudzeniami podatków zajmują się uczciwi, ciężko pracujący przedsiębiorcy? Oczywiście rozmawiamy in abstracto, bo JM nikt nic na razie nie udowodnił. Dokładnie tak. Dlatego będziemy umierać powoli, a nie w ciągu dwóch tygodni. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ale stan rzeczy jaki mamy to też częściowo wina kibiców którym wiecznie źle
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Psy szczekają karawana jedzie dalej..
Rzecznik właśnie poinformował, że złożone zostaly wymagane przez PZPN dokumenty. I ze była to formalność. Co oczywiste, że była. Tyle, że w obecnym klimacie wielu kibiców i dziennikarz nawet z formalności zrobi aferę, ze stracimy licencje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Przecież JM to jego szef. On mu płaci. A po drugie, nie jest idiotą, żeby robić we własne gniazdo. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|