The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.08.2016, 21:17
http://www.wislaportal.pl/31336,Wisl...le_Foniki.html
Boia chi molla !
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 12.08.2016, 21:24
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
(..) ŁATWO JEST WYDAWAĆ CUDZE PIENIĄDZE (..)
W sumie dobre spostrzeżenie i jedna z możliwych odpowiedzi dlaczego akurat Meresiński miał gdzies faktyczny stan klubowych finansów. Łatwo zarobione pieniądze na karuzeli nie mają wartości bo to są CUDZE PIENIADZE. Nie dziwię się że specjalnie się z nimi nie liczy. Gdyby było inaczej, gdyby był to cięzko zarobiony grosz, oglądałby kazdą złotówkę i 10x zastanowiłby się zanim wszedłby w ten 'interes'.

rozarian napisał(a):Wyświetl post
Czy zauważyliście jedna informację z klubu (no dobra plotkę, bo teraz wychodzą stamtąd prawie same plotki), że Meresiński i Citko byli zdziwieni ciężką sytuacją klubu, jak już zapoznali się z papierami w jakimś tam stopniu?
Może tu odpowiedź na pytanie dlaczego sprzedano Wisłę takiej osobie. Sprzedano z pełną premedytacją i wiedzą, że skończy się to dzika awanturą i odwróceniem uwagi od zarządzania klubem w ostatnich latach? Każdy szanowany przedsiębiorca mógłby przetrzepać papierki i zrobić konferencję prasową na ten temat, a Meresiński to na starcie jest spalony z taką kartoteka.
Czyli łącząc z powyższym: Cupiał sprzedał problem z zadowoleniem dopłacając 4 miliony, a że Meresiński kupił nie za swoje pieniądze to speclanie się nie targował i koniowi w zęby nie zaglądał.

I oczywiście wniosek wynikający z powyzszego - Cupiał nie będzie zainteresowany powrotem Wisły pod skrzydła TF.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 12.08.2016 o godz. 21:32.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2016, 21:25
Panie Lcujuszu, Panie Markusie czy w obliczu takiej beznadziejnej sytuacji w jakiej jesteśmy nie moglibyście choć na chwilę zawrzeć pakt o nie agresji
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 21:25
Cupiał wiedział co robi, sprzedał klub idiocie, który wziął Spółkę bez audytu. Pon tylu latach na dobre i złe Cupiał pokazał wszystkim kibicom Wisły Kraków środkowy palec.
ENDRJU 82
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2016, 21:27
Pierd... , gnój po całości. Kur.. za jakie grzechy dobry Boże ?
Lukasz
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:29
Merkury napisał(a):Wyświetl post
Cupiał wiedział co robi, sprzedał klub idiocie, który wziął Spółkę bez audytu. Pon tylu latach na dobre i złe Cupiał pokazał wszystkim kibicom Wisły Kraków środkowy palec.
Pozwole sobie zayważyć że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Ergo: pokazał palec tym kibicom, ktorych znał.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
borsuk
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:30
http://www.wislaportal.pl/31337,Oswi...le_Fonika.html
Nejlepší černoch je BERNARD z Humpolce!
YakuzaOyabun
Banita

Od: 08.2016

Stary 12.08.2016, 21:30
pegie84 napisał(a):Wyświetl post
Na chwile obecną nikt nie kwestionuje jego studiów więc przyjmijmy że je skończył ok? I co masz zamiar płakać i dawać pożywkę przygłupom pokroju sTANOWSKIEGO w tym temacie? Nie lepiej poczekać na rozwój wydarzeń? Każdy prorokuje co to będzie po upierd...niu JM z Wisłą a czy ktoś z tych co tak prorokuje ma pojęcie o tym o czym pisze? Bo coś mi się nie wydaje i pewnie ma mniejsze o tym pojęcie niż pan Jakub M.
żebyś ty nie płakał
juz niedługo
Merkury
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 12.08.2016, 21:32
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Pozwole sobie zayważyć że nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Ergo: pokazał palec tym kibicom, ktorych znał.
W kazdym razie dobrze wiedzieli w Telefonice komu Wisłę sprzedają nawet dali bonus w postaci spłaty części zadłużenia.
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 12.08.2016, 21:34
Wygląda to na pierwszą decyzje fałszerza i defraudanta JM:
http://katowice.wyborcza.pl/katowice...a-wystepy.html
Lukasz
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:35
Merkury napisał(a):Wyświetl post
W kazdym razie dobrze wiedzieli w Telefonice komu Wisłę sprzedają nawet dali bonus w postaci spłaty części zadłużenia.
Na to wychodzi. Widac Cupiał/Monika była zadowolona z obrotu sprawy, albo sie czegoś obawiali i lepiej było dopłacić. Ile w tym było czego można sobie dopowiadać.
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 12.08.2016, 21:38
grosz napisał(a):Wyświetl post
Wygląda to na pierwszą decyzje fałszerza i defraudanta JM:
http://katowice.wyborcza.pl/katowice...a-wystepy.html

zejdz ze na ziemie

Marszalik na przestrzeni 8 lat w Wisle rozegral dla niej.. 5 spotkan w doroslej pilce.

On juz dawno mial odejsc z klubu i to definitywnie, a stanęło na wypożyczeniu. Niech sie chlopina ogrywa w II lidze.

Juz miales przyklad wielkich talentow typu mlody Cleber czy Handzlik.. i co? sluch po nich zaginął.
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 12.08.2016, 21:39
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Panie Lcujuszu, Panie Markusie czy w obliczu takiej beznadziejnej sytuacji w jakiej jesteśmy nie moglibyście choć na chwilę zawrzeć pakt o nie agresji
KOMINKU.. ale ja właśnie z nim przez lata walczyłem, walczyłem żeby sie przymknął bo może nas spotkać taka sytuacja jak teraz. Jak mam zawrać z nim pakt? Z człowiekiem, który zamiast cieszyć się z kolejnego tytułu pisał: "musimy wzmocnić kadrę, zawodnik "A" jest za słąby, co ten Cupiał robi, ma złych doradców", każdy to wiedział, że np Paszulewicz nie jest piłkarzem pokroju C.Seedorfa... Cały czas nażekał i pluł jadem, że Cupiał jest be bo to, tamto, wystarczy poszukać na jego profilu. Teraz odwraca kota ogonem i zwala winę na ludzi pokroju Miśka...

Jako jedyny jechałem po nim bez ograniczeń w czasach gdy tutaj rozdawał karty bo miał nick na czerwono. W zasadzie szkoda klawiatury na tego pokroju ludzi, zapytam tylko czy jest zadowolony z tego o co walczyl przez lata? Podoba ci sie taka Wisłą, czy jednak lepsza była ta za Cupiała

I na koniec: W życiu są 3 pewne rzeczy – śmierć, podatki (Meresiński akurat na tym zarabiał) i to, że majac dobrać kogoś do pewnego, dochodowego biznesu z tego forum, bankowo nie byłby to MArkus, gdyż z nim nawet muchy w kiblu bym nie ubil (taki z niego znawca biznesu). Koleś siedzi przed monitorem i liczy ile z ZUSU bedzie miał emerytury heh przykłady obywatel, wierzący w ideały.

Więcej nie strzępię klawiatury na tego typa, ale sytuacja w której obecnie jesteśmy jest synonimem jego nicka...
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 12.08.2016 o godz. 22:14.

Markus
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:49
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
(...)

Próbuj dalej. Tylko energiczniej, bo tracisz rytm. Crescit sub pondere virtus.

@Kominek - bądź litościwy i nie zabieraj Lucjuszowi sensu istnienia. Bez swojej "antymarkusowej" krucjaty jeszcze chłopak popadnie w depresje i będziesz go miał na sumieniu Mnie nie przeszkadzają jego rojenia.

Teraz już wracam do spraw poważniejszych: Cupiał podjął decyzję, nikt nie cofnie czasu. Miał prawo sprzedać klub jak chciał i komu chciał. Na szczęście Mereszyński nie żyje w próżni i ponad prawem. Jeśli będzie je łamał i zniszczy Wisłę, poniesie tego konsekwencje. Na obecnym etapie kibice niestety niewiele mogą zrobić. Nawet jeśli to, co się dzieje dyskwalifikuje Meresińskiego jako właściciela i poważnego człowieka.
Ostatnio edytowane przez Markus : 12.08.2016 o godz. 22:01.
Lukasz
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:50
Cytat:
Tym razem sprawę prowadzi Prokuratura Rejonowa Warszawa Śródmieście-Północ. Zarzuca Meresińskiemu, że miał przywłaszczyć mienie o znacznej wartości. Zgodnie z zapisami kodeksu karnego, mienie o znacznej wartości to takie, którego wartość w dniu przestępstwa przekracza wartość 200 tys. zł. Grozi mu za to do 10 lat więzienia.

Prokuratura nie ujawniła o jakie mienie chodzi. Portal spekuluje, że może to być bar znajdujący się w centrum stolicy.
Teraz dopiero zauwayżyłem tą informację. Gość jest niesamowity.
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 12.08.2016, 21:54
Dajcie spokój z tymi kłótniami, to nudne. Po drugie, nie znacie większości ludzi na forum + czyta to mnóstwo osób z zewnątrz, po co wywlekać swoje brudy przed takie gremium?

Odnośnie do tego, że w życiu pewne są dwie rzeczy, a JM zaprzeczył już podatkom - może się okaże, że jest też nieśmiertelny?
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
nesta
Senior Member

Stary 12.08.2016, 21:55
Zastanawialiście sie gdzie jest Esposito? No to będzie wiceprezesem Wisły i cieżko mi to przyznać ale jednak spróbuje.. Zaczekam
Na efekty jego pracy zanim osadze (podobnie jak ten od marketingu)
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 12.08.2016, 21:56
http://czestochowskie24.pl/rozmowa-dnia/wloskie-smaki/
Ostatnio edytowane przez whitestar1990 : 12.08.2016 o godz. 21:58.
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.08.2016, 22:03
A mnie to coraz bardziej zaczyna śmierdzieć. Nagle, jak kupil Wisle, prokuratura zaczyna u niego wszystko wygrzebywac. Jak mozna przywlaszczyc sobie bar? o.O
Косово је СРБИЈА!!
whitestar1990
Member

Od: 08.2015

Stary 12.08.2016, 22:06
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A mnie to coraz bardziej zaczyna śmierdzieć. Nagle, jak kupil Wisle, prokuratura zaczyna u niego wszystko wygrzebywac. Jak mozna przywlaszczyc sobie bar? o.O
Jak to jak? Idziesz, wchodzisz, mówisz "Jestem Kuba, od teraz ten bar jest mój"
wojtasik
Junior Member

Stary 12.08.2016, 22:15
Moim zdaniem Telefonika pozbyła się "problemu", kosztów itp. Nie od dziś wiadomo że tam rządzi już córka i sądzę że nie ma piłkarskich sentymentów. Meresiński to podkładka i ktoś wprowadza do klubu konia trojańskiego. Komu zależy na zniszczeniu klubu, nie wiem (pachnie Warszawą, wystarczy przeanalizować KRSy Meresińskiego). Telefonika popełniła błąd, szkoda że nia wiadomo jaka jest umowa, jej zawartość i warunki. Było by wiadomo kto "zawalił".
Trzeba było brać Włodarskiego a nie zastanawiać się dziś co będzie... A Maresiński cóż, nie wierzę w jego powodzenie...obym się mylił.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.08.2016, 22:20
nesta napisał(a):Wyświetl post
Zastanawialiście sie gdzie jest Esposito? No to będzie wiceprezesem Wisły i cieżko mi to przyznać ale jednak spróbuje.. Zaczekam
Na efekty jego pracy zanim osadze (podobnie jak ten od marketingu)
źródło
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 12.08.2016, 22:22
whitestar1990 napisał(a):Wyświetl post
Jak to jak? Idziesz, wchodzisz, mówisz "Jestem Kuba, od teraz ten bar jest mój"
https://www.youtube.com/watch?v=a-RJNDOLEuU

Kominek, o Esposito pisze Stanowski i na pytanie o źródło wskazuje siebie. Bo jest zajebistym śmieszkiem.
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.08.2016, 22:23
wojtasik napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem Telefonika pozbyła się "problemu", kosztów itp. Nie od dziś wiadomo że tam rządzi już córka i sądzę że nie ma piłkarskich sentymentów. Meresiński to podkładka i ktoś wprowadza do klubu konia trojańskiego. Komu zależy na zniszczeniu klubu, nie wiem (pachnie Warszawą, wystarczy przeanalizować KRSy Meresińskiego). Telefonika popełniła błąd, szkoda że nia wiadomo jaka jest umowa, jej zawartość i warunki. Było by wiadomo kto "zawalił".
Trzeba było brać Włodarskiego a nie zastanawiać się dziś co będzie... A Maresiński cóż, nie wierzę w jego powodzenie...obym się mylił.
Nie no teraz to mnie rozbawiłeś a może jude gang? albo reptilianie? nie doszukujmy się jakichś chorych spisków, sprawa prosta: Meresiński jako człowiek średnio inteligentny z wykształceniem podstawowym, ale umiejętnie korzystający z kilku luk prawnych dorobił się siana na przekrętach, cała jego kariera to przekręt więc znalazł naiwnego Citkę i kupił klub, zeby zrobić na nim kolejny wałek, nie spodziewał się jednak całej tej nagonki i wyszło jak wyszło, miał plan cyckania Wisły z siana rozłożony pewnie na kilka lat, ale szczęscie w nieszczęsciu sprawa się rypła w przedbiegach.

PS: I nie liczyłbym też za bardzo na rewelacje Klemby odnośnie przyszłego tygodnia, chłop jest zawodowym oszustem, nie można wierzyć w ANI JEDNO jego słowo, dla mnie jest już spalony, był kłamcą i wałkarzem całe życie, a teraz w 3 tygodnie pokazał na jakie kłamstwa go stać jeśli chodzi o Wisłę. Konferencja? 5 transferów, najbliższy na dniach? "Nigdy nie byłem karany"? 3 wielkie kłamstwa w 3 tygodnie... Każdy kolejny dzień tego osobnika w Wiśle to powolna agonia klubu, tylko czekać jak się okaże, że piłkarze grają tylko dla lepszych kontraktów w innych klubach a my nie dostaniemy licencji na kolejny sezon, Irek Król v2... "kasa będzie jutro".......
Ostatnio edytowane przez Stelio : 12.08.2016 o godz. 22:32.
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 12.08.2016, 22:27
a kiedy zbiorka na pomnik BC ?
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 12.08.2016, 22:30
Markus napisał(a):Wyświetl post
Na szczęście Mereszyński nie żyje w próżni i ponad prawem. Jeśli będzie je łamał i zniszczy Wisłę, poniesie tego konsekwencje.
W sensie jakie konsekwencje poniesie za zniszczenie Wisły ?
Takie jak Król, Ptak, Grajewski czy ten spaślak z Zawiszy ?

O czym Ty mówisz.
Boia chi molla !
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 22:44
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

O czym Ty mówisz.
Jak to jakie? Nikt z Meresińskim nie będzie już chciał robić interesów i nie będzie uważany za poważnego człowieka

Markus
Senior Member

Stary 12.08.2016, 23:02
7 kotów napisał(a):Wyświetl post

O czym Ty mówisz.
O tym, że już mu grozi 10 lat więzienia. Łamanie prawa zwykle niesie jednak ze sobą określone konsekwencje. Na swiadome działanie na szkodę spółki też istnieją paragrafy.
Szofer
Senior Member

Stary 12.08.2016, 23:04
Markusie... żyjemy w kraju gdzie ludzi którzy defraudują miliony karze się tylko na papierze... oni mają z tego beke

dobrze że liga angielska rusza, wreszcie będzie można popatrzeć jak wygląda życie gdzieś w równoległej rzeczywistości... popatrzeć, pomarzyć

tak teraz zerknąłem... dzizas... ależ my mamy staż
Ostatnio edytowane przez Szofer : 12.08.2016 o godz. 23:08.
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 12.08.2016, 23:20
Szofer napisał(a):Wyświetl post
Markusie... żyjemy w kraju gdzie ludzi którzy defraudują miliony karze się tylko na papierze... oni mają z tego beke

dobrze że liga angielska rusza, wreszcie będzie można popatrzeć jak wygląda życie gdzieś w równoległej rzeczywistości... popatrzeć, pomarzyć

tak teraz zerknąłem... dzizas... ależ my mamy staż
Żyjemy w kraju gdzie ludzie łudzą się licząc na ZUS i emeryture. W kraju, w którym pańśtwo sieje medialną propagandę jak to jest źle nie mieć umowy o prace, tylko zleceniówke, są jelenie, które się na to nabierają i gadają jakieś bzdury, a nie potrafią odróżnić kwoty wolnej od podatku OD ubezpieczenia zdrowotnego

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów