The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 14:19
palikot napisał(a):Wyświetl post
lepszy bedzie Mlody perspektywiczny Tromek Kulawik... z calym szacunkiem dla niego. Gosc wyzej wymienil jego osiagniecia. Coś ci przeszkadza Niemiec? za duzo propagadny w kosciele sie kolego nasluchales widzę.
No naprawdę te jego osiągnięcia konkretne. Tak przeszkadza mi że to niemiec i propaganda kościelna mi się nie udzieliła.
massoud
Banita

Od: 11.2009

młody dobry, bo głodny sukcesów, nowe pomysły na trenowanie i na prowadzenie drużyny, za to do starszego nie będą fikały i cwaniakowały nasze pseudogwiazdy
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

St@chu napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że nerwy ponoszą, ale jechanie po kolesiu, którego poza kilkoma zdjęciami zapewne nie widziałeś nawet na oczy świadczy wyłącznie o Tobie...

Kimkolwiek będzie nowy trener, o ile nie będzie to typowy "łatacz dziur do końca sezonu" zasługuje na kredyt zaufania...
Widzisz - to nie jest jechanie tylko stwierdzenie faktów - tak samo jak fakt zwolnienia Skorży przyjmuję do wiadomości, tak fakt, że Schaffer nie miał sukcesów przez ostatnie 7 lat również faktem pozostaje.....

On jako trener Wisły - ta perspektywa mnie trochę przeraża (podobnie było z Liczką) - i może rzeczywiście trochę denerwuje, stąd problem z kredytem zaufania.......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2010, 14:22
Markus napisał(a):Wyświetl post
Chyba wszyscy byśmy sobie życzyli, aby każdy polski trener miał takie sukcesy w piłce klubowej, jak Schafer.

Nie przesadzajmy z krytyką i nie ośmieszajmy się stawiając go w jednym rzędzie z takimi osobami jak Ulatowski, Probierz, Skorża etc. Nie ta półka, nie ten autorytet, nie to samo podejście i przyzwyczajenia, nie ta wiedza, nie te dokonania.

Schafer to gość z innej bajki i innego świata. I bardzo dobrze.
A dostanie leszczy i transfery na free card jak każdy trener. Wierzysz, że Cupiał zatrudnia go po to, by budować mocny klub. Inwestować w szkolenie, scouting, budowe ośrodka treningowego itp ?
Bo mnie się wydaje, że on go zatrudnia, żeby wejść do LM. Dodam, ze jak zwykle z gołą dupą tam się bedziemy pchać. Nie uda się, zwolni go i przyjdzie jeszcze ktoś inny.
Błąd jest jak zwykle popełniany odgórnie i chyba już się nic nie zmieni dopuki nie będzie właściciela typowego biznesmena z planem.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.03.2010 o godz. 14:25.
..
vincent
Member

Od: 08.2003

Stary 15.03.2010, 14:24
Ludzie! Chciałem przypomnieć, że jesteśmy w Polsce nie w Niemczech czy nawet Ukrainie nasza liga to kompletna padaka, której to mistrz przegrywa z pól amatorami z Estonii żaden trener z sukcesami tu nie przyjdzie, bo tu nie ma kasy ani na jego pensje ani na stworzenie czegoś co by przypominało klub piłkarski z prawdziwego zdarzenia. Dlatego uważam, że ten szwab to dobry wybór ma sukcesy( i to nawet duże jak na nasza ligę) więc na pewno nie jest jakimś kompletnym parodystą jak np. Liczka do tego widać, że chce znowu zaistnieć w Europie, bo gdyby nie chciał to by dalej grzał dupę w słońcu Zjednoczonych Emiratów Arabskich i zgarniał za to dobrą kasę.
KOALIK
Banita

Stary 15.03.2010, 14:25
Chyba wszyscy byśmy sobie życzyli, aby każdy polski trener miał takie sukcesy w piłce klubowej, jak Schafer.

Nie przesadzajmy z krytyką i nie ośmieszajmy się stawiając go w jednym rzędzie z takimi osobami jak Ulatowski, Probierz, Skorża etc. Nie ta półka, nie ten autorytet, nie to samo podejście i przyzwyczajenia, nie ta wiedza, nie te dokonania.

Co jest sukcesem Schafera oprócz finału Pucharu Niemiec i półfinału Pucharu UEFA z Karlsruher SC w 1996 roku? Mistrzostwo w Emiratach Arabskich? Awans do pierwszej ligi niemieckiej w 1986 roku? Jeżeli jest taki dobry, to czemu od jedenastu lat nie ma pracy w Bundeslidze, czy nawet w innym poważnym kraju? Po prostu kolejny mędrzec w stylu Beenhakkera. Powie parę ogólników i haseł, a 3/4 kibiców dostanie orgazmu, a skończy się to jedną wielką hańbą (jak z sytuacją z Leosiem)...
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.03.2010 o godz. 14:27.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2010, 14:27
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
No naprawdę te jego osiągnięcia konkretne. Tak przeszkadza mi że to niemiec i propaganda kościelna mi się nie udzieliła.
pokaz mi polskiego trenera ktory prowadzil ekipe przez kilka sezonow Bundeslidze doszedl z nia do polfinalu PU i zdobyl puchar Niemiec , Puchar Afryki oraz byl na MŚ. Jak mowimy ze Kasperczak taki dobry trener, ale on takich osiagniec nie mial.
p.s wlasnie wychodzi twoja zaściankowość. Poźniej sie dziwimy, ze na zachodzie o nas mowią antysemici, czy rasiści.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Co jest sukcesem Schafera oprócz finału Pucharu Niemiec i półfinału Pucharu UEFA z Karlsruher SC w 1996 roku? Mistrzostwo w Emiratach Arabskich? Awans do pierwszej ligi niemieckiej w 1986 roku? Jeżeli jest taki dobry, to czemu od jedenastu lat nie ma pracy w Bundeslidze? Po prostu kolejny mędrzec w stylu Beenhakkera. Powie parę ogólników i haseł, a 3/4 kibiców dostanie orgazmu, a skończy się jedną wielką hańbą (jak z tym z Holandii)...
chcialbym zeby Wisła grała na poziomie:
finalisty Pucharu Niemiec
półfinalisty Pucharu UEFA
....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Overmars
Senior Member

Od: 04.2004

Stefan Majewski ?
Borinho
Senior Member

Oby skończyło się tak jak z Benhakerem 1 awansem do Mistrzostw Europy a w jego wypadku do ligi mistrzów.
ra
Borinho
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.03.2010, 14:29
Wcale się nie zdziwię jak zamieniliśmy Skorżę na Urbana, bo przecież z nim też prowadzone były kiedyś jakieś rozmowy...
Jak dla mnie nie dobry ruch w środku sezonu zwalniać trenera bądź co bądź lidera tabeli. Ja bym pogratulował piłkarzom bo w moim odczuciu to oni zwolnili Skorżę. Głupotą jest rozliczanie trenera za to że Brożek nie umie trafić do bramki Kirm strzela w słupek itp !!

Panu Maciejowi życzę powodzenia w nowym klubie ( obstawiam że od nowego sezonu poprowadzi Legię Warszawa), dziękuje za 2 tytuły Mistrza Polski.

Efekt nowej miotły zadziała 2-3 spotkania a potem dalej będziemy oglądać nędzną kopaninę w wykonaniu naszych pseudo gwiazdek o takiej a nie innej mentalności.

Żebyśmy tylko nie żałowali tego ruchu.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 15.03.2010 o godz. 14:31.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.03.2010, 14:30
Kasperczak też zdobył puchar Francji z Fc Metz...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 15.03.2010, 14:31

Możliwe ze własnie z innego świata. Tylko czy ktos taki bedzie pasował do NASZEGO świata. Bo wymienia sie trenerów a nie zawodnikow.
Zreszta, chodza głosy że to ma byc Polak...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

KOALIK
Banita

Stary 15.03.2010, 14:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
....
Z jego biografii widać, że były to pojedyncze sukcesy. My też byliśmy jedną nogą w ćwierćfinale Pucharu UEFA.

Borinho napisał(a):Wyświetl post
Oby skończyło się tak jak z Benhakerem 1 awansem do Mistrzostw Europy a w jego wypadku do ligi mistrzów.
ra
Nawet Engel i Janas wygrali jeden mecz, a u Beenhakkera z Austrią powinno być 1:6. Na temat Beenhakkera pisać zamiaru nie mam, bo wystarczy wspomnieć, kto u niego w kadrze grał lub porażki z Armenią, jedną wielką kompromitację w Słowenii, itd.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 15.03.2010 o godz. 14:43.
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:33
Żaden Urban nie będzie trenerem Wisły

On tak samo się skompromitował w Legii . WisłaZwe mogę się o 50 euro na cele charytatywne założyć że o 17 nie ujrzysz Urbana w Wiśle ....

Nie róbmy już z naszego klubu bagna !!!
Borinho
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 14:35
Coniektórzy to by chcieli Mourinho, Guardiole, lub jeszcze kogoś tego pokroju, ale ludzie to nie film Sci-Fi tylko rzeczywistość. Nasza liga to padaka, nikt znany tu nie przyjdzie i nie chodzi tylko o kasę bo nawet jakby ją dostał to taki gość chciałby stworzyć od podstaw cały klub. Kasa na transfery, scauting, cały sztab ludzi a na to wszystko to już jeden Pan Cupiał nie wystarczy niestety.
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.03.2010, 14:35
FraMat napisał(a):Wyświetl post
....
A w tych klubach właściciel też nie dawał kasy na transfery i sprzedawał najlepszych piłkarzy?
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 14:36
Według mnie Kasperczak lub Sheafer.

Dziwne to wszystko, ciekawe co bedziemy pisac na koncu rundy...
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.03.2010, 14:37
http://wisla-online.pl/news/winfried...pca-skorzy-932

Jest więcej inforamcji na temat nowego trenera w Wiśle. Zastanawiające, ze przy brakach w budżecie Niemiec będzie pobieral aż taką kasę...
Zobaczymy co z tego wyjdzie, jesli to wszystko okaze sie prawda.
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 15.03.2010 o godz. 14:48.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:38
Napewno Niemiec raczej !!!
Na dzień dzisiejszy trzeba dać mu popracować spokojne do końca rundy . Zobaczyć jakie ruchy będą w lecie . Powinniśmy spokojnie utrzymać miejsce pucharowe a może i więcej i zobaczyć co będzie się działo na Jesieni w walce w Pucharach. Jaką jakość ta tym grajkom nowy trener.
Borinho
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.03.2010, 14:40
To bardzo ważna prawda, dlatego mam nadzieję, że w końcu w klubie będą o tym pamiętać. Sama zmiana nazwiska na ławce trenerskiej, bez korekty złej polityki sportowo-finansowej nie odmieni długofalowo Wisły. Naprawa błedów i tego, co zawiodło, nie może ograniczać się wyłącznie do osoby trenera, bo to będzie tylko dalsze kręcenie się w kółko.
I właśnie dlatego Schaefer (albo inny trener, który przyjdzie) powinien objąć zespół już teraz. Po pirewsze - ratować obecny sezon. Po drugie - zorientować się, na ile silną (słabą) ma kadrę.

Skądinąd wiadomo, że na ogół przy nowym trenerze Cupiał w pierwszym okienku transferowym kogoś mu kupuje. W lecie może być podobnie, choć szału nie można się spodziewać. Ot, jeden przyzwoity transfer.

PS. co do kasy dla Schaefera - lepiej się zastanowić, ile stracilibyśmy wylatując z czołówki na koniec sezonu. To strata liczona w milionach złotych. Jeśli się Schaefer sprawdzi, to będą dobrze zainwestowane pieniądze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
sqallpl
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:41
Mam maly cien nadziei na to, ze wlasciciel po meczu otwarcia na nowym stadionie znowu peknie w srodku i cos wylozy.
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:43
Wiec kolego Infiniti, to Twoje ostatnie godziny na tym forum..
sqallpl
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:44
Cytat:
Wiec kolego Infiniti, to Twoje ostatnie godziny na tym forum..
Poczekajmy do konferencji
tofik
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:45
Przecież dobrze napisał, że Skorża wyleci. Szofer i Heniek obydwaj siwe gołabki więc ja bym mu podarował
..
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.03.2010, 14:45
Ja jestem za angażem Winfrieda Schaefera
To doświadczony trener z sukcesami jako piłkarz oraz jako trener. Myślę , że to w tej chwili najlepszy kandydat na to stanowisko. Nie jestem za zatrudnieniem Polaka , wiadomo , że Smuda do nas nie przyjdzie. A Probierz czy Ulatowski to nie szkoleniowcy dla Białej Gwiazdy
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 15.03.2010, 14:47
Ciekawe czy Niemiec zdaje sobie sprawę w co się pakuje.

1. Brak bazy treningowej (do Myślenic będzie często jeździł i do Bogusia na szkocką może wpadnie )
2. Profesjonalizm naszych kopaczy - niech porozmawia z Danem Petrescu (niech mu żadne Hard Work do głowy przyjdzie bo strajk na treningu będzie)
3. Stadion w budowie i nie wiadomo czy lipcu będzie dokończony (a tam bez dachu można grać)
4. Podziwianie polskich obiektów sportowych np. stadion Hutnika, Polonii Bytom, Odry Wodzisław (Niemcy się umywają)

Macie jeszcze jakieś pomysły ?
Bo mam wrażenie że do bagnistej ekstraklasy będzie pasowała tylko osoba która wie co ją czeka.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
sqallpl
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:48
Ciekawe czy Sheafer po angielsku jako tako mowi?
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 15.03.2010, 14:51
Jestem z Wisłą od zawsze. Zawsze jej kibicowałem, zawsze w nią wierzyłem. Nawet jak przegrywali z Lechem 1:4 czy z Cracovią u siebie, ale jak zatrudnią Majewskiego to oficjalnie przestaje jej kibicować...
Borinho
Senior Member

Stary 15.03.2010, 14:52
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Z jego biografii widać, że były to pojedyncze sukcesy. My też byliśmy jedną nogą w ćwierćfinale Pucharu UEFA.

Nawet Engel i Janas wygrali jeden mecz, a u Beenhakkera z Austrią powinno być 1:6. Na temat Beenhakkera pisać zamiaru nie mam, bo wystarczy wspomnieć, kto u niego w kadrze grał lub porażki z Armenią, jedną wielką kompromitacją w Słowenii, itd.

Dobrze a widziałeś poziom ligi naszej i kto grał w 2009 roku w zagranicznych dobrych klubach . Z roku na rok poziom naszej piłki się obniżał . Ot w rozgrywek w Polsce , po fakt że Krzynówkom,Smolarkom, Żurawskim ,Lewandowskim,Bronowickim skończył się Matusiak przybyło lat problemów i spadła forma ... ostatnim dobrym piłkarzem ofensywnym był Błaszczykowski ale jego akurat tępiły kontuzje.
Nikt nie chcę kupować Polski piłkarzy do lig zachodnich bo są słabi przykład Pawła Brożka.

Benhakerowi udało się wykrzesać w sezonie 2006/2007 wszystko najlepszego co mógł z Polskich piłkarzy.
Zwycięstwo z Portugalią , remis na wyjeździe .... zwycięstwo z Belgią na wyjeździe i u siebie
To nie są takie złe wyniki . Nie wiem czy z Polskim trenerem ówcześnie ten awans był możliwy . Natomiast jak mówię w 2009 roku i pół roku wcześniej na euro 2008 to już był obraz nędzy i rozpaczy ale też wynikał on z faktu kompletnego nieurodzaju w Polskim Piłkarstwie !!.
Ostatnio edytowane przez Borinho : 15.03.2010 o godz. 14:56.
Borinho

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów