Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Skorza zwolniony z Wisly. Kto nastepca ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7074)

nesta 15.03.2010 11:24

Skorza zwolniony z Wisly. Kto nastepca ?

Stary temat mozna juz chyba zamknac...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...renerem_wisly/

Wehrmacht 15.03.2010 11:25

Nie wierzyłem, że to zrobią -.-

SpoXsteR 15.03.2010 11:25

Kto? piłkarze.. a raczej trzeba cos z nimi zrobic.. i tu pole do popisu ma Cupial...
przyjdzie nowy, chwila swiezosci i znow bedzie to samo co przy Skorzy...
k... nie moge tego przebolec.. na kilka kolejek przed koncem.. zegnam MP
Skorża pewnie pójdzie do Poznania.. i tak będzie świetował, oj czuje że jeszcze tego będziemy zalowac..
PS,
Urban przyjdzie.. hahaha, a tak calkiem powaznie to pewnie Moskal ewentualnie Kulawik.. i znow 8 miejsce

tomo 15.03.2010 11:26

Ciekawy jestem na jaki wariant postawią. Czy zrobią coś w stylu tymczasowego trenera (strażaka), który dociągnie to do końca ligi vide sytuacja w Legii czy też od razu przyjdzie trener z konkretnymi oczekiwaniami wobec niego.

Fuks 15.03.2010 11:27

Co za głupota... zadnych przeciekow kto nowym nie ma, więc pewnie Kazik Moskal albo Tomek Kulawik .. :P

Grymas 15.03.2010 11:28

Moim zdaniem, to wszystko jakieś dziwne, Urban poleciał, teraz Skorża, kto wie czy ktoś z Jasiem nie rozmawiał, bo w wywiadach jakoś bardzo faktem zwolnienia nie był przejęty. Oby czasem hiszpański styl nie przyszedł do Wisły... a tak serio, to powinni sięgnąć po kogoś z za granicy, nie ma co testować polskiej myśli szkoleniowej.

Grymas 15.03.2010 11:30

http://sport.interia.pl/raport/wisla...aefera,1451889 interia już ma swoje teorie:D

TSW Fanatyk 15.03.2010 11:30

urban do wzięcia....
a tak na serio to trzeba takiego szkoleniowca jakim był Dan, z charyzmą i z poważaniem bo wg mnie Maciek nie miał jaj a zawodnicy traktowali go jak kolegę... ktoś powinien dokończyć ten sezon a od nowego powinien być jakiś profesjonalista z zagranicy bo w Polsce nie ma żadnego wolnego..

Boleck 15.03.2010 11:30

Ciekawe czy nowy trener dostanie jakieś instrumenty naprawy sytuacji choćby jakiś konkretniejszy grosz na transfery?
W dobrego trenera nie wierzę ostatnio na nic nas nie stać.

daniello1987 15.03.2010 11:30

W tym momencie to chyba tylko Ulatowski,ewentualnie Probierz chociarz w niego torche wątpie. wiecej nazwisk z Polski nie widze

Toldo 15.03.2010 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 869617)
Ciekawy jestem na jaki wariant postawią. Czy zrobią coś w stylu tymczasowego trenera (strażaka), który dociągnie to do końca ligi vide sytuacja w Legii czy też od razu przyjdzie trener z konkretnymi oczekiwaniami wobec niego.

Obstawiam Kazia Moskala,który juz nie raz był strażakiem. W sumie szkoda, bo póki mentalność naszych kopaczy się nie zmieni, to najlepszy trener nic nie ugra.

farben 15.03.2010 11:33

Maciej Skorża nie jest już trenerem Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/strona...isly,id,t.html

nesta 15.03.2010 11:34

Mnie sie wydaje, ze poznamy juz szkoleniowca docelowego. Bo w takiej sytuacji mielibysmy chyba komunikat odrazu, ze tymczasowym szkoleniowcem zostake np. Kulawik. A przeciez nie czekano by do popoludnia aby Kule takowym oglosic..

Cytat:

Już w piątek negocjacje przedstawicieli Wisły w sprawie zatrudnienia Schaefera były zaawansowane. Do uzgodnienia zostały ostatnie szczegóły umowy, wymieniano faksy.

Wehrmacht 15.03.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 869626)
W tym momencie to chyba tylko Ulatowski,ewentualnie Probierz chociarz w niego torche wątpie. wiecej nazwisk z Polski nie widze

Ewentualnie Fornalik.

podszywacz 15.03.2010 11:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 869615)
Kto? piłkarze.. a raczej trzeba cos z nimi zrobic.. i tu pole do popisu ma Cupial...
przyjdzie nowy, chwila swiezosci i znow bedzie to samo co przy Skorzy...
k... nie moge tego przebolec.. na kilka kolejek przed koncem.. zegnam MP
Skorża pewnie pójdzie do Poznania.. i tak będzie świetował, oj czuje że jeszcze tego będziemy zalowac..
PS,
Urban przyjdzie.. hahaha, a tak calkiem powaznie to pewnie Moskal ewentualnie Kulawik.. i znow 8 miejsce

Dokładnie mam takie samo zdanie. Pójdzie do Poznania albo Warszawy i tam człowiek zrobi karierę. Niestety, musimy się przygotować na lata nędzy, chyba że Cupiał ma w zanadrzu jakiegoś zagranicznego, dobrego trenera, w co wątpię bo przecież my tylko sprowadzamy szrot za darmo. To jest dla mnie bardzo smutna informacja że straciliśmy bardzo dobrego trenera.

INZAGHI 15.03.2010 11:35

NARESZCIE!!!

Nie zależy mi na miejscu nawet w pierwszej trójce. Chcę zobaczyć normalną gre w piłkę, bo to co do tej pory uskuteczniał Pan Skorża, gry w piłke nie przypominało.

Nieważne kto teraz przyjdzie, ważne żeby drużyna w meczu zrobiła trzy sytuacje bramkowe, trochę zagrała pressingiem. Mi do szczęścia po takiej chujowiźnie Skorży więcej do szczęścia nie trzeba.

Nie chce nawet Mistrza Polski. Chce normalnej gry w piłkę, nawet na poziomie ligi estońskiej.

Dziękuję Panie Skorża za to, że na żywo jak i przed telewizorem ziewałem i zasypiałem.

Alleluja i do przodu.

Griszka30KR 15.03.2010 11:35

Moim zadniem to zły ruch.Raczej jest po MP,bo pewnie porpowadzi to Kulawik lub ktos podobny,co napewno nie zmieni układów wewnatrz zespołu(kumoterstwa itp.),które uważam za główna przyczyne takiej postawy Wisły jak jest obecnie.Powinni wywalic Brozków,mysle ,ze Oni sa głownie odpowiedzialni za zamet w klubie,a potem Łobodziski,Jirsak,Pawełek,którzy tylko obnizaja poziom jakosciowy.Do tego porzadna rozmowa Cupiała z zawodnikami i mysle,ze nawet ze Skorżą, sezon dociagnelibysmy na godziwej pozycji,teraz grozi nam poza podium.Ale to tylko moje zdanie.

SpoXsteR 15.03.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Toldo (Post 869628)
Obstawiam Kazia Moskala,który juz nie raz był strażakiem. W sumie szkoda, bo póki mentalność naszych kopaczy się nie zmieni, to najlepszy trener nic nie ugra.

tak własnie jest... dlatego wk.. mnie ze ciagle pociagany za wszystko jest trener(juz nie pisze o Skorzy) ogolnie, i nie tylko w Wisle.. ich mentalnosc musi sie zmienic, bo to ze Ferguson na nich krzyknie nic nie da.. zeby to Legia byla glownym faworytem do MP to byl jeszcze przebolal.. ale ze Wronki na 99% siegna po MP juz nie moge przebolec..

Maciuś 15.03.2010 11:36

Niebiosa wysluchaly naszych prosb :)
Czas budowac nowa profesjonalna Wisle.

DJ Hazel 15.03.2010 11:37

Zły ruch działaczy...Teraz zmiana trenera może skutkować zupełną dezorganizacją drużyny.Nigdy nie zapomnę tego czego dokonał Skorża.Szkoda bo miał wielki talent ale zawiódł w najważniejszych spotkaniach...Tak naprawdę był już skreślony po meczu z Levadią...Masakra..

Wehrmacht 15.03.2010 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 869632)
To jest dla mnie bardzo smutna informacja że straciliśmy bardzo dobrego trenera.

Mam takie same zdanie. Nikt nie powie, że trener który 2 mistrzostwa zdobył nagle zapomniał jak się trenuje. On po prostu miał co raz gorszych grajków do dyspozycji. a i tak swoje robił.

Pablo84 15.03.2010 11:38

Mam nadzieję, że do klubu powróci Bednarz....

it 15.03.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 869636)

Żebyś się nie zdziwił...

Zbyychu 15.03.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez podszywacz (Post 869632)
Niestety, musimy się przygotować na lata nędzy, chyba że Cupiał ma w zanadrzu jakiegoś zagranicznego, dobrego trenera, w co wątpię bo przecież my tylko sprowadzamy szrot za darmo.

chytry dwa razy traci.

jakikolwiek by nowy trener nie był, mam nadzieje, że tych co bardziej rozkapryszonych i leniwych będzie trzymał za mordy.

no nic, dziękujemy Panie Macieju! dwa Mistrzostwa, kawał czasu razem.

Boleck 15.03.2010 11:38

Cytat:

Za darmo nie da się!

TSW Fanatyk 15.03.2010 11:38

Cytat:

miało tak być po Dynamie, po Valarendze, po Levadii, wierzysz że akurat teraz tak będzie?

nesta 15.03.2010 11:39

Nie najezdzajcie na Cupiala, bo jakby nie on (jesli Bialonski ponownie sie nie myli) to ogladalibysmy "specjalistow" pokroju Probierza czy Ulatowskiego, bo za nimi optowali czlonkowie rady nadzorczej, bo tansi. Sam Cupial uparl sie na Niemca.

Toldo 15.03.2010 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 869634)
Moim zadniem to zły ruch.Raczej jest po MP,bo pewnie porpowadzi to Kulawik lub ktos podobny,co napewno nie zmieni układów wewnatrz zespołu(kumoterstwa itp.),które uważam za główna przyczyne takiej postawy Wisły jak jest obecnie.Powinni wywalic Brozków,mysle ,ze Oni sa głownie odpowiedzialni za zamet w klubie,a potem Łobodziski,Jirsak,Pawełek,którzy tylko obnizaja poziom jakosciowy.Do tego porzadna rozmowa Cupiała z zawodnikami i mysle,ze nawet ze Skorżą, sezon dociagnelibysmy na godziwej pozycji,teraz grozi nam poza podium.Ale to tylko moje zdanie.

Myslisz, że tak łatwo jest kontrakt rozwiązać?Wtedy dopiero nie wygrzebalibyśmy z długów za odszkodowania. A układy może rozbić tylko trener, który w Polsce jeszcze nie pracował, bo tak to wszyscy są oklepani z naszego podwórka.

dj_ibutti 15.03.2010 11:39

Paranoją jest to, że trener jest rozliczany za to że Brożek nie potrafi trafić w piłkę, nie mówiąc juz o bramce. Że Małecki nie potrafi dośrodkować, a Łobo jest zajebany.

Tak jak ktoś pisał, dopóki się nie zmieni mentalności kopaczy, to nic się nie zmieni. A Winfried? Dupa z niego, a nie trener. Sukces w Afryce i długo, długo nic. Poza tym wygląda jak niemiecki gej...

Pele77 15.03.2010 11:39

Teraz jest przez chwilę wielka nadzieja, że będzie trener z nazwiskiem znanym w Europie, a i tak się okaże, że trenerem zostanie Kulawik, bo na dobrego trenera z zagranicy okaże się, że zabraknie pieniędzy, a z polskich trenerów Ci co pracują obecnie w jakimś klubie jak np. Ulatowski są nie do wyciągnięcia. Także będzie Kulawik albo zostanie odkurzony Kasperczak, Michniewicz albo jakiś inny Łazarek... obym się mylił. Mówi się, że Schaefer chce pół miliona euro, wg mnie za takie pieniądze można znaleźć jeszcze lepszego trenejro...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl