The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2021, 09:30
Bęben maszyny losującej zostanie zwolniony i będziemy mieć nowego trenera, coraz mniej w tym emocji i nadzieji. A za jakiś czas okaże się za miękki, za twardy, komuś nadepnie na odcisk i znowu zwrócimy się ku maszynie losującej. Lub wujowi, który ma taki plus, że się z zarządem dogada.

Ws. Hyballi, nie wiem czy doniesienia są prawdziwe. Natomiast kolejny trener po skowronku wybrany, sprawdzony i klepnięty przez zarządzających. Jeśli zły trener/człowiek to drogi zarządzie piękny strzał w kolano, znowu.

I ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Mamy nie tylko dział sportowy typu top Secret ale i prezesa w pelerynie niewidce.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.04.2021, 09:32
Problem jest w tym, że wyniki w naszej buraczanej lidze w bardzo małym stopniu zależą od faktycznych umiejętności czy to trenera czy zawodników czy drużyn jako całości. Jest tyle pozaboiskowych czynników które maja wpływ że faktycznie trenerem może zostać i ogrodnik byle był znajomym ogrodnikiem. Wtedy raz na jakiś czas "zrobi wynik" i będzie na tym jechał, może nawet na fotel selekcjonera zajedzie jak Brzeczek, Fornalik i wielu wielu wcześniej. Jedynym z naszych który miał warsztat i pomysł był Nawałka. Wyrósł ponad naszą przeciętność i trzeba go było przyciąć, czego doświadczył w Lechu. O Kasperczaku nie wspominam bo jego bali się wziąć do kadry bo nie był znajomym ogrodnikiem, tylko przyjechał z jakiejś Afryki i udawał fachowca.

To samo działa teraz w przypadku Hyballi nie dość że nie swój, to jeszcze Niemiec i ośmiela się krytykować to co zastał. To co się teraz dzieje jest po myśli całej ligowej karuzeli. Jeżeli zarząd się podda, będzie to miało długotrwałe konsekwencje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 30.04.2021, 10:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post

To samo działa teraz w przypadku Hyballi nie dość że nie swój, to jeszcze Niemiec i ośmiela się krytykować to co zastał. To co się teraz dzieje jest po myśli całej ligowej karuzeli. Jeżeli zarząd się podda, będzie to miało długotrwałe konsekwencje.
Ja już mialem takie wrażenie w meczu z piastem gdzie gladko i szybko rozpracowal fornalika i bylo 3:0. Ale z odsiecza przyszedł sędzia i ustawil hyballe w szeregu ze tu liga polska, oni tu rządzą i wyżej wala nie podskoczy
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.04.2021, 11:06
sl@y napisał(a):Wyświetl post
Ja już mialem takie wrażenie w meczu z piastem gdzie gladko i szybko rozpracowal fornalika i bylo 3:0. Ale z odsiecza przyszedł sędzia i ustawil hyballe w szeregu ze tu liga polska, oni tu rządzą i wyżej wala nie podskoczy
Błagam. Litości.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 30.04.2021, 09:59
Powinien zostać, stworzyć zespół charakterologicznie pasujący mu, rozegrać tak sezon i wtedy go oceniać.
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.04.2021, 10:25
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Powinien zostać, stworzyć zespół charakterologicznie pasujący mu, rozegrać tak sezon i wtedy go oceniać.
Chyba się nie uda.Korzym kopie teraz w 4 lidze i ogólnie banda świrów to juz emeryci .Ale może zawsze spróbować w Kielcach jak przestanie być trenerem Wisły.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2021, 10:16
Wali mnie czy trenerem będzie nadal Hyballa czy ktoś inny .

Interesuje mnie Wisła i jej rozwój.

W tym kontekście jednak pozostawienie Hyballi, albo jego zwolnienie, bo są jakieś "kwasy" w drużynie, czy w "sztabie" ma znaczenie.
  • Zwolnienie go z powodu "kwasów" będzie oznaczało, że zarząd goni w piętkę, niezależnie od tego, kto przyjdzie.
  • Zwolnienie go, bo mamy kogoś znacznie lepszego, kto zagwarantuje wprowadzanie Wisły na wyższy poziom sportowy (ot, choćby 2 Bundesligi) będzie wytłumaczalne, i będzie rokowało optymistycznie, choć jest mało eleganckie.
  • Zwolnienie go dla jakiejś polskiej myśli szkoleniowej będzie oznaczało, że jesteśmy w czarnej d... i nie zamierzamy w najbliższych latach walczyć o coś więcej niż utrzymanie.
  • Zwolnienie go, nie daj Boże dla Brzęczka, będzie oznaczało, że Wisła jest dla Trio zwykłą firemką, z której można ciągnąć kasę dla wąskiego kręgu rodziny i znajomych (piszę to z całą świadomością naruszania świętości, bo Trio, bo ratunek, bo zbawienie Wisły, bo pozbycie się garbu, a raczej płetwy... i temu podobne). Nie chcę w to wierzyć, bo mam głębokie przekonanie, że Kuba jest bardziej wiślakiem niż biznesmenem.

Pozostawienie Hyballi i spróbowanie usunięcia "kwasów" będzie oznaczało trzymanie się wybranej drogi z perspektywą sportowego rozwoju poprzez wymianę w drużynie sytych kotów na głodne i sprawne drapieżniki, a w sztabie szkoleniowym stworzenie jednolitości systemu treningowego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.04.2021, 13:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wali mnie czy trenerem będzie nadal Hyballa czy ktoś inny .

Interesuje mnie Wisła i jej rozwój.
Dodatkowo zapraszam wszystkich(to nie do Ciebie) którzy optują teraz za zwolnieniem trenera do ściepy na Jego odprawę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2021, 13:49
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo zapraszam wszystkich(to nie do Ciebie) którzy optują teraz za zwolnieniem trenera do ściepy na Jego odprawę.
Płacić będą za to właściciele, nie Ty czy ja. Więc nie sraj żarem za przeproszeniem

Skoro tak chcą, tak zrobią.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.04.2021, 13:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Płacić będą za to właściciele, nie Ty czy ja. Więc nie sraj żarem za przeproszeniem

Płacić będziemy my wszyscy w karnetach, biletach, koszulkach czy gadżetach, także nie pier*ol za przeproszeniem.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2021, 13:53
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Płacić będziemy my wszyscy w karnetach, biletach, koszulkach czy gadżetach, także nie pier*ol za przeproszeniem.
To znaczy co - podniosą ceny biletów z pozycją "odprawa na trolla"? Czy by był "brodacz" czy nie, za bilety trzeba płacić.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 11:00
Aktualne wyniki mimo że słabe nie dają żadnej podstawy do zmiany trenera. Dlatego ta cała nagonka żeby manewr usprawiedliwić...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2021, 11:13
Aktualne wyniki mimo że słabe nie dają żadnej podstawy do zmiany trenera. Dlatego ta cała nagonka żeby manewr usprawiedliwić...
To jakie wyniki by daly podstawe? Spadek?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 15:53
bódyń napisał(a):Wyświetl post
To jakie wyniki by daly podstawe? Spadek?
Do spadku chyba trochę brakuje i nie dlatego że przygodę z Hyballą zaczynaliśmy z zapasem punktowym. Wiec względny spokój który teraz mamy to w dużej mierze jego zasługa.

Ostatnie kilka spotkań poczynając od Podbeskidzia moim zdaniem było bardzo podejrzane, jeżeli chodzi o podejście niektórych piłkarzy do swoich obowiązków. Obawiam się ze właśnie po to żeby teraz straszyć widmem spadku...

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Co się tak podniecasz? "Sraj żarem" ? Gówno ci się w dupie zagotowało? Od kilku stron piszesz jakbyś siedział pod stołem w gabinecie prezesa, a jedyne czego możesz być pewny to swoich urojeń.

Skąd wiesz czego właściciele chcą? Zwierzają ci się? Więc nie bredź ...

A nawet jeżeli chcą wywalić Hballę to każdy może wyrazić opinię na temat tej decyzji, a moim zdaniem jest tylko trochę mniej kretyńska niż większość twoich wpisów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.04.2021 o godz. 16:08.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.04.2021, 13:46
Niech wraca Sobol.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.04.2021, 13:54
Przeczytałem cały wątek z ostatnich 3 dni - zajęło mi to ponad godzinę. Szanuje zdanie zarówno zwolenników obecnego trenera którzy uważają ze to piłkarze wala w ch...i włodarze klubu którzy wtrącają się w nie swoje sprawy za bardzo jak i zdanie drugiej strony uważającej metody trenera za nie rokujące poprawy co równoznaczne było by ze zwolnieniem niemieckiego trenera. W moje opinii powinien tu przyjść Pan trener Brzeczek i uporządkować tą nienormalną sytuację póki jeszcze czas - zwolnienie obecnego trenera powinno nastąpić po zakończeniu ostatniego meczu czyli 15 maja. Dość już eksperymentów, trener wprowadził kwas w szatni i trzeba dać tu sprawdzonego człowieka. Bo za chwilę będziemy znów pośmiewiskiem sportowych portali i innych mediów.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 30.04.2021, 13:56
Armin napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem cały wątek z ostatnich 3 dni - zajęło mi to ponad godzinę. Szanuje zdanie zarówno zwolenników obecnego trenera którzy uważają ze to piłkarze wala w ch...i włodarze klubu którzy wtrącają się w nie swoje sprawy za bardzo jak i zdanie drugiej strony uważającej metody trenera za nie rokujące poprawy co równoznaczne było by ze zwolnieniem niemieckiego trenera. W moje opinii powinien tu przyjść Pan trener Brzeczek i uporządkować tą nienormalną sytuację póki jeszcze czas - zwolnienie obecnego trenera powinno nastąpić po zakończeniu ostatniego meczu czyli 15 maja. Dość już eksperymentów, trener wprowadził kwas w szatni i trzeba dać tu sprawdzonego człowieka. Bo za chwilę będziemy znów pośmiewiskiem sportowych portali i innych mediów.
Jak przyjdzie Brzęczek to gwarantuję ci , że będziemy pośmiewiskiem sportowych portali
Żeby nie było, do samego Brzęczka nic nie mam .
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.04.2021, 14:01
To co? Trzeba czekać na spadek z ligi aby tylko nie musieć płacić trenerowi za zerwany kontrakt. Płacone już było kilku trenerom naraz i nic się nie działo.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 14:04
Właśnie się działo, płacąc kilku trenerom na raz nie wzmocnisz zespołu dobrym piłkarzem, bo Cię na niego nie stać ani nie spłacisz szybciej długów z przeszłości jak w naszym przypadku. Wszystko jest ze sobą powiązane.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:08.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 30.04.2021, 14:08
Właśnie się działo, płacąc kilku trenerom na raz nie wzmocnisz zespołu dobrym piłkarzem, bo Cię na niego nie stać ani nie spłacisz szybciej długów z przeszłości jak w naszym przypadku. Wszystko jest ze sobą powiązane.
Wisła akurat nie wzmacnia się dobrymi piłkarzami tak po prostu, dla zasady
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 30.04.2021, 14:28
Kontrowersyjne decyzje trenera kosztują nas przepalanie pieniędzy na zawodników nieużywanych w meczach. I te przepalone pieniądze można spożytkować wpłacając je na konto trenera Hyballi, zwolnionego z obowiązku trenowania. A zawodników odpalonych przez pana trenera zacząć wykorzystywać w meczach.

Bo odpalanie na trybuny jedynego zmiennika na poz. ofensywnego pomocnika i branie na ławke 2 bramkarzy lub 5 obrońców czy 2 drewnianych napastników jak trener Hyballa nie jest dobrych zarządzaniem zespołem.

Tak samo jak zamiana taktyki na 5-4-1 podczas gdy jedyny zawodnik nadający się na lewe wahadło od dawna nie dostąpił zaszczytu znalezienia się na ławce, a w dodatku jego zakup kosztował konkretną sumę pieniędzy (co jest w naszym przypadku rzadkością) i pan trener zaakceptował ten transfer.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.04.2021, 16:50
Moim zdaniem dyskusja teraz o przyszłości Hybbali jest bezcelowa. Pomijam że poruszamy się trochę po omacku, plotki, przecieki itp. Spadek formy jest jedynym faktem.

Na dziś kwestią priorytetową jest utrzymanie a ono na dziś wisi na włosku. Niech Peter najpierw utrzyma tą drużynę i to przed ostatnią kolejką. bo jeśli będzie rozstrzygał ostatni mecz, to nawet jak się utrzymamy, to będzie to kompromitacja a jeśli nie to po pierwsze 'problem' sam się rozwiąże, do tego będzie to gigantyczna kompromitacja i nasza przyszłość nadal będzie wisiała na włosku.

Porównał bym to do organizacyjno/finansowej kompromitacji TS, pod rządami pani Marzenki i Dukata.
Tak więc najpierw utrzymanie(najlepiej już w sobotę) a potem sprawa sama się wyjaśni.

Błaszczu jest w zespole, ma całkowity ogląd na sprawę, ma porównanie metod szkoleniowych itp.
Utrzymać a potem my sobie pogadamy a trio zdecyduje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.04.2021, 22:05
Nie do końca, możesz wydać 400k euro i dostać coś w stylu Savica, czyli więcej szkodzi niż przynosi pożytku. Zakup droższego piłkarza nic nie gwarantuje.

zibi7 napisał(a):Wyświetl post
Cycuś, przez decyzje trenera płacimy takim piłkarzom jak Chuca, Carlos, Wachowiak za samo uczestnictwo w treningach. Pan Chuca ma jeszcze rok ważny kontrakt i co ty na to?
Ci zawodnicy to błędy poprzedników - każdy ma swojego Mitrovica. Z tego co pamiętam Hyballa zaklepał Kone i Mawutora, ale obaj na pół roku, tak więc póki co wtopy nie ma. Medved to wymysł naszego "skautingu".

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja w ogóle jestem dziwny bo broniłem Kiko, Stolarczyka, Skowronka i teraz Hybali. Uważam że wina jest w materiale piłkarskim.
Poza tym zamiast utrzymywać pięciu (?) trenerów może lepiej dać na kontrakt przyzwoitego napastnika? Gwarantuję że średnia punktowa podskoczy.
wolfy za długo odpoczywałeś, troche nie na czasie. Obecnie utrzymujemy dodatkowo "tylko" JEDNEGO trenera, poza tym, transfer gotówkowy czy wysoka pensja nie jest 100% gwarancją czegokolwiek, więc byłbym ostrożny z takimi deklaracjami.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 30.04.2021 o godz. 22:29.

Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2021, 14:23
Jeżeli zmiana trenera przyniesie wymierne korzyści Wiśle, to nie widzę problemu w utrzymywaniu Hyballi przez następny rok. Jeśli rzeczywiście zarabia za sezon w okolicach miliona PLN, to ma się to nijak do ewentualnego spadku z ligi pod jego wodzą, którego skutki ekonomiczne będą dla Wisły raczej tragiczne.

Tak czy inaczej, zbyt mało wiemy, aby ferować wyroki. Poczekajmy do gwizdka po meczu z Piastem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 30.04.2021, 14:58
Cytat:
- Problem polega na tym, że grać może zawsze tylko jedenastu zawodników, a nie 35. Nie mogę ich wszystkich wystawić, więc też nie jestem w stanie wszystkich zadowolić. Jeśli nie grają legendy, to dostanę transparenty - "szacunek dla legend", a jeśli młodzi nie będą grali, to będzie plakat - "szacunek dla młodych". Jak nie będą grać Polacy, to będzie "szacunek dla Polaków", a jak nowi nie będą grać to będzie żądanie - "szacunek dla nowych". Jestem tutaj trenerem i to ja podejmuję decyzje. Zgoda - jeden punkt w pięciu meczach to nie jest najlepszy bilans, zdaję sobie z tego sprawę, ale to ja ponoszę tutaj odpowiedzialność, to ja podejmuję decyzje i jeśli się to komuś nie podoba, to trudno. Mam swoje pomysły, mam swoje idee i to ja jestem trenerem. Mam jasną wizję tego jak mamy grać, jaką mamy filozofię futbolu i muszę też powiedzieć, że z dużą przyjemnością oglądam grę młodych zawodników, którzy nie są zmęczeni, którzy dużo potrafią i którzy czynią regularne postępy. To jest przyjemność z nimi pracować. A na koniec - należy się też szacunek dla trenera z zagranicy... Chcę jeszcze dodać, że gdy zostałem do Krakowa zaproszony, to dostałem też jasne zadania do wykonania. Oczywiście chodziło o to, aby zdobywać punkty i odbić się od dna tabeli. Z tym nie wygląda za dobrze, ale jeśli chodzi o grę zespołu, to wcale nie wydaje mi się, że jest aż tak źle. Praca z młodymi zawodnikami - to także jasne zadanie, które postawił przede mną zarząd klubu, że mam rozwijać młode talenty. To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu - stwierdził trener.
Piękna szpilka w stronę starszyzny Ktoś jeszcze ma wątpliwości?

Cytat:
Miałem dziś bardzo długą i dobrą rozmowę z Kubą. Może nawet za długą, bo spóźniliśmy się przez nią na trening. Rozmawialiśmy o nim, o jego sytuacji, ale przede wszystkim o sytuacji w klubie. Bo ona jest najważniejsza - powiedział szkoleniowiec.
I miejmy nadzieję, że to zamyka wątek.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:08
krysztal- nie martw się, zostaniecie sobie w kółeczku wzajemnej adoracji i polskiej myśli szkoleniowej.

Kto by tu nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 17:03.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:20
krysztal- nie martw się, zostaniecie sobie w kółeczku wzajemnej adoracji i polskiej myśli szkoleniowej.

Kto by nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
Najbardziej zastanawiające jest to ze grupka dybających na głowę Hyballi, do ostatniej chwili broniła Skowronka mimo, że gra zespołu wtedy i teraz to dwa różne światy na korzyść Hyballi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2021, 16:56
Najbardziej zastanawiające jest to ze grupka dybających na głowę Hyballi, do ostatniej chwili broniła Skowronka mimo, że gra zespołu wtedy i teraz to dwa różne światy na korzyść Hyballi.
I na odwrót.
Przeciwnicy Skowronka w większości bronią Hyballi.
Coś w tym jest
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 17:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I na odwrót.
Przeciwnicy Skowronka w większości bronią Hyballi.
Coś w tym jest
To oczywiste, bo dla mnie nie wyniki są głównym wyznacznikiem. Byłyby nim gdybyśmy o coś grali, a tak od dawna nie jest i nie ma widoków żeby się to zmieniło. Więc skoro grę w kratkę mamy wkalkulowaną, to niech przynajmniej piłkarze czegoś się w tej grze uczą, niech trener od nich wymaga, choćby zaangażowania. Dlatego drużyn Hyballi i Skowronka nie można porównywać mimo porównywalnych wyników. To znaczy porównywać można, ale zrównywać je może tylko niewidomy. Znaczenie ma też fakt że skład personalnie zmienił się niewiele. Więc różnice robi osoba trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.04.2021, 21:17
To oczywiste, bo dla mnie nie wyniki są głównym wyznacznikiem. Byłyby nim gdybyśmy o coś grali, a tak od dawna nie jest i nie ma widoków żeby się to zmieniło. Więc skoro grę w kratkę mamy wkalkulowaną, to niech przynajmniej piłkarze czegoś się w tej grze uczą, niech trener od nich wymaga, choćby zaangażowania. Dlatego drużyn Hyballi i Skowronka nie można porównywać mimo porównywalnych wyników. To znaczy porównywać można, ale zrównywać je może tylko niewidomy. Znaczenie ma też fakt że skład personalnie zmienił się niewiele. Więc różnice robi osoba trenera.
Już nie przesadzaj Hyballa nie jest aż taki zły.Jasne nie ma co zrównywać bo jednak Skowronek nigdy 4 razy pod rzad w pysk nie zebrał a i seria 5 wygranych z rzędu czy 8 meczów bez porażki wydaje się być na razie dla Petera nie osiągalna ale może jeszcze się rozkręci.Miejmy nadzieję że przynajmniej uda się wykręcić średnią 1 punktu na mecz.
I nie nie dybię na głowę Hyballi ale żeby to przyswoić trzeba czytac całe posty a nie tylko jedno zdanie i to jeszcze na bani
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów