The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2021, 14:08
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Właśnie się działo, płacąc kilku trenerom na raz nie wzmocnisz zespołu dobrym piłkarzem, bo Cię na niego nie stać ani nie spłacisz szybciej długów z przeszłości jak w naszym przypadku. Wszystko jest ze sobą powiązane.
Wisła akurat nie wzmacnia się dobrymi piłkarzami tak po prostu, dla zasady
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Od: 01.2013

Stary 30.04.2021, 14:13
Cycuś, przez decyzje trenera płacimy takim piłkarzom jak Chuca, Carlos, Wachowiak za samo uczestnictwo w treningach. Pan Chuca ma jeszcze rok ważny kontrakt i co ty na to?
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.04.2021, 14:19
Decyzje personalne podejmuje trener, nie wiem w jakiej formie i dyspozycji są ww. piłkarze, chyba, że Ty codziennie jeździsz do Myślenic i obserwujesz ich zza siatki i wiesz lepiej od niego?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:23.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2021, 14:23
Jeżeli zmiana trenera przyniesie wymierne korzyści Wiśle, to nie widzę problemu w utrzymywaniu Hyballi przez następny rok. Jeśli rzeczywiście zarabia za sezon w okolicach miliona PLN, to ma się to nijak do ewentualnego spadku z ligi pod jego wodzą, którego skutki ekonomiczne będą dla Wisły raczej tragiczne.

Tak czy inaczej, zbyt mało wiemy, aby ferować wyroki. Poczekajmy do gwizdka po meczu z Piastem.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Stary 30.04.2021, 14:28
Kontrowersyjne decyzje trenera kosztują nas przepalanie pieniędzy na zawodników nieużywanych w meczach. I te przepalone pieniądze można spożytkować wpłacając je na konto trenera Hyballi, zwolnionego z obowiązku trenowania. A zawodników odpalonych przez pana trenera zacząć wykorzystywać w meczach.

Bo odpalanie na trybuny jedynego zmiennika na poz. ofensywnego pomocnika i branie na ławke 2 bramkarzy lub 5 obrońców czy 2 drewnianych napastników jak trener Hyballa nie jest dobrych zarządzaniem zespołem.

Tak samo jak zamiana taktyki na 5-4-1 podczas gdy jedyny zawodnik nadający się na lewe wahadło od dawna nie dostąpił zaszczytu znalezienia się na ławce, a w dodatku jego zakup kosztował konkretną sumę pieniędzy (co jest w naszym przypadku rzadkością) i pan trener zaakceptował ten transfer.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.04.2021, 14:31
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Kolego coś ci się pomyliło. gdzie wysuwam tezę Cały czas piszę, że być może to hyballa jest fair, a ktoś z zarzadu jest nie fair wcinając się w kompetencje. Cały czas pisze być może , a robię to po to by dać kontrast do waszych twierdzeń, że 100% Hyballa jest winny i nalezy go wyj*bać.
W jednym z postów nawet dałem dwa warianty, oba w trybie przypuszczającym na zasadzie "a co jeśli...". W jednym założyłem ,że jeśli Hyballa coś odje*ał to jedyna droga to rozstanie, a w drugim zapytałem co dalej jeśli to jednak ktoś od nas, z Wisły jest nie fair.
WIĘC NIE PISZ MI TU O OBSRYWANIU KUBY CZY KMIECIKA!!
Obsrywasz to ty Hyballe. Ja w celu kontrargumentów daję hipotezy, że może jest inaczej niż to co zakładcie? Podkreslam tym samy, że z braku danych nie wiemy niczego.
Ale pisz sobie dalej wnioski na bazie pierdów dziennikarskich i ludzi z twittera, obrażaj kogo chcesz, ode mnie się odpier*ol
A jak piszesz że być może była tak,srak czy owak to nie wysuwasz tezy?
Tak swoimi tezami czy hipotezami obsrywasz Kubę.
Zwalniać Hyballe to chcesz ty pisząc że jak coś się potwierdzi to powinno to zwolnienie nastąpić.Ja nie tyle nie pisałem o zwolnieniu a wręcz o tym że panowie są dorośli i powinni sie dogadać bo Wisła to nie piaskownica.Nie kibice zatrudniali niemca i nie oni go będą zwalniać.
Tak że idż zapal kadzidełko przy figurce św Petera i nie spinaj sie jak baranie jaja
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2021, 14:41
Jezu nie rozumiesz podstawowych rzeczy i jak dziecku muszę tłumaczyć?

Masz wpływ ze sprzedaży biletów, tak? Część z tego albo całość zamiast pójść np. na opłatę za wynajęcie stadionu pójdzie na konto Hyballi, tak trudno to zrozumieć?
Gosciu, ale to Twój problem? To problem właścicieli! Ich pieniadze. Jak nimi źle gospodarują to ich mają mniej. Jak dobrze, więcej.

Co tobie do tego. Jesteś tylko 'widzem" który i tak (jak mówiłeś) zmywa się jak wywalą Hyballę. Więc o co te płacze?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
ABG Bochnia
Member

Od: 07.2014

Stary 30.04.2021, 14:58
Cytat:
- Problem polega na tym, że grać może zawsze tylko jedenastu zawodników, a nie 35. Nie mogę ich wszystkich wystawić, więc też nie jestem w stanie wszystkich zadowolić. Jeśli nie grają legendy, to dostanę transparenty - "szacunek dla legend", a jeśli młodzi nie będą grali, to będzie plakat - "szacunek dla młodych". Jak nie będą grać Polacy, to będzie "szacunek dla Polaków", a jak nowi nie będą grać to będzie żądanie - "szacunek dla nowych". Jestem tutaj trenerem i to ja podejmuję decyzje. Zgoda - jeden punkt w pięciu meczach to nie jest najlepszy bilans, zdaję sobie z tego sprawę, ale to ja ponoszę tutaj odpowiedzialność, to ja podejmuję decyzje i jeśli się to komuś nie podoba, to trudno. Mam swoje pomysły, mam swoje idee i to ja jestem trenerem. Mam jasną wizję tego jak mamy grać, jaką mamy filozofię futbolu i muszę też powiedzieć, że z dużą przyjemnością oglądam grę młodych zawodników, którzy nie są zmęczeni, którzy dużo potrafią i którzy czynią regularne postępy. To jest przyjemność z nimi pracować. A na koniec - należy się też szacunek dla trenera z zagranicy... Chcę jeszcze dodać, że gdy zostałem do Krakowa zaproszony, to dostałem też jasne zadania do wykonania. Oczywiście chodziło o to, aby zdobywać punkty i odbić się od dna tabeli. Z tym nie wygląda za dobrze, ale jeśli chodzi o grę zespołu, to wcale nie wydaje mi się, że jest aż tak źle. Praca z młodymi zawodnikami - to także jasne zadanie, które postawił przede mną zarząd klubu, że mam rozwijać młode talenty. To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu - stwierdził trener.
Piękna szpilka w stronę starszyzny Ktoś jeszcze ma wątpliwości?

Cytat:
Miałem dziś bardzo długą i dobrą rozmowę z Kubą. Może nawet za długą, bo spóźniliśmy się przez nią na trening. Rozmawialiśmy o nim, o jego sytuacji, ale przede wszystkim o sytuacji w klubie. Bo ona jest najważniejsza - powiedział szkoleniowiec.
I miejmy nadzieję, że to zamyka wątek.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2021, 15:07
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
A skąd się wziął Brzęczek, kto wymyślił tę nominację, Koalik?
Chyba przeceniasz kolegę Koalika.
Po pierwsze przed Hybalą "cała Polska" obstawiała, że po wpier**lu na Euro to jednak przyjdzie wuja.
Po drugie WPłock, która niby ma wuja od przyszłego sezonu zatrudniła na kilka ostatnich meczów Macieja Bartoszka. Weszlaki zjechali trenera, że to niepoważne. Ale jakby brać pod uwagę, że wuja może jednak przejść do Krakowa to robi się to zrozumiałe.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.04.2021, 15:53
bódyń napisał(a):Wyświetl post
To jakie wyniki by daly podstawe? Spadek?
Do spadku chyba trochę brakuje i nie dlatego że przygodę z Hyballą zaczynaliśmy z zapasem punktowym. Wiec względny spokój który teraz mamy to w dużej mierze jego zasługa.

Ostatnie kilka spotkań poczynając od Podbeskidzia moim zdaniem było bardzo podejrzane, jeżeli chodzi o podejście niektórych piłkarzy do swoich obowiązków. Obawiam się ze właśnie po to żeby teraz straszyć widmem spadku...

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Płacić będą za to właściciele, nie Ty czy ja. Więc nie sraj żarem za przeproszeniem

Skoro tak chcą, tak zrobią.
Co się tak podniecasz? "Sraj żarem" ? Gówno ci się w dupie zagotowało? Od kilku stron piszesz jakbyś siedział pod stołem w gabinecie prezesa, a jedyne czego możesz być pewny to swoich urojeń.

Skąd wiesz czego właściciele chcą? Zwierzają ci się? Więc nie bredź ...

A nawet jeżeli chcą wywalić Hballę to każdy może wyrazić opinię na temat tej decyzji, a moim zdaniem jest tylko trochę mniej kretyńska niż większość twoich wpisów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.04.2021 o godz. 16:08.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:00
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Gosciu, ale to Twój problem? To problem właścicieli! Ich pieniadze. Jak nimi źle gospodarują to ich mają mniej. Jak dobrze, więcej.

Co tobie do tego. Jesteś tylko 'widzem" który i tak (jak mówiłeś) zmywa się jak wywalą Hyballę. Więc o co te płacze?
Tak, mój problem, bo jestem kibicem Wisły Kraków i widzę, że klub zmierza w złym kierunku i się tym przejmuję.

Chcę żeby w końcu w Wiśle była normalność i stabilizacja, a nie ciągła wymiana trenerów, która do niczego nie prowadzi czego dowodem jest kolejny zmarnowany sezon i walka o utrzymanie.

Jeżeli zwolnią Hyballę to będzie mój ostatni dzień na forum, bo widzę, że jakieś wysrywy dziennikarskie i plotki traktujecie jak prawdę objawioną. Szkoda nerwów i mojego czasu. Ale będę dalej kibicował na stadionie i od Wisły nigdy się nie odwrócę bez względu na zawirowania na górze.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 17:09.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.04.2021, 16:04
Tak, mój problem, bo jestem kibicem Wisły Kraków i widzę, że klub zmierza w złym kierunku i się tym przejmuję.

Chcę żeby w końcu w Wiśle była normalność i stabilizacja, a nie ciągła wymiana trenerów, która do niczego nie prowadzi czego dowodem jest kolejny zmarnowany sezon i walka o utrzymanie.

Jeżeli zwolnią Hyballę to będzie mój ostatni dzień na forum, bo widzę, że jakieś wysrywy dziennikarskie i plotki traktujecie jak prawdę objawioną. Szkoda nerwów i mojego czasu. Ale będę kibicował na stadionie i od Wisły nigdy się nie odwrócę bez względu na zawirowania na górze.
Myślę że po tym oświadczeniu forum zadrżało w posadach...
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:08
krysztal- nie martw się, zostaniecie sobie w kółeczku wzajemnej adoracji i polskiej myśli szkoleniowej.

Kto by tu nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 17:03.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:20
krysztal- nie martw się, zostaniecie sobie w kółeczku wzajemnej adoracji i polskiej myśli szkoleniowej.

Kto by nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
Najbardziej zastanawiające jest to ze grupka dybających na głowę Hyballi, do ostatniej chwili broniła Skowronka mimo, że gra zespołu wtedy i teraz to dwa różne światy na korzyść Hyballi.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 30.04.2021, 16:50
Moim zdaniem dyskusja teraz o przyszłości Hybbali jest bezcelowa. Pomijam że poruszamy się trochę po omacku, plotki, przecieki itp. Spadek formy jest jedynym faktem.

Na dziś kwestią priorytetową jest utrzymanie a ono na dziś wisi na włosku. Niech Peter najpierw utrzyma tą drużynę i to przed ostatnią kolejką. bo jeśli będzie rozstrzygał ostatni mecz, to nawet jak się utrzymamy, to będzie to kompromitacja a jeśli nie to po pierwsze 'problem' sam się rozwiąże, do tego będzie to gigantyczna kompromitacja i nasza przyszłość nadal będzie wisiała na włosku.

Porównał bym to do organizacyjno/finansowej kompromitacji TS, pod rządami pani Marzenki i Dukata.
Tak więc najpierw utrzymanie(najlepiej już w sobotę) a potem sprawa sama się wyjaśni.

Błaszczu jest w zespole, ma całkowity ogląd na sprawę, ma porównanie metod szkoleniowych itp.
Utrzymać a potem my sobie pogadamy a trio zdecyduje.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Stary 30.04.2021, 16:50

Kto by nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
A jaką to gwarancję sukcesu daje trener, który jeszcze w żadnym trenowanym przez niego wcześniej klubie nie dokończył kontraktu? Hyballa miał już 1 okienko na odświeżenie kadry i delikatnie mówiąc słabo mu to poszło.

Normalna sprawa, że jak nie idzie i drużyna nie punktuje, to zmienia się trenera bo próbuje się w jakikolwiek sposób poprawić sytuację. Wymieniać kadry co okienko się nie da, bo to kosztuje i gwarancji na cokolwiek też nie daje.

I teraz pytanie czy zmarnować kolejne okienko z trenerem który ma wymagania z kosmosu, jest trudny we współpracy i będzie stawał okoniem do propozycji wzmocnienia drużyny na poziomie na jaki nas stać. Czy po prostu postawić na nową osobę, która ma bardziej racjonalne podejście i nie będzie odstawiała szopek.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2021, 16:56
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej zastanawiające jest to ze grupka dybających na głowę Hyballi, do ostatniej chwili broniła Skowronka mimo, że gra zespołu wtedy i teraz to dwa różne światy na korzyść Hyballi.
I na odwrót.
Przeciwnicy Skowronka w większości bronią Hyballi.
Coś w tym jest
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.04.2021, 17:02
Co do odstawionych piłkarzy. Jedyny, którego mi TROCHĘ żal, to Silva. Ale pewnie sobie nagrabił postawą poza boiskiem.
Odpaleni Janicki i Niepsój przez 90% kibiców byli wyzywani od miernot. Klementz troszkę mniej, no ewentualnie jako 4 lub 5 ŚO zmiennik, jak 3-4 wczesnej wyleci przez kartki i kontuzje. Ale Klementz raczej został sprzedany, a nie odstwiony.
Basha sie pluje na IS, ale od 2 lat co zagra 2-3 mecze, to ląduje w szpitalu. Szklanka i jeszcze mocno słabo od roku z forma.
Płacz za Chucą K..wa, przejrzyjcie tematy meczowe z archiwum ile pomyj na niego wylaliscie za Skowronka i już za Hyballi jak kilka razy pokopał sie po czole.
A jesli chodzi o Kubę. To kiedy on regularnie zagrał kilka meczów nawet nie w pełnym wymiarze, ale chocby ze 30 minut POD RZĄD? To był KIEDYŚ wielki piłkarz. Ale kontuzje mocno nadszarpnęły mu zdrowie. Piłkarsko, to juz jest ruina zdrowotna. Jak myslicie, dlaczego wrócił do Polski? Z milości do Wisły? Naiwni. Wrócił, bo juz nie był w stanie z nikim na zachodzie podpisać kontraktu choćby na rok. Chwała mu za to co zrobił dla klubu i dla nas. Ale pisanie, ze z jedna nogą urwaną dałby wiecej, jak inni wchodzący rezerwowi i dlatego powinien wchodzić, to jest szczyt durnoty. Owszem, miał przebłyski. Ale to tylko przebłyski, a nie REGULARNA wysoka jakość. Szanuje Go bardzo. Za to co zrobił w piłce. Za to co zrobił dla Wisły. Za to co robi po za piłką dla ludzi. I dlatego piszę. Kuba, szanuj się. Juz czas zamienić dres na garnitur, a korki na pólbuty.
Niedługo stuknie 50 lat, jak kibicuję Wiśle. Ale takiej karuzeli trenerskiej, to tu nie było.
Nie wiem, czy Hyballa to dobry trener. Musi to ocenic TRIO, bo to ich wiedza i decyzja. I to oni są od zwalniania trenera, a nie kibice. Ani zawodnicy. Mierni.
I czytam te rózne wypowiedzi od pierdów dziennikarskich do pierdów kibicowskich, bo ten klub to duża cząstka mojego zycia. I mam wielki niesmak.
Ostatnio edytowane przez Smok : 30.04.2021 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 30.04.2021, 17:54
FraMat napisał(a):Wyświetl post
I na odwrót.
Coś w tym jest
To oczywiste, bo dla mnie nie wyniki są głównym wyznacznikiem. Byłyby nim gdybyśmy o coś grali, a tak od dawna nie jest i nie ma widoków żeby się to zmieniło. Więc skoro grę w kratkę mamy wkalkulowaną, to niech przynajmniej piłkarze czegoś się w tej grze uczą, niech trener od nich wymaga, choćby zaangażowania. Dlatego drużyn Hyballi i Skowronka nie można porównywać mimo porównywalnych wyników. To znaczy porównywać można, ale zrównywać je może tylko niewidomy. Znaczenie ma też fakt że skład personalnie zmienił się niewiele. Więc różnice robi osoba trenera.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.04.2021, 17:58
I na odwrót.
Coś w tym jest
A ja na końcu byłem za zwolnieniem Skowronka i teraz nie bronię Hyballi. Bo coś się popsuło i nie jestem przekonany, że warto naprawiać. Jednocześnie nie kibicuję zwolnieniu Hyballi, bo nie jestem przekonany, że czeka nas cokolwiek lepszego niż to, co mielibyśmy z Hyballą naprawiać.

Nota bene nasz trener podobno powiedział dziś, że największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą. Zwłaszcza Broda musi mu dostarczać dużo radości.

I podobno dodał, że starsi zmęczeni, a młodzi go kochają. To przepraszam, po co wystawia tych starszych przemęczonych? Nie wiem, czy wobec tego, że klub zaczął urabiać publikę pod zwolnienie trenera, trener nie zaczął jej urabiać pod swoje odejście.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:00.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Dzinus
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2003

Stary 30.04.2021, 18:07
czaro napisał(a):Wyświetl post
A ja na końcu byłem za zwolnieniem Skowronka i teraz nie bronię Hyballi. Bo coś się popsuło i nie jestem przekonany, że warto naprawiać. Jednocześnie nie kibicuję zwolnieniu Hyballi, bo nie jestem przekonany, że czeka nas cokolwiek lepszego niż to, co mielibyśmy z Hyballą naprawiać.

Nota bene nasz trener podobno powiedział dziś, że największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą. Zwłaszcza Broda musi mu dostarczać dużo radości.

I podobno dodał, że starsi zmęczeni, a młodzi go kochają. To przepraszam, po co wystawia tych starszych przemęczonych? Nie wiem, czy wobec tego, że klub zaczął urabiać publikę pod zwolnienie trenera, trener nie zaczął jej urabiać pod swoje odejście.
Bardzo podoba mi się Twoje wyważone podejście do sprawy i zasadniczo w pełni pokrywa się z moim. Też mi się swoją drogą chciało śmiać z tego Brody może to zagranie, żeby ten zgodził się zostać w Wiśle bo były plotki, że mu do tego daleko
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.04.2021, 18:19

Podobno powiedział. Kilka postów wyżej jest cała jego wypowiedź. Nigdzie nie ma o tym że kochają go młodzi piłkarze. Nie powiedział też nic o grze w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą, tylko o grze z nimi.

No, ale podobno...
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.04.2021, 18:28
I na odwrót.
Coś w tym jest
Ja w ogóle jestem dziwny bo broniłem Kiko, Stolarczyka, Skowronka i teraz Hybali. Uważam że wina jest w materiale piłkarskim.
Poza tym zamiast utrzymywać pięciu (?) trenerów może lepiej dać na kontrakt przyzwoitego napastnika? Gwarantuję że średnia punktowa podskoczy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 30.04.2021, 18:28
Smok napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy Hyballa to dobry trener. Musi to ocenic TRIO, bo to ich wiedza i decyzja. I to oni są od zwalniania trenera, a nie kibice. Ani zawodnicy. Mierni.
Tak.

No ale właściwie, to nie. Bo ani zarząd, ani też oni nie mają (jako trio) odpowiednich kwalifikacji do takiej oceny. Nie wspominając już o tym, że jeśli zawodnicy nie powinni oceniać trenera, który ich trenuje, to Kuba powinien "wyłączyć się od głosowania". A poza nim, to już nikt, ani w radzie nadzorczej, ani w zarządzie nie ma w ogóle kompetencji do takiej oceny.

W normalnym klubie takiej oceny powinien dokonać mityczny pion sportowy i dopiero w oparciu o konkretną wiedzę, odpowiednie władze powinny podjąć decyzję. Tak to powinno działać w świecie marzeń, w którym działamy tak, jak powinny działać kluby sportowe..
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 30.04.2021, 18:29
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Podobno powiedział. Kilka postów wyżej jest cała jego wypowiedź. Nigdzie nie ma o tym że kochają go młodzi piłkarze. Nie powiedział też nic o grze w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą, tylko o grze z nimi.

No, ale podobno...
https://www.wislaportal.pl/News.html...tatniego_meczu
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 30.04.2021, 18:40
No i? Jest gdzieś tam, co wg. ciebie podobno powiedzial?
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
zibi7
Senior Member

Stary 30.04.2021, 18:41
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja w ogóle jestem dziwny bo broniłem Kiko, Stolarczyka, Skowronka i teraz Hybali. Uważam że wina jest w materiale piłkarskim.
Poza tym zamiast utrzymywać pięciu (?) trenerów może lepiej dać na kontrakt przyzwoitego napastnika? Gwarantuję że średnia punktowa podskoczy.
No to dali przed sezonem na Beqiraja. Tyle z tych gwarancji.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.04.2021, 18:41

Wszystko ok, ale Hyballa nie powiedział, że "największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą", tylko PRACA z nimi. Tłumacz lekko się pogubił i użył słowa "gra", ale w kontekście przypieprzania się do słów Hyballi, to lekko zmienia cały sens, co nie? Nie padło też kompletnie nic o tym, że rzekomo młodzi go kochają.

Uważam, że zwykle piszesz z sensem, ale tutaj akurat kompletnie nie trafiłeś ze swoim sarkazmem i teorią o jakimś urabianiu kogokolwiek.
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Stary 30.04.2021, 18:47
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
No i? Jest gdzieś tam, co wg. ciebie podobno powiedzial?
Hm? Przecież powiedział, że dobrze mu się pracuje z młodymi i że przyjemność sprawia mu "gra z Szotem, Starzyńskim i Brodą". Przecież nie chodziło mu o to, że gra nimi w fifie, albo gra z nimi w pokera, prawda? I skoro dobrze mu się z kimś pracuje, to znaczy, że ten ktoś współpracuje i ma dobre nastawienie (w kontraście do drugiej grupy, "starszych", którzy pojawili się w tej wypowiedzi).

Także nie, trener Hyballa nie powiedział wprost, że młodzi zawodnicy go kochają, ale chyba nie myślałeś, że cytuję, chyba zrozumiałeś, że to skrót myślowy i to z lekką ironią. Jeżeli nie zrozumiałeś, to teraz Cię o tym zapewniam i przepraszam, jeśli wprowadziłem Cię w błąd.

Nie przeinaczyłem wypowiedzi, którą komentowałem, a tę dyskusję uważam za niepotrzebną, nie ma związku z tematem.

Revolver napisał(a):Wyświetl post
Wszystko ok, ale Hyballa nie powiedział, że "największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą", tylko PRACA z nimi. Tłumacz lekko się pogubił i użył słowa "gra", ale w kontekście przypieprzania się do słów Hyballi, to lekko zmienia cały sens, co nie? Nie padło też kompletnie nic o tym, że rzekomo młodzi go kochają.

Uważam, że zwykle piszesz z sensem, ale tutaj akurat kompletnie nie trafiłeś ze swoim sarkazmem i teorią o jakimś urabianiu kogokolwiek.
Jeszcze raz, na wisłaportal jest tak:
"To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu".

Jeżeli tłumacz się pogubił, to ok, mój komentarz jest bezprzedmiotowy. Ale też moje wytknięcie tego Brody było ot tak przy okazji i na marginesie i naprawdę nie miało wielkiego znaczenia dla oceny Hyballi i kwestii jego dalszej obecności w Wiśle. Nawet gdyby powiedział, że cieszy go, że Broda jest graczem pierwszej drużyny, to też nie płonąłbym świętym gniewem.

Może gdybym zamiast "nota bene" użył poprawnego w tym kontekście "a propos" byłoby jaśniej, chociaż wątpię, żeby to akurat wprowadziło Was w błąd.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.04.2021, 18:57
Hm? Przecież powiedział, że dobrze mu się pracuje z młodymi i że przyjemność sprawia mu "gra z Szotem, Starzyńskim i Brodą". Przecież nie chodziło mu o to, że gra nimi w fifie, albo gra z nimi w pokera, prawda? I skoro dobrze mu się z kimś pracuje, to znaczy, że ten ktoś współpracuje i ma dobre nastawienie (w kontraście do drugiej grupy, "starszych", którzy pojawili się w tej wypowiedzi).

Także nie, trener Hyballa nie powiedział wprost, że młodzi zawodnicy go kochają, ale chyba nie myślałeś, że cytuję, chyba zrozumiałeś, że to skrót myślowy i to z lekką ironią. Jeżeli nie zrozumiałeś, to teraz Cię o tym zapewniam i przepraszam, jeśli wprowadziłem Cię w błąd.

Nie przeinaczyłem wypowiedzi, którą komentowałem, a tę dyskusję uważam za niepotrzebną, nie ma związku z tematem.

Jeszcze raz, na wisłaportal jest tak:
"To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu "
OK. Może inaczej - Oglądałem konferencję, znam trochę niemiecki i Hyballa NIE powiedział gra, tylko praca.. Tłumacz zaczął się gubić, jąkać i w końcu przekazał generalny sens wypowiedzi, ale zmieniając kluczowe słowa, które później przepisały portale. I tyle.

Trener akurat kompletnie nie wyskoczył dzisiaj z niczym wielce kontrowersyjnym, do czego można by się przyczepić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów