The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.04.2021, 09:28
W przypadku zwolnienia Hyballi szukamy trenera, który stworzy z piłkarzy znalezionych na transferowym śmietniku drużynę, która gra w miarę miło dla oka i punktuje w okolicach 1,2-1,3 punktu na mecz.

Czy gwarancję takich wyników dają trenerzy typu Brzęczek czy Sobolewski?

Brzęczek:
Wisła Płock 38 1,50
GKS Katowice 56 1,59
Lechia 30 1,40
Raków 85 1,32

Sobolewski:
Wisła Płock 62 1,31

Średnia punktów wskazywałaby, że obaj powinni sobie poradzić. Pozostaje pytanie czy są to trenerzy, którzy w perspektywie powiedzmy 2-3 lat pracy w Wiśle zrobią coś ponad te 1,3 punktu na mecz? Moim zdaniem nie.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 30.04.2021, 09:30
Bęben maszyny losującej zostanie zwolniony i będziemy mieć nowego trenera, coraz mniej w tym emocji i nadzieji. A za jakiś czas okaże się za miękki, za twardy, komuś nadepnie na odcisk i znowu zwrócimy się ku maszynie losującej. Lub wujowi, który ma taki plus, że się z zarządem dogada.

Ws. Hyballi, nie wiem czy doniesienia są prawdziwe. Natomiast kolejny trener po skowronku wybrany, sprawdzony i klepnięty przez zarządzających. Jeśli zły trener/człowiek to drogi zarządzie piękny strzał w kolano, znowu.

I ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Mamy nie tylko dział sportowy typu top Secret ale i prezesa w pelerynie niewidce.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.04.2021, 09:32
Problem jest w tym, że wyniki w naszej buraczanej lidze w bardzo małym stopniu zależą od faktycznych umiejętności czy to trenera czy zawodników czy drużyn jako całości. Jest tyle pozaboiskowych czynników które maja wpływ że faktycznie trenerem może zostać i ogrodnik byle był znajomym ogrodnikiem. Wtedy raz na jakiś czas "zrobi wynik" i będzie na tym jechał, może nawet na fotel selekcjonera zajedzie jak Brzeczek, Fornalik i wielu wielu wcześniej. Jedynym z naszych który miał warsztat i pomysł był Nawałka. Wyrósł ponad naszą przeciętność i trzeba go było przyciąć, czego doświadczył w Lechu. O Kasperczaku nie wspominam bo jego bali się wziąć do kadry bo nie był znajomym ogrodnikiem, tylko przyjechał z jakiejś Afryki i udawał fachowca.

To samo działa teraz w przypadku Hyballi nie dość że nie swój, to jeszcze Niemiec i ośmiela się krytykować to co zastał. To co się teraz dzieje jest po myśli całej ligowej karuzeli. Jeżeli zarząd się podda, będzie to miało długotrwałe konsekwencje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2021, 09:35
sevenheaven napisał(a):Wyświetl post
A jaki to byl niby sygnał? Dobrze, ze go pogoniono.. Powiedz mi w jakim klubie gra Hall? Powiem Ci, ze do tej pory jest bez klubu ten wielki piłkarz
Taki to byl sygnal ze go zatrudniono i po parunastu dniach zwolniono.
Skoro dobrze, ze go zwolniono to znaczy zle ze go zatrudniono.
Taki sygnal.
Odpowiedz cytując
Maine_Coon
Senior Member

Od: 05.2013

Stary 30.04.2021, 09:59
Powinien zostać, stworzyć zespół charakterologicznie pasujący mu, rozegrać tak sezon i wtedy go oceniać.
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.04.2021, 10:13
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
Panowie nieważne w tym momencie czy Brzeczek, Sobol, Brosz, Nawałka, Zając, Moskal czy ktoś jeszcze inny. Ważne wyjaśnić o co faktycznie poszło, czy temat Hyballi już jest definitywnie skończony?
serek.c2 wiesz najwięcej spośród nas i wiadomo, że zwyczajnie nie możesz/nie chcesz napisać konkretnie ze szczegółami. Ale chociaż określ nam trochę tę sprawę.

1. Hyballa odwalił coś tak grubego, że zwyczajnie jego odejście jest przesądzone i 100% Niemca nie będzie u nas po sezonie?

2. Cz może Hyballa wszedł w konflikt na zasadzie pyskówek z paroma/wieloma osobami z klubu w tym z zarządu, kogoś przy tym mocno obraził i kwestia jego pracy się waży, jest opcja, że zostanie ale jeśli zrozumie, że przegiął, zarząd jest skłonny prowadzić współpracę, jednak potrzeba rozmów i dojścia do porozumienia?

Któraś z w/w opcji?
Może coś zupełnie innego?
Ty wczoraj razem z Drozdem już obsraliście Kube i Kmiecika a dzisiaj chcesz coś wyjaśniać?
Kogo dzisiaj wciągniecie w spisek przeciwko Hyballi? Śp.Julie Kmiecik? Czy samego Henryka Reymana?
Powtórzę jeszcze raz.Ty martw się o siebie czy po całej akcji będziesz w stanie spojrzeć z czystym sumieniem w lustro
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.04.2021, 10:16
Wali mnie czy trenerem będzie nadal Hyballa czy ktoś inny .

Interesuje mnie Wisła i jej rozwój.

W tym kontekście jednak pozostawienie Hyballi, albo jego zwolnienie, bo są jakieś "kwasy" w drużynie, czy w "sztabie" ma znaczenie.
  • Zwolnienie go z powodu "kwasów" będzie oznaczało, że zarząd goni w piętkę, niezależnie od tego, kto przyjdzie.
  • Zwolnienie go, bo mamy kogoś znacznie lepszego, kto zagwarantuje wprowadzanie Wisły na wyższy poziom sportowy (ot, choćby 2 Bundesligi) będzie wytłumaczalne, i będzie rokowało optymistycznie, choć jest mało eleganckie.
  • Zwolnienie go dla jakiejś polskiej myśli szkoleniowej będzie oznaczało, że jesteśmy w czarnej d... i nie zamierzamy w najbliższych latach walczyć o coś więcej niż utrzymanie.
  • Zwolnienie go, nie daj Boże dla Brzęczka, będzie oznaczało, że Wisła jest dla Trio zwykłą firemką, z której można ciągnąć kasę dla wąskiego kręgu rodziny i znajomych (piszę to z całą świadomością naruszania świętości, bo Trio, bo ratunek, bo zbawienie Wisły, bo pozbycie się garbu, a raczej płetwy... i temu podobne). Nie chcę w to wierzyć, bo mam głębokie przekonanie, że Kuba jest bardziej wiślakiem niż biznesmenem.

Pozostawienie Hyballi i spróbowanie usunięcia "kwasów" będzie oznaczało trzymanie się wybranej drogi z perspektywą sportowego rozwoju poprzez wymianę w drużynie sytych kotów na głodne i sprawne drapieżniki, a w sztabie szkoleniowym stworzenie jednolitości systemu treningowego.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.04.2021, 10:25
Maine_Coon napisał(a):Wyświetl post
Powinien zostać, stworzyć zespół charakterologicznie pasujący mu, rozegrać tak sezon i wtedy go oceniać.
Chyba się nie uda.Korzym kopie teraz w 4 lidze i ogólnie banda świrów to juz emeryci .Ale może zawsze spróbować w Kielcach jak przestanie być trenerem Wisły.
Odpowiedz cytując
sl@y
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 30.04.2021, 10:50
Drozd napisał(a):Wyświetl post

To samo działa teraz w przypadku Hyballi nie dość że nie swój, to jeszcze Niemiec i ośmiela się krytykować to co zastał. To co się teraz dzieje jest po myśli całej ligowej karuzeli. Jeżeli zarząd się podda, będzie to miało długotrwałe konsekwencje.
Ja już mialem takie wrażenie w meczu z piastem gdzie gladko i szybko rozpracowal fornalika i bylo 3:0. Ale z odsiecza przyszedł sędzia i ustawil hyballe w szeregu ze tu liga polska, oni tu rządzą i wyżej wala nie podskoczy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.04.2021, 10:51
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Pierwszym sygnalem ze z Hyballa jest cos nie tak to byla sytuacja z Timem hallem. Kazdy wtedy mial to gdzies bo Hyballa mial dobry PR i jeszcze wyniki(3 mecze na jesien).

A co do Brzeczka to Lewandowski go podsumowal w 8 sek
https://www.youtube.com/watch?v=ZEzU4T6DfXQ&t=55s
Poziom reprezentacji to były zbyt wysokie progi dla Brzeczka, ale czy 13 drużyna ekstraklasy nią jest?
Poza tym wybór trenerów jest taki że... Każdy kolejny wybór będzie problematyczny i obarczony ryzykiem.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.04.2021, 11:00
Aktualne wyniki mimo że słabe nie dają żadnej podstawy do zmiany trenera. Dlatego ta cała nagonka żeby manewr usprawiedliwić...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.04.2021, 11:06
sl@y napisał(a):Wyświetl post
Ja już mialem takie wrażenie w meczu z piastem gdzie gladko i szybko rozpracowal fornalika i bylo 3:0. Ale z odsiecza przyszedł sędzia i ustawil hyballe w szeregu ze tu liga polska, oni tu rządzą i wyżej wala nie podskoczy
Błagam. Litości.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.04.2021, 11:13
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Aktualne wyniki mimo że słabe nie dają żadnej podstawy do zmiany trenera. Dlatego ta cała nagonka żeby manewr usprawiedliwić...
To jakie wyniki by daly podstawe? Spadek?
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 30.04.2021, 11:15
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Ty wczoraj razem z Drozdem już obsraliście Kube i Kmiecika a dzisiaj chcesz coś wyjaśniać?
Kogo dzisiaj wciągniecie w spisek przeciwko Hyballi? Śp.Julie Kmiecik? Czy samego Henryka Reymana?
Powtórzę jeszcze raz.Ty martw się o siebie czy po całej akcji będziesz w stanie spojrzeć z czystym sumieniem w lustro
O czym ty kolego pieprzysz
Od początku piszę, że póki co to mamy jakieś pierdy "dziennikarzy" i lakoniczne info od ludzi, którzy coś tam wiedzą ale nie powiedzą i apeluję od początku o wstrzymanie się z osądami i poczekaniem na finał całej sprawy.
A to, że dałem przykłady, że to może nie w Hyballi jest wina, że to może on ma czyste sumienie, że to może druga strona gra nie fair, bo wcina mu się w kompetencje, a w grudniu ustalili inaczej, to tylko dlatego, że po 1. Nic nie wiem w tej sprawie (prócz wspomnianych pierdów) Po 2. przez to, że widzę, że prawie każdy z góry wydał wyrok na Hyballe, a tak naprawdę nic nie wiemy.
Spięcie w drużynie jest, ale co jest przyczyną, że trener się wkurzył i powiedział co myśli Znasz ustalenia w kontrakcie ja nie ale jeden punkt przypuszczam to taki, że miał mieć wolną rękę w prowadzeniu drużyny, a teraz mu się może ktoś wcina? Nie wiem. Może jest bucem i faktycznie nie da się z nim współpracować i zarząd strzelił sobie w kolano biorąc go? Nie wiem.
Spekulujemy na bazie pierdów dziennikarskich, pierdów z twittera, pierdów z forum itd.
Stwierdzenie Serka, że cała sprawa nie jest taka oczywista, nie jest taka prosta tylko bardziej złożona czy coś w tym stylu też może sugerować, że to może nie do końca jedna strona tylko winna.
Ja oczywiście, że będę mógł spojrzeć, bo z góry nie stawiam tez tylko za każdym razem pisze, że może nie jest tak jak ktoś sugeruje itd.
Z kolei ty wydając od razu wyrok na trenera, że to jego wina, co zrobisz jak okaże się inaczej? Lub, że nie tylko jego wina?
Dodam, że ja od początku pisałem, że jeśli Hyballa coś grubego od*ebał lub jest toksyczny na tyle, że nie da się z nim pracować, to rozstanie to jedyna droga i będę wtedy szczerze współczuł zarządowi, że nie trafili, że miało być tak pięknie, a trzeba od zera budować znowu itd. Wtedy skupię się na tym by na tyle ile mogę dalej wspierać właścicieli, zarząd, nowego trenera itd.
Jednak jak widzę wasze osądy, z góry wydanie na Hyballe wyroku nie mając żadnych faktów, wyzywanie go od chamów to rzygam taką postawą.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 30.04.2021, 11:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Szansa na spadek jest większa niżeli kiedykolwiek wcześniej.

Nie rozumiem tego argumentu, że bez względu na przyczyny rozstania winni są właściciele. Przecież można prześwietlić człowieka na wszystkie strony, a gdy na stare lata mu coś odwali? Wszystko mają przewidzieć? Jeśli Hyballa np splunie na kogoś to trzeba to tolerować? Gość zamieszkał sam w hotelu, w realiach covidowych, wszystko pozamykane, być może jakas depresja połączona z wylewaniem frustracji? To być może tylko domniemania, ale jest on tylko zwykłym człowiekiem w obcym kraju, który w dodatku zaczyna mieć syndrom oblężonej twierdzy.

Jego ewentualne zwolnienie to będzie porażka całego klubu, ale zwalanie całej winy tylko na zarząd jest po prostu nie fair. Tym bardziej że trio bierze takie rzeczy do siebie i na pewno jest im z tym ciężej niż komukolwiek innemu.

PS. Jeśli Brzęczek do nas trafi to będzie zapewne najlepszy trener w naszym pułapie finansowym. Taka prawda. Kuba zaraz skończy karierę i bedziecie wzdychać jaki to mieliśmy kiedyś chory układ, że właściciel siedział w szatni drużyny.

od końca - wzdychac za sytuacja w które trener mówi o swoim ew. zwolnieniu tak:
Cytat:
prosiłbym, aby nie szukać przy jKubie dodatkowego ciężaru i presji, bo to facet, który nie pozwoli, by klubowi stała się krzywda. Podejmie najbardziej racjonalną i słuszną decyzję.

Na pewno znajdą sie i tacy, bo jest nas dużo. Mnie w to nie mieszaj

Co do odpowiedzialności: jeśli dogadać sie ma dwóch mało kompromisowych gości, najważniejszych dla drużyny to wybór takiego układu obarczony jest od poczatku ryzykiem.
Ryzyko samo w sobie nie jest złe, wręcz przeciwnie, ale za jego niepowodzenie ponosi sie odpowiedzialność.
Tutaj obawiam się że bedzie jak z Obidzinskim, jakieś bąki sugerujące to i owo i dawać następnego.

Umyka nam chyba jedna ważna sprawa: ratunek Wisły 2 lata temu to była historia z bajki, w bajce następują napisy i ckliwa muzyka. Wychodzimy z kina i koniec.

Nasza bajka ma ciag dalszy, a w nim bohaterowie którzy sa bezkompromisowi, gotowi do poświęceń, honorowi itd niekoniecznie muszą być juz skuteczniu w spokojnym rozwoju. Do tego opierając sie w takiej mierze na pomocy tłumu staja się jego zakładnikami bo tłum chce dalszej pięknej histori wiec sie ja pisze znaim sie wydarzy (koszulki gegenpressing itp)

Generalnie ten który umie wygrac bitwie niekoniecznie bedzie umiał zagospodarować zgliszcza po niej. Układ który był 2 lata temu z Obidzińskim na dokładke dawał nadzieję, że te brakujące kompetencje będą dobierane spoza (moze Obi nie był spoko ale powinien byc zastąpiony kimś kto sie zna na robocie)

Szybko okazało sie że wazniejsze jest zaufanie niz kompetencje i decydujący głos maja bracia którzy nie mieli okazji udowodnić swoich kompetencji w zarządzaniu.

Biezący sezon to kompromitacja z Buksą, kompromitacja z Hallem, jakis niewypał z Wachowiakiem (nasz topowy transfer) no i wisienką może być zwolnienie Hyballi po połowie sezonu, a na dokładkę może i spadek.

Koszulki Buksa2023 i Gegenpressing jako symbole sukcesów Wisły w tym sezonie :(
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 30.04.2021 o godz. 11:40.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.04.2021, 12:00
pawlozm napisał(a):Wyświetl post
O czym ty kolego pieprzysz
Od początku piszę, że póki co to mamy jakieś pierdy "dziennikarzy" i lakoniczne info od ludzi, którzy coś tam wiedzą ale nie powiedzą i apeluję od początku o wstrzymanie się z osądami i poczekaniem na finał całej sprawy.
A to, że dałem przykłady, że to może nie w Hyballi jest wina, że to może on ma czyste sumienie, że to może druga strona gra nie fair, bo wcina mu się w kompetencje, a w grudniu ustalili inaczej, to tylko dlatego, że po 1. Nic nie wiem w tej sprawie (prócz wspomnianych pierdów) Po 2. przez to, że widzę, że prawie każdy z góry wydał wyrok na Hyballe, a tak naprawdę nic nie wiemy.
Spięcie w drużynie jest, ale co jest przyczyną, że trener się wkurzył i powiedział co myśli Znasz ustalenia w kontrakcie ja nie ale jeden punkt przypuszczam to taki, że miał mieć wolną rękę w prowadzeniu drużyny, a teraz mu się może ktoś wcina? Nie wiem. Może jest bucem i faktycznie nie da się z nim współpracować i zarząd strzelił sobie w kolano biorąc go? Nie wiem.
Spekulujemy na bazie pierdów dziennikarskich, pierdów z twittera, pierdów z forum itd.
Stwierdzenie Serka, że cała sprawa nie jest taka oczywista, nie jest taka prosta tylko bardziej złożona czy coś w tym stylu też może sugerować, że to może nie do końca jedna strona tylko winna.
Ja oczywiście, że będę mógł spojrzeć, bo z góry nie stawiam tez tylko za każdym razem pisze, że może nie jest tak jak ktoś sugeruje itd.
Z kolei ty wydając od razu wyrok na trenera, że to jego wina, co zrobisz jak okaże się inaczej? Lub, że nie tylko jego wina?
Dodam, że ja od początku pisałem, że jeśli Hyballa coś grubego od*ebał lub jest toksyczny na tyle, że nie da się z nim pracować, to rozstanie to jedyna droga i będę wtedy szczerze współczuł zarządowi, że nie trafili, że miało być tak pięknie, a trzeba od zera budować znowu itd. Wtedy skupię się na tym by na tyle ile mogę dalej wspierać właścicieli, zarząd, nowego trenera itd.
Jednak jak widzę wasze osądy, z góry wydanie na Hyballe wyroku nie mając żadnych faktów, wyzywanie go od chamów to rzygam taką postawą.
Chłopie czy ty siębie czytasz?
Nic w tej sprawie nie wiesz(no lepiej udawać że nic się nie dzieje) ale wysuwasz tezę w której obsrywasz Kubę,Kmiecika czy kogoś z zarządu?
Jak się potwierdzi to co piszą o Hyballi to wtedy jak gdyby nigdy nic będziesz wspierał właścicieli i zarząd i udawał że to co o nich pisałeś to były żarty?
Ja przynajmniej opieram się na tych jak to mówisz dziennikarskich pierdach i informacjach przemycanych przez ludzi którzy nie maja naprawdę żadnego interesu w tym żeby się Hyballi pozbyć.
Ty natomiast wymyśliłeś sobie sam swoją teorię i teraz kurczowo jej bronisz
Odpowiedz cytując
pawlozm
Senior Member

Od: 02.2017

Stary 30.04.2021, 13:12
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Chłopie czy ty siębie czytasz?
Nic w tej sprawie nie wiesz(no lepiej udawać że nic się nie dzieje) ale wysuwasz tezę w której obsrywasz Kubę,Kmiecika czy kogoś z zarządu?
Jak się potwierdzi to co piszą o Hyballi to wtedy jak gdyby nigdy nic będziesz wspierał właścicieli i zarząd i udawał że to co o nich pisałeś to były żarty?
Ja przynajmniej opieram się na tych jak to mówisz dziennikarskich pierdach i informacjach przemycanych przez ludzi którzy nie maja naprawdę żadnego interesu w tym żeby się Hyballi pozbyć.
Ty natomiast wymyśliłeś sobie sam swoją teorię i teraz kurczowo jej bronisz
Kolego coś ci się pomyliło. gdzie wysuwam tezę Cały czas piszę, że być może to hyballa jest fair, a ktoś z zarzadu jest nie fair wcinając się w kompetencje. Cały czas pisze być może , a robię to po to by dać kontrast do waszych twierdzeń, że 100% Hyballa jest winny i nalezy go wyj*bać.
W jednym z postów nawet dałem dwa warianty, oba w trybie przypuszczającym na zasadzie "a co jeśli...". W jednym założyłem ,że jeśli Hyballa coś odje*ał to jedyna droga to rozstanie, a w drugim zapytałem co dalej jeśli to jednak ktoś od nas, z Wisły jest nie fair.
WIĘC NIE PISZ MI TU O OBSRYWANIU KUBY CZY KMIECIKA!!
Obsrywasz to ty Hyballe. Ja w celu kontrargumentów daję hipotezy, że może jest inaczej niż to co zakładcie? Podkreslam tym samy, że z braku danych nie wiemy niczego.
Ale pisz sobie dalej wnioski na bazie pierdów dziennikarskich i ludzi z twittera, obrażaj kogo chcesz, ode mnie się odpier*ol
Powód: czytelny układ
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 30.04.2021 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
Blixa
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.04.2021, 13:22
Patryko napisał(a):Wyświetl post
W przypadku zwolnienia Hyballi szukamy trenera, który stworzy z piłkarzy znalezionych na transferowym śmietniku drużynę, która gra w miarę miło dla oka i punktuje w okolicach 1,2-1,3 punktu na mecz.

Czy gwarancję takich wyników dają trenerzy typu Brzęczek czy Sobolewski?

Brzęczek:
Wisła Płock 38 1,50
GKS Katowice 56 1,59
Lechia 30 1,40
Raków 85 1,32

Sobolewski:
Wisła Płock 62 1,31

Średnia punktów wskazywałaby, że obaj powinni sobie poradzić. Pozostaje pytanie czy są to trenerzy, którzy w perspektywie powiedzmy 2-3 lat pracy w Wiśle zrobią coś ponad te 1,3 punktu na mecz? Moim zdaniem nie.
Mi sie marzy Fornalik. Idealny trner na ta glupia lige.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.04.2021, 13:27
Blixa napisał(a):Wyświetl post
Mi sie marzy Fornalik. Idealny trner na ta glupia lige.
Pytanie tylko po co miałby do nas przychodzić Psuć sobie reputację wpisem w CV "zwolniony po 6 miesiącach"?

Co do Hyballi to mam nadzieję, że sytuacja zostanie rozwiązana (jeśli rzeczywiście są kwasy) zaraz po ostatnim gwizdku w meczu z Piastem.
Przebudowa praktycznie całego składu w lecie, nowy trener, brak pionu sportowego, 3 drużyny spadające za rok = mix wybuchowy.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.04.2021, 13:34
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Pytanie tylko po co miałby do nas przychodzić Psuć sobie reputację wpisem w CV "zwolniony po 6 miesiącach"?

Co do Hyballi to mam nadzieję, że sytuacja zostanie rozwiązana (jeśli rzeczywiście są kwasy) zaraz po ostatnim gwizdku w meczu z Piastem.
Przebudowa praktycznie całego składu w lecie, nowy trener, brak pionu sportowego, 3 drużyny spadające za rok = mix wybuchowy.
Tak, na pewno Fornalik by miał serię porażek jak Stolarczyk, nie dotrenował zespół jak Skowronek albo wprowadził toksyczne relacje jak Hyballa. Tak tak, tak by było.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kowalkowskij
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.04.2021, 13:46
Niech wraca Sobol.
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.04.2021, 13:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Wali mnie czy trenerem będzie nadal Hyballa czy ktoś inny .

Interesuje mnie Wisła i jej rozwój.
Dodatkowo zapraszam wszystkich(to nie do Ciebie) którzy optują teraz za zwolnieniem trenera do ściepy na Jego odprawę.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.04.2021, 13:49
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dodatkowo zapraszam wszystkich(to nie do Ciebie) którzy optują teraz za zwolnieniem trenera do ściepy na Jego odprawę.
Płacić będą za to właściciele, nie Ty czy ja. Więc nie sraj żarem za przeproszeniem

Skoro tak chcą, tak zrobią.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Od: 09.2019

Stary 30.04.2021, 13:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Płacić będą za to właściciele, nie Ty czy ja. Więc nie sraj żarem za przeproszeniem

Skoro tak chcą, tak zrobią.
Płacić będziemy my wszyscy w karnetach, biletach, koszulkach czy gadżetach, także nie pier*ol za przeproszeniem.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.04.2021, 13:53
Cycu napisał(a):Wyświetl post
Płacić będziemy my wszyscy w karnetach, biletach, koszulkach czy gadżetach, także nie pier*ol za przeproszeniem.
To znaczy co - podniosą ceny biletów z pozycją "odprawa na trolla"? Czy by był "brodacz" czy nie, za bilety trzeba płacić.
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.04.2021, 13:54
Przeczytałem cały wątek z ostatnich 3 dni - zajęło mi to ponad godzinę. Szanuje zdanie zarówno zwolenników obecnego trenera którzy uważają ze to piłkarze wala w ch...i włodarze klubu którzy wtrącają się w nie swoje sprawy za bardzo jak i zdanie drugiej strony uważającej metody trenera za nie rokujące poprawy co równoznaczne było by ze zwolnieniem niemieckiego trenera. W moje opinii powinien tu przyjść Pan trener Brzeczek i uporządkować tą nienormalną sytuację póki jeszcze czas - zwolnienie obecnego trenera powinno nastąpić po zakończeniu ostatniego meczu czyli 15 maja. Dość już eksperymentów, trener wprowadził kwas w szatni i trzeba dać tu sprawdzonego człowieka. Bo za chwilę będziemy znów pośmiewiskiem sportowych portali i innych mediów.
Odpowiedz cytując
ciastek88
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 30.04.2021, 13:56
Armin napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem cały wątek z ostatnich 3 dni - zajęło mi to ponad godzinę. Szanuje zdanie zarówno zwolenników obecnego trenera którzy uważają ze to piłkarze wala w ch...i włodarze klubu którzy wtrącają się w nie swoje sprawy za bardzo jak i zdanie drugiej strony uważającej metody trenera za nie rokujące poprawy co równoznaczne było by ze zwolnieniem niemieckiego trenera. W moje opinii powinien tu przyjść Pan trener Brzeczek i uporządkować tą nienormalną sytuację póki jeszcze czas - zwolnienie obecnego trenera powinno nastąpić po zakończeniu ostatniego meczu czyli 15 maja. Dość już eksperymentów, trener wprowadził kwas w szatni i trzeba dać tu sprawdzonego człowieka. Bo za chwilę będziemy znów pośmiewiskiem sportowych portali i innych mediów.
Jak przyjdzie Brzęczek to gwarantuję ci , że będziemy pośmiewiskiem sportowych portali
Żeby nie było, do samego Brzęczka nic nie mam .
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 13:57
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To znaczy co - podniosą ceny biletów z pozycją "odprawa na trolla"? Czy by był "brodacz" czy nie, za bilety trzeba płacić.
Jezu nie rozumiesz podstawowych rzeczy i jak dziecku muszę tłumaczyć?

Masz wpływ ze sprzedaży biletów, tak? Część z tego albo całość zamiast pójść np. na opłatę za wynajęcie stadionu pójdzie na konto Hyballi, tak trudno to zrozumieć?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:07.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując
Armin
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.04.2021, 14:01
To co? Trzeba czekać na spadek z ligi aby tylko nie musieć płacić trenerowi za zerwany kontrakt. Płacone już było kilku trenerom naraz i nic się nie działo.
Odpowiedz cytując
Cycu
Senior Member

Stary 30.04.2021, 14:04
Właśnie się działo, płacąc kilku trenerom na raz nie wzmocnisz zespołu dobrym piłkarzem, bo Cię na niego nie stać ani nie spłacisz szybciej długów z przeszłości jak w naszym przypadku. Wszystko jest ze sobą powiązane.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:08.
Gegenpressing!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów