|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
W przypadku zwolnienia Hyballi szukamy trenera, który stworzy z piłkarzy znalezionych na transferowym śmietniku drużynę, która gra w miarę miło dla oka i punktuje w okolicach 1,2-1,3 punktu na mecz.
Czy gwarancję takich wyników dają trenerzy typu Brzęczek czy Sobolewski? Brzęczek: Wisła Płock 38 1,50 GKS Katowice 56 1,59 Lechia 30 1,40 Raków 85 1,32 Sobolewski: Wisła Płock 62 1,31 Średnia punktów wskazywałaby, że obaj powinni sobie poradzić. Pozostaje pytanie czy są to trenerzy, którzy w perspektywie powiedzmy 2-3 lat pracy w Wiśle zrobią coś ponad te 1,3 punktu na mecz? Moim zdaniem nie. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Bęben maszyny losującej zostanie zwolniony i będziemy mieć nowego trenera, coraz mniej w tym emocji i nadzieji. A za jakiś czas okaże się za miękki, za twardy, komuś nadepnie na odcisk i znowu zwrócimy się ku maszynie losującej. Lub wujowi, który ma taki plus, że się z zarządem dogada.
Ws. Hyballi, nie wiem czy doniesienia są prawdziwe. Natomiast kolejny trener po skowronku wybrany, sprawdzony i klepnięty przez zarządzających. Jeśli zły trener/człowiek to drogi zarządzie piękny strzał w kolano, znowu. I ktokolwiek widział, ktokolwiek wie. Mamy nie tylko dział sportowy typu top Secret ale i prezesa w pelerynie niewidce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Problem jest w tym, że wyniki w naszej buraczanej lidze w bardzo małym stopniu zależą od faktycznych umiejętności czy to trenera czy zawodników czy drużyn jako całości. Jest tyle pozaboiskowych czynników które maja wpływ że faktycznie trenerem może zostać i ogrodnik byle był znajomym ogrodnikiem. Wtedy raz na jakiś czas "zrobi wynik" i będzie na tym jechał, może nawet na fotel selekcjonera zajedzie jak Brzeczek, Fornalik i wielu wielu wcześniej. Jedynym z naszych który miał warsztat i pomysł był Nawałka. Wyrósł ponad naszą przeciętność i trzeba go było przyciąć, czego doświadczył w Lechu. O Kasperczaku nie wspominam bo jego bali się wziąć do kadry bo nie był znajomym ogrodnikiem, tylko przyjechał z jakiejś Afryki i udawał fachowca.
To samo działa teraz w przypadku Hyballi nie dość że nie swój, to jeszcze Niemiec i ośmiela się krytykować to co zastał. To co się teraz dzieje jest po myśli całej ligowej karuzeli. Jeżeli zarząd się podda, będzie to miało długotrwałe konsekwencje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Skoro dobrze, ze go zwolniono to znaczy zle ze go zatrudniono. Taki sygnal. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
|
Powinien zostać, stworzyć zespół charakterologicznie pasujący mu, rozegrać tak sezon i wtedy go oceniać.
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Kogo dzisiaj wciągniecie w spisek przeciwko Hyballi? Śp.Julie Kmiecik? Czy samego Henryka Reymana? Powtórzę jeszcze raz.Ty martw się o siebie czy po całej akcji będziesz w stanie spojrzeć z czystym sumieniem w lustro |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Wali mnie czy trenerem będzie nadal Hyballa czy ktoś inny .
Interesuje mnie Wisła i jej rozwój. W tym kontekście jednak pozostawienie Hyballi, albo jego zwolnienie, bo są jakieś "kwasy" w drużynie, czy w "sztabie" ma znaczenie.
Pozostawienie Hyballi i spróbowanie usunięcia "kwasów" będzie oznaczało trzymanie się wybranej drogi z perspektywą sportowego rozwoju poprzez wymianę w drużynie sytych kotów na głodne i sprawne drapieżniki, a w sztabie szkoleniowym stworzenie jednolitości systemu treningowego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Ja już mialem takie wrażenie w meczu z piastem gdzie gladko i szybko rozpracowal fornalika i bylo 3:0. Ale z odsiecza przyszedł sędzia i ustawil hyballe w szeregu ze tu liga polska, oni tu rządzą i wyżej wala nie podskoczy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Poza tym wybór trenerów jest taki że... Każdy kolejny wybór będzie problematyczny i obarczony ryzykiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Aktualne wyniki mimo że słabe nie dają żadnej podstawy do zmiany trenera. Dlatego ta cała nagonka żeby manewr usprawiedliwić...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Błagam. Litości.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Od początku piszę, że póki co to mamy jakieś pierdy "dziennikarzy" i lakoniczne info od ludzi, którzy coś tam wiedzą ale nie powiedzą i apeluję od początku o wstrzymanie się z osądami i poczekaniem na finał całej sprawy. A to, że dałem przykłady, że to może nie w Hyballi jest wina, że to może on ma czyste sumienie, że to może druga strona gra nie fair, bo wcina mu się w kompetencje, a w grudniu ustalili inaczej, to tylko dlatego, że po 1. Nic nie wiem w tej sprawie (prócz wspomnianych pierdów) Po 2. przez to, że widzę, że prawie każdy z góry wydał wyrok na Hyballe, a tak naprawdę nic nie wiemy. Spięcie w drużynie jest, ale co jest przyczyną, że trener się wkurzył i powiedział co myśli Spekulujemy na bazie pierdów dziennikarskich, pierdów z twittera, pierdów z forum itd. Stwierdzenie Serka, że cała sprawa nie jest taka oczywista, nie jest taka prosta tylko bardziej złożona czy coś w tym stylu też może sugerować, że to może nie do końca jedna strona tylko winna. Ja oczywiście, że będę mógł spojrzeć, bo z góry nie stawiam tez tylko za każdym razem pisze, że może nie jest tak jak ktoś sugeruje itd. Z kolei ty wydając od razu wyrok na trenera, że to jego wina, co zrobisz jak okaże się inaczej? Lub, że nie tylko jego wina? Dodam, że ja od początku pisałem, że jeśli Hyballa coś grubego od*ebał lub jest toksyczny na tyle, że nie da się z nim pracować, to rozstanie to jedyna droga i będę wtedy szczerze współczuł zarządowi, że nie trafili, że miało być tak pięknie, a trzeba od zera budować znowu itd. Wtedy skupię się na tym by na tyle ile mogę dalej wspierać właścicieli, zarząd, nowego trenera itd. Jednak jak widzę wasze osądy, z góry wydanie na Hyballe wyroku nie mając żadnych faktów, wyzywanie go od chamów to rzygam taką postawą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
od końca - wzdychac za sytuacja w które trener mówi o swoim ew. zwolnieniu tak: Cytat:
Na pewno znajdą sie i tacy, bo jest nas dużo. Mnie w to nie mieszaj ![]() Co do odpowiedzialności: jeśli dogadać sie ma dwóch mało kompromisowych gości, najważniejszych dla drużyny to wybór takiego układu obarczony jest od poczatku ryzykiem. Ryzyko samo w sobie nie jest złe, wręcz przeciwnie, ale za jego niepowodzenie ponosi sie odpowiedzialność. Tutaj obawiam się że bedzie jak z Obidzinskim, jakieś bąki sugerujące to i owo i dawać następnego. Umyka nam chyba jedna ważna sprawa: ratunek Wisły 2 lata temu to była historia z bajki, w bajce następują napisy i ckliwa muzyka. Wychodzimy z kina i koniec. Nasza bajka ma ciag dalszy, a w nim bohaterowie którzy sa bezkompromisowi, gotowi do poświęceń, honorowi itd niekoniecznie muszą być juz skuteczniu w spokojnym rozwoju. Do tego opierając sie w takiej mierze na pomocy tłumu staja się jego zakładnikami bo tłum chce dalszej pięknej histori wiec sie ja pisze znaim sie wydarzy (koszulki gegenpressing itp) Generalnie ten który umie wygrac bitwie niekoniecznie bedzie umiał zagospodarować zgliszcza po niej. Układ który był 2 lata temu z Obidzińskim na dokładke dawał nadzieję, że te brakujące kompetencje będą dobierane spoza (moze Obi nie był spoko ale powinien byc zastąpiony kimś kto sie zna na robocie) Szybko okazało sie że wazniejsze jest zaufanie niz kompetencje i decydujący głos maja bracia którzy nie mieli okazji udowodnić swoich kompetencji w zarządzaniu. Biezący sezon to kompromitacja z Buksą, kompromitacja z Hallem, jakis niewypał z Wachowiakiem (nasz topowy transfer) no i wisienką może być zwolnienie Hyballi po połowie sezonu, a na dokładkę może i spadek. Koszulki Buksa2023 i Gegenpressing jako symbole sukcesów Wisły w tym sezonie :(
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 30.04.2021 o godz. 11:40.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nic w tej sprawie nie wiesz(no lepiej udawać że nic się nie dzieje) ale wysuwasz tezę w której obsrywasz Kubę,Kmiecika czy kogoś z zarządu? Jak się potwierdzi to co piszą o Hyballi to wtedy jak gdyby nigdy nic będziesz wspierał właścicieli i zarząd i udawał że to co o nich pisałeś to były żarty? Ja przynajmniej opieram się na tych jak to mówisz dziennikarskich pierdach i informacjach przemycanych przez ludzi którzy nie maja naprawdę żadnego interesu w tym żeby się Hyballi pozbyć. Ty natomiast wymyśliłeś sobie sam swoją teorię i teraz kurczowo jej bronisz |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
W jednym z postów nawet dałem dwa warianty, oba w trybie przypuszczającym na zasadzie "a co jeśli...". W jednym założyłem ,że jeśli Hyballa coś odje*ał to jedyna droga to rozstanie, a w drugim zapytałem co dalej jeśli to jednak ktoś od nas, z Wisły jest nie fair. WIĘC NIE PISZ MI TU O OBSRYWANIU KUBY CZY KMIECIKA!! Obsrywasz to ty Hyballe. Ja w celu kontrargumentów daję hipotezy, że może jest inaczej niż to co zakładcie? Podkreslam tym samy, że z braku danych nie wiemy niczego. Ale pisz sobie dalej wnioski na bazie pierdów dziennikarskich i ludzi z twittera, obrażaj kogo chcesz, ode mnie się odpier*ol Powód: czytelny układ
Ostatnio edytowane przez pawlozm : 30.04.2021 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Pytanie tylko po co miałby do nas przychodzić
Co do Hyballi to mam nadzieję, że sytuacja zostanie rozwiązana (jeśli rzeczywiście są kwasy) zaraz po ostatnim gwizdku w meczu z Piastem. Przebudowa praktycznie całego składu w lecie, nowy trener, brak pionu sportowego, 3 drużyny spadające za rok = mix wybuchowy. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Niech wraca Sobol.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dodatkowo zapraszam wszystkich(to nie do Ciebie) którzy optują teraz za zwolnieniem trenera do ściepy na Jego odprawę.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Skoro tak chcą, tak zrobią. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Płacić będziemy my wszyscy w karnetach, biletach, koszulkach czy gadżetach, także nie pier*ol za przeproszeniem.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To znaczy co - podniosą ceny biletów z pozycją "odprawa na trolla"? Czy by był "brodacz" czy nie, za bilety trzeba płacić.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Przeczytałem cały wątek z ostatnich 3 dni - zajęło mi to ponad godzinę. Szanuje zdanie zarówno zwolenników obecnego trenera którzy uważają ze to piłkarze wala w ch...i włodarze klubu którzy wtrącają się w nie swoje sprawy za bardzo jak i zdanie drugiej strony uważającej metody trenera za nie rokujące poprawy co równoznaczne było by ze zwolnieniem niemieckiego trenera. W moje opinii powinien tu przyjść Pan trener Brzeczek i uporządkować tą nienormalną sytuację póki jeszcze czas - zwolnienie obecnego trenera powinno nastąpić po zakończeniu ostatniego meczu czyli 15 maja. Dość już eksperymentów, trener wprowadził kwas w szatni i trzeba dać tu sprawdzonego człowieka. Bo za chwilę będziemy znów pośmiewiskiem sportowych portali i innych mediów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() Żeby nie było, do samego Brzęczka nic nie mam . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Masz wpływ ze sprzedaży biletów, tak? Część z tego albo całość zamiast pójść np. na opłatę za wynajęcie stadionu pójdzie na konto Hyballi, tak trudno to zrozumieć?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:07.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
To co? Trzeba czekać na spadek z ligi aby tylko nie musieć płacić trenerowi za zerwany kontrakt. Płacone już było kilku trenerom naraz i nic się nie działo.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie się działo, płacąc kilku trenerom na raz nie wzmocnisz zespołu dobrym piłkarzem, bo Cię na niego nie stać ani nie spłacisz szybciej długów z przeszłości jak w naszym przypadku. Wszystko jest ze sobą powiązane.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:08.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|