|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Hm? Przecież powiedział, że dobrze mu się pracuje z młodymi i że przyjemność sprawia mu "gra z Szotem, Starzyńskim i Brodą". Przecież nie chodziło mu o to, że gra nimi w fifie, albo gra z nimi w pokera, prawda? I skoro dobrze mu się z kimś pracuje, to znaczy, że ten ktoś współpracuje i ma dobre nastawienie (w kontraście do drugiej grupy, "starszych", którzy pojawili się w tej wypowiedzi).
Także nie, trener Hyballa nie powiedział wprost, że młodzi zawodnicy go kochają, ale chyba nie myślałeś, że cytuję, chyba zrozumiałeś, że to skrót myślowy i to z lekką ironią. Jeżeli nie zrozumiałeś, to teraz Cię o tym zapewniam i przepraszam, jeśli wprowadziłem Cię w błąd. Nie przeinaczyłem wypowiedzi, którą komentowałem, a tę dyskusję uważam za niepotrzebną, nie ma związku z tematem.
"To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu". Jeżeli tłumacz się pogubił, to ok, mój komentarz jest bezprzedmiotowy. Ale też moje wytknięcie tego Brody było ot tak przy okazji i na marginesie i naprawdę nie miało wielkiego znaczenia dla oceny Hyballi i kwestii jego dalszej obecności w Wiśle. Nawet gdyby powiedział, że cieszy go, że Broda jest graczem pierwszej drużyny, to też nie płonąłbym świętym gniewem. Może gdybym zamiast "nota bene" użył poprawnego w tym kontekście "a propos" byłoby jaśniej, chociaż wątpię, żeby to akurat wprowadziło Was w błąd.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:55.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|

|
||||||
|
|