|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
|
Cycuś, przez decyzje trenera płacimy takim piłkarzom jak Chuca, Carlos, Wachowiak za samo uczestnictwo w treningach. Pan Chuca ma jeszcze rok ważny kontrakt i co ty na to?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Decyzje personalne podejmuje trener, nie wiem w jakiej formie i dyspozycji są ww. piłkarze, chyba, że Ty codziennie jeździsz do Myślenic i obserwujesz ich zza siatki i wiesz lepiej od niego?
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 14:23.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeżeli zmiana trenera przyniesie wymierne korzyści Wiśle, to nie widzę problemu w utrzymywaniu Hyballi przez następny rok. Jeśli rzeczywiście zarabia za sezon w okolicach miliona PLN, to ma się to nijak do ewentualnego spadku z ligi pod jego wodzą, którego skutki ekonomiczne będą dla Wisły raczej tragiczne.
Tak czy inaczej, zbyt mało wiemy, aby ferować wyroki. Poczekajmy do gwizdka po meczu z Piastem. ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kontrowersyjne decyzje trenera kosztują nas przepalanie pieniędzy na zawodników nieużywanych w meczach. I te przepalone pieniądze można spożytkować wpłacając je na konto trenera Hyballi, zwolnionego z obowiązku trenowania. A zawodników odpalonych przez pana trenera zacząć wykorzystywać w meczach.
Bo odpalanie na trybuny jedynego zmiennika na poz. ofensywnego pomocnika i branie na ławke 2 bramkarzy lub 5 obrońców czy 2 drewnianych napastników jak trener Hyballa nie jest dobrych zarządzaniem zespołem. Tak samo jak zamiana taktyki na 5-4-1 podczas gdy jedyny zawodnik nadający się na lewe wahadło od dawna nie dostąpił zaszczytu znalezienia się na ławce, a w dodatku jego zakup kosztował konkretną sumę pieniędzy (co jest w naszym przypadku rzadkością) i pan trener zaakceptował ten transfer. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Tak swoimi tezami czy hipotezami obsrywasz Kubę. Zwalniać Hyballe to chcesz ty pisząc że jak coś się potwierdzi to powinno to zwolnienie nastąpić.Ja nie tyle nie pisałem o zwolnieniu a wręcz o tym że panowie są dorośli i powinni sie dogadać bo Wisła to nie piaskownica.Nie kibice zatrudniali niemca i nie oni go będą zwalniać. Tak że idż zapal kadzidełko przy figurce św Petera i nie spinaj sie jak baranie jaja |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Co tobie do tego. Jesteś tylko 'widzem" który i tak (jak mówiłeś) zmywa się jak wywalą Hyballę. Więc o co te płacze? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
Cytat:
Ktoś jeszcze ma wątpliwości?Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Chyba przeceniasz kolegę Koalika.
Po pierwsze przed Hybalą "cała Polska" obstawiała, że po wpier**lu na Euro to jednak przyjdzie wuja. Po drugie WPłock, która niby ma wuja od przyszłego sezonu zatrudniła na kilka ostatnich meczów Macieja Bartoszka. Weszlaki zjechali trenera, że to niepoważne. Ale jakby brać pod uwagę, że wuja może jednak przejść do Krakowa to robi się to zrozumiałe. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Do spadku chyba trochę brakuje i nie dlatego że przygodę z Hyballą zaczynaliśmy z zapasem punktowym. Wiec względny spokój który teraz mamy to w dużej mierze jego zasługa.
Ostatnie kilka spotkań poczynając od Podbeskidzia moim zdaniem było bardzo podejrzane, jeżeli chodzi o podejście niektórych piłkarzy do swoich obowiązków. Obawiam się ze właśnie po to żeby teraz straszyć widmem spadku...
Skąd wiesz czego właściciele chcą? Zwierzają ci się? Więc nie bredź ... A nawet jeżeli chcą wywalić Hballę to każdy może wyrazić opinię na temat tej decyzji, a moim zdaniem jest tylko trochę mniej kretyńska niż większość twoich wpisów.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 30.04.2021 o godz. 16:08.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chcę żeby w końcu w Wiśle była normalność i stabilizacja, a nie ciągła wymiana trenerów, która do niczego nie prowadzi czego dowodem jest kolejny zmarnowany sezon i walka o utrzymanie. Jeżeli zwolnią Hyballę to będzie mój ostatni dzień na forum, bo widzę, że jakieś wysrywy dziennikarskie i plotki traktujecie jak prawdę objawioną. Szkoda nerwów i mojego czasu. Ale będę dalej kibicował na stadionie i od Wisły nigdy się nie odwrócę bez względu na zawirowania na górze.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 17:09.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
krysztal- nie martw się, zostaniecie sobie w kółeczku wzajemnej adoracji i polskiej myśli szkoleniowej.
Kto by tu nie przyszedł to za rok, może pół, sytuacja znowu się powtórzy i będziecie zwalniać następnego trenera, ale mnie tu już nie będzie to wspomnisz wtedy moje słowa.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.04.2021 o godz. 17:03.
![]()
Gegenpressing!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najbardziej zastanawiające jest to ze grupka dybających na głowę Hyballi, do ostatniej chwili broniła Skowronka mimo, że gra zespołu wtedy i teraz to dwa różne światy na korzyść Hyballi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem dyskusja teraz o przyszłości Hybbali jest bezcelowa. Pomijam że poruszamy się trochę po omacku, plotki, przecieki itp. Spadek formy jest jedynym faktem.
Na dziś kwestią priorytetową jest utrzymanie a ono na dziś wisi na włosku. Niech Peter najpierw utrzyma tą drużynę i to przed ostatnią kolejką. bo jeśli będzie rozstrzygał ostatni mecz, to nawet jak się utrzymamy, to będzie to kompromitacja a jeśli nie to po pierwsze 'problem' sam się rozwiąże, do tego będzie to gigantyczna kompromitacja i nasza przyszłość nadal będzie wisiała na włosku. Porównał bym to do organizacyjno/finansowej kompromitacji TS, pod rządami pani Marzenki i Dukata. Tak więc najpierw utrzymanie(najlepiej już w sobotę) a potem sprawa sama się wyjaśni. Błaszczu jest w zespole, ma całkowity ogląd na sprawę, ma porównanie metod szkoleniowych itp. Utrzymać a potem my sobie pogadamy a trio zdecyduje. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Normalna sprawa, że jak nie idzie i drużyna nie punktuje, to zmienia się trenera bo próbuje się w jakikolwiek sposób poprawić sytuację. Wymieniać kadry co okienko się nie da, bo to kosztuje i gwarancji na cokolwiek też nie daje. I teraz pytanie czy zmarnować kolejne okienko z trenerem który ma wymagania z kosmosu, jest trudny we współpracy i będzie stawał okoniem do propozycji wzmocnienia drużyny na poziomie na jaki nas stać. Czy po prostu postawić na nową osobę, która ma bardziej racjonalne podejście i nie będzie odstawiała szopek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przeciwnicy Skowronka w większości bronią Hyballi. Coś w tym jest |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co do odstawionych piłkarzy. Jedyny, którego mi TROCHĘ żal, to Silva. Ale pewnie sobie nagrabił postawą poza boiskiem.
Odpaleni Janicki i Niepsój przez 90% kibiców byli wyzywani od miernot. Klementz troszkę mniej, no ewentualnie jako 4 lub 5 ŚO zmiennik, jak 3-4 wczesnej wyleci przez kartki i kontuzje. Ale Klementz raczej został sprzedany, a nie odstwiony. Basha sie pluje na IS, ale od 2 lat co zagra 2-3 mecze, to ląduje w szpitalu. Szklanka i jeszcze mocno słabo od roku z forma. Płacz za Chucą A jesli chodzi o Kubę. To kiedy on regularnie zagrał kilka meczów nawet nie w pełnym wymiarze, ale chocby ze 30 minut POD RZĄD? To był KIEDYŚ wielki piłkarz. Ale kontuzje mocno nadszarpnęły mu zdrowie. Piłkarsko, to juz jest ruina zdrowotna. Jak myslicie, dlaczego wrócił do Polski? Z milości do Wisły Niedługo stuknie 50 lat, jak kibicuję Wiśle. Ale takiej karuzeli trenerskiej, to tu nie było. Nie wiem, czy Hyballa to dobry trener. Musi to ocenic TRIO, bo to ich wiedza i decyzja. I to oni są od zwalniania trenera, a nie kibice. Ani zawodnicy. Mierni. I czytam te rózne wypowiedzi od pierdów dziennikarskich do pierdów kibicowskich, bo ten klub to duża cząstka mojego zycia. I mam wielki niesmak.
Ostatnio edytowane przez Smok : 30.04.2021 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To oczywiste, bo dla mnie nie wyniki są głównym wyznacznikiem. Byłyby nim gdybyśmy o coś grali, a tak od dawna nie jest i nie ma widoków żeby się to zmieniło. Więc skoro grę w kratkę mamy wkalkulowaną, to niech przynajmniej piłkarze czegoś się w tej grze uczą, niech trener od nich wymaga, choćby zaangażowania. Dlatego drużyn Hyballi i Skowronka nie można porównywać mimo porównywalnych wyników. To znaczy porównywać można, ale zrównywać je może tylko niewidomy. Znaczenie ma też fakt że skład personalnie zmienił się niewiele. Więc różnice robi osoba trenera.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A ja na końcu byłem za zwolnieniem Skowronka i teraz nie bronię Hyballi. Bo coś się popsuło i nie jestem przekonany, że warto naprawiać. Jednocześnie nie kibicuję zwolnieniu Hyballi, bo nie jestem przekonany, że czeka nas cokolwiek lepszego niż to, co mielibyśmy z Hyballą naprawiać.
Nota bene nasz trener podobno powiedział dziś, że największą przyjemność sprawa mu gra w meczach Starzyńskim, Szotem i Brodą. Zwłaszcza Broda musi mu dostarczać dużo radości. I podobno dodał, że starsi zmęczeni, a młodzi go kochają. To przepraszam, po co wystawia tych starszych przemęczonych? Nie wiem, czy wobec tego, że klub zaczął urabiać publikę pod zwolnienie trenera, trener nie zaczął jej urabiać pod swoje odejście.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:00.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Offline |
|
może to zagranie, żeby ten zgodził się zostać w Wiśle bo były plotki, że mu do tego daleko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
No, ale podobno... ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja w ogóle jestem dziwny bo broniłem Kiko, Stolarczyka, Skowronka i teraz Hybali. Uważam że wina jest w materiale piłkarskim.
Poza tym zamiast utrzymywać pięciu (?) trenerów może lepiej dać na kontrakt przyzwoitego napastnika? Gwarantuję że średnia punktowa podskoczy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
No ale właściwie, to nie. Bo ani zarząd, ani też oni nie mają (jako trio) odpowiednich kwalifikacji do takiej oceny. Nie wspominając już o tym, że jeśli zawodnicy nie powinni oceniać trenera, który ich trenuje, to Kuba powinien "wyłączyć się od głosowania". A poza nim, to już nikt, ani w radzie nadzorczej, ani w zarządzie nie ma w ogóle kompetencji do takiej oceny. W normalnym klubie takiej oceny powinien dokonać mityczny pion sportowy i dopiero w oparciu o konkretną wiedzę, odpowiednie władze powinny podjąć decyzję. Tak to powinno działać w świecie marzeń, w którym działamy tak, jak powinny działać kluby sportowe.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
No i? Jest gdzieś tam, co wg. ciebie podobno powiedzial?
![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to dali przed sezonem na Beqiraja. Tyle z tych gwarancji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Uważam, że zwykle piszesz z sensem, ale tutaj akurat kompletnie nie trafiłeś ze swoim sarkazmem i teorią o jakimś urabianiu kogokolwiek. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hm? Przecież powiedział, że dobrze mu się pracuje z młodymi i że przyjemność sprawia mu "gra z Szotem, Starzyńskim i Brodą". Przecież nie chodziło mu o to, że gra nimi w fifie, albo gra z nimi w pokera, prawda? I skoro dobrze mu się z kimś pracuje, to znaczy, że ten ktoś współpracuje i ma dobre nastawienie (w kontraście do drugiej grupy, "starszych", którzy pojawili się w tej wypowiedzi).
Także nie, trener Hyballa nie powiedział wprost, że młodzi zawodnicy go kochają, ale chyba nie myślałeś, że cytuję, chyba zrozumiałeś, że to skrót myślowy i to z lekką ironią. Jeżeli nie zrozumiałeś, to teraz Cię o tym zapewniam i przepraszam, jeśli wprowadziłem Cię w błąd. Nie przeinaczyłem wypowiedzi, którą komentowałem, a tę dyskusję uważam za niepotrzebną, nie ma związku z tematem.
"To sprawia mi największą przyjemność - gra z Szotem, Starzyńskim, Brodą - to jest przyszłość klubu". Jeżeli tłumacz się pogubił, to ok, mój komentarz jest bezprzedmiotowy. Ale też moje wytknięcie tego Brody było ot tak przy okazji i na marginesie i naprawdę nie miało wielkiego znaczenia dla oceny Hyballi i kwestii jego dalszej obecności w Wiśle. Nawet gdyby powiedział, że cieszy go, że Broda jest graczem pierwszej drużyny, to też nie płonąłbym świętym gniewem. Może gdybym zamiast "nota bene" użył poprawnego w tym kontekście "a propos" byłoby jaśniej, chociaż wątpię, żeby to akurat wprowadziło Was w błąd.
Ostatnio edytowane przez czaro : 30.04.2021 o godz. 18:55.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Trener akurat kompletnie nie wyskoczył dzisiaj z niczym wielce kontrowersyjnym, do czego można by się przyczepić. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|