|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków | |||
| Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Remisem |
|
10 | 9,43% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków |
|
72 | 67,92% |
| Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków |
|
20 | 18,87% |
| Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Za Bunozę postawiłbym na Piotra Brożka
![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A może tak Nalepę z ME dać do pierwszego składu na stopera. Kowalski już pokazał że jest bardzo słabym piłkarzem, a do tego zwrotnym jak ważący tonę słoń, więc co Robertowi szkodzi? Przynajmniej młody by się ograł. Nie widzę Kowalskiego, szczególnie na śniegu, gdzie trzeba być zwinnym i zwrotnym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
o, Piotrek to mogłaby być niezła opcja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nalepa na środek. Niech wreście się ogra chłopak. Ma talent to niech pomalutku wstępuje w szeregi pierwszej drużyny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Tez uwazam ze mozna by z Nim sprobowac. Piotrek Brozek na stopera wogole sie nie nadaje. Mecz z Gornikiem pokazal jak go wyzszy napastnik potrafi wziasc na plecy i bez problemu ograc.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Opady śniegu zmieniły też plany przygotowań do meczu z Arką. Chociaż mecz w Gdyni zostanie rozegrany na boisku ze sztuczną trawą, to jednak trener Maaskant początkowo nie chciał przez cały mikrocykl przyzwyczajać swojego zespołu do takiej nawierzchni. “Z początku nie chciałem przygotowywać się do meczu z Arką na boiskach ze sztuczną trawą, ale teraz musimy. Wiadomo, że zmiana nawierzchni grozi kontuzjami u zawodników, ale lepiej jest grać na sztucznej trawie niż na śniegu i zmrożonej murawie. W tym momencie wygląda na to, że nie mamy wyjścia. Najprawdopodobniej w środę i czwartek będziemy trenowali w Skotnikach” http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...d_dachem_8792/ tak ,że nie ma już co dywagować
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak wygramy, to zażądam premii jako doradca sztabu szkoleniowego.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Z tego co pamiętam ostatni mecz Kowalskiego w I składzie Wisły (ze Śląskiem Wrocław) to Kowalski zagrał tam na środku obronny naprawdę dobrze. Oczywiście nie ulatują mi z pamięci jego wyczyny z początku tego sezonu, ale jak się okaże, że jest słaby to Maaskant postawi na kogoś innego - może Piotr Brożek, może ktoś z ME, ale raczej nie Branco, który wskoczył do 18-stki bo Żuraw i Boukhari z niej wypadli ;-)
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ostatnie nasze dwa mecze w Gdyni to wyniki 0-1, ostatnie dwa nasze mecze w lidze to wyniki 1-0 i 0-1 to jaki bedzie wynik z Arką ....
![]()
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Nie, żebym lekceważył Arkę, ale na nich to moglibyśmy nawet jednym stoperem wyjść
Bramek to oni strzelać nie chcą A tak na poważnie będą chcieli z nami ugrać choćby punkt, więc szykuję się mecz ala Zagłębie Lubin. Do Śląska Wrocław nie ma co wracać bo wtedy oprócz murowania bramki przez wks to nasi też nic kompletnie nie grali. Skończcie te rozważania kto wyjdzie za Bunoze bo będzie to Kowalski i koniec kropka. No i sztuczna murawa. Napewno na plus to, że można grac techniczną piłkę bo murawa płaska jak stół. Natomiast w takich warunkach pogodowych niewiem za bardzo jak to będzie wyglądać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
A jednak Arka jeszcze w tym sezonie na tej sztucznej nawierzchni nie przegrała :/ a były już tam takie ekipy jak Jagiellonia czy Korona.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Fajnie by dla nas było gdyby odwołali tą kolejkę ale to niestety mało prawdopodobne.Jest to kosmiczny absurd że będziemy grać przy -10 a w końcu maja, kiedy robi się najlepsza pogoda do gry w piłkę, liga się kończy.
Jak każdy, mecz z gatunku ciężkich.Dobrze że Maaskant szybko skumał bazę i zrezygnował z próby grania finezyjnego futbolu.Inaczej już by go tu nie było a tak niezależnie od wyniku, jesteśmy w grze. Mam nadzieje że nie będziemy się starali na siłę prowadzić gry i po kolejnym bezbarwnym meczu wymęczymy tą wygraną ![]() Chyba Łysy pisał przed Polonią że 0-1 to będzie ten wynik - zrugałem go że jak w 3 ostatnich meczach gola nie straciliśmy, to w tym na bank stracimy więc co najwyżej 1-2.Wyszło inaczej ale przesuwam swoją teorię na przyszłą sobotę.Minimum 2 gole będzie trzeba strzelić by to wygrać.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Dlatego najlepiej byłoby grać systemem wiosna-jesień, ale niestety w Polsce nigdy tak nie będzie ponieważ bierzemy przykład z "najlepszych lig świata", szkoda że oni akurat mają trochę inne warunki niż my.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Niby dlaczego najlepiej? Ja jakos nie wyobrażam sobie, że drużyny polskie łapiące się w pucharach (eliminacje do LM czy LE) grają na dwóch frontach jesienią kiedy rozstrzyga się sprawa czołowych miejsc w lidze. Wyobraźmy sobie, że rywalizujemy w ostatnich kolejkach o mistrzostwo a jednoczesnie gramy w LE. Coś wtedy trzeba odpuszczać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokladnie. Obecny kalendarz to jakas kpina. E-klasa znajduje tysiace durnych usprawieliwien dlaczego pierwsza wiosenna kolejka musi byc rozegrana zima.....A Ja sie pytam czy w przyszlym roku jest w czerwcu jakis czempionat
Co do meczu to juz sie wypowaidalem, ale faktycznie bylby za tym zeby ta kolejke odwolac do wiosny. Pozatym ciekawe jaka bedzie frekfencja na stadionach przy takich "upalach" jakie sa obecnie. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja swego czasu zastanawiałem się nad optymalnym kalendarzem i chyba nie ma takiego.Jest za zimno by grać tak jak na zachodzie i za ciepło by grać jak na północy/wschodzie Mimo wszystko bym optował za wiosna/jesień ale wiadomo że jest to mało realne.Natomiast na pewno liga powinna dostosowywać się do warunków pogodowych.Jest w miarę ok - gramy, jest jak teraz, przekładamy kolejkę na wiosnę.Podobnie w lutym - jest do dupy pogoda, zaczynamy później. Rozwala mnie ten strach grania 2 razy w tygodniu a przecież spokojnie kilka kolejek można by tak zagrać, pomijając już to że czemu nie możemy grać w czerwcu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kwestia systemu oddawna dzieli kibicow. Faktycznie ciezko wypracowac jakis kompromis bo zawsze znajda sie jakies za i jakies przeciw. Ale skoro PZPN juz kiedy robil eksperymenty z podzialami tabeli na grypu plus inne tego typu to co by im szkodzilo sprobowac wprowadzic system wiosna-jesien
Tak czy owak licze ze jednak najblizszy mecz bedzie odwolany ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ka_przelozona/
Kolejka odwołana, meczu nie będzie! No i dobrze |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
He he czary sie sprawdzily. Same plusy. Mozniejszy bedzie mam nadzieje skald. Troche cieplej i wiecej o jeden mecz na wiosne ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kolejna sprawa to fakt ze bedziemy juz grali na trawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Czyli zawieszenia przejdą na 1szy mecz na wiosnę ?
**
Słabo trenują cały rok dlatego są słabsi od przeciwników w kulminacyjnym momencie. Nie mozna się opierdalać cały rok a pózniej w miesiac wszystko doprowadzic do ladu. To tak jak zostawianie nauki na ostatnia chwile a pozniej jest po prostu za malo czasu i przychodzimy nieprzygotowani. Głupia wiara w mityczny okres przygotowawczy, który moze odmienic zaleglosci siegajace kilku sezonow. Potrzeba dluzszej pracy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.12.2010 o godz. 13:08.
![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Bardzo dobra decyzja . Przynajmniej jest szansa że nie będziemy musieli grać Kowalskim w obronie .
sezon ogórkowy czas zacząć |
|
|
|
Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bardzo dobra decyzja dla nas. Na wiosnę zgramy na nowym stadionie i mam nadzieję, że uda się ściągnąć jakiegoś obrońce i powinno być łatwiej
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czy ten mecz odbedzie sie juz na nowym stadionie Arki ? nie wiem jak oni tam z terminami
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
zamknijcie tamat na czas okna zimowego
|
|