Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 . (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7775)

PhantomRanger 28.11.2010 17:14

[16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 .

Mecz z Polonią za nami. Styl gry nie może cieszyć. Defensywa przez 10 ostatnich minut popełniła bardzo dużo błędów [ być może chcieli nadrobić straty z dwóch ostatnich meczów :)]. Z Arką nie zagra Bunoza teraz pytanie kto zagra za niego? Kowalski jest strasznie niepewny, Cleber kontuzja, więc może dać szanse młodziakowi z ME? Tak czy siak nawet remis z Arką nie będzie złym wynikiem, bo ona ogólnie traci bardzo mało bramek. zwłaszcza w meczach u siebie. Jest to 1 mecz rundy wiosennej.

JrQ- 28.11.2010 17:17

Tylko zwycięstwo, w obronie to ja mogę zagrać, Arka praktycznie bramek nie strzela, trzeba ich zdominować, grać tak, jakbyśmy grali u siebie.

sportnh 28.11.2010 17:19

Szczerze to ja bym widzial jednak ktoregos z seniorów na stoperze. Za wyjatkiem Kowalskiego bo iten gosc to jest przeciez skandal i kazdy o tym wie.. Moze Paljic, i Piotrek Brozek na lewej obronie? Ewentualnie Sobol na stoperze? No nie wiem. Mysle, ze Robert cos ciekawego wymysli, a dzis bedzie gosciem w + Lidze+Extra, moze cos zdradzi?

Baala 28.11.2010 17:24

Sobol nie zagra. Może Branco...

Syn Kangura z 1984 28.11.2010 17:28

Wygramy... wysoko wygramy :) O obronę się nie martwcie bo nawet nie będziemy się zbytnio poruszać na naszej połowie.

sportnh 28.11.2010 17:28

Sorry wypadla mi z glowy zolta kartka Sobola dzis

amauri1990 28.11.2010 17:31

Nie wiadomo jeszcze co z Paljiciem, dziś powinna być jakaś wstępna diagnoza.

Abstrakcja 28.11.2010 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1019017)
Nie wiadomo jeszcze co z Paljiciem, dziś powinna być jakaś wstępna diagnoza.

Paljić grał do końca meczu także nie ma problemu z nogą. Jak sędzia zagwizdał koniec meczu podbegł do Pawełka i go uściskał także jest ok!

Kandzior 28.11.2010 17:34

To, że Arka traci u siebie dużo bramek ma znaczenie w kontekście meczu za tydzień, jednak Nasi nie mogą na to zważać i wręcz przeciwnie dużo strzelać na bramkę Arki. Nie będzie Sobola więc jest pytanie kto za niego. 3 punkty muszą być to nie podlega dyskusji :)

iiYama 28.11.2010 17:42

Za Sobola Wilk. Pytanie kto na ten moment za Bunozę.

gizmowisla 28.11.2010 17:44

Czarek Wilk za Sobola i tyle w temacie ...... nie placzcie tak za Sobolem bo co bedzie jak zakonczy kariere ???

Jagul 28.11.2010 18:11

Arka wcale nie jest taka słaba. Może i strzelają mało bramek ale naprawdę potrafią zagrać ciekawie. Ograli Koronę, ostatnio Legia się z nimi męczyła i wiadomo w jakich okolicznościach wygrała, a teraz Śląsk cudem uratował się przed porażką.
Wisła ma problemy z atakiem pozycyjnym, kiedy rywal całą drużyną broni się na własnej połowie. Scenariusz tego meczu może być podobny do spotkania z Zagłębiem. Miło byłoby jakby wpadła bramka w pierwszych minutach tak jak dzisiaj z Polonią.
Jeżeli chodzi o zmiany, to oczywiste jest, że Wilk zastąpi Sobolewskiego. Obstawiam, że za Bunozę zagra Kowalski.

moce 28.11.2010 18:20

mecz z arka bedzie przypominal mecz z zaglebiem wydaje mi sie ze Maaskant musi cos wymyslec bo bedziemy caly mecz w ataku pozycyjnym co nam najlepiej nie wychodzi rzuty rozne wolne to tu bedziemy szukac szansy moze jakas indywidualna akcja Kirma ktory jest w gazie bedzie niezwykle ciezko

nbp 28.11.2010 18:24

za Sobola który będzie pauzował za kartki Wilka. A za Bunozę kto ? Kowalski ?!

it 28.11.2010 18:29

Niestety, pewnie zagra Kowalski. Jakoś średnio to widzę, zważywszy na 2 ostatnie mecze ME, w których akurat Kowalski zagrał i były 2 porażki po serii 8 zwycięstw...
Poza tym w ostatnich meczach mieliśmy jednak sporo szczęścia. Prędzej czy później ono się skończy. Oby później.

lucas1906 28.11.2010 18:29

Więc tak. Przeczytałem przed chwilą na stronie Arki, że są niepokonaną drużyną u siebie, ale niewiem w ilu spotkaniach :P

Za Sobola automatycznie wchodzi Wilk, natomiast za Bunozę można śmiało stwierdzić, że Kowalski bo kto inny?
Mecz będzie bardzo trudny, gdyż Arka nastawi się na defensywę, a każdy widzi, że męczymy się z drużynami, które murują swoją bramkę. Szybko strzelona przez nas bramka może otworzyć mecz bo Arka nie bedzie miała co bronić :P.
Trzeba zwrócić uwagę na to, że Arka mało goli traci, ale również mało strzela [ 9 bramek w 15 meczach !] Także nie mają za bardzo kim straszyć w ataku.
Jest to ostatni mecz przed zimą, więc piłkarze muszą się sprężyć i walczyć o 3 pkt. Dzięki nim możemy mieć bardzo dobry start na wiosnę. Pozatym trzeba podtrzymać passę 4 zwycięstw z rzędu i to bez straconej bramki :)

Daja`n 28.11.2010 18:42

Co do meczu z Arką to jednego jestem pewien znowu będzie folklor na trybunach.

tarantulaw2 28.11.2010 18:43

Z tego co czytałem w relacji (meczu nie miałem jak oglądnąć, więc czytałem relację na telefonie), to Bunoza dostał kartkę za nic, więc może można by było się od kartki odwołac?

tofik 28.11.2010 18:46

Nie jest tak że Arka to beznadziejna drużyna i nic nie potrafi. Mogli wygrać z Jaga mogą i z nami.
Będzie bardzo ciężki mecz, porównywalny z tym z Polonią, tego jestem pewien. Dodatkowo Arka na nikim wrażenia nie robi tym bardziej na naszych gwiazdkach nie zrobi. Nasi wyjda niezmotywowani, w końcu Gdynianie wynikami nie straszą i może być ciężko. Oby się nie dali się nasi kopacze zaskoczyć. Jak stracimy bramkę to Arka będzie doskonale wiedziała jak się zamurować.
Będzie paskudne spotkanie i po raz kolejny obstawiam remis :)

amauri1990 28.11.2010 18:46

Całe szczęście że z Draganem ok, rzeczywiście przegapiłem moment w którym wraca na boisko. Natomiast występ Kowalskiego wcale nie jest taki przesądzony. Przypominam o Serge Brancu, który przyszedł do nas żeby łatać właśnie takie dziury, zarówno na bokach jak i na środku defensywy. Na ławce widzę miejsce dla kogoś z ME, może Rajfur, może ktoś inny?

Wojtator 28.11.2010 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nbp (Post 1019066)
za Sobola który będzie pauzował za kartki Wilka. A za Bunozę kto ? Kowalski ?!

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 1019069)
Za Sobola automatycznie wchodzi Wilk, natomiast za Bunozę można śmiało stwierdzić, że Kowalski bo kto inny?

A może dać szansę Nalepie z ME?
Jest przecież młody i ma większy potencjał niż Kowal

Zienczuk8 28.11.2010 19:21

bedzie strasznie ciezko, bo nasi slabo radza sobie w ataku pozycyjnym, szykuje sie walenie glowa w mur jak z Zaglebiem..

Titto 28.11.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1019102)

To chyba jednak nie czas na sprawdzanie zawodników z MESY...
....*wo wygląda teraz środek obrony...
Wilk to nie mam wątpliwości, że godnie zastąpi Sobola.
Arka na własnym stadionie nie przegrywa...No i wg. statystyk ma najlepszą obronę w lidze. Obawiam się, że Arka przez 90 minut będzie murowała bramkę no i wtedy trzeba będzie się zdać na stałe fragmenty...
Tak na marginesie to co mnie cieszy po meczu z Polonią jest to, że tym razem założony przeze mnie temat był zwycięski tzn. przyniosłem szczęście.

JrQ- 28.11.2010 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1019102)

bez przesady, na Arkę to Kowal wystarczy, nie ma co eksperymentować teraz

PiotrG 28.11.2010 19:30

Kowalski to też eksperyment.
W sumie wolę Nalepę niż jego, on już pokazał, że się nie sprawdza.

WiślakMyślenice 28.11.2010 19:47

Branco w środku?

brylant17 28.11.2010 19:57

Mecz będzie cholernie ciężki,cięższy niż dzisiejszy z Polonią a to dlatego,że zagramy bez Gordona,Sobola pewnie Branco w środku chodź mogę się mylić :P Wygramy też skromnie 0-1 :)

Kryniu 28.11.2010 20:07

Dodam że nigdy nam się tam dobrze nie grało. Legia wygra pewnie z Cracovią więc tym bardziej my musimy. Jaga zremisowała więc mamy szansę na wyrównanie się z punktami lub zachowanie zadowalającej 3 punktowej straty do lidera. Ranga meczu nie ulega wątpliwościom.

anthony09 28.11.2010 20:07

Nalepa jest za chudy na środek obrony w Ekstraklasie, nie ma szans w walce w powietrzu za bardzo przy dobrze zbudowanych zawodnikach ;/ jeszcze to nie czas dla niego, ma zaledwie 17 lat i zbyt smukłą sylwetkę. Kowalski musi grać i tyle ...

WISŁAZWE 28.11.2010 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 1019080)
Z tego co czytałem w relacji (meczu nie miałem jak oglądnąć, więc czytałem relację na telefonie), to Bunoza dostał kartkę za nic, więc może można by było się od kartki odwołac?

Kartka za dyskusje z sędzią więc raczej się nie będą odwoływać.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl