The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 17:14. [16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 .
Mecz z Polonią za nami. Styl gry nie może cieszyć. Defensywa przez 10 ostatnich minut popełniła bardzo dużo błędów [ być może chcieli nadrobić straty z dwóch ostatnich meczów ]. Z Arką nie zagra Bunoza teraz pytanie kto zagra za niego? Kowalski jest strasznie niepewny, Cleber kontuzja, więc może dać szanse młodziakowi z ME? Tak czy siak nawet remis z Arką nie będzie złym wynikiem, bo ona ogólnie traci bardzo mało bramek. zwłaszcza w meczach u siebie. Jest to 1 mecz rundy wiosennej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2010, 17:17
Tylko zwycięstwo, w obronie to ja mogę zagrać, Arka praktycznie bramek nie strzela, trzeba ich zdominować, grać tak, jakbyśmy grali u siebie.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.11.2010, 17:19
Szczerze to ja bym widzial jednak ktoregos z seniorów na stoperze. Za wyjatkiem Kowalskiego bo iten gosc to jest przeciez skandal i kazdy o tym wie.. Moze Paljic, i Piotrek Brozek na lewej obronie? Ewentualnie Sobol na stoperze? No nie wiem. Mysle, ze Robert cos ciekawego wymysli, a dzis bedzie gosciem w + Lidze+Extra, moze cos zdradzi?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.11.2010, 17:24
Sobol nie zagra. Może Branco...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 17:28
Wygramy... wysoko wygramy O obronę się nie martwcie bo nawet nie będziemy się zbytnio poruszać na naszej połowie.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 28.11.2010, 17:28
Sorry wypadla mi z glowy zolta kartka Sobola dzis
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 17:31
Nie wiadomo jeszcze co z Paljiciem, dziś powinna być jakaś wstępna diagnoza.
Odpowiedz cytując
Abstrakcja
Member

Od: 07.2010

Stary 28.11.2010, 17:34
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo jeszcze co z Paljiciem, dziś powinna być jakaś wstępna diagnoza.
Paljić grał do końca meczu także nie ma problemu z nogą. Jak sędzia zagwizdał koniec meczu podbegł do Pawełka i go uściskał także jest ok!
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.11.2010, 17:34
To, że Arka traci u siebie dużo bramek ma znaczenie w kontekście meczu za tydzień, jednak Nasi nie mogą na to zważać i wręcz przeciwnie dużo strzelać na bramkę Arki. Nie będzie Sobola więc jest pytanie kto za niego. 3 punkty muszą być to nie podlega dyskusji
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.11.2010, 17:42
Za Sobola Wilk. Pytanie kto na ten moment za Bunozę.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.11.2010, 17:44
Czarek Wilk za Sobola i tyle w temacie ...... nie placzcie tak za Sobolem bo co bedzie jak zakonczy kariere ?
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.11.2010, 18:11
Arka wcale nie jest taka słaba. Może i strzelają mało bramek ale naprawdę potrafią zagrać ciekawie. Ograli Koronę, ostatnio Legia się z nimi męczyła i wiadomo w jakich okolicznościach wygrała, a teraz Śląsk cudem uratował się przed porażką.
Wisła ma problemy z atakiem pozycyjnym, kiedy rywal całą drużyną broni się na własnej połowie. Scenariusz tego meczu może być podobny do spotkania z Zagłębiem. Miło byłoby jakby wpadła bramka w pierwszych minutach tak jak dzisiaj z Polonią.
Jeżeli chodzi o zmiany, to oczywiste jest, że Wilk zastąpi Sobolewskiego. Obstawiam, że za Bunozę zagra Kowalski.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.11.2010, 18:20
mecz z arka bedzie przypominal mecz z zaglebiem wydaje mi sie ze Maaskant musi cos wymyslec bo bedziemy caly mecz w ataku pozycyjnym co nam najlepiej nie wychodzi rzuty rozne wolne to tu bedziemy szukac szansy moze jakas indywidualna akcja Kirma ktory jest w gazie bedzie niezwykle ciezko
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
nbp
Banita

Od: 10.2010

Stary 28.11.2010, 18:24
za Sobola który będzie pauzował za kartki Wilka. A za Bunozę kto ? Kowalski ?!
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.11.2010, 18:29
Niestety, pewnie zagra Kowalski. Jakoś średnio to widzę, zważywszy na 2 ostatnie mecze ME, w których akurat Kowalski zagrał i były 2 porażki po serii 8 zwycięstw...
Poza tym w ostatnich meczach mieliśmy jednak sporo szczęścia. Prędzej czy później ono się skończy. Oby później.
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Stary 28.11.2010, 18:29
Więc tak. Przeczytałem przed chwilą na stronie Arki, że są niepokonaną drużyną u siebie, ale niewiem w ilu spotkaniach

Za Sobola automatycznie wchodzi Wilk, natomiast za Bunozę można śmiało stwierdzić, że Kowalski bo kto inny?
Mecz będzie bardzo trudny, gdyż Arka nastawi się na defensywę, a każdy widzi, że męczymy się z drużynami, które murują swoją bramkę. Szybko strzelona przez nas bramka może otworzyć mecz bo Arka nie bedzie miała co bronić .
Trzeba zwrócić uwagę na to, że Arka mało goli traci, ale również mało strzela [ 9 bramek w 15 meczach !] Także nie mają za bardzo kim straszyć w ataku.
Jest to ostatni mecz przed zimą, więc piłkarze muszą się sprężyć i walczyć o 3 pkt. Dzięki nim możemy mieć bardzo dobry start na wiosnę. Pozatym trzeba podtrzymać passę 4 zwycięstw z rzędu i to bez straconej bramki
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.11.2010, 18:42
Co do meczu z Arką to jednego jestem pewien znowu będzie folklor na trybunach.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Stary 28.11.2010, 18:43
Z tego co czytałem w relacji (meczu nie miałem jak oglądnąć, więc czytałem relację na telefonie), to Bunoza dostał kartkę za nic, więc może można by było się od kartki odwołac?
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.11.2010, 18:46
Nie jest tak że Arka to beznadziejna drużyna i nic nie potrafi. Mogli wygrać z Jaga mogą i z nami.
Będzie bardzo ciężki mecz, porównywalny z tym z Polonią, tego jestem pewien. Dodatkowo Arka na nikim wrażenia nie robi tym bardziej na naszych gwiazdkach nie zrobi. Nasi wyjda niezmotywowani, w końcu Gdynianie wynikami nie straszą i może być ciężko. Oby się nie dali się nasi kopacze zaskoczyć. Jak stracimy bramkę to Arka będzie doskonale wiedziała jak się zamurować.
Będzie paskudne spotkanie i po raz kolejny obstawiam remis
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.11.2010 o godz. 18:49.
..
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 18:46
Całe szczęście że z Draganem ok, rzeczywiście przegapiłem moment w którym wraca na boisko. Natomiast występ Kowalskiego wcale nie jest taki przesądzony. Przypominam o Serge Brancu, który przyszedł do nas żeby łatać właśnie takie dziury, zarówno na bokach jak i na środku defensywy. Na ławce widzę miejsce dla kogoś z ME, może Rajfur, może ktoś inny?
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.11.2010, 19:14
nbp napisał(a):Wyświetl post
za Sobola który będzie pauzował za kartki Wilka. A za Bunozę kto ? Kowalski ?!
lucas1906 napisał(a):Wyświetl post
Za Sobola automatycznie wchodzi Wilk, natomiast za Bunozę można śmiało stwierdzić, że Kowalski bo kto inny?
A może dać szansę Nalepie z ME?
Jest przecież młody i ma większy potencjał niż Kowal
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.11.2010, 19:21
bedzie strasznie ciezko, bo nasi slabo radza sobie w ataku pozycyjnym, szykuje sie walenie glowa w mur jak z Zaglebiem..
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 28.11.2010, 19:28
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
To chyba jednak nie czas na sprawdzanie zawodników z MESY...
....*wo wygląda teraz środek obrony...
Wilk to nie mam wątpliwości, że godnie zastąpi Sobola.
Arka na własnym stadionie nie przegrywa...No i wg. statystyk ma najlepszą obronę w lidze. Obawiam się, że Arka przez 90 minut będzie murowała bramkę no i wtedy trzeba będzie się zdać na stałe fragmenty...
Tak na marginesie to co mnie cieszy po meczu z Polonią jest to, że tym razem założony przeze mnie temat był zwycięski tzn. przyniosłem szczęście.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 28.11.2010, 19:28
Wojtator napisał(a):Wyświetl post
bez przesady, na Arkę to Kowal wystarczy, nie ma co eksperymentować teraz
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 28.11.2010, 19:30
Kowalski to też eksperyment.
W sumie wolę Nalepę niż jego, on już pokazał, że się nie sprawdza.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.11.2010, 19:47
Branco w środku?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.11.2010, 19:57
Mecz będzie cholernie ciężki,cięższy niż dzisiejszy z Polonią a to dlatego,że zagramy bez Gordona,Sobola pewnie Branco w środku chodź mogę się mylić Wygramy też skromnie 0-1
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 28.11.2010, 20:07
Dodam że nigdy nam się tam dobrze nie grało. Legia wygra pewnie z Cracovią więc tym bardziej my musimy. Jaga zremisowała więc mamy szansę na wyrównanie się z punktami lub zachowanie zadowalającej 3 punktowej straty do lidera. Ranga meczu nie ulega wątpliwościom.
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.11.2010, 20:07
Nalepa jest za chudy na środek obrony w Ekstraklasie, nie ma szans w walce w powietrzu za bardzo przy dobrze zbudowanych zawodnikach ;/ jeszcze to nie czas dla niego, ma zaledwie 17 lat i zbyt smukłą sylwetkę. Kowalski musi grać i tyle ...
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.11.2010, 21:25
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
Z tego co czytałem w relacji (meczu nie miałem jak oglądnąć, więc czytałem relację na telefonie), to Bunoza dostał kartkę za nic, więc może można by było się od kartki odwołac?
Kartka za dyskusje z sędzią więc raczej się nie będą odwoływać.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów