|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków | |||
| Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Remisem |
|
10 | 9,43% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków |
|
72 | 67,92% |
| Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków |
|
20 | 18,87% |
| Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Mecz z Polonią za nami. Styl gry nie może cieszyć. Defensywa przez 10 ostatnich minut popełniła bardzo dużo błędów [ być może chcieli nadrobić straty z dwóch ostatnich meczów
]. Z Arką nie zagra Bunoza teraz pytanie kto zagra za niego? Kowalski jest strasznie niepewny, Cleber kontuzja, więc może dać szanse młodziakowi z ME? Tak czy siak nawet remis z Arką nie będzie złym wynikiem, bo ona ogólnie traci bardzo mało bramek. zwłaszcza w meczach u siebie. Jest to 1 mecz rundy wiosennej.![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Tylko zwycięstwo, w obronie to ja mogę zagrać, Arka praktycznie bramek nie strzela, trzeba ich zdominować, grać tak, jakbyśmy grali u siebie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Szczerze to ja bym widzial jednak ktoregos z seniorów na stoperze. Za wyjatkiem Kowalskiego bo iten gosc to jest przeciez skandal i kazdy o tym wie.. Moze Paljic, i Piotrek Brozek na lewej obronie? Ewentualnie Sobol na stoperze? No nie wiem. Mysle, ze Robert cos ciekawego wymysli, a dzis bedzie gosciem w + Lidze+Extra, moze cos zdradzi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Sobol nie zagra. Może Branco...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Wygramy... wysoko wygramy
O obronę się nie martwcie bo nawet nie będziemy się zbytnio poruszać na naszej połowie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sorry wypadla mi z glowy zolta kartka Sobola dzis
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie wiadomo jeszcze co z Paljiciem, dziś powinna być jakaś wstępna diagnoza.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
To, że Arka traci u siebie dużo bramek ma znaczenie w kontekście meczu za tydzień, jednak Nasi nie mogą na to zważać i wręcz przeciwnie dużo strzelać na bramkę Arki. Nie będzie Sobola więc jest pytanie kto za niego. 3 punkty muszą być to nie podlega dyskusji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Za Sobola Wilk. Pytanie kto na ten moment za Bunozę.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czarek Wilk za Sobola i tyle w temacie ...... nie placzcie tak za Sobolem bo co bedzie jak zakonczy kariere
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Arka wcale nie jest taka słaba. Może i strzelają mało bramek ale naprawdę potrafią zagrać ciekawie. Ograli Koronę, ostatnio Legia się z nimi męczyła i wiadomo w jakich okolicznościach wygrała, a teraz Śląsk cudem uratował się przed porażką.
Wisła ma problemy z atakiem pozycyjnym, kiedy rywal całą drużyną broni się na własnej połowie. Scenariusz tego meczu może być podobny do spotkania z Zagłębiem. Miło byłoby jakby wpadła bramka w pierwszych minutach tak jak dzisiaj z Polonią. Jeżeli chodzi o zmiany, to oczywiste jest, że Wilk zastąpi Sobolewskiego. Obstawiam, że za Bunozę zagra Kowalski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
mecz z arka bedzie przypominal mecz z zaglebiem wydaje mi sie ze Maaskant musi cos wymyslec bo bedziemy caly mecz w ataku pozycyjnym co nam najlepiej nie wychodzi rzuty rozne wolne to tu bedziemy szukac szansy moze jakas indywidualna akcja Kirma ktory jest w gazie bedzie niezwykle ciezko
![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
za Sobola który będzie pauzował za kartki Wilka. A za Bunozę kto ? Kowalski ?!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Niestety, pewnie zagra Kowalski. Jakoś średnio to widzę, zważywszy na 2 ostatnie mecze ME, w których akurat Kowalski zagrał i były 2 porażki po serii 8 zwycięstw...
Poza tym w ostatnich meczach mieliśmy jednak sporo szczęścia. Prędzej czy później ono się skończy. Oby później. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Więc tak. Przeczytałem przed chwilą na stronie Arki, że są niepokonaną drużyną u siebie, ale niewiem w ilu spotkaniach
![]() Za Sobola automatycznie wchodzi Wilk, natomiast za Bunozę można śmiało stwierdzić, że Kowalski bo kto inny? Mecz będzie bardzo trudny, gdyż Arka nastawi się na defensywę, a każdy widzi, że męczymy się z drużynami, które murują swoją bramkę. Szybko strzelona przez nas bramka może otworzyć mecz bo Arka nie bedzie miała co bronić . Trzeba zwrócić uwagę na to, że Arka mało goli traci, ale również mało strzela [ 9 bramek w 15 meczach !] Także nie mają za bardzo kim straszyć w ataku. Jest to ostatni mecz przed zimą, więc piłkarze muszą się sprężyć i walczyć o 3 pkt. Dzięki nim możemy mieć bardzo dobry start na wiosnę. Pozatym trzeba podtrzymać passę 4 zwycięstw z rzędu i to bez straconej bramki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Co do meczu z Arką to jednego jestem pewien znowu będzie folklor na trybunach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tego co czytałem w relacji (meczu nie miałem jak oglądnąć, więc czytałem relację na telefonie), to Bunoza dostał kartkę za nic, więc może można by było się od kartki odwołac?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Nie jest tak że Arka to beznadziejna drużyna i nic nie potrafi. Mogli wygrać z Jaga mogą i z nami.
Będzie bardzo ciężki mecz, porównywalny z tym z Polonią, tego jestem pewien. Dodatkowo Arka na nikim wrażenia nie robi tym bardziej na naszych gwiazdkach nie zrobi. Nasi wyjda niezmotywowani, w końcu Gdynianie wynikami nie straszą i może być ciężko. Oby się nie dali się nasi kopacze zaskoczyć. Jak stracimy bramkę to Arka będzie doskonale wiedziała jak się zamurować. Będzie paskudne spotkanie i po raz kolejny obstawiam remis ![]()
Ostatnio edytowane przez tofik : 28.11.2010 o godz. 18:49.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Całe szczęście że z Draganem ok, rzeczywiście przegapiłem moment w którym wraca na boisko. Natomiast występ Kowalskiego wcale nie jest taki przesądzony. Przypominam o Serge Brancu, który przyszedł do nas żeby łatać właśnie takie dziury, zarówno na bokach jak i na środku defensywy. Na ławce widzę miejsce dla kogoś z ME, może Rajfur, może ktoś inny?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jest przecież młody i ma większy potencjał niż Kowal |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
bedzie strasznie ciezko, bo nasi slabo radza sobie w ataku pozycyjnym, szykuje sie walenie glowa w mur jak z Zaglebiem..
![]() Groundhopper
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
....*wo wygląda teraz środek obrony... Wilk to nie mam wątpliwości, że godnie zastąpi Sobola. Arka na własnym stadionie nie przegrywa...No i wg. statystyk ma najlepszą obronę w lidze. Obawiam się, że Arka przez 90 minut będzie murowała bramkę no i wtedy trzeba będzie się zdać na stałe fragmenty... Tak na marginesie to co mnie cieszy po meczu z Polonią jest to, że tym razem założony przeze mnie temat był zwycięski tzn. przyniosłem szczęście. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Kowalski to też eksperyment.
W sumie wolę Nalepę niż jego, on już pokazał, że się nie sprawdza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Branco w środku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz będzie cholernie ciężki,cięższy niż dzisiejszy z Polonią a to dlatego,że zagramy bez Gordona,Sobola pewnie Branco w środku chodź mogę się mylić
Wygramy też skromnie 0-1 ![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dodam że nigdy nam się tam dobrze nie grało. Legia wygra pewnie z Cracovią więc tym bardziej my musimy. Jaga zremisowała więc mamy szansę na wyrównanie się z punktami lub zachowanie zadowalającej 3 punktowej straty do lidera. Ranga meczu nie ulega wątpliwościom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nalepa jest za chudy na środek obrony w Ekstraklasie, nie ma szans w walce w powietrzu za bardzo przy dobrze zbudowanych zawodnikach ;/ jeszcze to nie czas dla niego, ma zaledwie 17 lat i zbyt smukłą sylwetkę. Kowalski musi grać i tyle ...
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kartka za dyskusje z sędzią więc raczej się nie będą odwoływać.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|