The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciesla1991
Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2010, 17:18
Za Bunozę postawiłbym na Piotra Brożka
Odpowiedz cytując
Barocco
Member

Od: 06.2009

Stary 29.11.2010, 23:02
ciesla1991 napisał(a):Wyświetl post
Za Bunozę postawiłbym na Piotra Brożka

Oczywiście że Piotrek Brożek - bardzo dobrze gra głową, bez problemu poradzi sobie na stoperze i na dodatek jest bardzo zwrotny
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2010, 23:41
A może tak Nalepę z ME dać do pierwszego składu na stopera. Kowalski już pokazał że jest bardzo słabym piłkarzem, a do tego zwrotnym jak ważący tonę słoń, więc co Robertowi szkodzi? Przynajmniej młody by się ograł. Nie widzę Kowalskiego, szczególnie na śniegu, gdzie trzeba być zwinnym i zwrotnym.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.11.2010, 00:37
o, Piotrek to mogłaby być niezła opcja.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.11.2010, 08:16
Nalepa na środek. Niech wreście się ogra chłopak. Ma talent to niech pomalutku wstępuje w szeregi pierwszej drużyny.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2010, 08:52
adikos1906 napisał(a):Wyświetl post
Nalepa na środek. Niech wreście się ogra chłopak. Ma talent to niech pomalutku wstępuje w szeregi pierwszej drużyny.
Tez uwazam ze mozna by z Nim sprobowac. Piotrek Brozek na stopera wogole sie nie nadaje. Mecz z Gornikiem pokazal jak go wyzszy napastnik potrafi wziasc na plecy i bez problemu ograc.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.11.2010, 10:37
murray napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że nasz trener wzorem Mourinho (posypanie murawy Stamford Bridge piaskiem, by Barcelonie gorzej się grało) zadba o to, by zminimalizować ryzyko przegranej. Mówię tutaj o specyficznych warunkach w Gdyni. Piłkarze powinni mieć kilka treningów w Skotnikach, lub w Myślenicach na sztucznej trawie.
nadwiślan też posiada taką murawę
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 30.11.2010, 11:10
Opady śniegu zmieniły też plany przygotowań do meczu z Arką. Chociaż mecz w Gdyni zostanie rozegrany na boisku ze sztuczną trawą, to jednak trener Maaskant początkowo nie chciał przez cały mikrocykl przyzwyczajać swojego zespołu do takiej nawierzchni. “Z początku nie chciałem przygotowywać się do meczu z Arką na boiskach ze sztuczną trawą, ale teraz musimy. Wiadomo, że zmiana nawierzchni grozi kontuzjami u zawodników, ale lepiej jest grać na sztucznej trawie niż na śniegu i zmrożonej murawie. W tym momencie wygląda na to, że nie mamy wyjścia. Najprawdopodobniej w środę i czwartek będziemy trenowali w Skotnikach” http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...d_dachem_8792/ tak ,że nie ma już co dywagować
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.11.2010, 11:12
Jak wygramy, to zażądam premii jako doradca sztabu szkoleniowego.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 30.11.2010, 12:44
Z tego co pamiętam ostatni mecz Kowalskiego w I składzie Wisły (ze Śląskiem Wrocław) to Kowalski zagrał tam na środku obronny naprawdę dobrze. Oczywiście nie ulatują mi z pamięci jego wyczyny z początku tego sezonu, ale jak się okaże, że jest słaby to Maaskant postawi na kogoś innego - może Piotr Brożek, może ktoś z ME, ale raczej nie Branco, który wskoczył do 18-stki bo Żuraw i Boukhari z niej wypadli ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
sawko
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.11.2010, 12:54
Ostatnie nasze dwa mecze w Gdyni to wyniki 0-1, ostatnie dwa nasze mecze w lidze to wyniki 1-0 i 0-1 to jaki bedzie wynik z Arką ....
jazda,jazda,jazda BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 30.11.2010, 13:01
Nie, żebym lekceważył Arkę, ale na nich to moglibyśmy nawet jednym stoperem wyjść Bramek to oni strzelać nie chcą

A tak na poważnie będą chcieli z nami ugrać choćby punkt, więc szykuję się mecz ala Zagłębie Lubin. Do Śląska Wrocław nie ma co wracać bo wtedy oprócz murowania bramki przez wks to nasi też nic kompletnie nie grali.

Skończcie te rozważania kto wyjdzie za Bunoze bo będzie to Kowalski i koniec kropka.

No i sztuczna murawa. Napewno na plus to, że można grac techniczną piłkę bo murawa płaska jak stół. Natomiast w takich warunkach pogodowych niewiem za bardzo jak to będzie wyglądać.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 30.11.2010, 13:35
lucas1906 napisał(a):Wyświetl post
No i sztuczna murawa. Napewno na plus to, że można grac techniczną piłkę bo murawa płaska jak stół. Natomiast w takich warunkach pogodowych niewiem za bardzo jak to będzie wyglądać.
A jednak Arka jeszcze w tym sezonie na tej sztucznej nawierzchni nie przegrała :/ a były już tam takie ekipy jak Jagiellonia czy Korona.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2010, 00:28
Fajnie by dla nas było gdyby odwołali tą kolejkę ale to niestety mało prawdopodobne.Jest to kosmiczny absurd że będziemy grać przy -10 a w końcu maja, kiedy robi się najlepsza pogoda do gry w piłkę, liga się kończy.

Jak każdy, mecz z gatunku ciężkich.Dobrze że Maaskant szybko skumał bazę i zrezygnował z próby grania finezyjnego futbolu.Inaczej już by go tu nie było a tak niezależnie od wyniku, jesteśmy w grze.

Mam nadzieje że nie będziemy się starali na siłę prowadzić gry i po kolejnym bezbarwnym meczu wymęczymy tą wygraną
Chyba Łysy pisał przed Polonią że 0-1 to będzie ten wynik - zrugałem go że jak w 3 ostatnich meczach gola nie straciliśmy, to w tym na bank stracimy więc co najwyżej 1-2.Wyszło inaczej ale przesuwam swoją teorię na przyszłą sobotę.Minimum 2 gole będzie trzeba strzelić by to wygrać.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 01.12.2010, 00:37
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by dla nas było gdyby odwołali tą kolejkę ale to niestety mało prawdopodobne.Jest to kosmiczny absurd że będziemy grać przy -10 a w końcu maja, kiedy robi się najlepsza pogoda do gry w piłkę, liga się kończy.
Dlatego najlepiej byłoby grać systemem wiosna-jesień, ale niestety w Polsce nigdy tak nie będzie ponieważ bierzemy przykład z "najlepszych lig świata", szkoda że oni akurat mają trochę inne warunki niż my.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.12.2010, 01:07
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_zastapienia/

z tego wynika, ze Wilk i Kowalski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2010, 08:18
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Dlatego najlepiej byłoby grać systemem wiosna-jesień, ale niestety w Polsce nigdy tak nie będzie ponieważ bierzemy przykład z "najlepszych lig świata", szkoda że oni akurat mają trochę inne warunki niż my.
Niby dlaczego najlepiej? Ja jakos nie wyobrażam sobie, że drużyny polskie łapiące się w pucharach (eliminacje do LM czy LE) grają na dwóch frontach jesienią kiedy rozstrzyga się sprawa czołowych miejsc w lidze. Wyobraźmy sobie, że rywalizujemy w ostatnich kolejkach o mistrzostwo a jednoczesnie gramy w LE. Coś wtedy trzeba odpuszczać.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.12.2010, 08:20
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Niby dlaczego najlepiej? Ja jakos nie wyobrażam sobie, że drużyny polskie łapiące się w pucharach (eliminacje do LM czy LE) grają na dwóch frontach jesienią kiedy rozstrzyga się sprawa czołowych miejsc w lidze. Wyobraźmy sobie, że rywalizujemy w ostatnich kolejkach o mistrzostwo a jednoczesnie gramy w LE. Coś wtedy trzeba odpuszczać.
Racja. Z tym, że granie w ten weekend to nieporozumienie. A mówienie, że nie ma na wiosne terminów, to już w ogóle jakaś dziwna sprawa.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 01.12.2010, 08:52
Dokladnie. Obecny kalendarz to jakas kpina. E-klasa znajduje tysiace durnych usprawieliwien dlaczego pierwsza wiosenna kolejka musi byc rozegrana zima.....A Ja sie pytam czy w przyszlym roku jest w czerwcu jakis czempionat Albo jakas inna impreza przed ktora trzeba sie przygotowac Mamy smiesznych dzilaczy w Polsce ktorzy podejmuja cudaczne decyzje.

Co do meczu to juz sie wypowaidalem, ale faktycznie bylby za tym zeby ta kolejke odwolac do wiosny. Pozatym ciekawe jaka bedzie frekfencja na stadionach przy takich "upalach" jakie sa obecnie.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.12.2010, 13:12
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No ale zobacz co jest teraz.W eliminacjach gramy kompletnie nieprzygotowani i większość odpada nim się liga na dobrze zaczyna.Poza tym tak w cywilizowanym piłkarsko świecie już jest.Rywalizuje się o mistrza i gra w pucharach, nie wiem dlaczego u nas by tak nie mogło być

Ja swego czasu zastanawiałem się nad optymalnym kalendarzem i chyba nie ma takiego.Jest za zimno by grać tak jak na zachodzie i za ciepło by grać jak na północy/wschodzie

Mimo wszystko bym optował za wiosna/jesień ale wiadomo że jest to mało realne.Natomiast na pewno liga powinna dostosowywać się do warunków pogodowych.Jest w miarę ok - gramy, jest jak teraz, przekładamy kolejkę na wiosnę.Podobnie w lutym - jest do dupy pogoda, zaczynamy później.

Rozwala mnie ten strach grania 2 razy w tygodniu a przecież spokojnie kilka kolejek można by tak zagrać, pomijając już to że czemu nie możemy grać w czerwcu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 01.12.2010, 14:04
No ale zobacz co jest teraz.W eliminacjach gramy kompletnie nieprzygotowani i większość odpada nim się liga na dobrze zaczyna.Poza tym tak w cywilizowanym piłkarsko świecie już jest.Rywalizuje się o mistrza i gra w pucharach, nie wiem dlaczego u nas by tak nie mogło być

Ja swego czasu zastanawiałem się nad optymalnym kalendarzem i chyba nie ma takiego.Jest za zimno by grać tak jak na zachodzie i za ciepło by grać jak na północy/wschodzie

Mimo wszystko bym optował za wiosna/jesień ale wiadomo że jest to mało realne.Natomiast na pewno liga powinna dostosowywać się do warunków pogodowych.Jest w miarę ok - gramy, jest jak teraz, przekładamy kolejkę na wiosnę.Podobnie w lutym - jest do dupy pogoda, zaczynamy później.

Rozwala mnie ten strach grania 2 razy w tygodniu a przecież spokojnie kilka kolejek można by tak zagrać, pomijając już to że czemu nie możemy grać w czerwcu.
dokładnie! wg mnie wiosna/jesień też jest lepszy, choć fakt, ma swoje minusy. a czy nie ma takiej możliwości, by przenieść mecz ligowy, który jest w bliskiej odległości czasowej od meczu pucharowego? Mógłby nieco związek pójść na ugodę z klubami, które reprezentują Polskę w pucharach.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 01.12.2010, 15:55
Kwestia systemu oddawna dzieli kibicow. Faktycznie ciezko wypracowac jakis kompromis bo zawsze znajda sie jakies za i jakies przeciw. Ale skoro PZPN juz kiedy robil eksperymenty z podzialami tabeli na grypu plus inne tego typu to co by im szkodzilo sprobowac wprowadzic system wiosna-jesien Jakos w Rosji czy na Ukrainie tak graja i sobie radza zarowno w swojej lidze jak i w pucharach wiec moze gra jest jednak warta swieczki

Tak czy owak licze ze jednak najblizszy mecz bedzie odwolany
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 02.12.2010, 12:53
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ka_przelozona/

Kolejka odwołana, meczu nie będzie! No i dobrze
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Stary 02.12.2010, 12:57
mgła napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ka_przelozona/

Kolejka odwołana, meczu nie będzie! No i dobrze

He he czary sie sprawdzily. Same plusy. Mozniejszy bedzie mam nadzieje skald. Troche cieplej i wiecej o jeden mecz na wiosne
Odpowiedz cytując
RLY
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2010, 13:02
Kolejna sprawa to fakt ze bedziemy juz grali na trawie.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 02.12.2010, 13:02
Czyli zawieszenia przejdą na 1szy mecz na wiosnę ?
**

Ja swego czasu zastanawiałem się nad optymalnym kalendarzem i chyba nie ma takiego.Jest za zimno by
Nie obwiniałbym terminarza o to Słabo trenują cały rok dlatego są słabsi od przeciwników w kulminacyjnym momencie. Nie mozna się opierdalać cały rok a pózniej w miesiac wszystko doprowadzic do ladu. To tak jak zostawianie nauki na ostatnia chwile a pozniej jest po prostu za malo czasu i przychodzimy nieprzygotowani. Głupia wiara w mityczny okres przygotowawczy, który moze odmienic zaleglosci siegajace kilku sezonow. Potrzeba dluzszej pracy.
Ostatnio edytowane przez tofik : 02.12.2010 o godz. 13:08.
..
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.12.2010, 13:18
Bardzo dobra decyzja . Przynajmniej jest szansa że nie będziemy musieli grać Kowalskim w obronie .

sezon ogórkowy czas zacząć
Odpowiedz cytując
piter86
Member

Od: 06.2009

Stary 02.12.2010, 13:47
Bardzo dobra decyzja dla nas. Na wiosnę zgramy na nowym stadionie i mam nadzieję, że uda się ściągnąć jakiegoś obrońce i powinno być łatwiej
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 02.12.2010, 13:48
Czy ten mecz odbedzie sie juz na nowym stadionie Arki ? nie wiem jak oni tam z terminami
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 02.12.2010, 13:55
zamknijcie tamat na czas okna zimowego
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów