The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
studio2
Banita

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2010, 17:18
Strach zaglada wam w oczy skoro sie Polonistow obiawiacie

A jak was bedzie mniej na paradzie?
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.10.2010, 18:35
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
I prez to ze Polonia w tamtym sezonie zdobyla z Legia 4 pkt w dwumeczu to jest wyzej w tabeli? Bo ja myslalem ze Legia w tamtym sezonie zostawila daleko w tyle rywala z Warszawy. Tak samo moznaby napisac ze lepsza od Wisly byla Cracovia bo wiecej pkt zdobyla w derbach- ale czy to jest prawda? Owszem derby sa ich ale w tabeli dalej odstaja. No ale mozna sobie roznie rzczywistosc podpasowywac pod fakty
Nie rozróżniasz na czym polega prezentowanie wartości sportowej na tle klubów z jednego regionu, a z całego kraju. Dla mnie o sile drużyny świadczą mecze z bezpośrednim rywalem, a skoro od trzech sezonów mamy lepszy bilans, to nie można twierdzić, że wyszedł przypadkowo jeden mecz.

Legion18, nie sądzę, że macie prawo do pouczania kogokolwiek w ramach protestu. Może mielibyście, gdybyście chociaż raz nie skapitulowali. PS: I nie piszcie, że tak troszczycie się o finanse miasta, bo już się zatroszczyliście na fecie na Starówce po zdobyciu mistrza.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 21.10.2010, 18:40
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Strach zaglada wam w oczy skoro sie Polonistow obiawiacie

A jak was bedzie mniej na paradzie?
Na parade to możesz ty iść koleżko... Jak nas będzie mniej to sobie pierdzielniemy fuzje i za miesiac nas bedzie wiecej. Wy się sprzedaliście żeby przestać być piłkarsko nikim w tym kraju, więc my to zrobimy, żeby nas było więcej, a co!

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Legion18, nie sądzę, że macie prawo do pouczania kogokolwiek w ramach protestu. Może mielibyście, gdybyście chociaż raz nie skapitulowali. PS: I nie piszcie, że tak troszczycie się o finanse miasta, bo już się zatroszczyliście na fecie na Starówce po zdobyciu mistrza.
Skoro tak sądzisz to przepraszam i cofam to co napisałem wcześniej.
Ostatnio edytowane przez legion18 : 21.10.2010 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.10.2010, 18:46
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Na parade to możesz ty iść koleżko... Jak nas będzie mniej to sobie pierdzielniemy fuzje i za miesiac nas bedzie wiecej. Wy się sprzedaliście żeby przestać być piłkarsko nikim w tym kraju, więc my to zrobimy, żeby nas było więcej, a co!
Na przykład z Piotrcovią Piotrków Trybunalski?
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.10.2010, 18:57
Nowohucki, cos mi podpierdalasz parchem, a zazwyczaj sie nie mylę. Radzę odpuścić.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.10.2010, 18:57
Lechowi życzę silnej Warty a Legii Polonii - w końcu (co się czarować) - od kiedy my jesteśmy przyjaciółmi Legionistów czy Poznaniaków? Im więcej takiej Polonii w Warszawie tym lepiej! Jeszcze się Hutnik bielański usamodzielni i będzie ciekawie

Zresztą Warszawę stać - więc niech budują stadion dla Polonii.
Czekam jeszcze na przebudzenie Warty w Poznaniu.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 21.10.2010, 19:03
Ja tam się nie chcę w warszawiaków wpierd.alać, bo nigdy w Warszawie nie byłem dłużej niż dzień i nie mam wglądu w sytuację. Ale wydaje mi się, że to po postu taki typowy element walki z konkurentem. U nas się jebią maczetami, a tam organizują pikiety w obronie finansów miasta
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 21.10.2010, 19:41
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Ja tam się nie chcę w warszawiaków wpierd.alać, bo nigdy w Warszawie nie byłem dłużej niż dzień i nie mam wglądu w sytuację. Ale wydaje mi się, że to po postu taki typowy element walki z konkurentem. U nas się jebią maczetami, a tam organizują pikiety w obronie finansów miasta
I myślę, że na tym możemy skończyć te dywagacje. Jak im ten stadion zbudują to płakać nie będę, jak ten "klub" upadnie to też U was nastawienie do kolegów z drugiej strony Błoń myślę, że jest podobne.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.10.2010, 19:52
Swoją drogą bardzo zabawnie wyglądała ta napinka między Kuchenkorzami, Legionistami i Polonistami na forum...Wisły
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
Nowohucki
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 21.10.2010, 20:02
Tym razem się mylisz Gigant Aczkolwiek skończyłem dyskusje na tematy warszawskie.
Powód: .
Ostatnio edytowane przez Nowohucki : 21.10.2010 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.10.2010, 20:17
PoloniaDumaStolicy oświeć mnie, o jakiej ty kapitulaci piszesz? My to nie wy- wy nawet nie mieliście okazji skapitulować, bo nawet nie protestowaliście aby nie sprzedali wam klubu

Poza tym niejaki Foxx ładnie przedstawił całą sytuację. Zacytuję:

Cytat:
Jeżeli zaś chodzi o meritum - to śmiech na sali. Przed kadencją Kaczyńskiego (jako prezydenta Warszawy), Polonia była poukładana z ówczesnymi władzami, czyli tzw. "układem warszawskim" - vide Kozak. W trybie ekspresowym otrzymała kasę na rozbudowę (zadaszenie) trybun i ustawienie jupiterów, gdy u nas wszystko się waliło i w oparciu o formalne kruczki miasto torpedowało najprostsze remonty przy Ł3 (np. cieknącego jak sito dachu na Krytej). Wtedy było wszystko git. "Szemrane" środowisko polityczne rzucające kasą zupełnie nie przeszkadzało ))
Cytat:
No to jak nie wiesz, to po co piszesz . Pomijając kosmetyczne łaty i zmianę ławek na krzesełka, Kryta pozostała niezmienna od lat '30. Przyszedł Piskorski z z koalicją PO - SLD i niemal od razu na K6: dach nad Główną, dach nad Kamienną, "światła miasta"... )) I Kozak prezesem sekcji kosza Do tego jeszcze Listek w PZPN-ie... A dzisiaj nastała era antykomunisty Oleksego, jako członka Rady Nadzorczej KSP - spoko, on załatwi ten stadion, w końcu jest ostry jak brzytwa ))
Reasumując- jak Legia nie dostawałą kasy tylko Polonia (jeszcze wtedy istniejąca) to wtedy nie płakaliście i nie przywoływaliście Legii do tematu. Nie potrafiliście wykorzystać szansy kiedy to władza wam sprzyjała (z listkiem, prezesem PZPNu na czele)
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.10.2010, 21:59
Jak pokazuje przykład z Krakowa, gdzie Parchy na ostatnim miejscu w lidze, ze średnią widzów ok 700 z poprzedniego sezonu potrafią zapełnić nowy stadion, świadczy o tym, że nowe stadiony i obecność renomowanego rywala w mieście potrafi nakręcić koniunkturę na chodzenie na mecze. Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.

Jestem przekonany, że nowy stadion Polonii zapełnił by się jeszcze szybciej niż stadion Cracovii - tym bardziej, że inwestują w gwiazdy - Smolarek, Sadlok, Sobiech itp.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.10.2010, 22:18
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Po prostu pikniki zaczynają sobie chodzić na oba stadiony, bo jest ekskluzywnie, wygodnie i modnie.
W Warszawie jest to niemożliwe. Kto ma wyrobioną Kartę Kibica Legii ten nie wejdzie na stadion Polonii i na odwrót.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2010, 22:35
Disco tak naprawdę nie ma szans żeby zapełnić stadion 15k, ba nawet 10k to może być sci-fi. Najgorsze jest to, że prowadząc tutaj dyskusję na temat manifestacji i kontrmanifestacji robimy im reklamę. Gdyby olano tą sprawę to szanse na ugranie czegoś przez Wojciechowskiego by się zmniejszyły, a tak HGW stanie w trudnej sytuacji, bo sprawę nagłośnią, radni PiSu i może SLD staną za Wojciechowskim, bo czemu oni nie mogą mieć nowego stadionu jak Legia dostała? Miał być jeden stadion w Warszawie, powstały dwa to czemu nie może powstać trzeci? Któraś z partii podłapie ten temat w czasie wyborów (może nawet PO) i zaczną obiecywać budowę stadionu na Konwiktorskiej.

Tak więc proponuję zakończyć ten temat.
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2010, 22:46
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
W Warszawie jest to niemożliwe. Kto ma wyrobioną Kartę Kibica Legii ten nie wejdzie na stadion Polonii i na odwrót.
chodzi o pikników a nie o prawdziwych kibiców no chyba ze u was mus jest wyrabiania kart kibica.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 21.10.2010, 22:48
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
chodzi o pikników a nie o prawdziwych kibiców no chyba ze u was mus jest wyrabiania kart kibica.
Tak. Nie ma papierowych biletów tylko jest karta kibica i wszystko załatwiane cyfrowo poprzez nią
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.10.2010, 00:07
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Sezon 2008/2009, 2:2 na Legii, 0:0 na Polonii
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii
Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii
Nie rób jaj. 3 sezony - i to jeszcze z przemalowanym Groclinem - mają stanowić, że Legia i Polonia to kluby 'na tym samym poziomie'? Odpisałem Ci, że 'ostatnio nawet wyższym' to prawda. Ale nie pisz, że generalnie na tym samym, bo Cię zniszczę śmiechem. Mam zacząć przypominać 50 lat bez wygranej u siebie, 7-2 i 5-0, najdłuższa derbowa seria w Europie (poza Madrytem!) w nieprzegranych derbach etc? Badźmy poważni. Fajnie, że gracie w lidze (to moje osobiste zdanie, odosobnione z tego co kojarzę poglądy innych Legionistów), ale dopiero parę lat temu derby Legia - Polonia wyprzedziły w liczbie potyczek mecze Legia - Gwardia. Niby Gwardia też jest na tym samym poziomie?

Myślenie życzeniowe.

Nowohucki napisał(a):Wyświetl post
Czyli słabszemu rywali już nie wolno zamalować wrzutów dwoma kreskami? Może jakieś pismo do was o zgodę? .
To już Twój problem, że nie odróżniasz rozwałki na debila od rozwałki z klasą.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Raito
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 26.10.2010, 19:42
ITI mnie rozwala.Nie wiem czy ktoś zauważył ale na tvn turbo podczas meczu Śląsk-Legia gdy było śpiewane Legia to stara ... to kibice bylii wyciszani żeby nie było słychać wyzwisk na Legie
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 27.10.2010, 22:15
W innym temacie nie doczekałem się odpowiedzi więc...Pytanie do kogoś z Poznania - jak tam u Was wygląda sytuacja z depozytem na sektorze gości? Chodzi mi głównie o to, czy takowy istnieje i czy są ograniczenia względem przedmiotów tam zostawianych.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 27.10.2010, 22:56
nie ma depozytu
jedyna opcja to zdeponować w przechowalni na Dworcu Głównym
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.10.2010, 10:33
nie wiem czy bana zatrzymuje sie na glownym, a nawet jesli tak jest, to psy nie pozwola by ktos ot tak skorzystal sobie z przechowalni
rozwiazanie jest proste - dogadaj sie z maszynista i zostaw to w specjalu
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
WRzŚ
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.10.2010, 10:42
a nie prosciej plecak z kanapkami czy czyms tam wniesc na sektor? chyba ze bierzesz na wyjazd namiot karimate i kuchenkę gazową
Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 28.10.2010, 11:09
To miało być drugie pytanie, czy się do kanapek nie przy.......ą, bo niestety w takich czasach żyjemy, że niczego nie można być pewnym (vide ostatni mecz Legia - Lech). A co do karimaty, to bardziej myślałem nad flaszką na drogę powrotną

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.10.2010, 11:21
M89 napisał(a):Wyświetl post
To miało być drugie pytanie, czy się do kanapek nie przy.......ą, bo niestety w takich czasach żyjemy, że niczego nie można być pewnym (vide ostatni mecz Legia - Lech). A co do karimaty, to bardziej myślałem nad flaszką na drogę powrotną
Najwyżej Ci je zjedzą. Trzeba raczej uważać na stoiska z kiełbaskami. Nie dawać dużych banknotów bo będziecie mieli problemy z odzyskaniem pieniedzy. Taka POZnańska solidność. Tymbardziej, że sprzedaż szła wtedy (1:2) zza siatki obok sektora (nie wiem jak bedzie teraz). Przed meczem nasz kibic dał banknot 50 zł. i sprzedawca już nie wrócił z resztą. Na głowy też trzeba uważać. Fruwające szklanne piersióweczki i inne wynalazki wielkopolskiej patologii.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:22
Poznan, to nie Azja mamy co jesc i nie musimy ograbiac z kanapek kibicow gosci
Cytat:
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:44
Macie bo przyjeżdzacie do tej 'Azji' pracować Więc nie gryź ręki co Cię karmi.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:48
nie trac czasu na forum, tylko lec oproznic lodowke. w niedziele przyjezdza KSG z konkretnym zapasem prowiantu
Cytat:
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.10.2010, 11:52
A jak jest z wnoszeniem napojów na sektor w Poznaniu? Są jakieś ograniczenia co do pojemności butelek czy w ogóle nie można wnosić?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 28.10.2010, 11:56
Po co mam opróżniać. Kupię drugą. Polecasz Amikę?
OT
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Od: 11.2002

Stary 28.10.2010, 11:57
M89 napisał(a):Wyświetl post
Z żywnością nie powinno być większych problemów, butelki na pewno będą konfiskowane.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów