The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2010, 21:51
No tak Polonia ma mieć ładny stadion na 15-20 tys. tylko dla zasady bo inni mają.. Może lepsza będzie modernizacja?
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.10.2010, 21:57
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
No tak Polonia ma mieć ładny stadion na 15-20 tys. tylko dla zasady bo inni mają.. Może lepsza będzie modernizacja?
Nie dla zasady, ponieważ już na tę chwilę Polonia potrafi zebrać na meczu siedem tysięcy kibiców. Nowy stadion wiąże się się ze wzrostem frekwencji, więc nie sądze, że w najbliższych latach byłoby problemem zapełnienie stadionu w Warszawie, jeśli drużyna walczyłaby o czołowe miejsca w lidze i grałaby w europejskich pucharach. Z Modernizacją sobie nie żartuj, bo koszty byłyby takie same albo trochę niższę od kosztów porządnego stadionu.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 20.10.2010, 21:58
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=11763

Hipokryzji Legii, której biletów na derby było za mało, ciąg dalszy
Problem biletów na "derby" jest prosty do rozwiązania. Na nowy stadion trzeba by było czekać z 2-3 lata. Jeśli nie powstanie, Wojciechowskiemu się w końcu zabawka znudzi i wylądujecie tam gdzie wasze miejsce. Wasze miejsce zajmie jakiś klub, który nie jest kibicowsko żenująco śmieszny, np. ŁKS. Wówczas zamiast 300 biletów na Groclin dostaniemy 1000 na ŁKS. Jakież to wszystko proste...

studio2 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez podobno Poloni nie ma w stolicy?

Smiech na sali z tej Legii czytajac ten tekst, ale wiadomo o co chodzi w tym pochodzie i to nie troska o sprawy finansowe miasta.
Dlaczego nie troska o sprawy finansowe? Dlaczego nie mogą rozgrywać meczów na stadionie narodowym, z którego żaden klub nie będzie korzystał? Przemalowanie klubu i kupienie miejsca w lidze nie było problemem, więc dlaczego opuszczenie Konwiktorskiej miałoby być?
Ostatnio edytowane przez legion18 : 20.10.2010 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 20.10.2010, 22:26
Akcja wymierzona w wroga. Tyle.
Pokażcie poloniści/grocliniści jak zależy wam na nowym stadionie ilu was będzie? 50 to max? To Legia nie robiąc zbytniej reklamy manifestacji uzbiera ze 3 razy tylu ludu co wy.

Co do hipokryzji- śmialiście się, że nie było nas na derbach wywieszając ''jesteśmy zawsze tam'' (a wiadomo, dlaczego nas nie było). Ilu was było w Gdyni, może przypomnisz liczbę? To jest ta drobna różnica między nami. Wy umiecie tylko zamalować (nie przerobić na swoje) farbą nasze grafy i szybko spierdo**ć. Pamiętasz akcję jak twoi kumple uciekali samochodem przed legionistami? Gdzie się zatrzymali? Przed pałacem prezydenckim, żeby ich BOR i policja ochronił Albo sławne już wskazywanie palcami policji kilka lat temu, który jest z Legii i nie powinien wejśc na stadion. A potem się dziwicie, że jesteście tępieni w każdy możliwy sposób. Sami przyjeliście sporterke a teraz żalicie się na forach jak to ona robi wam na złość. To co, aż tak głupi byliście, że nie wiedzieliście co was czeka jeżdżąc z psem?

studio2 śmiech na sali? Sorry, ale kto jak kto, ale kibice Lecha nie powinni używać takich słów. Bo ja np nie wiem czy mam się śmiać z Lecha czy z Amiki?
Poza tym chyba rozumiesz czym jest metafora? Polonii nie ma w Warszawie, bo się chowają, nie zobaczysz ich w barwach po mieście (to o to chodzi, bo wiadomo, że istnieją, ale nie jest ich dużo).
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 20.10.2010, 22:26
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nie troska o sprawy finansowe? Dlaczego nie mogą rozgrywać meczów na stadionie narodowym, z którego żaden klub nie będzie korzystał? Przemalowanie klubu i kupienie miejsca w lidze nie było problemem, więc dlaczego opuszczenie Konwiktorskiej miałoby być?
Analogiczne można spytc po co Legii stadion? Czemu nie mogliście opuścić łazienkowskiej, szczególnie że na narodowy tak blisko ...

Wiadomo jaki cel tej manifestacji, więc nie próbuj nam tu wciskać że czarne jest czarne, tfu
Odpowiedz cytując
Nowohucki
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 20.10.2010, 22:30
Troska o sprawy finansowe? Ubaw po pachy Jeśli tak się troszczycie to zajmijcie się wyburzeniem narodowego bo jest za wielki na jakikolwiek zyski.

Przykład pasów pokazuje że Polonie stać na regularne wypełnianie podobnego stadionu w 3/4. No ale Legia musi pokazać się jako obrońcy budżetu. Wiadomo że fajnie się pastwi nad słabszym rywalem więc chociaż pisał byś wprost
Ostatnio edytowane przez Nowohucki : 20.10.2010 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 20.10.2010, 22:38
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Analogiczne można spytc po co Legii stadion? Czemu nie mogliście opuścić łazienkowskiej, szczególnie że na narodowy tak blisko ...

Wiadomo jaki cel tej manifestacji, więc nie próbuj nam tu wciskać że czarne jest czarne, tfu
Nie widzisz subtelnej różnicy. Polonia się sprzedała Groclinowi, wzieła jego miejsce w lidze, więc dla nich żadne wartości się nie liczą. Wnioskuję, że skoro dali sprzedać klub, to nie będzie im robiło różnicy, gdzie będą grać.

Legia by na takie coś nie pozwoliła (chodzi o kibiców, byłyby protesty itp). Wieć dla nas robiłoby to różnicę, gdzie gramy.

A co do manify to wiadomo o co chodzi, ale nie napisze się tego przecież wprost Musi być jakaś przykrywka
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 20.10.2010, 22:41
A dlaczego mamy rozgrywać mecze na stadionie, którego przez kilkanaście lat nie zapełnimy na żadnym meczu? Polonia, jako klub o takim samym poziomie (a ostatnio nawet wyższym) sportowym, co Legia, zasługuje na normalny obiekt sportowy, którego nie powstydziłby się w europejskich pucharach, jeśli do nich awansuje. W tym samym czasie Polonia jest jednak "odstawiana w kąt" - Młoda Ekstraklasa nie może grac na Polonii, bo albo gra repra w rugby, albo grają politycy, albo trenuje piłkarska reprezentacja. Tak samo Polonia nie może doprosić się od miasta wymiany murawa, która nie była ruszana od pięciu lat. W tym samym czasie miasto daje na korty tenisowe Legii pięć czy dziesięć milioniów złotych więcej niż na Polonię.

W pyskówkę z legionistami na inne tematy nie wdaję się, bo za każdym razem próbują kogoś zniżyć do swojego poziomu
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.10.2010, 22:41
Dla mnie ta akcja Legii to autentyczny śmiech na sali.Jak to ma być śmieszne to jest, tylko bardziej mnie kiczowatość tego śmieszy a jeśli to ma być na serio to tylko 'pogratulować'.

Żeby nie było - ja tez wolał bym by parchy się na tym torze kolarskim bujały a najlepiej by zrównać ten teren z ziemią i posypać solą by nic nie wyrosło, ale do łba by mi nie przyszło by demonstrować za tzw oszczędnością gdy u nas się buduje.

Zresztą nie czarujmy się - Polonia to takie parchy czyli mają sporo kibiców.Różnica jest taka że Legia nie dała im wyjść z pod buta czym zablokowała rozrastanie się ich.
U nas niestety wróg dawno już temu zerwał się z łańcucha(czy też uciekł z obozu) i w mieście jest jak jest.

Co nie zmienia faktu że jakaś sprawiedliwość musi być.Zbudowano Legii obiekt, powinni i zbudować Polonii - oczywiście mniejszy i tańszy ale jednak.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.10.2010, 22:44
Polonia, jako klub o takim samym poziomie (a ostatnio nawet wyższym) sportowym, co Legia, zasługuje na normalny obiekt sportowy,
O ile ostatnia część zdania oraz to w nawiasie ma sens, o tyle początek jest zdecydowanie myśleniem życzeniowym - chciałbyś.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 20.10.2010, 22:46
W Grodzisku mają nie tylko stadion, ale i ośrodek treningowy. Jak przejmować to wszystko a nie tylko wybrane rzeczy które im pasowały, czyli miejsce w lidze, klub
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.10.2010, 22:54
Ja się tam Polonii, a w sumie Wojciechowskiemu nie dziwię. Nie chce modernizacji. Chce mieć nowy, ładny stadion, sky-boxy dla swoich kontrahentów, nową jakość kibica - to co dostało ITI.

Ta cała akcja Legii ma przestraszyć Polonistów i pokazać im że Legia "rządzi" w stolicy.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.10.2010, 23:19
http://forum.legialive.pl/showthread.php?t=11763

Hipokryzji Legii, której biletów na derby było za mało, ciąg dalszy
Jaka hipokryzja? Jak przyznawano pieniądze na stadion Legii, kibice Legii też byli przeciw i protestowali. Na Radzie Warszawy wyniki głosowania przyjęli okrzykami i buczeniem. Jak ktoś chce może poszukać w archiwach - 18.09.2008
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 20.10.2010, 23:39
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Jaka hipokryzja? Jak przyznawano pieniądze na stadion Legii, kibice Legii też byli przeciw i protestowali. Na Radzie Warszawy wyniki głosowania przyjęli okrzykami i buczeniem. Jak ktoś chce może poszukać w archiwach - 18.09.2008
Po pierwsze mój wpis o hipokryzji odniósł się do płaczu, że 300 biletów na sektor gości to za mało. Po druge protestowali, ale nie przeciwko stadionowi dla Legii, tylko przeciwko stadionowi Legii dla Waltera.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.10.2010, 23:58
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Wy umiecie tylko zamalować (nie przerobić na swoje) farbą nasze grafy i szybko spierdo**ć.
To słabo z ich strony. Powinni ładnie zamalować, poczekać przynajmniej 4h aż wyschnie, walnąć jeszcze drugą warstwę i po kolejnych 4h zrobić swój wrzut a tak to taką amatorkę odpier..lają...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.10.2010, 00:03
royalmichael napisał(a):Wyświetl post
To słabo z ich strony. Powinni ładnie zamalować, poczekać przynajmniej 4h aż wyschnie, walnąć jeszcze drugą warstwę i po kolejnych 4h zrobić swój wrzut a tak to taką amatorkę odpier..lają...
Ja bym nie zamalowywał, tylko położył nowy tynk, żywiczny najlepiej - jako podkład pod własny wrzut, ofkorz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.10.2010, 00:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja bym nie zamalowywał, tylko położył nowy tynk, żywiczny najlepiej - jako podkład pod własny wrzut, ofkorz.
Nie zapominaj o gruntowaniu ściany, bo w przeciwnym razie będzie bardzo ciężko.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2010, 00:38
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Protest był przeciwko stadionowi dla Waltera, nie stadionowi dla Legii. ZASADNICZA, bym powiedział różnica.

royalmichael napisał(a):Wyświetl post
Po co zabierać głos jak nie wie się o czym jest temat? KSP w tej materii różni się od Widzewa tym (choć nie zawsze vide ich ostatnie akcje), że na malunek Legii walą dwie białe kreski i się cieszą ze zniszczenia, natomiast RTS potrafi z jajem przemalować całość. Kwestia polotu.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.10.2010, 00:39
Może się narażę kolegom po szalu, ale dla mnie ta manifestacja to jakaś tragifarsa. Tak samo pukałem się w czoło jak oglądałem relację z popisów protestujących kibiców ramię w radnymi z PiSu na Radzie Warszawy. Teraz jest już cacy, bo stadion wybudowany, a papcio Walter osiągnął swój cel i liczy pieniądze za bilety i karnety? Jakoś nie widać teraz głosów na forach i nie tylko, że mamy oddać komuś ten stadion, bo został on niesłusznie zafundowany Walterowi i jego świcie. Wtedy gdy ITI było wrogiem publicznym nr1 rozgrywano tą sprawę można powiedzieć, że politycznie, a obecnie stadion jest naszym upragnionym dobrem wspólnym i mało kto przypomina sobie, że o jego istnieniu i sprawnej budowie zadecydowała komitywa Waltera z HGW.

Sam mam ambiwalentne odczucia co do sensu powstania nowego obiektu na Konwiktorskiej, ale zważając na to że byłem na tym stadionie jakieś kilkanaście razy i mając w pamięci standard tego obiektu, a w szczególności jego zaplecza wolałbym, żeby w takim miejscu w Warszawie stało coś co ma ręce i nogi, bo nie przystoi, żeby w centrum kraju, który ma organizować za 2 lata ME drużyna z ekstraklasy grała na czymś takim. Nie wiem, czy nie ma w tej sprawie drugiego dna i nie chodzi o możliwość przejęcia gruntów przez Wojciechowskiego, ale nawet jeśli to owa manifestacja przyniesie efekt odwrotny, bo tylko da rozgłos Wojciechowskiemu i dziewczynom z Disco, o których już prawie słuch zaginął, bo jakoś przestali się chwalić w ostatnim czasie werbalnie i telefonicznie, że idą na majstra.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 21.10.2010 o godz. 00:41.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 21.10.2010, 08:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ta akcja Legii to autentyczny śmiech na sali.Jak to ma być śmieszne to jest, tylko bardziej mnie kiczowatość tego śmieszy a jeśli to ma być na serio to tylko 'pogratulować'.

Żeby nie było - ja tez wolał bym by parchy się na tym torze kolarskim bujały a najlepiej by zrównać ten teren z ziemią i posypać solą by nic nie wyrosło, ale do łba by mi nie przyszło by demonstrować za tzw oszczędnością gdy u nas się buduje.

Zresztą nie czarujmy się - Polonia to takie parchy czyli mają sporo kibiców.Różnica jest taka że Legia nie dała im wyjść z pod buta czym zablokowała rozrastanie się ich.
U nas niestety wróg dawno już temu zerwał się z łańcucha(czy też uciekł z obozu) i w mieście jest jak jest.

Co nie zmienia faktu że jakaś sprawiedliwość musi być.Zbudowano Legii obiekt, powinni i zbudować Polonii - oczywiście mniejszy i tańszy ale jednak.
Jeśli dla was dysproporcja sił między Legią a Polonią jest taka jak między Wisłą a Cracovią to ja nie mam pytań po prostu. Ciekawe ilu z was się buja luźnie po Krakowie w barwach...zapewne większość.
Co do aspektów antystadionowych z naszej strony, to przerażające jest to, że robi się nam w Polsce druga Anglia. Dlaczego Legia przeszkadza Polonii? Niech mają nowy stadion, będzie ładniej w ekstraklasie! Polonia to nasz wróg a wroga trzeba zniszczyć. Na każdym polu. W dodatku wróg, którego jedyną bronią jest sprzedawanie legionistów na psach.
Co do tego ironizowania w kwestii nie ma Polonii w Warszawie to proponowałbym się wam wstrzymać do soboty bo nie daj boże jak przyjdzie mało osób, albo większość protestujących będą stanowić mieszkańcy Krakowa wyznania mojżeszowego. Powiedzcie też kolegom, żeby kos nie zabierali bo jak wam pały zrobią trzepanie, to wole nie myśleć co będzie w mediach, które tak demonizowały jeden widelec...
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 21.10.2010, 10:34
Za rok znow bedziecie smieszny protest robic ze nie idziecie na K6 bo tylko 300 biletow?
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.10.2010, 10:46
Cytat:
Polonia, jako klub o takim samym poziomie (a ostatnio nawet wyższym) sportowym, co Legia
Ze co? Polonia prezentuje wyzszy poziom sportowy niz Legia, w czym? Jak takie bzdury bedziesz pisal to...
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach.

A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga.

Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo:
Saezon 09/10
Legia 4 Polonia 13
08/09
Legia 2 Polonia 4
07/08
Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm
06/07
Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma
05/06
Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii
04/05
Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza

Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Stary 21.10.2010, 11:09
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ze co? Polonia prezentuje wyzszy poziom sportowy niz Legia, w czym? Jak takie bzdury bedziesz pisal to...
Nie wiem w ogole jak sie zabrac do tej Twojej wypowiedzi. Moze przjerzyj sobie tabele z ostatnich sezonow i mi pokaz w ktorym Polonia byla wyzej od Legii. To ze w tym sezonie po 9 kolejkach Plonia ma od Legii 1 punkt wiecej i jeden mecz rozegrany mniej to chyba jeszcze nie swiadczy o tym ze jest lepsza sportowo, bo to tak jakby powiedziec ze Wisla jest gorsza sportowo ostatnimi czasy bo w poprzedni weekend z nim przegrala a i jest obecnie nizej w tabeli od Gornika, pierwszy raz od x lat. Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
O wyzszosci to raczej decyduje pozycja w koncowej tabeli a nie pod 2 kolejkach - przypomne ze w 2 kolejce Polonia byla Mistrzem Polski!!! I nie pisz ze w derbach Wam szlo lepiej bo tak naprawde to nic nie znaczy. To jest tylko jeden a raczej dwa mecze w sezonie ale to jest LIGA i tutaj trzeba pokazac ze sie jest lepszym w 30 meczach.

A co do tej manifestacji. Napewno te argumenty z dupy wziete i zenujace ale sam pomysl zeby nie pozwolic wrogowi wybudowac stadionu ok. A co moze jeszcze maja Legionisci sie wstawic za Polonia? Jak wrog to wrog wiec chca ich zeszmacic jak tylko moga.

Ale ze Polonia lepsza od Legii sportowo:
Saezon 09/10
Legia 4 Polonia 13
08/09
Legia 2 Polonia 4
07/08
Legia 2 Groclin 3 - Polonii nie moge znalezc w tabeli, hmm
06/07
Legia 3 Groclin 5, znowu Polonii nie ma
05/06
Legia 1- 66 pkt Groclin 10-37 pkt, Polonia 16-25 pkt. 37+25=62 pkt <66 pkt. I tu juz byla oznaka ze nawet fuzja Polonia + Groclin nie bedzie silniejsza od jednej Legii
04/05
Groclin 2, Legia 3, Polonia 10- no tutaj przymruzajac oko mozna powiedziec ze Polonia byla lepsza

Ale zeby po 3 czy 4 wygranych derbach i po 1/3 sezonu pisac ze Polonia jest na takim samym poziomie a nawet wyzszym to naprawde...
Sezon 2008/2009, 2:2 na Legii, 0:0 na Polonii
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii
Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii
Odpowiedz cytując
Nowohucki
Junior Member

Od: 09.2010

Stary 21.10.2010, 11:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Po co zabierać głos jak nie wie się o czym jest temat? KSP w tej materii różni się od Widzewa tym (choć nie zawsze vide ich ostatnie akcje), że na malunek Legii walą dwie białe kreski i się cieszą ze zniszczenia, natomiast RTS potrafi z jajem przemalować całość. Kwestia polotu.
Czyli słabszemu rywali już nie wolno zamalować wrzutów dwoma kreskami? Może jakieś pismo do was o zgodę?

Jeśli dla was dysproporcja sił między Legią a Polonią jest taka jak między Wisłą a Cracovią to ja nie mam pytań po prostu. Ciekawe ilu z was się buja luźnie po Krakowie w barwach...zapewne większość.
Sytuacja jest zawsze dynamiczna i zmienia się bardzo szybko. Rozumiem że możesz tu i tu mieszkać jednocześnie żeby to ocenić.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 21.10.2010, 11:47
Polonia/Groclin 'walcząc' o stadion ciągle powołuje się na to, że miasto takowy wybudowało Legii. Ile lat Legia czekała na obiekt? Bardzo wiele. Jak iti jest żałosne, to w tej sprawie lobbowali i to bardzo. Nie żalili się, że w Poznaniu budują, że w Krakowie budują itp. A co robi Wojciechowski i fani Polonii/Groclinu? Ciągle gadki szmatki bo Legii postawili. Sami Legię w to wciągacie a potem się dziwicie, że kibice Legii odpowiadają takimi akcjami.

Walczycie o stadion? Róbcie to na własny rachunek. Ciągłe transy na meczach jak to miasto pomaga Legii. Pierwsze plany nowego stadionu Legii sięgają połowy lat 90. Czekaliśmy ok 15 lat.

Nowohucki zamalowują a jak są przyłapani w czasie akcji przez legionistów, to uciekają pod pałac prezydencki, żeby ich BOR i policja ochroniła

PoloniaDumaStolicy tak pojedyńcze mecze pokazują kto jest wyżej sportowo. Na jeden mecz to można się spiąć, gorzej gdy chodzi o cały sezon
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 21.10.2010 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 21.10.2010, 11:56
Cytat:
Sezon 2008/2009, 2:2 na Legii, 0:0 na Polonii
Sezon 2009/2010, 1:1 na Legii, 1:0 dla Polonii
Sezon 2010/2011, 3:0 dla Polonii
I prez to ze Polonia w tamtym sezonie zdobyla z Legia 4 pkt w dwumeczu to jest wyzej w tabeli? Bo ja myslalem ze Legia w tamtym sezonie zostawila daleko w tyle rywala z Warszawy. Tak samo moznaby napisac ze lepsza od Wisly byla Cracovia bo wiecej pkt zdobyla w derbach- ale czy to jest prawda? Owszem derby sa ich ale w tabeli dalej odstaja. No ale mozna sobie roznie rzczywistosc podpasowywac pod fakty
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Stary 21.10.2010, 12:47
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Za rok znow bedziecie smieszny protest robic ze nie idziecie na K6 bo tylko 300 biletow?
Nie, mamy nadzieję, że nie będzie decyzji co do budowy stadionu, Groclin nie zakwalifikuje się do pucharów i Wojciechowski zabierze zabawki i zwinie kramik. Ile to już razy mówił, że się wycofa?

Ja wiem, że ty jako wierny amicowiec nie wiesz co to protest, dużo łatwiej się sprzedać i siedzieć cicho niż walczyć o swoje przekonania.

Co do tych argumentów w manifestacji legionistów, i osób uważających je za śmieszne: spodziewaliście się, że apel będzie wyglądał tak: "Bracia legioniści już w sobotę o 16.00 wybieramy się na plac Bankowy by lać frajerów! Obecność obowiązkowa! Każdy bierze kominiare!"? Jeśli ktoś się spodziewał takiej zapowiedzi to muszę go zawieść ale na taki planowany przebieg chyba by się nie zgodzili ludzie wydający w Warszawie zgody na tego typu manifestacje.

Sytuacja jest zawsze dynamiczna i zmienia się bardzo szybko. Rozumiem że możesz tu i tu mieszkać jednocześnie żeby to ocenić.
W Warszawie coś takiego jak dzielnice, czy rejony Polonii nie występują, no chyba, że w promieniu 100 m od stadionu. Uświadczyć kogoś w barwach Polonii to jak spotkać Yeti.I tak jest od dawien dawna, możesz sobie przejść Warszawę wzdłuż i wszerz i prawdopodobieństwo, że cię jakiś polonista skroi jest bardzo małe. Odpowiedz sobie na pytanie czy tak jest w Krakowie.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.10.2010, 13:02
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Troche mi takie pisanie przypomina parchate towarzystwo.
Kto z kim przystaje, takim sie staje.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.10.2010, 13:11
Cytat:
W Warszawie coś takiego jak dzielnice, czy rejony Polonii nie występują, no chyba, że w promieniu 100 m od stadionu. Uświadczyć kogoś w barwach Polonii to jak spotkać Yeti.I tak jest od dawien dawna, możesz sobie przejść Warszawę wzdłuż i wszerz i prawdopodobieństwo, że cię jakiś polonista skroi jest bardzo małe.
Kiedyś słyszałem historię, jak się jakiś koleś przechadzał Nowym Światem czy Jerozolimskimi czy coś tam innego w centrum w szaliku Dysco. Jeden gość, szalik Dysco, plecak. Nikt mu nic nie zrobił, nikt nie chciał ruszać, bo pewnie wariat, a w plecaku pewnie siekiera
Legionista
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 21.10.2010, 13:22
Ja wiem, że ty jako wierny amicowiec nie wiesz co to protest, dużo łatwiej się sprzedać i siedzieć cicho niż walczyć o swoje przekonania.
I na tym bym zakończył polemikę z Wronczanami.

A co do samej manify, zdecydowanie popieram. Jezeli nie chcemy miec z Polonią problemów, a zakładam ze wiekszosc nie chce, to takie srodki, musimy stosować. Koniec kropka. Tepić w zarodku!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów