|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jagiellonia,GKS to nie są zespoły na Mistrza. Wybiegają się i stracą impent. Nic specjalnego nie grają,żadna rewelacja. No ale niech cieszą się swoimi "pięcioma minutami". Jeśli dobrze przeprowadzimy transfery a widać,że Holendrzy sprowadzają facetów solidnych,gdzie przyjęcie,podanie przegląd pola to podstawa, to powinno być dobrze. Jagiellonia to typowa taktyka, długa i do przodu. Typowe granie z kontry. Wystarczy podejść presingiem,mieć pomysła na rozegranie ataku pozycjnego i po graniu.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Polecam balet albo szachy, tam nie ma Cionka. ![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Dodalbym do Jagi i GKSu jeszcze Lechie, ktora u siebie zagrala najwiecej spotkan. Wszystko wroci do normy po pewnym czasie. Wisla po zmianie skladu i trenera, Legia tez, Lech zajety w wiekszosci LE w koncu odpadnie i zacznie gonic.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
GKS całkiem niedawno prawie zdobył mistrzostwo, czemu teraz miałby nie zdobyć? piec minut Jagiellonii to w tym sezonie 10 meczy na plus i jeden na minus z Arką - faktycznie pieć minut Jagiellonia - taktyka długa i do przodu- tu poleciałeś po całości, bo fachowcy i gro kibiców uważa Jagiellonię za druzynę najładniej grajacą. Kiwki czarnego z Jagi - mistrzostwo - 5? 6? kiwnął i piękna asysta. z tej kolejki to zdecydowanie Lechia zrobiła furorę, jak tak będą grać to szybko odrobią stracone punkty z poczatku sezonu. ![]()
WP
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jedna wygrana i tak chłopaki puchną :
http://nk.pl/profile/18025219/gallery/album/3/62 ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
A Wisła aktualnie gra na mistrza? Po prostu niektórzy myślą, że pieniądze to wszystko i bogatsi mają większe prawo by wygrać ligę niż biedniejsi. Ja nie mówie, że Wisła, raczej Legia, a Wisła choćby i słabo grała to miejsce w tabeli będzie wysokie miała. Teraz po takim stylu wciąż ma bardzo blisko do czołówki. Rabi86, nie odzywałem się bo konta nie miałem założonego i czytałem tylko forum
Wkurzyło mnie, że tak na Żurawskiego najeżdżają kibice i pomyślałem, że się zarejestruje i od siebie coś napisze A jak w mojej wypowiedzi widzisz, piszę też i o porażkach A Jagiellonia młody byłem grała w IV lidze to też chodzilem, przynajmniej bilety tańsze Przywiązanie zawsze jest i serce za Jagą czy wygrywa czy przegrywa, a i pamiętam zgodę Jagusi i Wisełki toteż i sentyment do waszej drużyny duży jest, mimo panujących obecnie warunków, i tak będę kibicował Wiśle, prócz oczywiście meczów z Jagą po prostu pewnych rzeczy nie da się wymazać i zmienić pozdrawiam kibicow Wisły, oby było lepiej![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak wam ciśnienie podnosi to hasło. To już cieszyć się z wygranych nie można, tylko głowy spuścić i czekać ze smutkiem na przegrane, bo na pewno nastąpią, tak? A pamiętam i Górnik i Groclin i inne drużyny i powiem szczerze, jakby dać im taką logikę jaką się ty kierujesz, czyli nie cieszcie się bo i tak przegracie w końcu, to po co w ogóle zaczynać? Rozlosujmy wygraną między Wisłą, Legią i Lechem ciągnąc zapałki. Pasuje? Rozumeim, że poziom Wisły boli i że nie gra tak jakbyście chcieli, jakbym ja sam chciał i póki co jest w środku tabeli, ale jak w innym temacie pisałem, jeszcze czas jeszcze się zgrają, zaczną lepiej grać. Nie musisz przy tym wylewać swojej frustracji na innych, bo cieszą się, że ich drużynie dobrze idzie, uwierz chciałbym by równie dobrze Wiśle szło, zawsze liga jest ciekawsza, gdy Wisła nadaje rytm rozgrywkom. Poza tym dla ciebie mój drogi to żadnym chłopczykiem nie jestem, więcej nie komentuje Twojej wypowiedzi, bo nie zamierzam być niekulturalny na forum fanów Wisły
![]() |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No, mam nadzieje ze Judasza predko zwolnia.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
mam nadzieję że w Śląsku pójda po rozum do głowy i zatrudnią w nastepnej kolejności trenera z zagranicy który z tą grupą naprawde niezłych piłkarzy coś ciekawego |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A Radek Majewski to już też stracił miejsce w tym Nothingam ? strzelił gola ale grał 15 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]() A jak sprzedadzą w zimie Grosickiego, co będę uważał za kluczowe w sprawie ewentualnych szans na ich mistrzostwo, to mają już następnego biegacza http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...isz__2_0_.html A swoją drogą - Śląsk(d), Górnik(w), Lechia(d), Lech(w), Cracovia(w), Legia(d), Zagłębie(d), Polonia W. (w) Biorąc pod uwagę, że Śląsk zmienił trenera na Oresta który ostatnio nam nie leży, Lechia gra dobrą piłkę, a Górnik i Cracovia mają dużo większe doświadczenie w kopaniu się po czołach od nas (coś w stylu nie dyskutuj z idiotą, sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem) to tak naprawdę tylko z Zagłębiem powinny wpaść stosunkowo łatwe punkty. Jak nie wygramy najbliższych dwóch meczów, będziemy w tej rundzie oscylować poniżej 10 miejsca. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Slaskowi zycze jak najlepiej ale Lenczyka to nie przetrwie.......
Co do przewidywan to na razie czołowka Amika,my i Legia nie graja nic i w sumie dopiero na wiosne mam wrazenie ze kazdy właczy 6-ty bieg.A do zimy liderowac bedzie czy to Jaga czy Korona. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() Polonii " Dumie Stolicy" też się w 2000 roku przytrafiło. Więc z tak kategorycznymi sądami wstrzymała bym się jednak. Zwłaszcza, że od kilku lat " liga jest coraz ciekawsza " ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
he he rudy wymiata ;] w sobote znów bęcki, tym razem od zagłębia |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ale tu szacunek dla niego właśnie, że mimo starczego wieku, mimo posiadania na koncie sumki gwarantującej spokojny byt jeszcze chce mu się działać w biznesie
I to nie problem.Parodią jest, moim zdaniem, natoamist decyzja decydentów Śląska. PRzecież wszyscy wokół widzą, że chłop już najlepsze lata ma za sobą, że stracił z lekka kontakt z rzeczywistością, no i że ogólnie polscy trenerzy nie gwarantują niczego. Czy starzy czy, tym bardziej, młodzi. Lenczyk niech trenuje, ale taki gość powinien już bawć się w I lidze. Lidze na miarę jego aktualnych umiejętności. A u nas dalej zatrudnia się w kółko te same nazwiska. Jak może być lepiej jak w bogatych klubach trenerkę powierza się Lenczykowi, Janasowi itp? Czekać aż powróci do łask Bobo Kaczmarek, Jurek Engel czy Wojtek Łazarek? a to kwestia czasu przy naszych realiach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Z tym szacunkiem to nie przesadzaj, wątek Cracovii odbija się na wizerunku trenera Lenczyka za mocno żeby go wynosic na piedestał... Wg mnie jest to trener gwarantujący spokojne utrzymanie, może środek tabeli... Ale chyba nie to było (jest) celem włodarzy Śląska ?
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Podobnych widziałem w tej bmce po meczu na siemaszkach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Nikt nie wynosi go na piedestał,ale pisanie że stracił kontakt z rzeczywistością jest lekką przesadą moim zdaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Przejrzyj moje posty to zobaczysz, że jestem w tym konsekwentny, ba - krytykuje głównię "nową falę" polskiej myśli szkoleniowej, tych tzw. młodych zdolnych, "polskich Murinho", "polskich Benitezów" itp .Chodzi o to, że zbyt dużo "poważnych" klubów "kisi się" wciąż w tym polskim bagienku. Nie wyciagając wniosków. Bo zauważ - o ile polska piłka produkuje co jakiś czas dobrego kopacza, grającego choćby w średniaku europejskim, o tyle branża trenerska jest w naszym kraju na poziomie trzeciego świata. Nikt poważny na polskich trenerów nie patrzy. W przypadku Śląska mam jednak nadzieję, że Orest to stan przejściowy, na te kilka kolejek przed zimą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
to taki trener z polska myślą szkoleniową ale dobrymi układami w PZPN-ie. Może więc tędy droga ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|