Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

WiślakMyślenice 10.06.2010 06:21

Ekstraklasa

Czy Leszek obroni mistrza? Jak się zaprezentuje Wisła, Ruch, Legia którzy powalczą o mistrzostwo? Kto spadnie?

Zapraszam do dyskusji.

wisl@k_TS 10.06.2010 08:38

Kto to jest Leszek?

spirit 10.06.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 911669)
Kto to jest Leszek?

Chyba o tego mu chodzi:

http://i.ytimg.com/vi/1Xe_bvLFEfw/0.jpg

snyrting 10.06.2010 09:39

Autorowi chodziło chyba o:

http://www.dziennik.pl/files/archive...016_86517l.jpg

Marszałek 10.06.2010 09:49

Leszek ma aureolę czy mi coś z oczami nie ten tego.

Kto spadnie, a kto zdobędzie tytuł mistrza, jest na tą chwilę wróżeniem z fusów. Nie wiadomo kto jaki badziew pozyskał(dokonał transferów) czy będa kontuzje czy też nie. Zdecydowanie za wczesnie na tego typu deklaracje.
Choć znając zycie Ruch będzie raczej w strefie spadkowej, tudzież Bełchatów. Reszta jest wielką niewiadomą.

gooro33 10.06.2010 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 911690)

TO JEST PRAWDZIWY LESZEK:
http://img153.imageshack.us/img153/7752/leszek.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Gucio25 10.06.2010 14:34

to tak trzymając się tematu
http://i50.tinypic.com/w8ojeh.jpg
Cytat:

"Kto wygra mecz?!"
http://i45.tinypic.com/33p6eyo.jpg
Cytat:

"O, swój."
nie ma to jak rozpocząć temat z wysokiego C. :lol:

szczebrzeszcz 10.06.2010 16:27

Lech zakupił jednosezonowca ;P
http://www.90minut.pl/news/125/news1...zem-Lecha.html

moim zdaniem o wiele ciekawszy był Wilczek z Piasta, który przeszedł do Lubina
http://www.90minut.pl/news/125/news1...bia-Lubin.html

Zbychu 10.06.2010 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 911648)
Czy Leszek obroni mistrza? Jak się zaprezentuje Wisła, Ruch, Legia którzy powalczą o mistrzostwo? Kto spadnie?

Zapraszam do dyskusji.

Jeśli Lech awansuje do fazy grupowej LM to pewnie będzie murowanym kandydatem na majstra choć w rundzie jesiennej pewnie skupią się na rozgrywkach europejskich a lige polską odpuszcza ale w zimie pewnie wykupią dobrych grajków,część odejdzie więc mimo wszystko może być różnie.

Wisła myśle że bardzo dobrze się zaprezentuje(może jestem naiwny - wierze w warsztat Kasperczaka a i nowy stadion zrobi swoje)

Ruch chociaż życze mu jak najlepiej ale nie sądze aby w nowym sezonie powtórzył sukces z obecnego,skoro już drużyna zaczyna się sypać(Niedzielan)

Legia to dla mnie wielka niewiadoma.Ciekawie jak się Skorża wkomponuje i co wyjdzie z transferów.Nie wspominając o kibicach - czy przestaną się obrażać i zaczną dopingować zespół.

O mistrza myśle że może Zagłębie jeszcze powalczyć,na wiosne całkiem nieźle im szło.

Kto spadnie? Zobaczymy.

crazykaro 10.06.2010 18:26

A ja myślę że nawet jakby awansowali (tfu) do LM to będą tak zajęci tymi meczami żę początek sezonu będą mieli w plecy i wówczas będzie można to wykorzystać. A w zimie nawet jakby wygrywali mecz za meczem to z Leszkiem i tak będizemy grali tylko raz

0 22 10.06.2010 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbychu (Post 911899)
Legia to dla mnie wielka niewiadoma.Ciekawie jak się Skorża wkomponuje i co wyjdzie z transferów.Nie wspominając o kibicach - czy przestaną się obrażać i zaczną dopingować zespół..

Nie przestaniemy się... 'obrażać'.

EDIT 00:24, 11 czerwca

Cóż, odpowiedziałem na kolejny Twój tekst, ale chyba w czuły punkt, bo zostało wywalone.. W każdym razie informuję, że Twoja odpowiedz przeczytałem i jestem w jeszcze lepszym nastroju niż Ty :)

jasnyGwint 10.06.2010 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 911939)
A ja myślę że nawet jakby awansowali (tfu) do LM to będą tak zajęci tymi meczami żę początek sezonu będą mieli w plecy i wówczas będzie można to wykorzystać. A w zimie nawet jakby wygrywali mecz za meczem to z Leszkiem i tak będizemy grali tylko raz

tak, tak samo jak można było wykorzystać 8 punktową przewagę w tej rundzie

crazykaro 10.06.2010 20:10

Ale tym razem graliśmy calutki sezon na wyjeździe, cóż poradzić. To nie oni wygrali tylko my przegrywaliśmy.

Zbychu 10.06.2010 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 911944)
Nie przestaniemy się... 'obrażać'.

To życze powodzenia.Może w ten sposób zbudujecie wielką Legie aczkolwiek dotychaczasowe postępowanie sugeruje wysnuć przeciwny wniosek:D

flamengista 10.06.2010 21:54

Ten sezon będzie niezwykle ciekawy. Dlaczego?

1. Odpowie na pytanie, czy nadal będziemy się staczać po równi pochyłej, czy też Cupiał będzie potrafił zatrudnić mądrych ludzi, którzy wykorzystają potencjał marki Wisła, nowy stadion i zaczną wreszcie budować profesjonalny klub. Ciągle mam nadzieję, choć jakby trochę jej mniej, gdy popatrzeć na tempo zatrudniania prezesa i tworzenia pionu marketingowego oraz sportowego.

2. Legia i Maciej Skorża. Najbardziej utalentowany (?) polski trener ma szansę się wykazać, lub całkowicie się skompromitować. Szansę na sukces ma 50/50. Oczekiwania wobec niego i tak umiarkowane, biorąc pod uwagę spaloną ziemię zostawioną przez duet Urban-Trzeciak. Skorża buduje drużynę od nowa, nie mając presji w postaci europejskich pucharów. Dostał do dyspozycji ciekawych piłkarzy, a może jeszcze liczyć na przyjście solidnego bramkarza. Pytanie, jak szybko i czy w ogóle będzie potrafił z tych piłkarzy stworzyć drużynę. Ciekawe, czy będzie potrafił jeszcze coś wykrzesać z takiego Iwańskiego, Radovića, Borysiuka czy Rybusa. Problemem na pewno będzie postawa kibiców, a raczej brak dopingu na Łazienkowskiej.

3. Amika - wielka szansa na historyczny, pierwszy w historii klubu awans do rozgrywek Pucharu Europy (Ligi Mistrzów). A tym samym na promocję marki Amika, pozyskanie sponsorów i sporych jak na polskie warunki pieniędzy. Z drugiej strony - problem utrzymania kadry (czy zostanie Peszko i Lewandowski? Jeśli nie, kto w ich miejsce?), zbyt mała liczba wartościowych piłkarzy by móc skutecznie walczyć na froncie krajowym i europejskim.

4. Groclin Warszawa - kierowany przez szalonego milionera Wojciechowskiego, który próbuje pozyskać każdego piłkarza, który w miarę sprawnie porusza się po murawie (w Polsce to niezwykła sztuka, bo większość krów w tym kraju ma lepszą motorykę, niż skórokopacze), wydając przy tym absurdalne pieniądze. Z legendarnym Bakero na ławce. Czy ta drużyna, mimo wszystko znacząco wzmocniona, może włączyć się w walkę o MP? Chyba jednak nie, głównie z uwagi nie na siłę kadry, a słabość trenera.

5. Zagłębie i Cracovia - jeśli utrzymają kadrę, któreś z nich może pozytywnie zaskoczyć.

6. Podobnie jak Widzew, który ma niezłego jak na nasze warunki trenera, świetnych kibiców i w miarę przyzwoitą kadrę.

7. Potencjalni spadkowicze? Bełchatów, Polonia Bytom, Arka.

igortsw 10.06.2010 22:02

A ja ten sezon chce zapamiętać jako wspaniały powrót na R22 i odzyskanie mistrzostwa. Nie ma co ukrywać że łatwo nie będzie...

Kameleon 11.06.2010 10:55

Jest już terminarz:
http://www.90minut.pl/news/125/news1...2010-2011.html

PL 11.06.2010 11:04

Z 16 kolejek w tym roku tylko 7 meczy gramy u siebie, a aż 9 na wyjeździe.

Widać, że Basałaj zasugerował Ekstraklasie by najważniejsze mecze u siebie Wisła zagrała dopiero wtedy jak będzie miała wszystkie 4 trybuny czynne czyli od końca października.

Końcówka sezonu będzie wymagająca, sami rywale na których trzeba się podwójnie spinać:

26.kolejka - Wisła Kraków - Lech Poznań
27.kolejka - Wisła Kraków - Cracovia
28.kolejka - Legia Warszawa - Wisła Kraków
29.kolejka - Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
30.kolejka - Wisła Kraków - Polonia Warszawa

John1906 11.06.2010 11:08

No i kurna znów nam odpada wyjazd do Chorzowa, bo mamy zakaz wyjazdowy :/

Makaveli90 11.06.2010 11:18

Znowu będzie kilka ciężkich meczy pod rząd lech, cracovia , legia:/

MatMario 11.06.2010 12:02

I jeszcze Zagłębie, Polonia.... 3 pierwsze wiadomo, później Zagłębie czyli tak sobie i Polonia tworzona przez wariata. 5 kolejek które może wszystko zmienić, dobrze że nie ma w przyszłym roku jakiś MS czy ME bo zagralibyśmy te mecze pewnie w 14 dni.

kitu91 11.06.2010 12:26

zamiast płakac nad wyjazdem do chorzowa to mozna jechac na Lechie do Bytomia ;D a nie marnowac weekendu :p

Syn Kangura z 1984 11.06.2010 12:36

Co się przejmujecie końcówką sezonu?? Grunt to pozytywne myślenie, końcówka sezonu będzie nie istotna bo mistrz już będzie pewny :D

John1906 11.06.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kitu91 (Post 912218)
zamiast płakac nad wyjazdem do chorzowa to mozna jechac na Lechie do Bytomia ;D a nie marnowac weekendu :p

Nikt nie płacze, tylko pisze, że 2 rok z rzędu nam odpada Chorzów.

felipe 11.06.2010 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PL (Post 912185)
Końcówka sezonu będzie wymagająca, sami rywale na których trzeba się podwójnie spinać:

26.kolejka - Wisła Kraków - Lech Poznań
27.kolejka - Wisła Kraków - Cracovia
28.kolejka - Legia Warszawa - Wisła Kraków
29.kolejka - Zagłębie Lubin - Wisła Kraków
30.kolejka - Wisła Kraków - Polonia Warszawa

Plus jest taki, że można wcześniej odskoczyć punktując "słabszych".
Plus jest taki, że bardzo ważne mecze (Lech, Cracovia, Polonia W.) zagramy przy 30 tys. widzów. Tego "kopa" od kibiców brakło w tym sezonie.

Spoko, wolę taki układ.

arti 11.06.2010 13:40

[QUOTE=flamengista;912028]Ten sezon będzie niezwykle ciekawy. Dlaczego?

5. Zagłębie i Cracovia - jeśli utrzymają kadrę, któreś z nich może pozytywnie zaskoczyć.

6. Podobnie jak Widzew, który ma niezłego jak na nasze warunki trenera, świetnych kibiców i w miarę przyzwoitą kadrę.

7. Potencjalni spadkowicze? Bełchatów, Polonia Bytom, Arka.[/QUOTE]

Górnik Zabrze będzie miał ciężko z Nawałką na ławie i tymi kopaczami, którzy są. Weszli bo inni byli jeszcze bardziej śmiechu warcii, a nie dlatego że coś grali.

Marszałek 11.06.2010 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 912223)
Plus jest taki, że można wcześniej odskoczyć punktując "słabszych".
.

Mistrza zdobywa się z tymi teoretycznie słabszymi,więc każdy mecz jeśli z nimi wygramy to o MP można być spokojnym.
Ważna jest równa forma,a tego nie gwarantuje Skorża w Legii ani Zieliński w Amice,do tego podjerzewam,że będa tak wsztrząsnięci kontaktem z rzeczywistościa czyt.pucharami,że kilka spotkań na początku seoznu zwyczajnie im nie wyjdzie. Poza tym zastąpić Lewandowskiego będzie bardzo trudno. O ile w ogóle.

Co do benaminków,to uważam,że Widzew( o ile można go jak beniaminka traktować) będzie tym zespołem,który będzie miał typowego fuksa jak to przystało na zespól,który dopiero awansował i zamiesza coś w lidze. Jak na ta buraczaną lige skład mają całkiem dobry,do tego solidny trener na ławie. Dobrze,że taki zespół awansował.

brylant17 11.06.2010 13:53

Mistrzostwo wywalczy mam nadzieję Wisełka :D bić się będą Legia i Lech,chce aby zaskoczył mnie Śląsk w sezonie 2008/2009 6 miejsce może czas na 4 :P w sumie się wzmocnili,chodź nie należy lekceważyć Jagiellonii.Zaskoczyć może też Widzew.Środek tabeli raczej Lechia,Ruch Chorzów,Korona spadek? Górnik Zabrze,Polonia Bytom,Bełchatów,Arka ktoś z tej czwórki :P

WISŁAZWE 11.06.2010 14:00

O mistrzostwo powalczą moim zdaniem Wisła, Lech, legia i.... Widzew Łódź a jak nie to o miejsce na podium.
Spadek w tym sezonie może w końcu Arka Gdynia, ile można mieć farta do niej dołączy ktoś z drużyn takich jak Bełchatów ( głównie przez to że zagra mocno odmłodzonym składem, trener bez doświadczenia)
Polonia Bytom i być może Górnik Zabrze.

Szkoda że spadła Odra bo przynajmniej co sezon był pewniak do spadku a i tak się utrzymywała.

Pozytywnie zaskoczenie: Myślę, że Jagiellonia potwierdzi że potrafiąc wyjść z -10 punktów można się utrzymać, w tym sezonie walka o puchary ?? Czemu nie.

Jedno jest pewne jak to mówią specjaliści - ''Liga będzie ciekawsza"

jurukuru 11.06.2010 14:00

Jeżeli chodzi o spadek to obstawiałbym Zagłębie Lubin i Polonię Bytom.
Sprawa o mistrzostwo w tej z roku na rok coraz słabszej lidze jest cholernie niewiadoma. Może ten sezon będzie przyzwoity.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl