The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2010, 10:03
Kończąc temat super szaliczków. Pisząc słowo K.urwa na własnym szaliku i we własnych barwach to taki sam debilizm jak żydowska replika Wojowników na derbach i masowe umiejscowienie się za nia. Wyglądali jakby siedli za napisem pod zdjęciem.

Jesli juz ktoś wymyslił projekt szaliczków, mógł się wysilić i napis ten, lub przynajmniej to słowo zrobić w barwach Legii., bo tak wyszła kupa.

Dzisiaj mamy szansę na dobicie do czołówki, lub na dłuzszy pobyt wśród ligowych sredniaków.
Odpowiedz cytując
legion18
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.09.2010, 10:10
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
O ile nie zagotuje mu się pod kopułą. Było kilku piłkarzy, którzy się dobrze zapowiadali jak Małecki, Borysiuk czy Rybus jednak sodówka walnęła do łba i koniec. Nie wiadomo zresztą też czy będzie grał czy jakiś drwal nie spowoduje u niego kontuzji. Do tego meczu jednak jeszcze daleko.
Kucharczyk gdy podpisywał kontrakt z Legią chciał zostać jeszcze rok w Nowym Dworze by skończyć szkołę i zdać mature, co pokazuje, że przynajmniej na starcie, jest zgołą inny od Rybusa czy Borysiuka(jak w tej kwestii wygląda Małecki to nie wiem).

Co do kompleksów to za cały komentarz wystarczy cytat z forum Lecha: "Natomiast operator meczu nasze trybuny pokazał może z 2 razy za to Żylete co 2 minuty ale to pewnie jakaś warszawska menda była więc nie ma się co dziwić."
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.09.2010, 10:14
Kibiców Legii nie lubię na równi z kibicami Arki,ale doping był fantastyczny, trybuna za bramką świetnie się bawiła przez cały mecz- szacun.
Mam nadzieję,że nie przyjdzie legionistom do głowy spróbować spalić swojego stadionu jak to już w przeszłości bywało-widać u nich chęć powrotu do czołówki kibicowskiej (chodzi mi o doping, ustawek nie liczę i niech tego się trzymają.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 26.09.2010, 10:40
Włąśnie Bakero jest w Cafe Futbol i najlepsze jest to, że Jose nic nie powiedział w sumie wprost, ale Wojciechowski to normalnie kawał prostaka. To niesamowite jak taki burak może rządzić ludźmi. Typowy polski kontraktor made in Czikago.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.09.2010, 11:11
Co do meczu Legia - Lech, podobała mi się postawa Vrdoljaka. Wygrał większość pojedynków z Arboledą, przepychał go w pojedynkach siłowych i łatwo na wolne go naciągał. Nie dziwię się, że Manuel czuł się lekko zdeprymowany pod koniec, zwykle to jego Lech używa, żeby komuś wybić grę z głowy.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.09.2010, 11:42
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Co do meczu Legia - Lech, podobała mi się postawa Vrdoljaka. Wygrał większość pojedynków z Arboledą, przepychał go w pojedynkach siłowych i łatwo na wolne go naciągał. Nie dziwię się, że Manuel czuł się lekko zdeprymowany pod koniec, zwykle to jego Lech używa, żeby komuś wybić grę z głowy.
Miałem takie same odczucia, Vrdoljak to zdecydowanie jeden z lepszych zawodników Legii. To samo można powiedzieć o Kucharczyku. Oczywiście trzeba zachować pewny umiar w obsypywaniu chłopaka pochwałami, ale widać po nim spory talent i umiejętność znalezienia się w sytuacji na boisku, co dla zawodnika ofensywnego jest bardzo ważne.
Chciałbym jeszcze coś powiedzieć o meczu na Parchacanie. Owszem, wyglądało to całkiem nieźle z racji otoczki towarzyszącej transmisji C+, niemniej jednak w II połowie zacząłem liczyć celne podania do przodu lub jakiekolwiek celne na połowie rywala. Akcje, w których wymieniono ponad 4 celne zagrania można było policzyć na palcach jednej ręki.
- To mało?
- Beznadziejnie mało.
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 26.09.2010, 11:48
Naprawdę nigdy nie słyszałem wcześniej żeby Maciek Skorża tak krzyczał Wk*** się nieziemsko
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.09.2010, 11:57
Moze mi ktoś powiedzieć, jak to jest mozliwe ze na meczu Legii z Amicą Wronki nie bylo bufora i kibice siedzieli razem, odgrodzeni moze 2 metrowymm płotem?
Dla mnie to profanacja polskiej sceny kibicowskiej...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.09.2010, 11:57
Swietna rozmowa z Bakero. Obnazyl ( moze nie wprost ) buractwo Wojciechowskiego, i pokazal ze sam profesionalnie podchodzi do zawodu. Milo sie sluchalo tej rozmowy.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 26.09.2010, 11:59
A co do meczu cracovi vs arka to po kazdym golu w ogóle piłkarze arki nie protestowali ze był nieprawidłowo strzelony...
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 26.09.2010, 12:24
palikot napisał(a):Wyświetl post
Moze mi ktoś powiedzieć, jak to jest mozliwe ze na meczu Legii z Amicą Wronki nie bylo bufora i kibice siedzieli razem, odgrodzeni moze 2 metrowymm płotem?
Dla mnie to profanacja polskiej sceny kibicowskiej...
Kilka krzesełek było wolnych przy tej płycie, ale uwierz że miłości między Legią, a Amiką dalej nie ma
http://www.youtube.com/watch?v=k32Uv4XXFQI
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 26.09.2010, 12:33
ja sobie nie wyobrazam czegos takiego u nas
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2010, 12:46
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Kucharczyk gdy podpisywał kontrakt z Legią chciał zostać jeszcze rok w Nowym Dworze by skończyć szkołę i zdać mature, co pokazuje, że przynajmniej na starcie, jest zgołą inny od Rybusa czy Borysiuka(jak w tej kwestii wygląda Małecki to nie wiem).
Raczej nie stawiałbym Borysiuka w jednym szeregu z Rybusem zwłaszcza, że chłopak jest teraz w wieku Kucharczyka czy nawet trochę młodszy i rozegrał już kilkadziesiąt meczów w lidze. A że w pewnym momencie przestał się rozwijać piłkarsko to już inna sprawa i inne powody raczej niż w przypadku Słit Foci.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 26.09.2010, 12:54
Fantastycznie ogląda sie mecze na nowych stadionach. Oglądnąlem w ten weekend (na razie) Legia-Lech, Craxa-Arka i Ruch-Widzew. Ten trzeci, jakby z poprzedniej epoki, choć tak naprawdę drużyny grały lepiej niż Pasy i Arka.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 26.09.2010, 12:58
palikot napisał(a):Wyświetl post
ja sobie nie wyobrazam czegos takiego u nas
W sumie sie nie dziwie : http://legionisci.com/news/39416_Jes...z_z_Wisla.html

Kucharczyk ma serducho i papiery do gry, ale nie mozna juz dzisiaj nic wiecej mowic, i co najwazniejsze nie mozna go zaglaskac.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.09.2010 o godz. 13:01.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.09.2010, 13:06
kreseq napisał(a):Wyświetl post
W sumie sie nie dziwie : http://legionisci.com/news/39416_Jes...z_z_Wisla.html

Kucharczyk ma serducho i papiery do gry, ale nie mozna juz dzisiaj nic wiecej mowic, i co najwazniejsze nie mozna go zaglaskac.
kto jest jego menadzerem ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 26.09.2010, 13:19
Czarek Kucharski. O ile mnie pamiec nie myli.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 13:26
Wracając do Bakero, to prawda, że mimo zwolnienia został on w Polsce i nawet ściągnął tu rodzinę? Może w najbliższym czasie przejmie stery w jakimś klubie?
What's new?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 26.09.2010, 13:28
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Wracając do Bakero, to prawda, że mimo zwolnienia został on w Polsce i nawet ściągnął tu rodzinę? Może w najbliższym czasie przejmie stery w jakimś klubie?
rodzine ściągnął już jakiś czas temu, a został w Polsce, bo paszport mu zabrali przeciez

Czarek K. powonien w rok znaleźć już jakiegoś rozsądnego pracodawcę nowej gwieździe Legii.To jest piłkarz na Euro 2012 a nie kuźwa jakis Salomon co z pustego nie naleje, czy inne wynalazki Smudy.
Glik w Palermo to ma pierwszy plac ? Ktoś ogląda Serie A ?

E; pomijając to że jest przesłabym zawodnikiem, wciśniętym do Serie A, ale z jakiej racji jego do kadry skogo nie gra? Rozumiem jakby Kokosa powołał

Kombinowanie obrony na siłe, może wyjść nam bokiem.Już lepiej żeby Sadloka testował z Wojtkowiakiem, a w ogóle dla kadry najlepszy by było przyjęcie obywatelstwa przez Marmolede ( chodzą słuchy ze ten świr chce powołać Tiago Cionka jak tylko dostanie paszport )
Ostatnio edytowane przez szprotson : 26.09.2010 o godz. 13:37.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Stary 26.09.2010, 13:33
Glik? Nie, mial 2 szanse w meczach z Mariborem i Sparta praga, ale zagrał... ładnie mowiac ponizej oczekiwan, i narazie jeszcze w Serie A nie zadebiutował.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.09.2010, 13:34
Glik pewnie niedługo wróci do Polski. Już się na nim poznali.
..
Odpowiedz cytując
Ribas
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 26.09.2010, 14:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Glik w Palermo to ma pierwszy plac ? Ktoś ogląda Serie A ?
Pierwszy plac? Ostatnio nawet na ławkę się nie mieści.
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 26.09.2010, 15:01
Cytat:
Tiago Cionka
Nie dośc ze jeden z najlepszych stoperów w lidze, to dodatkowo ma polskie korzenie, gra w Jadzie i chce grac w naszej reprze, więc jestem jak najbardziej za
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.09.2010, 15:24
Ten kretyn "Ciołek"?

Dla mnie nie powinien grać nawet w ekstraklasie, a co dopiero mówić o reprezentacji.

W piłkę się gra, a nie kopie. A on bardzo lubi kopać, zwłaszcza przeciwników.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 26.09.2010, 15:28
Proud napisał(a):Wyświetl post
Ten kretyn "Ciołek"?

Dla mnie nie powinien grać nawet w ekstraklasie, a co dopiero mówić o reprezentacji.

W piłkę się gra, a nie kopie. A on bardzo lubi kopać, zwłaszcza przeciwników.
Straszne. Co wobec tego jeżeli chodzi o angielską Premiership? Sami drwale, żaden nie powinien grać.

Otrząśnij się.

Odpowiedz cytując
calieri
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.09.2010, 18:15
Jagusia wygrywa i rozsądnie budowana drużyna i nabytki pozwalają na zdobycie wyższych celów niż wcześniej zakładane dużo nowych sponsorów i czas potrzebny na stworzenie drużyny potrafiącej walczyć również w Lidze Europejskiej. I śmieszy mnie każdy kto mówi, ze to już niedługo, że to się rozleci. Jakby tak było to już w tamtym roku by to się rozpadło, a tak nawet jak sprzedawaliśmy wartościowych zawodników, vel Bruno, na ich miejsce przychodzą nowi, o podobnym potencjale. Drużyna to nie tylko Grosik i Frankowski, zresztą Grosicki niby odejść miał a jednak dalej z nami gra. Nie mówię, że zdobędziemy mistrzostwo bo do tego długa i ciężka droga, ale przynajmniej nie ma tego zdenerwowania przy ich grze, bo może się noga powinąć a i tak gra cieszy i daje dobre widoki na przyszłość
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 26.09.2010, 18:19
Essomba...
Ntibazonkizy jeszcze nie widziałem, ale ten drybling mi naprawdę zaimponował. Chyba nie było czegoś takiego od czasów Błaszczykowskiego.
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 26.09.2010, 18:22
calieri napisał(a):Wyświetl post
Jagusia wygrywa i rozsądnie budowana drużyna i nabytki pozwalają na zdobycie wyższych celów niż wcześniej zakładane dużo nowych sponsorów i czas potrzebny na stworzenie drużyny potrafiącej walczyć również w Lidze Europejskiej. I śmieszy mnie każdy kto mówi, ze to już niedługo, że to się rozleci. Jakby tak było to już w tamtym roku by to się rozpadło, a tak nawet jak sprzedawaliśmy wartościowych zawodników, vel Bruno, na ich miejsce przychodzą nowi, o podobnym potencjale. Drużyna to nie tylko Grosik i Frankowski, zresztą Grosicki niby odejść miał a jednak dalej z nami gra. Nie mówię, że zdobędziemy mistrzostwo bo do tego długa i ciężka droga, ale przynajmniej nie ma tego zdenerwowania przy ich grze, bo może się noga powinąć a i tak gra cieszy i daje dobre widoki na przyszłość
A odzywałeś się tu na forum jak Jagusia przegrała z Arką czy tylko po zwycięstwach piszesz ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.09.2010, 18:38
Paradoksem jest że w tej chwili najlepszą defensywę w lidze prezentuje Jagiellonia ( 4 stracone ) oraz Arka i Lechia ( po 5 straconych ) . Ogolnie ten sezon jest całkowicie wywrócony do góry nogami .

szczegolnie w meczach u siebie , większość drużyny prezentuje się zaskakująco dobrze i 'renomowanej' drużynie ciężko będzie wywieźć komplet punktów z jakiegokolwiek terenu . To już nie te czasy gdzie druzyny na same słowo Wisła pękały po pierwszej bramce .
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.09.2010, 18:44
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Straszne. Co wobec tego jeżeli chodzi o angielską Premiership? Sami drwale, żaden nie powinien grać.

Otrząśnij się.
Różnica polega na tym, że można grać agresywnie, a można chamsko. Właśnie chamsko gra Cionek.

A faul na Niedzielanie był tego najlepszym przykładem.

Jak nie widzisz różnicy, to już nie moja sprawa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów