The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2010, 19:40
Jakbyśmy wiedzieli, że przy stałym fragmencie mozna dawać bramkarzowi z łokcia w twarz, to bysmy mieli komplet punktów.
..
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.09.2010, 19:43
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jakbyśmy wiedzieli, że przy stałym fragmencie mozna dawać bramkarzowi z łokcia w twarz, to bysmy mieli komplet punktów.
Że o LM nie wspomnę.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.09.2010, 19:51
Uff... jak dobrze, że Ruchowi udało się strzelić...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.09.2010, 20:22
Wiślakom nie można , zresztą przy stałych fragmentach naszym piłkarzom nawet nie wolno zbliżać się do bramkarza rywali. Przypomnij sobie mecz pod koniec tamtego sezonu Wisły z Cracovią który zadecydował o Mistrzostwie .
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.09.2010, 20:36
Ja jednak Cracovii nie mogę oglądać, bo to mnie stresuje... Ta bramka na 1:0 nie powinna wpaść, bo był faul, a na 2:0 tyle przypadku, że aż głowa boli. A Cracovia oczywiście szalała "Wisła to stara". Kompleks zawsze będą mieli, czują się gorsi - no dobra wiem, ale musiałem się wyżyć i wypowiedzieć.

PS: Nie mogę się doczekać wyjazdu na Cracovie!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.09.2010, 20:53
Taka seria poszła się...
Jakby piłkarze ŁKS-u wiedzieli, że Cracovia i tak nie spadnie ich kosztem, to by się tak nie szarpali na boisku. Na to nie ma mądrych.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2010 o godz. 20:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.09.2010, 21:05
Nawet na meczu zgodowym krzyczeli "WTSK"? Niezłe jaja hahaha. Swoją drogą te ich kompleksy mnie nieco dziwią. Trzeba nie mieć wstydu, a na dodatek być nieziemskim hipokrytom, żeby wypominać innym klubom ich epizody z przeszłości, w chwili gdy ich własny klubik ma większe grzechy na sumieniu (sprzedanie się najpierw austriackiemu okupantowi, potem niemieckiemu, Cyrankiewicz na trybunach, prezes z PZPR, wypinanie się na patriotyczne inicjatywy, opieranie swojej siły aż do wybuchu II WŚ na elemencie importowanym i wypominanie Wiśle, że budowała swój klub przez Polków itd itp). Na prawdę ciężko ich zrozumieć. Ale nie mój cyrk, nie moje małpy...

Wracając do tematu, muszę powiedzieć, że 15.000 to niezła liczba jak na Cracovię. Tyle to chyba przez dwa ostatnie sezony nie nazbierali, a tu na raz taki skok. Ciekawe jak będzie wyglądała sytuacja w następnych meczach u nich.

Ogólnie niezłe wyniki w tej kolejce, jak do tej pory. Jedynie Śląska szkoda.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 25.09.2010, 21:12
No to jutro na 100% news w mediach ze Janas zostal zwolniony.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 25.09.2010, 21:17
Dzisiaj święto pejsowatych, pokonali z pomocą elitę europejską gdyńską Arkę
Radość jak po zdobyciu LM. Nie ma się co dziwić w końcu wygrywają raz na ruski rok, a tego narkomana słychać w Bronowicach.

Na Shellu(obok Kaufland) paru chudych 50-kilowych łebków w roztryplonej bmce złozonej z kilku aut, na prześwistanej turbince prowokacyjnie nucą sobie pieśni rodem z Izraelu... ależ to jest żenujące.
Ostatnio edytowane przez lucekj : 25.09.2010 o godz. 21:30.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.09.2010, 21:35
Gdy kibice dołączyli się do hymnu śpiewanego przez Maleńczuka, miałem łzy w oczach, a jestem „pasiakiem” dopiero od trzech miesięcy. Co dopiero musieli czuć ci, którzy są z Cracovią całe swoje życie! - stwierdził na pomeczowej konferencji prasowej trener Cracovii, Rafał Ulatowski.

Panie Rafale tak bez mydła?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.09.2010, 21:44
iiYama napisał(a):Wyświetl post
Gdy kibice dołączyli się do hymnu śpiewanego przez Maleńczuka, miałem łzy w oczach, a jestem „pasiakiem” dopiero od trzech miesięcy. Co dopiero musieli czuć ci, którzy są z Cracovią całe swoje życie! - stwierdził na pomeczowej konferencji prasowej trener Cracovii, Rafał Ulatowski.

Panie Rafale tak bez mydła?
z tego co słyszałem większość dołączyła tylko na słowa "nigdy nie zejdziemy na psy" eeh napewno najstarszym pasiakom łezka się zakręciła w oku
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.09.2010, 21:49
na trzeźwo.
Legia-Lech. Jakby Legia grała z Polonią B. to pewnie by przegrała. Nie grałaby z takim zębem. Nie byłoby TAKIEGO wsparcia trybun.

Skazywałem Lecha na porażkę. Mniej im zależało i myśleli że grą bez zaangażowania rozjadą Legię. Burić zapiedzielił drugą bramkę. Cofnął się. Bez sensu.

odnośnie stadionu. Zajebisty. Świetny. Gratulacje.

odnośnie szalików. Okazjonalne. Tylko na ten mecz. Wątpię by się pokazały na mieście albo na jakiś meczach. A treść na szalikach? Ultrasi tłumaczyli że to stosowne do przyśpiewki http://www.youtube.com/watch?v=30fYKZZrbdc 3:10 Nie wszystkim się podobało ale wiadomo - nie ma szemrania.

@0 22, @kreseq.. nie możemy mówić o kompleksach Lecha skoro Legioniści mieli koszulki z przekreślonymi pyrami albo z napisem "Jeb#########ać Lecha"
Pisanie o "kompleksach"? BYZYDUUURA... Nienawiść z obu stron. Po prostu. Tak trudno się z tym zgodzić?

Piro na Legii... miodzio... Gratulacje dla ekipy remontowej

Reasumując... nawet Wielka Wisła będzie miała Wielkie problemy na Łazienkowskiej. Doping-miazga. Piłkarze-galareta w kolanach. Nie rozpamiętujcie Wiślacy 0:3 przy dopingu ZERO... i cieszcie się że pierwszy mecz gracie na R22 bo kto wie co do waszego meczu na Ł3 się wydarzy.

PS. nie chcę nic mówić o kompleksach ale rozkminka na temat tego że stadion Cracovii to market, wiocha od wewnątrz, że doping WTSK, że bramka na 1:0 nie teges, że ręka na 2:0 nie teges hhehehehehheh jesssssssssssssu...
a user @siara od razu zlinczowany że niby kibic Cracovii
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 25.09.2010, 22:03
sq napisał(a):Wyświetl post
na trzeźwo.
Legia-Lech. Jakby Legia grała z Polonią B. to pewnie by przegrała. Nie grałaby z takim zębem. Nie byłoby TAKIEGO wsparcia trybun.
Myślę, że to bardziej wasi zlekceważyli w drugiej połowie, bo taki doping był też na GKS a i tak przegrali. Z resztą może być tak samo z Lechią teraz.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
mdgn
Member

Od: 11.2004

Stary 25.09.2010, 22:03
Reasumując... nawet Wielka Wisła będzie miała Wielkie problemy na Łazienkowskiej. Doping-miazga. Piłkarze-galareta w kolanach. Nie rozpamiętujcie Wiślacy 0:3 przy dopingu ZERO... i cieszcie się że pierwszy mecz gracie na R22 bo kto wie co do waszego meczu na Ł3 się wydarzy.

PS. nie chcę nic mówić o kompleksach ale rozkminka na temat tego że stadion Cracovii to market, wiocha od wewnątrz, że doping WTSK, że bramka na 1:0 nie teges, że ręka na 2:0 nie teges hhehehehehheh jesssssssssssssu...
a user @siara od razu zlinczowany że niby kibic Cracovii
Spoko Wisła zaaplikuje bramę a el bambo Czinjama dwa razy nie trafi do pustej bramki lub ostuka poprzeczkę i będzie po temacie. A mówię oczywiście o wyjazdowym bo na R22 jakoś się Legii nie boję.. są mocniejsze drużyny. A kompleksy? Hm gdzieś Ty się uchował i co Ty wiesz o tym jakie "kompleksy" mają krakowskie drużyny.. Ogólnie mam to gdzieś, że śpiewają WTSK, nawet mnie to trochę śmieszy bo to oznacza, że ciągle czują się gorsi i faktycznie tak jest. A to, że stadion Cracovii jest mały i wygląda jak Tesco to nie nasza wina.. Choć osobiście nie uważam, żeby był brzydki
After I'm gone, your earth will be free to live out it's miserable span of existence..
It's one of my satellites, and that's how it's going to be!

Wierny Wiślackiej Religii
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.09.2010, 22:19
Widze roznice miedzy SPORADYCZNYMI koszulkami, a szalikami robionymi TASMOWO... Z tym nie mozesz polemizowac.

Czini moze i spartoli ale mamy jeszcze Kucharczyka i od biedy Mezenge. Widze ze juz niektorzy wiedza jak sie mecz potoczy Ludzie, troche zdrowego rozsadku. Ja sie Wisly nie obawiam rowniez i co z tego? Wszystko zweryfikuje boisko i ani forma dzisiejsza ani myslenie zyczeniowe niczego tutaj nie zmieni.

Stadion Cracovii to cos w stylu " z tylu liceum z przodu muzeum " tyle ze w troche innej formie.
Nie ma tragedii ale tez szalu nie ma.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.09.2010, 22:37
@kreseq.. taśmowo
1500 na wyjazd - okazjonalne
RARE

sporadyczne koszulki? a ile się sprzedało? kreseq... nie chcę się kłócić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 25.09.2010, 22:41
Ja rozumiem ze to byly okazjonalne szaliki, ale sam przyznasz ze full ich jest na fotkach a koszulki? Ja widzialem 2 Oczywiscie ani w takiej koszulce, ani szaliku nikt sie nie pokazuje na miescie bo to lekki obciach. Z perspektywy mojego sektora nie widzialem nic, bo byle od Was daleko. Slyszalem was tylko w przerwach naszego dopingu. Jeszcze w samej przerwie fajny byl motyw jak sie spinalismy obustronnie
Szkoda ze tak jakos kolorystycznie ten szalik z tym przeklenstwem to jak strzal w stope ale coz Po wymalowanych na twarzy przekreslonych L juz mnie nic nie zdziwi Sam doping mieliscie zacny, pomijajac Batmana i te szaliki. Tez mozna sie przyczepic bo debili ktorzy ciskali wypalonymi racami, ale My ciskalismy podobno jedzeniem
Same race konkretne i jak na taka ilosc kibicow fajnie wam to wyszlo.

PS: Wlasnie ogladam sobie "kulismy meczu" i jak widze placzacego Rybusa i Macieja S, ktory w tunelu opier*** sedziego to az nie wiem co powiedziec

PS2: Za bramke po znokautowaniu bramkarza gratuluje sedziemu. Skandal.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 26.09.2010 o godz. 08:31.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.09.2010, 22:48
Hmmm byłem na basenie AGHu dzisiaj, jak "krzyszałowoczyści" grali i niccc nie słyszałem... Podjechałem specjalnie autem koło ich stadionu i wg.Radia Kraków była 70 minuta spotkania, a ja z otwartymi oknami... słyszałem jakieś pomruki. Spodziewałem się więcej po 15 tysiącach...

Jedne co mnie zastanowiło, to czemu jacyś ludzie siedzieli na schodach (zewnętrznych) od strony Focha? Miejsc zabrakło?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 25.09.2010, 23:10
15 to tam chyba nie było bo jakaś scena była żeby Pan Maleńczuk mógł podleczyć sobie kompleksy, zresztą Arki było ponoć pod 2 tyś więc realnie to ich 10-11 było.Ale tyle to ich ostatnio chyba na derbach w 95?96? było
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 25.09.2010, 23:16
Ok ... co by nie powiedzieć, to dla mnie ten filmik miażdży system - nie mówię o treści bo mi obojętna, ale o montażu, zdjęciach, pomysle ... rewelacja:

http://www.legia.com/www/index.php?akt=17814
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 25.09.2010, 23:30
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję ,że Lech zostanie ukarany przez Komisję Ligi za odpalenie rac przez swoich kiboli i będzie to co najmniej 10 albo 20 tyś. zł .
człowieku... nie ośmieszaj się i idź zaganiać dalej na policje...
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 25.09.2010, 23:40
Żmijka, tak na prawdę, to tylko końcówkę ma mocną. Ale zmontowany porządnie. 3 kamery co najmniej, z tego co widzę. Wejście mieli zapewnione praktycznie wszędzie, więc nie jest specjalnym problemem coś takiego zrobić.

Propsy dla montażysty, bo taki materiał jaki dostał, w tak krótkim czasie zmontować. Nice!
I w ogóle na tym filmiku widać, że zaplecze mają fajne na (L).

BTW: Co tam Skorża do sędziego mówi? "...Skandal..."?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
ktulu
Member

Od: 07.2005

Stary 26.09.2010, 00:08
Ja zrozumiałem jedynie "To jest skandal, nie widzi pan fauli w ogóle"
Ogółem świetny materiał, szacun za pomysł i wykonanie
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.09.2010, 00:34
Filmik rewelka tak montaż jak i treść - widać jakie tam ciśnienie było.U nas jest podobna sprawa i ciekaw jestem ile nam czasu zajmie by też to tak zeszło.
Swoją drogą ciekaw jestem czy Legia pójdzie za ciosem, czy zbłaźni się w kolejnych meczach
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.09.2010, 00:45
@0 22, @kreseq.. nie możemy mówić o kompleksach Lecha skoro Legioniści mieli koszulki z przekreślonymi pyrami albo z napisem "Jeb#########ać Lecha"
Pisanie o "kompleksach"? BYZYDUUURA... Nienawiść z obu stron. Po prostu. Tak trudno się z tym zgodzić?
To już Twoja sprawa, że nie potrafisz odróżnić pojedynczych szalików, koszulek zwykłych osób od całej akcji, jak mniemam, osób decyzyjnych w kwestiach opraw

Tylko uprzejmie skomentowałem, że mnie to rozbawiło. A teraz uprzejmie komentuję, że nie da się porównać akcji pt 'wszyscy ....imy na Legię z szalikami za 15 zł' od pojedynczych koszulek antyLecha na Legii.

Dzieki za graty za stadion.

P.S. Mi nie chodzi o samą napinkę, która jak sam mówisz jest oczywista w związku z naszą prawie 30 letnią rywalizacją. Tylko, że można to zrobić z jajem, można nam pojechać od truskawek, można jakoś wykorzystać sytuacje, że przyjeżdżacie do nas wreszcie jako uczciwy mistrz, można było zrobić szyderkę, że Wy jestescie prawdziwym mistrzem, a nam pozostało świetowanie tego wsród rozgrywek 14 latków etc. Ale można też było osiągnąć poziom Cracovii i walnąć wrzutę w stylu 'milicyjnego nasienia' i pojechać zwykła kibiconetową ....ą

Mnie to bawi.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 26.09.2010 o godz. 01:04.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 26.09.2010, 07:49
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Ok ... co by nie powiedzieć, to dla mnie ten filmik miażdży system - nie mówię o treści bo mi obojętna, ale o montażu, zdjęciach, pomysle ... rewelacja:

http://www.legia.com/www/index.php?akt=17814
Super filmik zrobiony.
Kowalczyk też daje rade w 9:55.
Ostatnio edytowane przez julo : 26.09.2010 o godz. 07:52.
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 26.09.2010, 09:10
co najlepsze podobno malenczuk wziol kase za koncert hahaha wielki fan na dragi przed "występem" pewnie
Odpowiedz cytując
Kodipar1906
Member

Od: 05.2009

Stary 26.09.2010, 09:29
Widzieliście fotki kibiców Arki na meczu
Przecież jak my tam pokażemy się na derbach w podobnej liczbie to te dziewczęta zjemy dopingiem
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 26.09.2010, 09:37
Arki ponoć było 2000, a nas tylu na pewno nie wpuszczą, ale i tak ich zjemy dopingiem
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 26.09.2010, 09:48
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Widze roznice miedzy SPORADYCZNYMI koszulkami, a szalikami robionymi TASMOWO... Z tym nie mozesz polemizowac.

Czini moze i spartoli ale mamy jeszcze Kucharczyka i od biedy Mezenge. Widze ze juz niektorzy wiedza jak sie mecz potoczy Ludzie, troche zdrowego rozsadku. Ja sie Wisly nie obawiam rowniez i co z tego? Wszystko zweryfikuje boisko i ani forma dzisiejsza ani myslenie zyczeniowe niczego tutaj nie zmieni.

Stadion Cracovii to cos w stylu " z tylu liceum z przodu muzeum " tyle ze w troche innej formie.
Nie ma tragedii ale tez szalu nie ma.

O ile nie zagotuje mu się pod kopułą. Było kilku piłkarzy, którzy się dobrze zapowiadali jak Małecki, Borysiuk czy Rybus jednak sodówka walnęła do łba i koniec. Nie wiadomo zresztą też czy będzie grał czy jakiś drwal nie spowoduje u niego kontuzji. Do tego meczu jednak jeszcze daleko.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów